Regisztráció Blogot indítok
Adatok
William Kidd

0 bejegyzést írt és 633 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten veled Jobbik, ennyi volt… Nagy eséllyel rövid időn belül a magyar radikális jobboldal hajdan volt zászlóshajója, a politikai viharok, zátonyok és a katasztrofális kormányos, kapitány és matróz teljesítménynek köszönhetően örökre hullámsírba merül.     Forrás:Jakab Péter, Facebook. Láttunk…..
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
William Kidd 2022.03.05 10:35:41
@hoplita: Te elég primitív forma vagy.
A Pink Floyd már az 1973-as The Dark Side Of The Moonnal véglegesítette pozícióját a legnagyobb hatású, örökérvényű előadók szűkre szabott körében. Az 1979-es The Wall pedig részben a lemez alapján készült filmnek is köszönhetően a zene dimenzióján túl, összművészeti szempontból is elérte ugyanezt.…..
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
William Kidd 2021.11.20 09:47:45
@Nancsibacsi: Ez netto baromsag, hogy csak olyan emberre lehet felnezni, aki diplomas. Szamit, de nem minden esetben. Nekem inkabb tunsz ostoba sznobnak. Van egy gyerekkori baratom, aki villanyszerelo. Utana egy jo ideig hazakat epitett, mindenfele epitoipari munkat megcsinal, a burkolastol a falazasig. Utana gondolt egyet es kitanulta heggesztest vagy 10-12 fele minositese van bejarta egesz Europat nagyon sulyos osszegeket keresve. Svedorszagban egy hoeromu csorendszeret heggesztettek, a rontgen egy mm hibat, buborekot nem talalt a honfitarsaink munkajaban, a kivitelezo nemet volt. Maximalis megbecsulest kaptak. Volt olyan, hogy meglatogattam epp egy csonakot epitett, horgaszathoz. Maskor a hiper-szuper legforgatos tegla kemencejeben sutogetunk, amit o epitett, a ket kezevel. Amikor mi ujitottuk a lakast, ot akartam mindenkepp elhivni, vartam is egy evet, mert o az all in one. Barmit megcsinal, remekul. Es nem diplomas, nekem tobb annal.
A maga nemében párját ritkító esemény szemtanúi lehettünk 1938. szeptember 29-én, mikor a müncheni Führerhausban négy államférfi találkozott, hogy újrarajzolja Európa térképét. E történelmi eseményen hárman vendégek voltak: Neville Chamberlain, Nagy-Britannia miniszterelnöke, Edouard Daladier,…..
Az önirónia életmentő, és nincs olyan területe az életnek, ahol ez nélkülözhető lenne, még a gasztronómia sem kivétel. Ha egy éttermet Marischkának hívnak a Vérmező szomszédságában, így „sch” – val, akkor gondolhatjuk, hogy az egykori magyaroschkodást gúnyolja, vagy éppen, hogy elismeréssel adózik…..
William Kidd 2021.11.07 10:33:45
„Mindig is értett hozzá, hogy embereket viszonylag rövid idő alatt kikészítsen, hát nem irigylem az utánam következőt” – A nő lépett félre, mégis ő várt megértést. Technikailag megcsalta Levélírónkat, és a dolog csak akkor rendeződhetett volna, ha szorosabb a kapcsolatuk, és van mellette pár enyhítő…..
William Kidd 2021.11.01 07:26:48
@Lady Scarlett: Mintha a hazassagomrol irtal volna... Minket mar csak a gyermek tart ossze. A felesegem bar jo no, egy nagy negativ elojel. En mar regota nem allhatok meg elotte. Sokszor probaltam helyrehozni a hazassagunkat, de vele ez eselytelen. Valojaban csak a megfelelo pillanatot varom es be fogom dobni a torolkozot, uj eletet fogok kezdeni.
„Amikor leblokkoltam egy helyzetben, a fejemhez vágta, hogy „hülye autista”. Ami ugye azért nem vagyok” - Levélírónk nem tud nyilvánosan ismerkedni, csak az online lehetőségeken képes kibontakozni. Ami valóban könnyebb, de még így sem tudta eddig kikerülni, hogy ne olyan nőkbe akadjon, akik csak…..
William Kidd 2021.11.01 07:16:39
@Lady Scarlett: Nekem te ertelmes nonek tunsz. :)
Ha a csaj rendszeresen hív, közvetlen veled, minden gondjába beavat, és néha azt is mondja, hogy hiányzol neki, még mindig kevés. Ám ha előtted csúnyán berúg, az annyit jelent, hogy nem akar tetszeni neked, de elfogadott ivócimborának.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
  Néma csönd honol,Sziklaszirtbe hasít kabócazene (Vihar Judit fordítása) Nézzük, mi köze is lehet a haikunak a budapesti Salt étterem ételeihez, Tóth Szilárd séf miniatürizált, ámbátor sok összetevős étel műremekeihez. A konyhának is van költészete, ez talán nem újdonság. Éppen ezért nem…..
Még márciusban írtam arról, hogy a halálozási adatok alapján valami nagyon fura dolog történik Kelet-Ázsiában a koronavírus járvány kapcsán: nagyon alacsony a népesség arányos halálozásuk. És nem csupán Kínában, Koreában vagy Tajvanon, hanem minden kelet-ázsiai országban. Vietnámtól Japánig és…..
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Az elmúlt napok, hetek Fradi-ajnározása közben bármilyen kiritikai vélemény az FTC-vel kapcsolatban hatalmas ellenérzéseket váltott ki a ferencvárosiakból. Azt még korábban leírtam, hogy én miért nem örülök a Fradi sikerének, alapvetően a futballkultúrával áll összefüggésben a dolog, ahogyan azt…..
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
William Kidd 2020.07.11 13:39:25
@Urancityhero: Zsukov a "Mészáros"? Még viccnek is rossz. A szovjet tábornokok sikerei több millió vörös katona élete árán valósultak meg, nem a hadászati lángelméjük miatt.
A XII. kerületi turulszoborról mondta a napokban egy történészi vizsgálóbizottság, hogy a rajta szereplő áldozati ("hősi") lista több tömeggyilkos nevét is tartalmazza (Pokorni nagyapjáén kívül is), így Novák Andrásét, aki nyilas kivégzőosztagot vezető parancsnok volt; Horváth Zoltán…..
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
Két nő, a 40 éves Hyeona és a 43 éves Jeong-Ah Kim a jobb élet reményében hagyta el Észak-Koreát, de Kínába menekülve csak folytatódtak a megpróbáltatások. Megrázó történetek szökésről, bántalmazásról és elveszített gyerekekről...
A hétvége legújabb, legviccesebb híre: Schmuck Andor is pályázik a főpolgármesteri címre. Ez így, ebben a formában nem igaz. A hír ugyan új és sajnos az is igaz, hogy Schmuck pályázik a főpolgármesteri posztra, de akkor mi nem igaz? Az, hogy ez lenne a hétvége legviccesebb híre. Ez ugyanis…..
A szocik lassan másfél évtizede nem képesek egyetlen valamire való populáris akciót indítani (tüntetés, népszavazási kezdeményezés, választási győzelem), ez időszak alatt a vezetői között egymást váltották az inkompetens és/vagy korrupt (saját források híján újabban a Fidesz érdekeit is szolgáló)…..
Miután a minisorozatunk első részében bemutattuk az apartheid kialakulását, a másodikban pedig röviden betekintettünk Dél-Afrika külhoni kalandozásaiba, a harmadik, befejező részben megnézzük, hogyan szűnt meg Földünk mostanáig utolsó, államilag támogatott faji szegregációra épülő rendszere. A…..