Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sirjeti

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ országai folyamatosan küzdenek a szükséges energia előteremtéséért, az utóbbi években folyamatosan olvashatunk újabb és újabb híreket arról, hogy éppen hol épül a világ legnagyobb napenergia parkja. Mire napvilágra kerül egy cikk a legnagyobbról, már tervezés alatt…..
Nem tudjuk, hogy miért kell, hogy ki és mikor dönt róla, mennyibe kerül és ki fogja kifizetni. Megannyi tisztázatlan kérdés, amelynek részletei a kormányzat és a nukleáris ipar szerint nem tartoznak a nyilvánosságra. Korrupciós potenciál, kilincsbe vezetett áram és egyéb…..
Sirjeti 2013.06.18 13:39:20
@röhögő:
Sajnos oltári nagy baromságot mondtál.
Technikailag közvetett módon az, elszámolásilag és pénzügyileg viszont teljesen akkuként viselkedik a hálózat.
Biztosan segg hülyék ülnek az ELMŰ-ben és az E.On-ban, akik kiadják az engedélyeket a háztartási méretű erőművekre...

Hogy mondja elé példát is, mert szeretem baromságokra költeni a pénzem. Pár hónapon belül felteszek 4kWp napelemet a háztetőre. Rendszer egész évben megtermel majd kb 4400kWh energiát. Termelés nagy része március-október között jön le, és a fogyasztásom csúcsa télen lesz. Magyarán a nyári termelésemet elhasználhatom télen, amit el is fogok használni. Akárhogy is nézem, ez bizony egy akku. Eltolhatom a termelés és fogyasztás idejét.

Más kérdés, hogy vagy nem érted, vagy ezért pattogsz ellene, mert félted az állásodat... 10 éves távlatban az olcsó háztartási méretű rendszerek letarolják majd a drágán üzemelő erőműveket, és csomó mutyipénztől fognak elesni a politikusok/beruházók.
Mire felépülne Paks2 a kis háztartási méretű érőművek teljesen hétköznapiak, és olcsóak lesznek.
Ne lepődj meg, ha 10 éves távlatban nagyon más lesz a vill. szabályzási logika.
Sirjeti 2013.06.19 01:40:16
@röhögő:
No lássuk csak ezeket az ostoba kérdéseket(hogy ki hogy minősíti a másikat inkább nem firtatom,stílus maga az ember...).
Ad1: Nem nem áll le, akkor pörgetik föl a menetrend tartó erőműveket, és ha kell a csúcserőműveket. Ha kicsit is értenéd a decentralizált villamos erőművek termelését, akkor tudnád, hogy országos méretben elég jól prognosztizálható a termelésük, napnál meg pláne nem nagy tudomány(műhold kép)
Élő példa erre Németország, mai napokban bőven 50% fölötti megújuló aránnyal üzemelt a villamos rendszerük(PV-vel és széllel) még se dőltek össze. Más kérdés, hogy ezt a magyar VER-en te nem vernéd át, mert sikítanának az erőmű tulajdonosok az elmaradt bevételek miatt(közvetve a politikusok is sírnának, hogy jaj össze dől azon nyomban a hálózat).
Pláne ebben az, hogy senki se épít semmi új erőművet, csak szervesen beépül a megújuló termelés a rendszerbe, és a meglévő régi infrastruktúrát használják szabályzásnak. Német példára vissza térve: nap-szél energia prioritást élvez, miközben a gázos és szenes erőműveket szabályozzák vissza nappal. Ha nem süt a nap/fúj a szél, akkor marad minden a régi kerékvágásban, pont.

Hogy lásd mi az akku és mi nem.
A hálózat a fogyasztó szemszögéből nézve és elszámolástechnikailag bizony akku. Nyáron megtermeli és betáplálja az energiát, télen kiveszi, pontosan úgy mint egy akkunál. Technikailag valóban nincs mögötte több száz tonna ólom akku, ezt senki se vitatja, de közvetett módon nem égetjük el nyáron a szenet/gázt/akármit. Kapaszkodj meg, ebben az esetben az akku akár lehet urán/szén/gáz is. Minő szentségtörés, nem két fém elektróda és elektrolit között játszódik le a kémiai reakció...

Hogy én is személyeskedjek picit. Él a fejedben egy elképzelés, amit foggal körömmel védsz, mert amit írok annyira más, hogy csak utálni lehet. Semmi gond nincs ezzel, mert az emberek félnek az ismeretlentől, pláne egy hasonló témában. Bevallom nem akarlak meggyőzni, mert hajtod a standard dogmákat, és jelen pillanatban nem vagy meggyőzhető. Egy dolgot viszont tanácsolok, pár év múlva vedd majd elő ezt az álláspontodat, és gondolkozz el rajta, hogy továbbra is tartható-e.

Hogy mondja egy élő példát: 10 éve a napelemre kb ugyan azt mondtam én is, mint itt sok fikanick, atomnál viszont pontosan az ellenkezője játszódott le, 10 éve 100%-os atomfan voltam, mint sok fikanick, ma viszont belátom, hogy több kárt okozhat, mint előnyt ad a GEN2-3 nyomott vizes rekatorral felépített erőművek. Paks 2 ezen az úton halad, ezért nem vállalható, hogy egy rakás pénzt elköltsünk egy potenciálisan nagy veszélyforrásra.
Sirjeti 2013.06.23 21:45:19
@röhögő:
Látom elfogytak az érvek, csak a minősítés maradt, ennyire futotta atomfanként...
Remélem nem dolgozol a szektorban, mert kezdek aggódni ;)
A kínai napelem-ipar óriási dömpingje már csaknem kicsinálta a jövő egyik stratégiai iparágát Európában. Piaci részesedése a tavalyi év végére mintegy 80%-ra ugrott, számtalan kis német gyártó adta be a kulcsot, a Bosch pedig pár hete jelentette be, hogy felszámolja…..
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
Sirjeti 2013.04.10 17:30:59
Cikk valóban pár ponton túl optimista, de a kritizáló hozzászólások 90% tipikus hozzá nem értő "fikagép" hsz.

Első urban legend: Napelem min 25 éves!! élettartamú. Gyártó erre ad garanciát, valóságban >30 év is lehet, ha nem veri el dinnye méretű jég.
Láttam személyesen működő 20 év fölötti példányt, nem levegő beszélek...

Második urban legend. Elveri a jég, vagy nem: Napelem edzett üveg borítású, ezért igen jól bírja a strapát. Szabványos teszt a napelemeknél, hogy 1 méter magasból ráejtenek egy 1kg acélgolyót. Ha kibírta, átment a teszten.

EROEI érték, mennyit termel élete során urban legendek: Bizonyítottan 10 fölött van az EROEI értéke a napelemnek, ergo jobb ma már a napelem EROEI-je, mint a palaolaj! Élete során több mint 10× annyi energiát termel meg, mint amit beleraktak.

Árak urban legend: cikkíró is eltolta pici, mert 1kWp ma 0,5 millió Ft kulcsrakészen idehaza értelmes cégeknél, nem noname napelemmel, inverterrel.

Kérem a kommentelőket, hogy ne keverjék a kollektort, és a napelemet. Ebből fakadóan az élettartam, és minden más kritika érvényét veszti, mert keverik a dolgokat.

Egy dolog biztos, sokan azért kapnak sikítófrászt a napelemtől, mert új, és más, ezért utálni kell. Villamos szakemberek is félinfóból mondják a tutit, ezért ordas nagy marhaságokat tudnak összehordani(pl élettartam). Pár év és az itt leginkább fröcsögő nickek fognak elsőnek sorban állni, ha lesz napelemes támogatás...
A jövőben a lakosság és a háztartások emocionális alapon indított energetikai befektetései akár jelentős nagyberuházásokat is kiválthatnak majd – olvastuk a héten egy cikkben. A felvetés, kicsit más megközelítésben ugyan, de megtetszett nekünk. El is gondolkoztunk rajta, hogy…..
Sirjeti 2012.04.13 10:24:11
@molnibalage:
Most erre mit mondjak...
Valaki úgy éli le az életét, hogy csak keresi hogy mit nem lehet, és valaki úgy hogy mit lehet.
Pl itt vannak a Nav N Go-s srácok:

"Ekkor alapítottuk meg a PDAmill-t, az indulás nem volt egyszerű, például többen a cégnél úgy segítették a kezdést, hogy nem kértek fizetést egy éven keresztül a cég tulajdonrészéért cserébe. A játékfejlesztésre épülő cég egyre jobban ment, 3D-s játékokat terveztünk, és mivel a mobil informatika fejlődését közvetlen közelről láthattuk, a mi figyelmünket sem kerülte el, hogy a GPS kiegészítők, navigációs eszközök milyen lehetőséget tartogatnak. Mi láttunk potenciált ezen a piacon, azonban méret tekintetében nem voltunk még akkorák, hogy fejest ugorhassunk az iparágba. "

Most piacvezető cég.

Tudod aki mer, az nyer.
Te nem szeretsz kockáztatni és maradsz a kaptafánál, valaki nem, és elér valamit.
Szerintem pontosan ettől tart ott ahol az ország, mindenki a kifogásokat keresi, hogy miért nem, látod te is hol tartunk(vezetők és emberek egyaránt)
Az utóbbi időben több kérdés is érkezett ebben a témában. Van, aki évek óta parlagon heverő telket örökölt, másnak nem volt ideje a kertre, és mire észbe kapott, már átláthatatlan káosz várta. Mielőtt nekikezdünk az elhanyagolt, „elvadult” kert…..
Common Sense SocietyBESZÁMOLÓ - Lorencsics Emese, Kiss IstvánVálasz nincs, a kérdés – ha kérdés – sem egyértelmű, sőt, már azt sem tudjuk mi az a feminizmus.  A Common Sense Society februári beszélgetésén jártunk.  A Common Sense Society februári…..
Sirjeti 2012.03.05 22:55:59
@tea fan:
Nem egy tipikus nő az asszonyom, mert baromi jó szervező, jobban vezeti az autót, mint én!(én se vezetek rosszul),és erős személyiség is, de egyben nagyon nő is, mert ha kell nem erővel, inkább praktikákkal operál(jő értelemben).

Dolgoznom kellett volna, de nem volt sok kedvem hozzá... Nem is dolgoztam ilyen invitálásra ;)
Sirjeti 2012.03.05 23:02:45
@EZsL:
Erre vártam, skandináv példa...
2 környékén van ennyi erőfeszítés,szociális juttatás,támogatások ellenére a szaporodási ráta. Min 2,3 kel hogy ne halljon ki egy populáció. Nem e pénz oldaláról kell megközelíteni a dolgot, itt a fejekben dől el minden. Egy rossz ideológia sokkal többet árt, mint permanens 20 év gazdasági hullámvasút.
Sirjeti 2012.03.05 23:13:45
@magique:
Ezek szerint jó volt az orvosa, és ezért tudjuk összekötni a bajuszunkat ;)
Sajnos, most még csak azon. Megérkezett két kameránk a hatból, mégsem láthatjuk őket, ugyanis túszul ejtette őket a bürokrácia, és kemény váltságdíjat kér értük: holdraszállás sincs tanulópénz nélkül. Amíg idáig eljutottunk az olyan, akár a kínai űrprogram: hosszú…..
Egy hazugság megkerüli a világot, mire az igazság felhúzza a bakancsát. (Mark Twain) Mi újság a nagyvilágban? Képzeljünk el egy embert, aki azt állítja, hogy 20 napig nem vett levegőt, és ennek bizonyítására tanúk előtt 20 percig visszatartaná a lélegzetét. Vagy egy orvost, amint bejelenti,…..
Sirjeti 2010.06.02 12:33:15
@zulu: Mérnökként én se nyelem be egykönnyen a himi-humi maszatolást, de be kellett látnom hogy pusztán a technológia/tudomány kalap szamócát nem ér, ha nincs mögötte tartás, erkölcsi,szellemi inteligencia(nem az értelemet értem szellemi alatt). Ezért is írtam, hogy borzasztó érdekesnek látom a jövőt, hogy a végletesen szétválasztott tudomány és"ezotéria" egyre közelebb kerül egymáshoz. Persze a kőkemény materialista tudományos berkeknek ettől égnek áll a haja, de ők is kénytelenek lesznek elfogadni ezeket, mert a korszellem túl fog lépni rajtuk...
Sirjeti 2010.06.02 12:53:14
@akkor most mi van?: Üdv a túloldalról! :) Nem, nem kőtáblára véstem fel, és nem ezt szkenneltem be és küldtem ide fénypostán keresztül... Mondandóm lényegét nem értetted meg, mert nem vagyok antitechnokrata,sőt, de nem is vagyok elvakult materialista...

Gond abból fakad, hogy mindent a technológiával akarunk megoldani, miközben csak le kellene kicsit ülni és átgondolni, hogy van-e értelme.
Nem a technológiával van a bajom, mert hasznos, megkönnyíti az életünket(ezért van), inkább csak azzal hogy visszaélünk vele és ezen keresztül éljük ki az egyszerű vágyainkat(hatalom, birtoklás, kapzsiság). Ezért kell az értelemnek előre törnie, kicsit háttérbe szorítva a tudományosságot. Egy idő múlva úgy is zépen egyensúlyba kerülnek, de az a tudomány már nagyon más lesz...
Sirjeti 2010.06.02 12:58:36
@bandeirante: Közgazdaság egy olyan tudomány, amiről azt hisszük, mert hinnünk kell benne, hogy egy korrekt egzakt aparátussal működő tudományág.
Nézd meg a jelenkori pénzügyi rendszert, nagyon rezeg a léc sok helyen. Ennyit a nagy tudós közgazdászokról...
HamPLÓ Villámkezű zenészek 2010.02.16 20:19:00
Kivételesen nem Yngwie J. Malmsteenről lesz szó :) Nyilván már sokan látták ezeket a videókat a neten, de én csak most botlottam beléjük, a Doctor Who (mi más?) kapcsán, úgyhogy most osztom meg őket azokkal, akik idetévednek. Naszóval, 2005-ben Amerikában egy csapat geek…..
Új reklámspot-sorozat indult útnak a német nyelvű tévécsatornákon néhány hónapja, és vált hihetetlenül rövid idő alatt kultikus darabbá. A filmen nem túl szimpatikus, ám rendkívül laza fiatalember arról győz meg minket másodpercek alatt, hogy villanyautóval járni, pláne…..
Sirjeti 2009.09.24 00:49:25
@_zahnrad:

Elsőnek nem ártana megjegyezni a mi a különbség kWh és kW között... Remélem csak elírtad a 200kW(h), mert egy 2MW szélkerék közepes szélnél megtermeli fél óra alatt ezt az energiát. Számolj utána, németeknél 25% körüli a kihasználtsága a szélerőműveknek névleges teljesítményükhöz képest. Magyarán 1000MW zsinór teljesítményt, kb 4000MW szélkerék tudja biztosítani. Ennyit az okfejtésedről...
Sirjeti 2009.09.24 00:58:12
@ekutya:

Mai technikával okafogyott az akkus tárolós érvelésed. Senki nem csinálja és nem is akarja. Erre találták ki a visszatáplálást. Még itthon is átveszik, ha megújulóból termeled(napelem/szélkerék, biomassza). Mezei napelemre csak rá kell kötni egy direkt erre gyártott invertert(95% hatásfokú), és kész is a mutatvány. Csak azt veszed észre, hogy a villanyszámládon van fogyasztás és termelés oszlop is... Méréstechnikája is meg van oldva, ELMÜ/EON/DÉMÁSZ/akárki csak órát cserél és kész. 2 rendszerem elbírálás alatt van, egyik 1,5kW-os napelemes rendszer, másik egy 5kW-os szélkerék. Háztáji erőmű 50kW-ig mehet, addig kötelesek átvenni(VET2008 értelmében)
Sirjeti 2009.09.24 01:53:25
@yoshida:

Mivel ezzel foglalkozom valamennyire képben vagyok. Elsőnek is az előállítás és termelt energia közhelye.
Ezt élből cáfolni tudom, mert e legrosszabb napelemek is min 4× annyi energiát termelnek, mint amennyit beléjük raknak. Jobb fajta poli/monokristályos napelemnél ez a szám valahol 8-9 között van. Nagyobb szélkerekek(1-2MW-osak) jó széljárású helyeknél 20× több energiát termelnek, mint amennyi beléjük raktak. Nem véletlen hogy iparban jobban szeretik a szélkerekeket, EROEI erősen összefügg a gazdaságossággal.

Akkut felejtsd el, nincs rá szükség. Visszatáplálhatod legálisan ez ELMÜ-nek is ha ezt szeretnéd. Igaz nem veszik át túl sokért(min 35Ft/kWh), szemben németeknél kb 120Ft/kWh adnak érte. Ott már megéri tisztán üzletileg felrakni a csűrre 10-20kWp napelemet.
Kihirdették a Michael Jackson-emlékműpályázat győzteseit. Az első díjat egy gigantikus visszaszámláló kapta, amelyen a szerzői jogok szabaddá válásáig tartó időt követhetjük nyomon. A második helyezett egy aranylapokkal borított szélerőmű lett, a harmadik díjat a neves…..
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
Sirjeti 2009.04.27 20:52:23
@sovesztomesz:

Nem, Mao-s Tibet lerohanása pusztán hatalmi okok miatt volt régen, semmi köze nem volt a Li-hoz. Jelenlegi 2008-as felkelést ezért verték le, mint a répát, mert már tudták mi van a föld alatt. Csak mákjuk a volt a kínaiaknak hogy jó helyre mentek be 60 éve...
Sirjeti 2009.04.27 21:14:18
@pipacsaripacspapucs:

Orosz vonalat a mai sertéshapci vírusra értettem, nem sok vizet zavart az oroszoknak Eduardo(bár nem is szerették)

Oroszoknak csak annyi köze van hapcivírushoz,hogy orosz koponyák rakták össze, Szovjetúnió felbomlása után sok munkanélküli virológus lett a munkaerő piacon... Jelenlegi vírusmizéria egy teszt volt, a zUSA kipróbálta/kipróbálja az új kontroll fegyvert.

Legdurvább az egészben hogy saját magán fogja bevetni 1-2 éven belül hogy megszilárdítsa hatalmi pozícióit a központi kormányzat. Jelenleg a szövetségi államok egy része elszakadás párti hangot üt meg, részükről ez nem megengedhető. Másik ok, hogy a várható gazdasági és pénzügyi csőd(világ legnagyobb adósa az USA,fél lábbal csődben van) az állampolgárok morálját erősen rontani fogja, akár meg is kérdőjelezi a központi kormányzat létjogosultságát, hogy miért jutottak ide. Éhes, munkanélküli állampolgároknak kell majd egy újabb gumicsont hogy nyugton maradjanak, erre jó lesz a víruspara. Terrorista törölköző fejűek lejárt lemez, erre már nem fognak össze az amik, WTC rég volt már, akkor legyen tuti kis vírus hogy a nemzet újra masszívan összekovácsolódjon.

Hogy beveszik-e az újabb blöfföt az amik, majd meglátjuk...
Sirjeti 2009.04.28 10:15:05
@pipacsaripacspapucs:

Kis figurák vagyunk mi a globális játszmában, de ez 2 konteo csak délutáni teázgatás a legnagyobb összeesküvés mellett. Megérne akár egy egész posztot,mert elég nagy falatról van szó, mi magunk is benne vagyunk tudatlanul, és mindent megteszünk érte hogy az összeesküvés ki ne derüljön :)
Anglia szombat esti fellépése nem csak azért marad igazán emlékezetes, mert az angol támadók nagyjából 90 százaléka sérült le (a helyzet komolyságát az is mutatta, hogy a brit lapok már Michael Owen esetleges beválogatását is megpendítették), és ennek ellenére egyébként…..
Csongrád - Február 14-én mutatja be a megrendelő Csongrád megyei önkormányzat a csongrádi duzzasztóműről készült megvalósíthatósági tanulmányt. A konferenciára a zöldeket is várják. Egyes természetvédők szerint egy vízlépcsővel végérvényesen láncra vernék a…..
Sirjeti 2009.02.03 12:34:20
@timarg:

Ok ezt aláírom lehetne másként is hajózni a Dunán, de nem elfelejthető tény, hogy politikai dili miatt dőlt be a beruházás. Tisza tó projekt se indult annak, ami lett belőle. Dunai vízlépcsőket nem villamos energia termelésre építették, vízgazdálkodási okok miatt kezdték el. Járulékosan termelt volna villamos energiát(nem is keveset...), de nekünk nem kellett, mert fúj vízlépcső.

Ha ma beismernénk hogy rossz döntés volt lebontani Bőst, hány politikai párt eszmeisége dőlne romokba? Ezért ragaszkodnak ma is még a poszt írójához hasonló gondolatokhoz, saját maguk létét kérdőjeleznék meg...
Sirjeti 2009.02.03 13:06:59
@borigabi:

Fejükben lévő dogmának igen is nagy szerepe van. Nagy ívben tojnak rá mit gondolnak róluk, de ha ők kérdőjelezik meg saját magukat...
azbeszt Luxus 2009.01.13 10:49:00
Ki ne költötte volna el fejben az időszakosan fel-felmerülő milliárdos lottónyereményeket? Oh, igen, én is megtettem, voltam nagyvonalú, előrelátó, világhódító, de minden esetben kénytelen voltam megengedni magamnak egy kis luxust. Kocsi, lakás, utazás, minden, ami a mai ember…..
Sirjeti 2009.01.13 12:43:23
@Kilgore Trout:

Emberiséget nem a harácsolás vitte előre, a jobbra való törekvés, szellemileg,technikailag. Aranyfüstös csokitól fejlődik szerinted az emberiség? Egy lépés választja el az eszetlen pazarlást a jóra való törekvéstől. Te bedőltél a fogyasztás mítoszának, csak ne lepődjél meg azon ha hamarosan omladozik az életfilozófiád :)
Sirjeti 2009.01.13 13:04:09
@Kilgore Trout:

Ha az őserdőbe kivándorlást illeti köszönöm a meghívást, de helyette egy önellátó magyar kisbirtokra megyek. Ugyan az a "luxus" nekem is meglesz(melegvíz,fűtés,villanyáram), de nem veszek 2m-es plazmaTV-t, mert minek, inkább veszek 1kW napelemet. Ha van pénzed, de nem dőlsz be a fogyasztói agymosásnak lehet nagyon értelmes dolgokra költeni ami előreviszi az emberiséget.
Sirjeti 2009.01.13 13:37:00
@Kilgore Trout:

Fára visszamászást én se preferálom, mert olyan gonosz csúnya emberek vagyunk...
Értelmesen, de nem pazarolva is lehet élni, én inkább ezt választom. Ha törődve és gondoskodóan bánunk a természettel, meghálálja azt. Ha kizsigereljük és lelakjuk kapunk a pofánkra. Ránk fér egy nyakleves, mert sokat rosszalkodtunk :)
Pénzügyi válság és a fenntartható fejlődésAmikor valaki hitelt vesz fel, egy olyan fogyasztást előlegez meg, amelynek majd a jövőben termeli meg a pénzügyi fedezetét. Amikor az egyes társadalmak, vagy a föld egész népessége túlfogyasztja környezetének javait, akkor egy…..
alterglob A buli színe a zöld 2008.10.10 09:48:00
Péntek este zászlóbontó bulit tart a Lehet más a politika! mozgalom az Erzsébet téri Gödör Klubban. Egy éve történt, hogy tizenöt elszánt ember megegyezett, hogy megpróbálják megváltoztatni az országot. Hétfőn lézerrel lőtte a Parlamentet, szerdán pedig végre…..
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
Sirjeti 2008.08.25 11:57:12
Sirjeti 2008.08.25 15:04:43
Kis ízelítő az alterekről:

www.kekenergia.hu/index.html

Elég jól átfogja az összes ma elérhető alter energia forrást. Kis fejtágítónak nem rossz.

Fagázos érdekességek:

en.wikipedia.org/wiki/Woodgas

www.youtube.com/watch?v=kG8iR5DRLpw

Ez az igazi olajfüggetlenség :)
A baleseteket 8 százalékban biciklisek és szintén 8 százalékban gyalogosok okozzák (62 százalék személyautó, 9 százalék tehergépjármű), mondta a Népszavának Bencze József országos rendőrfőkapitány. Ez a 8 százalék évente 750 balesetet jelent, ezért a rendőrség akciót…..
Nem gondoltuk volna, de tudtok olyan felhasználót beküldeni akitől még mi is kellemetlenül érezzük magunkat. Tudjátok, az a hülye érzés amikor felröhögtök a monitor előtt ülve, aztán valahol a lelketek mélyén rossz érzésetek lesz. Persze lelkiismeret, jó vicc, na elő a…..