Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szlovákmagyar

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mára virradóra, kevesebb, mint egy hónappal a jelentkezési határidő lejárta előtt napvilágot láttak a felsőoktatási keretszámok. Ennek egyik érdekessége, hogy a világon csak itt, csak nálunk, maga a Miniszterelnök döntött a nemzet fiataljainak jövőjéről. Hogy ez…..
Szlovákmagyar 2012.01.21 13:38:53
@Politizátor: Egyetlen dologba kéretik belegondolni. Te most nyáron érettségizel. Jogásznak készülsz, jeles vagy. Szegeden laksz. Édesanyád tart le, egy fizetésből. Tegnapig biztos lehettél benne, hogy Szegeden tanulsz tovább jogászként. Tegnap megtudtad: 1) összesen 100 embert vesznek fel 2) egyet sem Szegedre.

Mit mondtál erre? Tudsz te arról, hogy 2 évvel a változást megelőzően KELL bejelenteni egy ilyen módosítást? Tudsz te arról, hogy SOHA, SEMMIKOR ezelőtt - még az átkosban sem - nem döntött EGYETLEN ember, hogy hol, hányan? Akkor most hogy van ez? E mögött MEGFONTOLT DÖNTÉS van?

Ember, gondolkodj, mielőtt az észt osztod. Ilyet senki nem tehet másokkal, semmikor, Ja, háborúban az ellenséggel igen. És most ez van? Ez. Értem.
Szlovákmagyar 2012.01.21 13:40:19
@különvélemény2: Mondjuk megyek Ausztriába ingyen tanulni. Nem bölcsész diplomáVAL vándorlok le, hanem diplomáÉRT.
A Ténytár szerkesztőségének tagjai mostanság kifejezetten örülnek annak, hogy már túlestek az egyetemi éveiken. Az általunk is több alkalommal elemzett felsőoktatási törvénynek hála, az idén felvételiző diákok még mindig nem tudják, pontosan mennyit is kell fizetniük,…..
Vastagbőr Schmitt és Schmidt 2010.06.25 13:01:00
A ma.hu úgy értesült a múlt héten, hogy Schmitt Pálnak az unokaöccse, az alig 30 esztendős Schmitt Pál Péter lehet a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. Ezt állítólag Szűts Ildikó távozó vezérigazgató jelentette be a Posta felső vezetésének. Schmitt Pál Péter eddig…..
Szlovákmagyar 2010.06.25 19:13:38
Itt a mai hír:
www.hirado.hu/Hirek/2010/06/25/17/Uj_vezetoket_neveztek_ki_a_Szerencsejatek_Zrt_es.aspx

Azaz ez a szűts nevű mama nem a levegőbe beszélt.
És Schmidt PP-ről NINCS MÁS a gugliban, mint ezek a hírek.

Éljen.
Szlovákmagyar 2010.06.25 19:15:50
@Chicano: És neked nem mindegy ki lop? szerintem tudira mindegy, és az is hogy mennyit. Mert NEM LOPUNK, ugyi???
 A cseh és most már a szlovák választási eredmény kapcsán szokás a jobboldal győzelmét emlegetni, helyesebb azonban a liberalizmus és a gazdasági ráció előretöréséről és a szociális demagógia bukásáról beszélni.Csehországban a jobboldal a masaryki hagyományoknak…..
Szlovákmagyar 2010.06.13 20:22:44
@papamaci1: Körülbelül fogalmad sincs miről beszélsz. meg kellene értened, hogy attól hogy valakik egy nemzethez tartoznak, nem kell egy politikai nézetet vallaniuk. Inkább OV-t kérdezd meg, hogy érzi most magát?
  A magyar törvényhozás tegnap rábólintott a kettős állampolgárságra. A szlovák parlament órákkal később cserébe elfogadott egy törvényt, melynek értelmében azok, akik felveszik a magyar állampolgárságot, elveszítik a szlovákot. Ismét kiderült, hogy a felvidéki…..
Szlovákmagyar 2010.05.27 10:42:38
Figyelmetekba ajánlanám az Új Szó címú pozsonyi napilap vélemény rovatából:

"

Robert Fico vérnacionalista kormánya az elmúlt négy évben mindent megtett azért, hogy a szlovákiai magyarok ne érezzék magukat jól hazájukban. Egyetlen pozitív gesztus sem volt, tettekről már ne is beszéljünk. Ezzel szemben nap mint nap hallgathattuk Fico koalíciós partnerétől, hogy csúnya, görbe lábú mongolok vagyunk, meg ellenségek, akik alá akarják ásni az ország szuverenitását.

Folyamatosan megkérdőjelezték lojalitásunkat, megtámadták és hazuggá nyilvánították Malina Hedviget, szurkolókat vertek szét, elfogadtak egy nyelvtörvényt, amelynek célja az volt, hogy a szlovákiai magyarok féljenek használni anyanyelvüket, belepofáztak abba, hogyan írhatunk egyes földrajzi neveket magyar szövegkörnyezetben, a kisebbségi kultúrákra adott támogatásokat a 2005-ös szinten hagyták, ahol lehetett, a magyarokat kivágták az államigazgatásból, és még hosszan sorolhatnám. Ha nem így történt volna, Robert Ficónak és kompániájának nem kellett volna pánikba esnie. Mivel tudjuk, hogy a magyarigazolványokat a félmillió szlovákiai magyarnak csupán húsz százaléka váltotta ki, valószínűleg az állampolgárságért sem folyamodtak volna többen. De csak akkor érezhetik jól magukat egy ország polgárai az adott országban, ha a hatalom nem támadja őket napi szinten. Márpedig Robert Fico és kormánya nem szereti az ország lakosságának egy csoportját, és bármit képes megtenni ellene.

Minden embernek szíve joga eldönteni, akar-e élni egy törvény adta lehetőséggel. Ezért valakit megfosztani állampolgárságától, második Beneš-dekrétumokat törvénybe iktatni legalább annyira avítt, mint nemzetállamban gondolkodni.

Miközben elfogadhatatlan, de érthető a kétoldalú tárgyalások körüli budapesti alibizés. Pozsony, amely a nyelvtörvény elfogadása idején arrogánsan azt üzente Budapestnek, hogy a kérdés belügy, nincs miről tárgyalni, most ugyanezeket a szavakat hallja, csak magyarul. Édes bosszú – gyalogáldozattal. Mert milyen célt követ Magyarország a kettős állampolgárság megadásával? Jobbá akarja tenni a határon túli magyarok helyzetét? Esetleg közérzetét? Ha igen, akkor nagyon rosszul cselekedett, legalábbis Szlovákia esetében. Túszokká, pofozógépekké tett minket. Valószínűleg megutáltatta a szlovákiai magyarok legnagyobb részével még annak gondolatát is, hogy valaha magyar állampolgárságért folyamodjon. Ha viszont nem ez volt a cél, akkor minden érthető. A belpolitikai piros pontokért a legegyszerűbb beáldozni a bamba határon túli magyart, az legalább határon belül nem fáj. Persze, mindez csak Szlovákiára vonatkozik, mert csak itt válnak politikai kategóriává a komplexusok a Magyarországgal szomszédos országok közül, de hát akkor is él itt félmillió magyar, a francba!
"
A kettős állampolgárság ügyéről kevesen tudnak, akarnak racionálisan gondolkodni (amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak). Ennek ismeretében most…..
Szlovákmagyar 2010.05.26 22:07:53
@II.Briandrew: Nem hosztizek. egyetlen dologra hívtam fel a figyelmeteket: könnyű nemzeti dolgokról beszélni, miközben foglamad sincs, hogy kikről beszélsz. Én egyébként azonnal fel is veszem a magyar állampolgárságot, pont azért, hogy lássam, mi lesz ebből. Kereshetlek madj akkor, amikor segítségre lesz szükségem?
Szlovákmagyar 2010.05.26 22:11:35
@old_field: Mi az hogy szlovák visszhang?
Csak nem ránk, szlovákiai magyarokra gondoltál? Kösz, ügyes. erről ennyit. Aludjatok jól, és élvezzétek, hogy bemostatok a szlovákoknak. Bocs, tótoknak, mert persze még nevükön sem nevezzük őket. Mert a szlovákok mi vagyunk ezek szerint.

Folytassátok magatokban.
Szlovákmagyar 2010.05.26 22:13:56
@old_field: "na végre...!! már megijedtem, hogy ez a domináns szlovák' visszhang. "

A szlovákiai magyrokra gondolsz, amikor ezt írod? Mi vagyunk a szlovákok, a szlovákok meg a tótok? Kösz. Aludjatok jól, ma is győztetek.