Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marylinm

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már lassan két napja, hogy a portugál válogatott kiesett, már haza is értek Dél-Afrikából és úgy tűnik, hogy hoztak egy igazi bolhából egy igazi elefántot. Ugye CR-nak volt az a bizonyos kiszólása, hogy "kérdezzék Queirozt", mármint a vereségről, meg úgy…..
Força Portugal! megjöttem... 2010.06.29 23:49:00
Hát... kikapott a portugál csapat. Sajnos még csak sopánkodni se nagyon van min, mert azért olyan nagyon durva bírói ítéletek nem születtek. Annyival sokkal nem voltak jobbak a spanyolok. Mit mondjak? Szerencsésebbek voltak? Lehet mégis jobbak? Nem tudom... de szomorú vagyok,…..
marylinm 2010.06.30 01:50:18
@Lionskull:
Hát a focihoz nem nagyon értek, vagy lehet pont annyira, mint mindneki más is:) olyan ez, mint az oktatás meg a politika, de egy kicsit CR-ről.
Őt nem lehet kihagyni a válogatottból, az olyan lenne, mintha mondjuk soha nem kérnék fel Mourinhot, hogy legyen a válogatott edzője. Lehet nagyon utálni CR-t, messziről még könnyebb is, de itt nem utálják annyian és annyira, mint Magyarországon. Igen, valóban ő lehet a VB legtöbbet a földön ülő játkosa, mert hát ehhez nagyon ért, csak ott ül azzal a bánatos kisfiú arcával és várja, hogy a bíró bácsi visszaadja neki a labdát vagy legalább puszit a bibéjére - ez igaz, ezen nincs is mit vitakozni, de nem lehet kihagyni a válogatottból, leginkább azért, mert a portugálok szeretik és büszkék rá, meg szerintem ő is szereti a hazáját - hűűű de gáz így ilyeneket írni:) na vmi ilyesmi. Szeret portugál lenni és szerintem ha nagyon akart volna sztároskodni, akkor az É-Korea elleni meccsen megtehette volna. Szerintem nagyon igyekezett a csapat játékosa lenni... vagy lehet, h csak én szeretném, h így legyen?!
Már nagyon kevés van vissza 3 órán belül kezdődik a spanyolok elleni meccs. Kezdek izgulni. Fura volt mondjuk, hogy a brazilok elleni meccs alatt a városban volt élet. Kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz. Egy biztos, asztalt szerezni valami normális kivetítős helyen nem könnyű. Nekem…..
Ennek a bejegyzésnek sajnos van szomorú aktualitása is, nincs két hete, hogy a portugál Nobel-díjas író, költő José Saramago elhunyt. Természetesen mély tisztelettel gondolok rá, mégha műveit nem is szeretem annyira, de ez már ízlés dolga, azon meg nem érdemes…..
Eddig teljesen el voltam képedve, hogy így is lehet... Portugáliában, főleg Lisszabonban nagyon sok bevándorló él, és hát legnagyobb részük brazil - egy a nyelv, ugye. Én csak bámultam, hogy itt mindenki ugyanúgy örült a brazil góloknak, mint a portugáloknak, mindenhol brazil meg…..
Az egyetlen ok, ami miatt veszíthetünk Brazília ellen (bár, ha jobban belegondolok ők csak belőle nőtt gyenge ága...) az ez:  Ehhez szavaim sincsenek, asszem a refrént nem kell fordítani érti mindenki... nem igényelt sok agymunkát megírni, na nem mintha a zenéhez kellett…..
Nem tudom mi van a portugál középpályával, de valami nagyon nincs rendben. Lehet, hogy valaki gonosz kis férgeket hintett el, vagy alattomos betegséget terjeszt a pálya ezen szakaszán... mindenesetre furcsa, hogy miután kiesett Nani, elkezdett panaszkodni Deco (továbbra sem szakad meg…..
A portugáloknak több jó szokás mellett, meg van az is, hogy legalább 1 órás ebédszünete van mindenkinek. Ma persze ez 2 órásra nyúlt mindenkinél. Lisszabonban nem volt szabadhely. Csináltam is volna képeket meg videot, de az egyik kezemben sör volt, meg a másikban is, mert iszonyat…..
Hát, akkor ma lesz a nagy nap, amikor szép, napbarnított fiaink először a fűre lépnek. Deco azt nyilatkozta, hogy mindig az első meccs a legnehezebb, mert már mindenki tele van  várakozással és izgulnak, na... Néhány szóban megemlékezett Drogbaról is, meg Naniról is, ill. CR…..
Íme még egy honosított portugál játékos. A 24 éves Rolando nemcsak hogy a Zöld-foki szigetekről származik (Miguel), hanem ott is nőtt fel. A nagyszülei nevelték, nagyapja halász volt. Ma is elsősorban kreolul beszél, amikor csak teheti. Gyerekkorában egy pár cipője volt, és mivel…..
Simão Sabrosa sem most kezdte a válogatottságot, 1998-ban mutatkozott be egy Izrael elleni meccsen. Igencsak gólerős csatár, szóval nagy bizodalmunk van benne (is). Jelenleg az Atlético Madrid kapitánya, és a spanyol csapat is biztosan aranyba fogja vésni a nevét, ugyanis ő lőtte a…..
Liedson egy igazi frissen született portugál, még válogatott-szereléses képet is nehéz találni róla, 2009-ben mutatkozott be a válogatottban egy Dánia elleni meccsen. És, hogy miért van az, hogy 31 évesen hívták meg először? Hát, mert ő sem portugál. Ő is a nagy vízen túl…..
Gondolom, mindenkinek feltűnt, hogy a portugál csapat nem túl színes. Az rendben, hogy a portugálok európaiak, de azért ők voltak az utolsó gyarmattartó ország is (Angola, Kelet-Timor, stb.), és most is igen erős kapcsolat fűzi őket ezekhez az országokhoz. Lisszabonban nagyon sok…..
Decoval igen-igen nagy bajban vagyok. Nem szimpatikus. Én elhiszem, hogy zseni (?!), rendben, vannak, akik annak tartják, elhiszem, hogy jó, de nem szimaptikus, és ha megszakadok sem lesz az. Öreg, 32 éves. Alacsony, 174 cm. Brazil, vagyis nem, mert ugye honosították kb 7 éve, de azért a…..
A Malaga 29 éves játékosa, már 11 éve a szomszédban focizik, szóval elég spanyolosan beszéli a portugált... valami olyasmi, mint, amikor CR spanyolul beszél, na jó ez nem jó példa, mert ő igazán semmilyen nyelven sem beszél igazán szépen, érthetően - portugálul se. Na de Duda a…..
Tudomtudomtudom valszeg ebbe senkinek nincs beleszólása, de hátha mégis. Ismered azt a játékot, hogy mindenkinek van egy ismerőse... szóval én már fogtam kezet António Banderessal és ha nagyon akarnék, akkor tudnék szívességet kérni az angol királynőtől és már Cristiano sincs…..
A 31 éves játékos 2003-ban mutatkozott be a portugál válogatottban és azóta a védelem erős bástyájának számít és számítanak is rá. Egyre kevésbé a gyorsasága miatt, inkább a tapasztaltságát helyezik ma már előtérbe. Persze ezt a kérdés úgy is meg lehet vizsgálni, hogy…..
Ma van Portugália napja, szóval ma senki nem dolgozik, hanem ünnepel... ünnepelne, ha nem lenne hideg és eső. Na, ez az, ami közvetlenül nem érinti Osvaldo Garciat, aki ma érkezett meg Dél-Afrikába. A bátor portugál egyedül tette meg a több mint 18.000 km-t motorján, 2 hónap 5…..
A jobbhátvédről nehéz sok érdekes dolgot írni. Már nem fiatal, 31 éves, profi karrierje alatt összesen 4 gólt lőtt, mindegyiket még a portugál ligában. A pályáját Estorilban kezdte, majd a Portóhoz igazolt, és ma a Chelseat erősíti. Mindkét meghatározó átigazolása Mourinho…..
Força Portugal! Napicé, napinani 2010.06.06 11:24:00
Mit nem lehet eladni Cristiano Ronaldoval?Tegnap megmutattuk, hogy mit lehet eladni Cristiano Ronaldoval, de mindenki nyugodjon meg, mert lehet, hogy jövőre is le kell tolnia fel kell húzni Armani gatyáit vagy még erősebbben imádkozni.Nem mennek igazán jól a dolgai, legalábbis…..
Força Portugal! Napicé, napinani 2010.06.05 11:38:00
Mit lehet eladni Cristiano Ronaldoval? A kommentek között ötleteket is várunk, hogy mit lehetne még eladni vele... ..
Mielőtt bárki bármit feltételezne arról, hogy a portugálok keze is benne volt ebben a kamikaze akcióban, mert ugye egy csoport, a brazilok is portugálul beszélnek csak nem lehet érteni, meg ilyenek. Figyeljünk oda, mit mond a közvetítő 1:00 és 1:03 között! Némi bizonytalanság…..
Danielnél nem lehet panasz a centikre. Ő a legmagasabb a portugál kapusok között a maga 194 centijével. Messziről érkezett a portugál kapuba. Portugál apa és cseh anya gyermekeként látta meg a napvilágot Edmontonban, Canadaban. 16 éves koráig éltek a nagy vizen túl és mint rendes…..
Szegény fiú nem túl magas. 1,8 m. Ez Portugáliában az utcán, már nem kevés, de a kapuban meg még éppen nem sok. Eduardo 1,84, Daniel pedig igazi óriás a törpék földjén: ő 1,94. Ezt a pár centit viszont gyorsasággal, rugalmassággal és hajlékonysággal kompenzálja Beto.Neki is…..
Nem akarok senkit sok staisztikával untatni, de ami igaz az igaz, egy lapon emlegetik Vitor Baíaval, és remélem ebben az évben megdönti elődje eredményeit, pl. kapott gól nélkül nyernek a portugálok VB-t. Portugália északi részéről származik, Mirandelaból, és hát nem is…..