Regisztráció Blogot indítok
Adatok
severinus

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Félig sem kegyelem 2018.03.03 07:51:06
Valószínűleg nem végezték az alkotók tökéletesen a munkájukat, ha a végén arra jut a néző: talán mégis jobb lett volna, ha valaki kijön egy könyvvel és felolvassa. Amit olvasnia kellett volna, az A félkegyelmű, nem könnyű jobbnak lenni nála, így aztán nincs olyan nagy baj. Rossz ötlet volt, nem lett…..
Nemrég (2017. március 13-án) ünnepelte az egyház Ferenc pápa megválasztásának negyedik évfordulóját. Már aki ünnepelte… Merthogy Róma püspökének szavai, cselekedetei és döntései kétségtelenül nem mindenkiből váltanak ki osztatlan lelkesedést. Talán mindez azzal is összefügg, hogy az új papa bizony…..
severinus 2017.03.30 20:28:00
@jan: Teljesen egyetértek Veled - minden Ferenc melletti szimpátiám ellenére is fájdalmasnak tartom, amikor mindenki azt magyarázza, hogy ki és miért értette félre pápát. Az ateista, liberális oldalak azonban mindig igazolva érzik magukat a nyilatkozatai által. Jól van ez így? - ez egy valódi kérdés.
A napokban megjelent egy blogbejegyzés, Miért rossz ötlet randizni egy nem kereszténnyel címmel. Most erre fogok reagálni, olyan emberként, aki végigélte a keresztény középiskolát, szülői nyomásra, megtapasztalta az ott élő kétszínűséget, látta a meleg szerzetesek által molesztált diákokat.   Ha…..
CookTa Diós kalács 2013.10.26 14:58:56
Ehhez a sütihez rendszeresen visszatérünk az első kísérlet óta, mert olyan egyszerű elkészíteni, és mégis olyan fennséges délutáni csemegét lehet vele az asztalra varázsolni. Ugyanaz a tészta receptje, mint az eddigiekben: diós kuglóf, kakaós kalács, vagy mostanában a…..
Az év talán legnyomasztóbb riportját közölte a minap a 444 arról, hogyan folytatta a budapesti elitgimnáziumban tanító S. tanár − majd tévés szerkesztő − szexuális játékait, üzelmeit, visszaéléseit különböző kiskorú diákjaival elzárt táborokban vagy épp a…..
Az alábbi cikk a Charisma magazinban jelent meg, 2014.február 19-én "A keresztény férfi 10 típusa, akihez nem kellene hozzámenned" folytatásaként. A szerző J. Lee Grady, aki szerkesztő volt a Charisma magazinnál valamint a Mordecai projekt igazgatója. Istenfélő módon…..
Tegnap ateista nagygyűlés volt Washingtonban, ami körülbelül tízezer embert mozgatott meg (hasonlítsuk ezt össze a Séta az életért – March for Life – harmincszor nagyobb tömegével). Hogy írna a média erről a nagygyűlésről, ha azt a stílust használná, ahogyan az…..
severinus 2013.03.25 16:48:47
@camilló: Figyelj, te milyen történelemről beszélsz? Mikor volt arról szó, hogy az indiánokat a keresztények hitbeli okokból irtották ki?

Amúgy nem emlékszem rá, hogy az észak-amerikaiak bocsánatot kértek volna az őslakosoktól.
severinus 2013.03.25 16:53:47
@rabelais: "A kommunizmus igen kevés embert ölt meg a hite miatt." - Most viccelni szerettél volna, igaz?

"a Szovjetunióban. 1918 és 1922 között 25 ortodox püspököt és 9000 szerzetest, egyházi embert végeztek ki! Ezek a számok 1939-re többszörösükre növekedtek: 600 püspököt és 40.000 papot „fizikailag eltűntettek” – ez az 1917-es létszámuknak legkevesebb 80%-a. 1926-ban már egyetlen katolikus püspök sem volt az országban. 1941-re az eredeti 1200 katolikus templomból mindössze kettő működött a Szovjetunióban, azok is Litvániában."

www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1168:ki-tud-toebbet-a-szovjetuniorol-veres-bolsevik-retro&catid=34:ittesmost&Itemid=58
severinus 2013.03.25 16:58:32
@rabelais:" 3) Az abortusz és eutanázia általában olyan országokban legális, amely országok demokratikus parlamentje ezt megszavazta. Általában a többségi vélemény alapján. Az abortuszt kérő nők, az eutanáziát kérő emberek a végrehajtó orvosok jelentős része, ha nem többsége hívő."

Ez pedig egyszerűen hazugság:)

Az abortusz olyan mértékű elfogadottsága, ami pl. nálunk is van, nem demokrácia kérdése, inkább vakság és ostobaság, vagy nevezhetjük az élethez való szánalmas viszonynak is, amit valamiért nyugaton modernségnek, emberi jogoknak neveznek...
Mandiner blog A káromkodás joga 2011.01.03 07:01:00
„S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?” Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?   A morgás joga után a káromkodás jogával is meg kell ismerkednünk, úgy tűnik. A csúnya beszéd a szólás- és művészi szabadság sajátos eseteként vetődik…..
  Hétfőtől eltűnnek Tölgyessy Péter elemzései a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli adásából, írja a Hírszerző. Az adó új vezetése azután döntött Tölgyessy műsorának megszüntetéséről, hogy ő nem fogadta el, hogy a továbbiakban (a Hírszerző által…..
  „Már befizettük a csekket és megvolt az időpont is csütörtök reggel 7 óra. Egész éjjel nem aludtam, interneteztem reménykedtem hátha találok bármi olyat ami megkönnyítheti a döntésem. Rátaláltam erre az oldalra és elolvastam a leírottakat, hogy mennyit szenvedtek…..
severinus 2010.11.21 18:08:14
@L.Salander: Ne haragudj, de a tegnapi két példád, az egyik ismerősöd, akinek hat abortusza volt, és a barátnőd, akinek három, hiteltelenné teszi számomra a megszólalásodat abban az ügyben, hogy szerinted senki nem fogamzásgátlás helyett használja az abortuszt. Akinek hat abortusza volt, az annak használja. De akinek három, szerintem az is...
severinus 2010.11.21 18:09:26
@L.Salander: És nem a hat abortusz...
severinus 2010.11.21 18:30:29
@L.Salander: Én nagyon sok olyan lányt ismerek, akik nem szedtek gyógyszert, nem azért, mert nem szedhettek, hanem mert nem akarták ezt a módszert választani. Köztük és sem. És senkinek nem volt hat abortusza, de még egy sem. Ez hogy lehet?
Persze, erre írhatsz csúnyákat is, ha akarsz...
  Végtelenül szomorú, hogy megint elölről kell kezdeni mindent.   Újra neki kell veselkedni, és megint meg kell próbálni elmagyarázni, hogy mik azok a gondolatok, mi az a megközelítés, amellyel talán sikerülhetne tiszta képet kapni a jelenlegi és jövőbeni…..
severinus 2010.11.10 10:44:51
@Cipollina: És akkor ez már így lesz mindig? Lehetséges az, hogy ezek a jogvédők jobban tudják képviselni a saját érdekeiket, mint akár a többségi társadalom - képviselői? Kínos gondolat. Vörösmarty jutott eszembe: "Mi a kevés? Erő vagy az erény?"
Egyébként ha a Fidesz nem változtat ezen, akkor tényleg vége van. Onnantól kezdve nincs esély.
 „Now they will elect a new Chancellor, a strong Chancellor, one that will not let our tragedy continue. Your Majesty, I promise if I am elected, I will bring an end to corruption.” (Palpatine szenátor Amidala királynőnek)   Kétharmados parlamenti többség, Budapest, az összes megye, az…..
severinus 2010.10.04 11:09:48
@ArmaGeddon Bácsi: Rendben van, ergé naiv (egyébként rövid i-vel), de az a tisztánlátás, ami téged jellemez, hová vezet? Mi lesz abból?
Olyan nincs, hogy megpróbálunk bízni valamiben vagy valakiben? Vagy: Itt már semmi jó nem történhet?
És akkor mi van, ha túl sok múlik OV-n? Sok múlt mondjuk Széchenyin is vagy Kossuthon. Vagy Tisza Istvánon is sok múlt volna, ha nem ölik meg. És sok múlt Károlyin is. Stb.
Királyt nem mertem írni, mert biztosan kihoznád belőle, hogy szeretném, ha visszaállítanák a királyságot.
severinus 2010.10.04 11:30:49
@Téglagyári Megálló: Igazad van. Nomen est omen.
severinus 2010.10.04 11:49:55
@ArmaGeddon Bácsi: Akkor szerinted az csak egy látszat, hogy tegnap helyhatósági választások voltak? Mert azok voltak, és hidd el nekem, hogy ez az ország messze nem annyira narancsszínű, mint ahogy gondolod. Erről már írtunk itt néhányan. Sőt, messze nem annyira az, mint amennyire én szeretném.
A demokráciával itt nálunk nem az a baj, hogy mulandó, hanem az, hogy soha nem működött rendesen. Önkormányzati képviselőnek lenni valami olyasmit jelent, hogy "profi" civil vagy. Na ezt nem értik itt az emberek. Vagy ki se meri nyitni a száját egy képviselő, vagy azt gondolja, hogy övé a település. És az utóbbiak között messze többen vannak a komcsik. És- ezt már írtam itt - pont az a baj, hogy pl. a Fidesz se használta mondjuk 1998-2002 között elég határozottan a hatalmát. Ha neked így jobban tetszik: a választópolgárok általi felhatalmazását. A szocikkal ilyesmi soha nem történt. Végül is szocinak-komcsinak lenni valami olyasmit jelent, hogy az eszméimet hangoztatom, és közben azt csinálok, amit csak akarok. vagy esetleg annál többet is.
Szerintem ezek miatt a dolgok miatt (is) volt kétséges az utóbbi időben az önkormányzatiság, nem azért, mert mondjuk a központi hatalomtól függ.
A figurák meg lehet, hogy tragikusak vagy negatívak, de nagy hatással voltak a magyar történelemre.
Na jó, akkor legyen Szent István! (Tudom, Tonuzóba nemzetsége, meg Koppány felnégyelve...)
 A Bűn és büntetlenség végre bekerült a mozikba. Az Uránia vállalta, hogy vetíti a filmet, annak ellenére, hogy Béla bácsi ismét jelentkezett az űrből egy MTI-közlemény formájában, miszerint letiltja a filmet. Közben azonban a jogászok - élükön Buczkó Péterrel - arra a…..
severinus 2010.06.25 23:03:09
@Alfőmérnök: Én nem vagyok törzskommentelő, de szerintem erre a posztra nem nagyon lehet mit írni...
  Ma 19 órától a Menta Teraszon (Budapest, II. kerület, Margit körút 14.) bemutatjuk a Bűn és büntetlenséget (aztán fél 9-től és aztán még többször is levetítjük az este folyamán a 66 perces filmet azok kedvéért, akik valamiért lemaradnak az első körről).…..
severinus 2010.06.17 12:19:00
@tölgy1: Kár, jó lenne valami tényleg a fiataloknak.
severinus 2010.06.17 12:39:38
@tölgy1: Nem tudom, a gyerekeim már nem olvasták:)
severinus 2010.06.17 12:54:39
@Alfőmérnök: Potyázni akarsz, igaz?
  Sikerül-e vajon Hoffman Rózsának pénz nélkül javítani a köz- és felsőfokú oktatást? Nyilvánvaló az államtitkár asszony nyilatkozataiból, hogy a közoktatásban jártasabb, ezért a felsőoktatásról nem is halljuk nyilatkozni.   A magyar oktatásügy legfőbb…..
severinus 2010.06.07 15:41:49
@BigPi: "Azt nem értem, hogy miért is lenne természetes, hogy egy tanár egyedül tartja el a családját?
Miért is jó, hogy a tisztnék, tanítónék, doktornék otthon ülnek és nem csinálnak semmit? Persze más kérdés, ha nevelnek 3, 4 vagy több gyermeket." Ha egy tanár kétszer annyit keresne, mint most, akkor sem tudná eltartani - jómódban - a családját. Éppen nem éhezne, mondjuk 2-3 gyerekével, a legszükségesebb meglenne, de úgy sem élne túl jól. Most ez úgy néz ki, hogy a házastársa is dolgozik, és kettejük fizetéséből nyomorognak, ha mondjuk mindketten tanárok. Szóval elég messze még az a világ, amitől félsz!
Mellesleg a negyvenes évek végén lépték meg a komcsik azt, hogy a tanárok fizetését a '30-as évekbeli szint egyhatodára csökkentették. A cél pontosan az volt, hogy ne közvetítsen értéket. Ezt egyébként maga Hoffmann R. mondta egy előadásában.
severinus 2010.06.08 08:04:51
@babarczyeszter: Ezt írja: "A poszt azért sokkolt, mert az volt az érzésem, hogy egy nagyon fontos közpolitikai ügyben a lényeg, hogy szapulni lehessen valami liberális mumust. Holott a liberális mumus nem létezik, mert a liberális oktatáskutatók több táborra oszlanak." Már megbocsásson, de ha jól emlékszem, az oktatási miniszter 2002-2006-ig Magyar Bálint volt, aki a pártja doktrinér liberalizmusát képviselte az oktatásban is. Ez nem liberális mumus, hanem egy tény.
Olyan lelkesen akarja itt megreformálni a közoktatást, olyan nagyszerű ötletei vannak, mintha bizony nyolc éven keresztül nem az elvbarátai ültek volna a döntéshozók között.
Külön öröm nekem, hogy a Fidesz több tervével egyetért. El sem tudtam volna képzelni, hogy erre sor kerül. Ki tudja, mi jön még?
Egyébként pedig a hozzászólásairól mindig ez jut eszembe: "Szó, szó, szó"
severinus 2010.06.08 08:26:58
@Elpet: Nagyjából arról van szó, hogy a '90 előtti értelmiség-elit a legutóbbi időkig megőrizte elsőségét. Talán 2006 szeptembere volt az a fordulópont, amikor olyan drámai ellentmondás alakult ki ennek az elitnek a kommunikációja és a valóság között. Azóta folyamatosan történik valami ebben az ügyben. A lényeg, hogy egyre többen gondolkodnak a liberális paradigmán kívül. És ennek nem mond ellent az sem, hogy a konzervativizmusnak lehet,
és van is liberális irányzata.
Az elitet direkt is lehet megújítani. Csak nem mindegy, kik és hogyan csinálják. Adott mondjuk a komcsi módszer a Rákosi-korszakból. Ezt nem javaslom. Az se jó, ha valamilyen pártnak elvtelenül hű elit alakul ki. Nehéz kérdés. Ha optimista vagyok, arra gondolok, hogy hátha megy a dolog magától is...
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
severinus 2010.06.04 21:01:30
@tónibácsi: Köszi tónibácsi! Ez a legjobb válasz erre a khm, mondjuk, hogy cikkre. Kíváncsi vagyok, vajon a nemes lelkű szerző tudja-e, hogy honnan idézel. És azt, hogy a regény hősei milyen sorsra jutnak. Javaslom, hogy TWG minden egyes keresztényellenes cikkére ezt kommenteld, talán egyszer elmeditál majd...
Fantasztikus egyébként, hogy a liberálisok a vallásszabadságot úgy értelmezik, hogy okos ember nem hisz... Nevetséges. Na, nem mintha TWG okos ember lenne.
Az pedig, hogy a hívők lelkiismereti és vallásszabadságát sértegeti, szánalmas.
Rossz lehet így élni.