Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gebsi42

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig azt hittem a paprika mennyisége a lényeges ebben a zseniális bolgár receptben, és igyekeztem minél többet belegyömöszölni az üvegekbe. Egyébként náluk (bolgároknál) van egy kis erős paprikafajta amelyet ezen receptúra szerint tesznek el. Aztán rájöttem, hogy az olaj a lényeges, és legyen…..
Mai posztunkban 8 tökéletes helyet mutatunk be a világban, ami a macskák számára igazi kánaán. A buzzfeed hozta le a minap az összeállítást, remekül bemutatva, hol igazán jó cicának lenni. 1. A macska hajó, Amsterdam Ez egy igazi úszó macska szentély. Egy menedékhely a…..
Idén másodszor nyújtott felhőtlen szórakoztatást a köztévé, amikor tegnap este levetítették az Orbán Viktorral készített interjút. A korábban nagy sikerrel vetített, és mára már legendássá vált Obersovszky-Schmitt "mélyinterjú" után nyilvánvaló, hogy ár/érték…..
gebsi42 2012.05.31 12:23:05
@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): "Na ez kurvajó beszólás volt. Lehetne a fityesz jelmondata: "Jobban élünk mint jövőre!" "

Sajna nem nem én találtam ki. Én csak felismerten benne az igazgyöngyöt. Valószínűleg népköltés. Terjesszétek szabadon!
gebsi42 2012.05.31 13:15:28
@The brain: "....Imádom ahogy őrjöng a sok balos.Hehehehe ....." Soha ennél tisztább és több örömöd ne legyen!
Az átlagember, még ha nem is gondolkodik rajta, sokféle fát ismer. Gyerekként mindenki gyűjtötte a gesztenyét és annak összetéveszthetetlen levelét; sokan csipegettek és akasztottak a fülükre cseresznyét, meggyet a kertben. A platánfát kérgéről a legegyszerűbb megismerni,…..
Eddig azt gondoltam a Médiatanácsban nem ülnek teljesen idióták, értenek ahhoz, amit csinálnak, csak az én lelkemnek túlságosan fideszesek, szervilisek. De a Freedoom House-nak küldött válaszuk után ‎csalódnom kellett. Ezek idióták. "Ismereteink szerint az említett…..
gebsi42 2012.05.25 09:03:02
@Blogger Géza: "Legközelebb majd pornófilmet forgatnak a parlamentben ...." A pornófilm kevesebbet ártana a parlament tekintélyének mint pl. a visszamanőleges törvénykezés ártott.
A legégetőbb emberi jogi probléma a cigányság helyzete, hívta fel a figyelmet újra Dénes Balázs TASZ-elnök. Ezúttal a Republikon Intézet konferenciáján beszélt az emberi jogok magyarországi helyzetéről. Kiemelkedően súlyosnak ítélte az intézményesült diszkriminációt: akár a rendőrség, vagy az…..
gebsi42 2012.05.25 04:59:50
@Szélmalomharcos: "egy avítt mítoszra épül. Ennek a mítosznak az alaptézise, hogy az állam = elnyomás,...." Tény hogy nem nekem vannak erőszakszervezeteim hanem az államnak.
gebsi42 2012.05.25 05:01:52
@gebsi42: ".....Valójában a "szabad vállakozás" olyan multikat fed, amik zsebre tudnak vágni kormányokat,....." A vállalkozások túlon-túlnyomó része legfeljebb néhány száz főt foglalkoztat. Messze nem akkorák.
gebsi42 2012.05.25 05:03:49
@Szélmalomharcos: "....Újabban már a Facebook jelszót is elkérik az állásinterjún hogy belenézzenek még a hálósziobatitkaidba is. ...."

1. Ne add meg a jelszavad.
2. Menj a TASZ-hoz ha úgy érzed a jogaidba gázoltak.
3. Ne rakd a pofakönyvre a hálószoba titkaidat (hacsak nem akarod megosztani).
Oligarchabizottság itt nem lesz, nem kell félnetek. Az elmúlt hónapokban magyar közforintok százmilliárdjai konvertálódnak Közgéppénzé, az ellenzék az asztalt veri, a hétköznapi választó úgy kapkod a levegő után mint friss ponty a TESCO-s szatyorban: ha egyszer a NER-ben egy…..
      Hölgyeim és uraim, jó napot kívánok! Köszönöm szépen a meghívást! Amikor készültem erre a mai előadásra, valahogy a fülembe csengett Ralf Dahrendorfnak az a 20 évvel ezelőtti mondása, amelyet oly sokszor idézünk: a politikai rendszert 6 hónap alatt meg lehet…..
gebsi42 2012.05.21 09:07:55
@endike:
"Minek ez a sok duma?.....Hitelt kell felvenni...... húzunk külföldre!"

Felebaráti szeretettel, őszintén jobbulást kívánok!
Nagymamám mindig a virágcserepekbe szórta a kávézaccot, mondván, az jó! Sokáig azt gondoltam, ez csak a rá jellemző „nem dobunk ki semmit”- filozófia része, de ma már tudom, hogy igaza volt. A jó kertész, bizony, kávét iszik, mert a zacc a növényei kedves barátja.A…..
gebsi42 2012.05.17 13:06:07
@walterhal: OK. Volt sejtésem mire gondolhatott a szerző. Egy divatlapba nem írtam volna be hasonló esetben. A kapanyél visszont annál komolyabb blog.

Rendszerint pontosan, gördülékenyen, röviden de mégis olvasmányosan ír kertészeti témákról de itt volt egy alapvető természettudományos hiba.

Az ilyen jellegű hibákat rendszerint lektorok szűrik ki. Itt - a műfaj jellegéből kovetkezően - nincsen lektor. Ezt igyekeztem pótolni.
Matolcsy sorozata a Heti Válaszban egyszerűen csodálatos, még mindig nem tudom elhinni, hogy ezt ő írja, nem pedig mondjuk Bödöcs a Showder klubból.A legfrissebb írásából például kiderül, hogy születnek azok az isteni, soha-sehol meg nem írt unortodox ötletek:"Minden új egy…..
gebsi42 2012.05.16 09:15:15
@Vidéki: "... jegybankelnökünk is favorizálta Ciprust, amikor ... oda menekítette ...... vagyonkáját. "

Csak a tények kedvéért: Nem menekítette, hanem törvényesen ott tartotta. Ha valami bűncselekmény gyanúja felmerült volna az átutalások körül, a független Polt féle ügyészség boldogan a törvény minden szigorával lecsapott volna.

Azért tartotta ott mert üzletileg úgy volt jobb. Gondolom nem olyan bankelnököt akarsz a nemzeti bank élére aki a saját pénzére sem tud vigyázni.
gebsi42 2012.05.16 09:25:11
@gmower: ""Neee, megzsaroltak minket, hogy nem adnak a saját pénzükből, ha keménykedünk? "
Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem? Az nem az EU pénze, aminek mi is részei vagyunk? Hát nem annak igéretével léoptünk be ebbe a csodálatos csoportosulásba, hogy felzárkóztatnak minket?"

Tény, hogy jóval többet kapunk az EU kasszából mint amit befizetünk. Tény, hogy még többet kapnánk ha pártunk és kormányunk komolyabban venné a dolgát. Hatalmas pénzeket nem hívunk le mert nem megfelelő a dokumentáció és a pályázati rendszer. A gaz EU a megfelelő pélyázatokhoz ragaszkodik meg az átláthatósághoz. A barmok nem akarnak rögtön Simicskának utalni.

Másrészt a a tagság nem csak azt jelenti, hogy csapkdjuk az asztalt a vacsoránál. Bizonyos illemszabályokat be kell tartani hogy szívesen lássanak az asztalnál. Esetleg a kaja elkészítésénél is kellen segíteni......
gebsi42 2012.05.16 11:35:09
@VT Man: "Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)? "

Azért mert máshonnan nem tudott. Az elmaradottabb országokban általános probléma a hitelezés fejletlensége. Már Széchenyi is "Hitel" címmel írt könyvet és próbálta a nagy magyarok fejébe lopni a világosságot.

Pártunk és kormányunk pedig most fáradhatatlanul dolgozik a még létező és hozzáférhető hitellehetőségek elűzésén és felszámolásán.
A mára kialakult, és történészeink munkája nyomán mind árnyaltabbá váló Horthy-kép, hála istennek, egyre kevésbé ad okot arra a vehemens tiltakozásra, amely a vasárnapi szoborállítást kíséri.  Persze, ez a tudományos Horthy-ábrázolás a szoborállításra sem ad okot,…..
gebsi42 2012.05.14 13:54:55
@excopp: "....- a Horthy kép pedig mindenképpen árnyaltabb lesz......"

A madárszarban vannak világosabb és sötétebb részek. Akárhogy árnyalod akárhogy részletezed az __egész__ madárszar!
gebsi42 2012.05.14 14:22:00
@laci_52: ".....az ország már német megszállás alatt volt és azt nem Horthy rendelte el......." Mire ellentengernagy lett megtanulhatta, hogy bizonyos helyzetekben esetleg meg is kell halni. Ha - az ország fejeként - hagyta a deportálásokat akkor egyértelműen bűnös. Nem mentség, hogy a németek erősek voltak.

Hágában nem egy szerb vagy horvát hasonló okokból ül. (ti. elöljárói intézkedés elmulasztása)
gebsi42 2012.05.14 14:26:56
@excopp: "..[- hazánkban 200ezer fős hadsereget lehetett volna azonnal szervezni, miközben az utódállamok seregei pár ezer főnyiek voltak]..."
Tudomásom szerint a tanácsköztársaság meg is szervezte a hadsereget és fegyveresen harcolt is. Tény hogy a leendő nagyméltóságú kormányzó pedig Szegeden ette az antant keserű kenyerét és várt az engedélyre.
  Orbán vazallusa. Marionettbábu. Fidesz-lojalista. Áder János jelölésének és megválasztásának fogadtatása a nemzetközi sajtóban jól mutatja, milyen nehéz helyzetből indul a hivatalát tegnap megkezdő fideszes politikus elnöki pályafutása.   Áder számos dologban…..
gebsi42 2012.05.11 12:02:32
@caralho voador: "Ezeken a gönckultuszos idiótákon már tényleg csak a tarkónlövés segítene..."

Vagy akasztás? Gázkamra? Ne fogd vissza magad! Engedd ki a feszültséget! Hadd lássa mindenki hogy milyen vagy! (Én már tudom.)
gebsi42 2012.05.11 13:08:06
@Viktus: "Szép történet, de a tevékenysége igencsak a pártvonal mentén mozgott ... "

Kénytelen vagyok lassan írni, hogy megértsd. Az SZDSZ kb két éves volt Göncz Árpád meg közel volt a hetvenhez amikor megválasztották köztársasági elnöknek. Azelőtt volt volt kb tíz évig kisgazda. Az egész életével bizonyította az önállóságát. Az elveiért az élete kockáztatásával is kiállt.

Igen volt párt tagja. Remélem ezt nem azonosítod azzal hogy semmi önálló gondolata nincs és minden pártutasítást feltétlenül végrehajt?
gebsi42 2012.05.11 13:25:25
@caralho voador: "eddig az út szélén agonizáló, félig elütött macskához szívlapáttal közelítő irgalmas szamaritánusként figyeltem a tevékenységedet, de most a lelkembe gázoltál. Szabadítsd meg magad a szenvedéstől, ahogy jónak látod. "

Megy ez! Add ki magadból és esetleg megkönnyebbülsz. Csak így tovább!
Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a…..
gebsi42 2012.05.10 14:06:22
Április végén megszületett az első kormánydöntés a témában. A megvizsgált szociális ellátások közül egyelőre csak kettőnél lesz változás: - a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét (évi két alkalommal gyermekenként 5800 Ft) utalványban kapják meg a…..
gebsi42 2012.05.08 13:32:33
@3dent: "50 éve volt ivóvíz Budapesten"? Konkrétan ezelőttről biztosan tudom, hogy harminc évvel ezelőtt mindenki panaszkodott, hogy klóros az ivóvíz Budapesten. Sokszor még a rádióba is bemondták, hogy zavaros víz jön a csapból, de az nyugodtan iható. Akkoriban kezdtem hidrobiológusként dolgozni. Tudom, hogy áradásokkor előfordult köbméterenként 300 fonalféreg ill. fonalféreg pete az ivóvízben. Muszály volt nagyon klórozni, mert a előregedése miatt a talajból szennvíz szivárgott be a hálózatba. Emlékszem a körút és a Majakovszkij utca nagy csőtörésre. Két ember halt meg. A Rákóczi útnál a nyomócső törése egy több emeletes házat mosott el.

Ebből az állapotból nem az állam hozta ki a vízműveket, hanem az új tulaj.

Ha hagyod, az állami tulajdonlás ide, vagy még rosszabb helyzetbe rohasztja a szolgáltatást! Lehet, te ide akarsz visszakanyarodni, de én semmiképpen sem tartom nyilvánvalóan és kétségtelenül jó ötletnek.
Ritka pillanat esett meg Orbán Viktorral tegnap a parlamentben: sikerrel jósolt jövőt. A felcsúti Nostradamus szerint el fogjuk zavarni a francba, és sokkal csúnyábbakat fogunk közben a fejéhez vagdosni, mint Karácsony Gergely. Ez minden bizonnyal így lesz, ugyanis Kedves Vezetőnk…..
gebsi42 2012.05.08 10:42:33
@Dr. Furia: "az alap keresztény értékeket és erköcsöket kicsit jobban kellene hinteni,...... kinevelhet egy fokkal normálisabb társadalmat mint ami most van. "

Az állami kereszténységnek volt majdnem kétezer éve, hogy bizonyítson. Most is ott ülnek a parlamentben ill. most már a csúcson csúcs NEFMI (mostmár EMBI) minisztériumban. Látjuk mit tudtak, mire jutottak. Nem lenne már ideje kimondani: "ülj le, egyes". Ennél több hatalmat már tényleg nem kéne adni nekik.
gebsi42 2012.05.08 11:14:36
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Nem EMMI? Nem (semmi)! " OK. Nem figyeltem eléggé hogyan pofozzák a szart. Bevallom az átnevezés indoka jobban izgat. Sokáig nem tudtam rájönni, de kitaláltam! Balog Zoltán lelkész a sok eddigi töketlenkedés után valami olyat akart csinálni a minisztériumban amihez valóban ért. Ezért _keresztelte_ át a minisztériumot.
Ma jelentették be, hogy a belföldi vonatokon többé nem lesznek étkezőkocsik. Anno a kényelmes vasúti utazás velejárója volt a kulturált étkezés lehetősége. A 19. században az étkezőkocsik igen-igen fontos civilizatórikus szolgáltatást nyújtottak. Az étkezőkocsik hazai…..
gebsi42 2012.05.08 06:58:27
@Szűcslaci: Sajnos hálókocsit néhány viszonylatban lehetne hasznélni. Meglephet, de pl. Keszthely-Budapest irányban. Ha keszthelyi vagy és Pesten van intéznivalód akkor iszonyatosan korán kell elindulnod, átszállással várakozol majd Pestről nagyon korán kell visszaindulnod. (Nyáron egy kicsit több lehetőség van.) Szóval egy éjszakai hálókocsi emberibbé tehetné az egészet. Mivel nincs hálókocsi, senki sem használja.
gebsi42 2012.05.08 07:05:30
@Szűcslaci: "Ha megérte volna, akkor továbbra is lenne étkezőkocsi." Szaros WC-nek éhen hal a vécésnénije. A tiszta WC-kbe szívesen bemennek az emberek. A MCDonalds-nak meg mindenféle trükkökkel kell a WC miatt odajárókat távoltartania.
Ugyanez a helyzet az étkezőkocsival. Az utóbbi tíz évben egyszer sem mentem be. Ugyanígy a pályaudvari egységeiket is messze elkerültem. Ha éhes is voltam, tudtam hogy oda nem érdemes bemenni, mint ahogyan a cipőboltba sem érdemes kaja reményében bemenni. Nem egy országban viszont trmészetes, hogy bemegyek a pályaudvari egységbe. Kicsit drágábban, de élvezhető szendvicset kapok nagyon tiszta körülmények között.
Mától - elvileg - 5 évre Áder János az ország köztársasági elnöke. Ennek kapcsán megvizsgáltuk az erősségeit, a gyengeségeit, a benne rejlő lehetőségeket, és a megválasztásával járó veszélyeket.  ErősségekA pártok, így a Fidesz-KDNP 2/3-os többsége teljes…..
gebsi42 2012.05.02 12:08:15
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Az állatkerti szamár is nagy előrelépés lenne Smitthez képest!
gebsi42 2012.05.02 13:20:45
@Makkasz: Kedves Makkasz! lehet furcsának találod de a nyelvtudás nem olyan mint a zsonglőrködés.

Ha zsonglőrködni tudsz esetleg néha szórakoztatod a társaságodat. Ha tudsz egy világnyelvet akkor ismeretekhez jutsz!

Ha nem olvasol külföldi sajtót nagyon sok mindenről nem tudsz ill. nem ismered az események fontosságát. Csodálkozni fogsz milyen színvonalasan is lehet újságot írni. Van ahol a lapok nem csak pártközlönyök hanem információforrások. Ekkor még nem is beszéltünk irodalomról és politikatudományi munkákról. A nyelvismeret hiánya ezen ismeretek hiányát is jelenti.

Én egy tájékozott, gondolkodó embert szeretnék köztársasági elnöknek. Te nem?
gebsi42 2012.05.03 11:43:27
@Makkasz: Nem győztél meg kedves Makkasz. Én műveltségről és világlátásról beszélnék, míg te a napi információgyűjtésre hivatkozol válaszodban. Remélem elismered, hogy más a Hamletet személyesen megnézni/olvasni mint megnézni a róla szóló S.Ö.R (Shakespeare Összes Röviden) előadásra.
„Elveimmel nem fér össze önöket bármiről tájékoztatni” – fakadt ki Dávid Ibolya ex-MDF-es guru a Hír Tv kamerája előtt. Az a kérdés készítette ki, hogy vajon igaz-e: a jövőben a Demokratikus Koalíció soraiban kíván politizálni. Persze nem mellékes, hogy hol és mikor…..
Egyre több minden marad meg a régi jó dolgokból. Megint egy pártállami múltat idéző hagyomány elevenedik fel a középiskoláknak tantervileg most frissiben előírt katonai alapismeretek tantárgy bevezetésével.  Magyarországon először a dualizmus idején próbálkoztak…..
gebsi42 2012.04.24 21:43:17
@bircaember maxval:

"Egyszerűen nem volt olyan helyzet, hogy Mo. ne háborúzzon." Ha megengeded, nem értek egyet. Ha valaki az ország vezetője, a legfőbb hadúr akkor vezessen és ne kövessen!

"Ha más nem, a korabeli magyar közvélemény is háborút akart." Nem vitatom, hogy azt akartak. Ettől függetlenül hülyeséget akartak.

" mind a magyar kormány, mind a magyar közvélemény változtatni akart a trianoni határokon, a régi területeket, de legalább azok magyartöbbségű részét vissza akarta szerezni" Pont ezt mondom, hogy tárgyalással visszakerült nagyon sok terület. Nem volt okos, vagy célszerű tizenkilencre lapot húzni.

-" ez szinte nemzeti cél volt, nemigen voltak ellenzői" Igenis voltak ellenzői. Pl. a nagyapám szívesen maradt volna otthon a négy gyerekét felnevelni.

" Képzeld el, ha a magyar kormány azt mondta volna, hogy semleges marad. Valószínűleg a népharag elsöpörte volna a kormányt" El tudom képzelni. Mi van akkor, ha a népharag elsöpri a kormányt. Nem kell minden aljasság árán hatalmon maradni! Mellesleg Horthy nem tojásválogatással lett ellentengernagy. Lehetett volna némi szava hozzá.

Itt esetleg érdemes feleleveníteni Spanyolországot. Franco a németek lekötelezettje, a németek a szomszédban állnak, a közvélemény Gibraltár visszaszerzését akarja, csak meg kellett volna engedni a németeknek Gibraltár megostromlását és nagyon hálásak lettek volna. Ne felejtsd hogy akkor a németek álltak nyerésre. Ugyanekkor a németek igencsak bátorították Franco környezetében a többi katonát. Franco mégis képes volt jól dönteni és mellesleg rendet rakott maga körül.
biztonságos? A wannabe diktátor 2012.04.22 01:20:00
Üdvözlöm önöket. Én egy amolyan "tollforgató terrorista vagyok" csak azért, mert nem tetszett, hogy a Hazám legfőbb közjogi méltósága egy tanulatlan bunkó, csaló, aki a doktori címét csalással szerezte meg és ezt hazug módon mindaddig tagadta (őt is megilleti az ártatlanság…..
gebsi42 2012.04.22 14:23:40
@Mr. Vissarionovich: Ugye kezelteted a Turret szindrómádat?
Varánusz Kövér: ide köpjetek! 2012.04.22 05:20:00
Ki gondolta volna, hogy a SkiccPali ügy ekkora lenyelhetetlen békát jelent a nemzeti együttműködőknek. Küszködnek vele, mint apóka a szalonnabőrrel, a feje még kint van, ám a lábujjaival már a hánytatópontot birizgálja a ner nyelőcsövében. Csoda, ha az inger hatására…..
gebsi42 2012.04.22 14:14:53
@Gáborom: Milyen tények nem ismerete? Kérlek világosíts fel!
gebsi42 2012.04.22 14:18:58
@Lapos Erzsi: Nem kell Ádert gyalázni! Húsz embernek is elég amit eddig csinált és amihez eddig asszisztált. Elég gyalázat amikor bizonygatta, hogy a háromhetente ülésezés hetenkénti ülésezés. Mondjam még? Ezzel az eggyel is úgy elkaparta magát, hogy nemzedékekre el van intézve a jobb érzésűek szemében.

A felejthetetlen angol megnyilvánulásait meg kezdő középiskolások is szégyellenék.
Az On The Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András kedd este a Budapesti Corvinus Egyetem zsúfolásig megtelt nagyelőadójában beszélgettek az egyetemistákkal. A két fiatal digitális újságíró a világot járva készíti doktumentumfilmjeit. Most meséltek. A kezdetekről,…..
gebsi42 2012.04.19 06:12:17
@Stefi, a baranyai evangélikus sváb parasztlány: "Kibaszott liberálbolsevik csürhe! " Ez valami evangelikus imádság vagy áldás?
A régió legrégebbi rúnaírásjeleit találták meg Közép-Németországban. A jeleket Kr. u. 300 körül karcolták egy fésűbe, amit a régészek megtaláltak, majd sokáig egy raktárban őriztek, anélkül, hogy megvizsgálták volna. A rúnajeleket a 12,5 centiméter hosszú, körökkel…..