Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rák Attantam

9 bejegyzést írt és 3515 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
Aki valaha is látta a Walking Dead tetszőleges epizódját (vagy bármelyik hasonló film vagy sorozat részét), annak van némi elképzelése arról, hogy nem olyan könnyű elmenekülni egy zombihorda elől. Most a tudomány is eljátszott a gondolattal, lássuk, mire jutottak...
A legutóbbi ghánai moziplakátos Nerdblog-összeállításnál megkaptuk, hogy a rendszerváltás előtti hazai poszterek is kaphatnának egy ugyanilyen összeállítást. Hiszen ott is van nem kevés olyan szörnyszülött, ami az eredeti filmekkel látványosan nincs semmilyen kapcsolatban. Ezek egy része ma már…..
Rák Attantam 2018.01.29 08:51:03
@Albert Ejstejn:
Hogy látta volna? Meséltek neki róla. Aztán beindult az agya... nekünk meg leállt.
Mondjuk a "The terminátor" elolvasása után törölgetni kellett a kijelzőt...
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
Még soha nem nyert külföldi előadó a magyar X-Faktorban, de együttes sem, ma ezt is megéltük. Gáspár Laci volt a mentoruk, tehetségkutató-veteránok, a cseh-szlovák közös X-Faktorban már van egy második helyük. Kár, hogy minden előadásuk tökegyforma, és legfeljebb egy bárban, liftzenének vagy…..
Rák Attantam 2017.11.26 23:39:47
@Morpheus.: Itt találhatsz még belőlük bőven: www.youtube.com/watch?v=GeJ0GXdmQ3U&list=PLLTRl5hFLVr2BwU5pXjN6rnFTcA6GZJRW

Egyébként sajnos tényleg nem volt kikötve, hogy a jelentkezőknek nem lehet semmilyen eddigi zenei karrierje (mert akkor már nem tehetségkutatónak, hanem vetélkedőnek kellene nevezni a műsort).
Ennyi erővel az Omega együttes is indulhatott volna, akár még a mentorházig is elprüntyögték volna magukat...
Nincs is kellemesebb annál, amikor pár ezer forintért elreppenünk valahova, aztán a reptérről úrimód, senkihez és semmihez se alkalmazkodva olcsó bérautóval suhanunk a legzsírabb helyek felé. Az autóbérlés azonban sok buktatóval jár, rengeteg dolgot kell számításba vennie…..
Sok szokatlan dolog megfordult már nálunk, de én ennek a 3D nyomtatónak adnám az első díjat a furcsaságok versenyében. Először nem hittem el, de tényleg csak nettó 65.000 forintba kerül, és ehhez képest nagyon szép munkát végez. Cserébe magunknak kell összerakni...
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Rák Attantam 2017.02.27 09:31:00
@TarzanBorz: Van ilyen. A kritikus nem bírja a kritikát... :D
Rák Attantam 2017.02.27 09:56:06
@TarzanBorz: Én azon sem csodálkoznék, ha elidőztek volna az egérmutatóval a "Blog törlése" gomb felett egy fél percig.
napszemüveg Bulgari 2016-17 tél 2017.01.16 12:20:30
  8184-B A Bulgari sem hozhat ki minden modellfrissítésre egy millást, bár ez inkább csak afféle szomorú ténymegállapítás. Igazából tudjuk, hogy a Luxotticának maximálisan beleférne, hogy szezonról szezonra megmutassa, miként lehet irtózatosan drága alapanyagokból feltűnésmentes eleganciát…..
Rák Attantam 2017.02.05 23:14:27
Hello Winkler úr,

Először is bocs, de lehet, hogy a kommentem csak neked jelenik meg, mind "előmoderált" darab, mert anno valaki valamikor kitiltott a Belsőségről és ez olyan jól sikerült, hogy azóta semelyik blogban nem tudok kommentelni. Sebaj, azóta ő is kipottyant a Totalcar szerkesztőségből és én sem kommentelgetéssel cseszem el az időmet. A win-win situation...

Viszont akadt egy napszemüveggel kapcsolatos égető problémám.
Van egy fickó, a neve Johnny Fratto. Ő Louis "Kancsal" Fratto maffiavezér gyermeke. Kissé nehéz elhinni, de ő nem a családi bizniszt vitte tovább, nem adott ki és nem hajtott végre egyetlen bűnös parancsot sem. És nem is az ágazatban természetes halállal (ólommérgezés, akut fejlövés, halakkal alvás stb.) halt meg 2015-ben, hanem egyszerűen jött a Rák és elvitte...

Szóval, hogy így a harmadik bekezdés eleje táján az érdemi mondandómra is rátérjek, volt ennek a Frattonak egy kék napszemüvege. Egész pofás darab, ilyen pilot-jellegű, de kisebb annál. Szóval nem terítette be az egész arcot, de nem is csak a szemgolyót fedi. Pont akkora, hogy az arc részévé válhasson és valahogy mindig "jól nézzen ki".
Itt egy kép róla és a szóban forgó napszemcsiről:

heavyeditorial.files.wordpress.com/2015/11/26998_114262201927099_7782328_n1.jpg?quality=65&strip=all&strip=all

De ha beírod a google-ba, hogy Johnny Fratto és a Képekre váltasz, akkor tele lesz vele és a kék napszemüvegével a böngésződ.

A kérdésem ezek után aránylag hamar kitalálható:
Milyen napszemüvegről van szó? Márka, típus, évjárat? Kapható-e még valahol?
Hidd el, hogy nem vagyok egy google-szűz ámátőr, de én nem jutottam a nyomára Johnny Fratto napszemüvegének. Vagy csak benéztem valamit.
Gondolom, nem egy kínaipiacos cucc, mert úgy látom, hogy volt mit a tejbe aprítania csórikámnak. Miért pont ezen spórolt volna?

Köszi, ha rátalálsz! Ha nem, akkor kvízkérdésnek is jó lesz...
Heteken át kissé értetlenkedve olvasgattuk a híreket arról, hogy mi folyik Pécsett a Zsolnaynál. Addig világos volt az első pillanattól kezdve, hogy van egy iparág, amely lefelé szálló ágban van, küzd mint malac a jégen. A gyártók közül pedig épp a Zsolnay van a legszorultabb helyzetben, mert nem…..
Nem feltétlen szeretem a paparazzi fotósokat, sőt. Ahogyan a sztárok sem kedvelik őket túlzottan. Ám olykor azért előfordul, hogy véletlenül sikerül egy-egy remek fotósorozatot összehozniuk. Ilyen eset volt az is, amikor egy hírhedt lesifotós fecskében fényképezte le az éppen sztárrá avanzsált…..
Leno közismert gyűjtő, elképesztő mennyiségű autója és motorja van, és persze nem is a számuk a legmegdöbbentőbb bennük, hanem az, hogy ritkaságok egész sora áll a garázsában., A Totalcar volt is kint nála Los Angelesben, és megnéztek pár dolgot, itt van róla a film, érdemes megnézni. Miután a…..
Balázs szeptember 12-én írta az alábbi levelet a Fogyasztóvédelemnek. Szépen összeszedett, szabatos iromány paragrafusokkal, adatokkal és csatolmányokkal (utóbbiakat a galériában megtalálja, aki a dokumentumok elkötelezett híve). Az esetet nyilván kivizsgálják és születik…..
Megfújatnak a rendőrök, de minek. Nem mindig derül ki, hogy mennyi alkohol van a véredben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Rák Attantam 2014.02.07 09:14:01
@prérikutya: "Az első és a második "adag" alkohol között nagyobb mértékű a reflexromlás, mint pl. a kilencedik és a tizedik között."

Erről van szó! Ezért kell mindig a kilencedikkel és a tizedikkel kezdeni!
Mike Burroughs egy olyan srác, aki magasról tesz a szabályokra és a normákra, akit valószínűleg hidegen hagy a mások - és főleg az irigyek - kritikája. Mike Burroughs éli világát odaát és meglehetősen költséghatékony módon szórakoztatja magát: rozsdás dolgokból csinál…..
Rák Attantam 2013.06.26 21:57:58
@ommm: Nézd, én eddig téged egy korrekt gyereknek tartottalak, de ez a lekezelő stílus... Nem tudom, mit szívtál, de nem kérek belőle, és szerintem te is állj le (erről) a szerről.
Idedobtál egy videót, hozzáadtál pár sort és kalap. Ennyi infó alapján alapján hadd böfögjem azt, amit.
Ha netán fel kívántad volna hívni a figyelmet a további finomságokra (mert pl. érdekes vagy valami), akkor idekörítetted volna a további olvasnivalókat is, vagy valami kivonatfélét, netán egy szép kerek egész cikket. Oké, tudom, ez a belsőség, itt nem művészkedünk. (mondjuk akkor talán a kommentelőknek is engedtessék meg némi felületesség, khmm...)
Hát ez van. :)
Belsőség Ne vedd meg, ráfázol! 2013.06.23 06:05:02
Mindenki próbálkozott lebeszélni, de a szerelem nem a racionalitásról szól. Mindig vágytam egy W124-es kombira, most végre megvan. Ma sem kell szégyenkezni a formája miatt Megy az ember a forgalomban, vezeti az autóját, bambán néz ki a kormány mögül, szól a rádió, az unalom…..
Rák Attantam 2013.06.24 13:27:19
@invisibility: "...minden csak nem olcsó"

Ja, azt még hozzátenném, hogy az első autóm egy 85-ös Ford Fiesta 1.6D volt, a második egy 85-ös Opel Kadett 1.6D (ezt a mai napig nem értem, hogy miért kellett, biztos a kalandvágy :D ), utána egy nem is tudom, tán 92-es Opel Omega 2.3td. A Fiestának a váltója nem bírt ki engem (amúgy nagyon hűséges kis autó volt), a Kadett eleve kompromi... kompressziómentes volt, az Omegának csak a hengerfeje volt 3 helyen átrepedve. De még így is kibírta a csóróságom. Szerintem egy mai common railes "nagy hibával" a mostani lehetőségeim közepette is fogcsikorgatva kelnék birokra, valóban.
Egyébként az akkori indokaim még ma is érvényesek: dízelt munkára, nagy kilométer teljesítményű felhasználásra. Úgy tán megéri.
Rák Attantam 2013.06.24 14:54:54
@invisibility: Most egy 94-es, benzines Chrysler LHS-t hajtok. Nem a torka véres, csak a kisujját vágta meg picit. De valamiért mindig elájul, ha a saját vérét meglátja. :D
Ezért is kerestem volna Novoth urat, de az m5m hamarabb válaszolt. Valószínűleg a főtengely pozíció jeladó kap hőgutát és attól áll le a vén nyanya a nyári melegben, úgy 100 km megtétele után. 28 dollár (itthon 40-50000). De ha már a rockauto.com-on jártam, vettem még némi klíma kupplungot vezérlő nyomáskapcsolót, klíma hűtőközeg nyomásérzékelőt, hűtővíz hőmérséklet szenzort, termosztátot, fékjavító készletet. Az egészet megúsztam szállítási költségestől 130 dollárból. Ha nem vasárnap érkezik be az országba és kiszúrja a vám, akkor még fizetek rá áfát is. Még így is egynegyedébe-egyharmadába kerül, mintha itthon venném.
Csak mire kiderül a baja... :D
Rák Attantam 2013.06.24 15:57:33
@kultúrpesszimista: Én autókról beszéltem, nem közlekedőedényekről. Nyilván egy 1.5dCi-t ne hasonlítgassunk... mondjuk semmivel sem.
Elismerték a hibát, de a cég nem akart fizetni. Az igazgató bujkált, a biztosító mosta kezeit, a kár kétmillió forint. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Rák Attantam 2013.05.17 09:31:47
@Desmond77: "És csak jogsival tankolhatna?"
Nálam igen. A saját autójába... :P
Rák Attantam 2013.05.17 10:36:59
@tiborc2008: "szinte"
Azaz: majdnem egyidőben, csaknem ugyanakkor. Nyilván nem a másodperc tört részéhez mérten, hanem mondjuk egy nap (24 óra) időtartamhoz mérten. Értsd: néhányszor tíz percen belül, max. 1-2 órán belül. Vagyis kb. annyi idő alatt, amíg az autó elért a kúttól "a város másik végébe".

Csak tudod, ha a cikk minden egyes mondatát, szavát így, kielemezve írták volna le, akkor azok rinyálnának ("juj, ez túl hosszú!"), akik mindig is rinyálnak, amikor egy "vaze" vagy "gáz", "vágod" vagy "vok" terjedelmét meghaladó szöveggel találják szembe magukat.

Dönteni kellett, és most a mindenre irígykedők ("fehér kabát") és a mindenben összeesküvést, megtévesztést látók ("ellentmondás") vannak soron, ők rinyálhatnak.

Kábé ennyi. :)
Még idén megjelenik a Quimby új nagylemeze, amiről, némileg meglepetésszerűen, itt az első dal Kivándorló Blues címmel. Ráadásul nem is csak magában az új szerzeményt mutatjuk be itt a Lángoló Gitárokon, hanem a hozzá tartozó klipet is, amit az a Vandad Kashefi…..
Kézzel és lábbal, valamint kézzel-lábbal is tekerhető kerékpárt fejlesztett ki egy holland cég, a TSG Essempio. A terv lényege, hogy a bringán tetszés szerint lehet külön-külön vagy egyidejűleg gyakorlatoztatni az alsó- vagy a felsőtestet. Az ötlettel egy nyugalmazott sebész,…..
Rák Attantam 2013.05.08 20:08:56
Megkezdték az egyetlen fennmaradt német bombázó, a Repülő Ceruzának hívott Dornier 17 kiemelését. A munkálatok előreláthatólag 345 000 fontba (120 millió forintba) kerülnek.   A homokba süllyedt 2. világháborús német bombázó a legmodernebb szonárfelvételeken…..
Rák Attantam 2013.05.06 12:48:30
@bioLarzen: Ugyan már! Egy kommentelő mindenhez ért, neki mindenből nagyobb és drágább van, de mindenkinél olcsóbban jutott hozzá, nyilván mert mindent olcsóbban tud megszerezni, kivitelezni, mindenkinél jobb minőségben és sokkal kevesebb idő alatt. Mindenkinél intelligensebb, humorosabb, izmosabb, sármosabb, neki van a legnagyobb farka, a barátnőjének vannak a legnagyobb mellei.
De hogy a témánál maradjunk: ilyen kis repcsiket snecizőbottal, gilisztával szokott fogdosni, ezért érthetetlen számára, mi a fax kerül ebben 120 millióba? Hacsak nem a titánium-arany-gyémánt-grafén ötvözetből, kézzel készült horog a szénszálas, fonott damil végén. Mert hát neki ugye mindenkinél jobb, mindenkinél drágább, mindenk..............
Ne menjenek tovább, megvan a hét hülyéje, aktuális barma az Istennek: a volvós nő ezt most tényleg megérdemelte, sőt, óriási szerencséje volt, hogy nem ölt meg néhány motorost. A 400 tagú konvoj rendőrségi engedéllyel haladt North Myrtle Beach irányába, ahol a helyi drag…..
Rák Attantam 2013.04.18 11:21:39
@MaCS_70: Nagyon valószínű? A videó alapján? Látod, én ezért írtam, hogy csak a tényeket nézem. A videón nincs se rendőr, se engedély, csak két elfoglalt sáv, a gyorsabb jármű elől való lehúzódás leghalványabb jele nélkül közlekedő motorosok, meg egy begőzölt, engedélyről-mifenéről szintén mit sem sejtő autós, aki egy szabálytalan előzést bemutatva és nem kis szerencsével senkit véres szarrá nem taposva megállt az elválasztó füves részen.
Aztán láttam még lelassító és némi középső ujj felmutatás után FELGYORSÍTÓ motorost. Nyilvánvaló, hogy a baleset után megállt autóhoz ők voltak a legközelebb, 5-6 másodperc alatt meg is állhattak volna (hiszen lassítottak), de mégis inkább felgyorsítva továbbzúztak.
Ezek eddig a tények.

Persze ha ez a videó valakit további meseszövésre ingerel, az nyugodtan megteheti, hogy valószínűsít. Miért is ne?
Pl. lehet, hogy az autós egy átlag amerikai hülye, aki így gondolta megoldani az előbbrejutást. Aztán az is lehet, hogy a videó kezdete előtt bemutogattak neki, esetleg ráfékezgettek, icipicit megrugdosták az ajtaját stb. Ez is mind tök valószínű, nem? Persze a füvön való ökörködés (vagy a mutogató/rugdosó után száguldás) helyett le is lassíthatott volna (mondjuk padlófékkel :))) és a konvojt követő rendőrnek vázolhatta volna a helyzetet.
De oké, meseszőjjünk csak tovább. Mivel a világon mindenütt vannak magyarok, gondolhatnánk, hogy ebben a konvojban is volt pár. Akik mondjuk a videó vége után lelassítottak és megálltak az autónál. Majd körbeállták, összerugdosták és búcsúzóul lepisálták a kilincseit. (megtörtént eset, bár videóm nincs róla :)
Aztán még az is lehet, hogy az egész bagázst a sírból visszatérő öreganyám üldözte a géppuskaállványos tolószékén száguldva. Így már érthető a sietség.

Ha már valószínűsítünk, ugye... :)
Rák Attantam 2013.04.18 15:50:08
@MaCS_70: Öööö.... inkább nem is mondok semmit. Nyilvánvalóan motoros vagy, meg kell védeni a fajtársakat. No problem.

@DirtyHarry: "this was an organised event with police escort and all the cars were given the opportunity to pass every few miles"

Ez tök jó, de ha a volvós egy autópálya felhajtón pont a konvoj közepébe érkezett, akkor ő erről kurvára nem tud semmit, csak azt látja, hogy mindenütt "szabálytalan" motorosok vannak és nem engedik őt előzni, tovább haladni. Gyenge idegzet + nem terepre való autó + nulla raliautós tapasztalat = fenti videó.
A megoldás valahol az lett volna, hogy a konvojt két vagy három részre szedik, köztük rendőrautókkal, hogy a konvoj belsejébe érkezők is láthassák, hogy itt nem a Hells Angels megy magamutogatni, hanem rendőrség által biztosított gurulás folyik, ennek megfelelő türelemmel kellene ezt elviselni addig a "few miles"-ig, amíg ki nem állnak. A nő gondolom nem igazán látott hirtelen rendőrségi villogót, ezért nem késztette gondolkodásra semmi.
A nő az 1938-ban készült filmen jól láthatóan mobiltelefonál. A YouTube-ra feltöltött klipet 300 000-en töltötték le és az időutazás bizonyítékaként emlegetik. A rejtély most - állítólag - megoldódott. Az időutazás létezésének hívei szerint a film…..
Rák Attantam 2013.04.07 08:09:05
Ha valóban létezett marokban elférő "mobiltelefon" vagy rádió adó-vevő 1938-ban, akkor a második világháborúban az amerikaiak miért nem azt, a harctéren kis tömege folytán sokkal hordozhatóbb kivitelt használták és miért pl. a Motorola SCR-536-ot?
en.wikipedia.org/wiki/Walkie-talkie
(görgess egy kicsit le)

Én nem mondom, hogy az időutazás lehetetlen, mert nincs ellene bizonyítékom, de egyelőre még mellete sincs semmi. A szkeptikusok is azt hozzák fel ellene "bizonyítékként", hogy nincs rá bizonyíték. Az ember levegőbe emelkedésére meg az atommagra sem volt...
Rák Attantam 2013.04.07 10:45:25
@Biscione: "Végre egy blog, ahol nem ütik-verik egymást az emberek, hanem beszélgetnek, vitatkoznak."

Minden kommentet előzetesen moderálnak. Így könnyű kulturált blogot csinálni. Csak nehéz. :D
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Rák Attantam 2013.03.28 12:49:55
@ablakkktalan:
Aha, értem. Akkor ezt nyugodtan vehetem úgy, hogy az összes, nem német árrésből gazdálkodó magyar márkaképviselet csaló, következésképp bűnöző? Hiszen a német csillogást, ügyfélközpontúságot, minőséget (minden téren) ígérik a reklámjaikban, ellentétben a valóban nyújtott nulla minőséggel, kritikán aluli hozzáállással (ha egyáltalán hozzááll, válaszol valahogy).
Egyik sem azzal kezdi, hogy "Kisapám, ez egy Peugeot reklám, de tudod, itt, Magyarországon, ha nagynehezen sikerül is venned tőlünk valamit, akkor is egy nagy rakás fos, baj és probléma közepette fogod ezt megtenni, hiszen -jaj!- nekünk nincs francia árrésünk és abból a kevésből csak bunkóságra, flegmaságra, kioktatásra, kurvaanyádba küldésre telik. Ha egyáltalán szóbaállunk veled. Köcsög."

Ezt kellene nekünk, magyar vásárlóknak megértenünk és ELFOGADNUNK? Aha, jó, persze. :)
Rák Attantam 2013.03.28 13:06:34
@ablakkktalan:
De hát én nem akarom, hogy kinyalják a seggem. Én csak vásárolni szeretnék egy X terméket. Bemenni a "bótba", 'oszt elmondani, hogy mit akarok. Az eladónak meg azt válaszolni, hogy van vagy nincs. Ha nincs, akkor esetleg (a bizniszt mentendő) felajánlani valami más, hasonló terméket. Ha van, akkor esetleg kiegészíteni a tudnivalókat pár plusz infóval, melynek alapján lehet, hogy veszek még hozzá valamit, vagy az eggyel nagyobbat veszem stb.
Szóval látod, nem a piros szőnyegért mennék én a boltba (feltéve, hogy nem szőnyegbolt), hanem csak vásárolnék. Szeretném a kereskedőnek 5 perc, 30 perc, 240 perc stb. alatt átadni azt az összeget, amiért én hónapokig vagy évekig dolgoztam keményen.
A kereskedőnek csak annyi lenne a dolga, hogy ELHITESSE velem, hogy kurvajó helyre jöttem és ne is menjek máshová mert itt könnyedén a seggére tudok verni a családi malacperselynek.
Ez duzzogással, lepattintással, flegmasággal, rám se hederítéssel frankón nem fog menni.
Tehát látod, amit én? A kereskedő, amikor pénzt remél tőlem, nem értem dolgozik, hanem saját magáért. Persze ehhez egy kicsit értem is kell dolgoznia... Csak ezt van, aki felfogja, van, aki nem.
Te a "ha nem tetszik, el lehet menni" stílust látszol képviselni az itteni hozzászólásaid alapján. A "ha máshol nem tetszik, gyere hozzám!" stílus helyett. Sok kereskedő van ezzel így. Csak akkor nem értem, hogy miért a picsogás, hogy nem megy a bót?
Rák Attantam 2013.03.28 13:37:54
@Kismacska (BELLA): "Arra reflektálva pedig, hogy nyugaton a szar is rózsaillatú: hát nem! Ugyanígy vannak bunkó eladók, béna fodrászok, kelletlen szakik, nagyjából különbség nem nagyon van."

Igen, erre mondta nagyon régen egy szaki, hogy nyugaton is ugyanolyan szaremberek vannak, mint itt, csak nekik szebb ruhájuk meg jobb szerszámaik vannak. :D

@klarky: "Mi lenne ha a boltban ráírnák a kenyérre, h 900 FT/kg (alatta kisbetűvel csak vicceltünk, amúgy 300 Ft lesz majd a kasszánál)"

Azért fordítva is szokták, mint ahogy azt régebben egy útszéli dinnyésnél láttam. A tábláján ez volt: "Dinnye 20!" alatta kis betűvel: "méter" :P