Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ricciohu

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés alantasabb munkát ismerek a politikusnál, de az esküvőszervező szerintem pont az. Kétféle ember megy esküvőszervezőnek, az egyik aki olyan gecironda, hogy soha senki nem venné el, így mérhetetlen vágyát a nászra, mások bőrén/kárán éli át. Illetve a buzgómócsing, mindenbe belepofázó, mindig…..
ricciohu 2016.10.28 11:19:35
@hobb: Nálad a pont.

Amúgy a legtöbb esküvő kb. nullára jön ki. Nekem eddig a kb. 70 végigfotózott esküvőből még mind együtt van, gyereket vállal és él boldogan stb...

Az esküvőszakma híg, nagyon sokan látnak benne pénzt és mire rájömnek, hogy ebből bizony ha meggebednek sem lesz jachtjuk az Adrián, meg X6-os ami elhúzza odáig, addigra már túl sokat öltek bele energiában és időbem ahhoz, hogy kiszálljanak. Belőlük lesznek aztán azok a szolgáltatók akikről a cikkben is szó van, akikkel szolgáltatóként is nehéz együtt dolgozni.

Én amúgy bár még sosem dolgoztam olyan esküvőn amit a szó szoros értelmében esküvőszervező szervezett, azt gondolom, hogy az a korrekt amikor a szervezésért fizet a pár a szervezőnek (nem ez nem olcsó) a jutalékos megoldás helyett, egyrészt mert ugyanazt a pénzt (vagy többet) kifizetik a jutalékos rendszerben is, másrészt pedig így azt fogja ajánlani akire valóban szükségük van és nem azt aki több jutalékot fizet/egyáltalán fizet.
ricciohu 2016.10.28 11:23:06
@szebeee: Tisztán látszik, hogy azok akikről Te beszélsz pont azt a kategóriát képviselik, amelyikből majd végül választani fogsz ha a párod azt mondja, hogy "fotós márpedig kell" és Te vígan választod majd a legolcsóbbat, hiszen " kattintgatni egy belépő tükrössel úgyis bárki tud, még a hatvanezer is sok".
ricciohu 2016.10.28 11:43:42
@szebeee: Ja, így oké, egy kicsit olyan hatása volt a kommentednek mintha umblock az összes fotósról ezt gondolnád én meg ezért hajlamos vagyok harapni. Elnézésed kérem, főleg, hogy a vezetéknév keresztnév fotográfia még stimmel is. :D
Jó fotót készíteni nem egyszerű. Különösen jó fotót összehozni pedig még nehezebb. Na de hogyan lőjünk „lehetetlenül” szép fényképeket? Természetesen Photoshoppal! Egy nemzetközileg ismert és elismert fotós, Peter Stewart most megmutatja, hogy milyen különbség van egy „lehetetlenül” szép kép és a…..
ricciohu 2016.07.08 18:51:35
Azért ennyi hatásvadász marhaságot leírni már régen sikerült egy helyre, mint amit ebben a posztban illetve a kommentek között Nektek. Az agyonfújjolt végleges képeknek 99%-ban több köze van a valósághoz (már ha azt vesszük valóságnak amit az emberi szem lát), mint a részfolyamatok eredményeképpen készült képeknek. Az emberi szem lényegesen nagyobb dinamikatartománnyal rendelkezik mint bármilyen digitális vagy analóg képrögzítő eszköz. A fényképezőgépek egyszerűen nem képesek azon fény-árnyék különbségek áthidalására amire a szemünk és az agyunk igen. Egyszerűen nincs az a szenzor ami akkora dinamikatartománnyal rendelkezik, hogy szépen láttasson mindent amit a szem lát, ezért nyúlnak különböző trükkökhöz a fotósok. Azt pedig tényleg csak halkan jegyezném meg, hogy a digitálisan elvégezhető módosítások 99%-át el lehet végezni (és el is végezték régen is) analóg módon, sötétszobában is, csak az eszköz más, egér/rajztábla helyett grafitceruza/penge, csúszkák helyett a vegyszerekkel való játék volt az az undorító csalás ami ellen olyan lelkesen kampányoltok. Ezeknek a képeknek a nagy része valószínűleg a szó szoros értelmében vett Photoshopot nem látott, legfeljebb Lightroomban vagy valamilyen RAW konverterben jártak, retust a legtöbbjükön egyáltalán nem végeztek (majd akkor fújoljatok a retusra ha tudjátok definiálni, addig kár erőlködni). Tetszik vagy sem, az utómunka ugyanolyan munkafolyamat mint maga a fotózás és ez nem azt jelenti, hogy amit módosítottak az hamis. A saját területemnél maradva, ha esküvőt fényképezek és a menyasszony arcára aznapra kijön egy pattanás, ami két nap alatt el is múlik, akkor a valóság megváltoztatás-e eltávolítani azt a pattanást, vagy kezdjük-e el szidni a sminkest ha lesminkeli?

@'it's cool to know nothing': Nem baj ha azért nem kezdjük el semmibe venni példának okáért a fotózást mert Neked személy szerint lövésed sincs arról, hogy miért lehet művészetnek és szakmának titulálni? Magam ugyan nem tartom művésznek, sosem tartottam, de, ahogy előttem is írták vannak fotósok akiknek ugyanolyan a kezében a fényképezőgép mint egy festő kezében az ecset, vagy egy csellista kezében a vonó. Alkotó emberként, akinek az alkotás a megélhetése és a szakmája is egyben, pedig mélységesen felháborít, ha valaki ilyen böszmeséget képes beböfögni egy ilyen cikk alá, kérlek a jövőben tartózkodj az ilyen kijelentésektől. :)
Nem is tudjuk hol kezdjük! Talán ott, hogy pénteken a Nightwishnek majdnem le kellett mondani a denveri koncertjét, mivel Anette Olzon énekesnő annyira rosszul volt, hogy még a kórházba is be kellett mennie egy éjszakára. A (régebben áriázós, ma már inkább operettes) finn…..
Kb. fél évvel ezelőtt elkapott a harci láz, hogy namost én akkor irodalmi pályázatokra fogok írogatni.Elmondom, honnan jött az ötlet.Ténferegtem egy elég nagy újságosnál és összevásároltam mindenfélét, ami érdekelt. Természettudományosos ojságot, filozofikusosat,…..
Gondoltam, írok blogot. Mert 1 már van, de ott nem lehet komoly dolgokról írni. Voltam ma a Fotográfusok Házában.Tisztázzunk valamit. Művészetekhez nem értő ember vagyok. Mint az átlag. Szeretem a festészetet, a fotókat, a szobrokat, a táncot, a zenét, meg egy csomó minden…..
ricciohu 2012.03.26 20:49:43
@ColT: Szerencsére nem vagyok művész! :)
ricciohu 2012.03.27 10:58:17
@dattebayoo: Ugyanezt írtam én is a Facebookon. Azon módosítások többségét amit PS-el el lehet (és el érdemes) végezni, azt analóg módon, gyalog is meg lehet oldani, esetleg időigényesebb és/vagy nem tudja mindenki megcsinálni. :)
Ahogy Viku később írta: a PS egy eszköz, amit lehet jól és lehet rosszul is használni.
  Mint arról már írtunk, a HVG blogversenyének, a Goldenblognak a mezőnyét az Eozin Blog is erősíti, viszont ezen túllépve lehetőséget biztosít a versenybe szintén benevezett pécsi bloggerek számára, egyrészt azért, hogy bemutatkozási lehetőséget és/vagy publicitást…..
  Helyi idő szerint reggel 7 óra 7 perctől már lehet szavazni az Eozin Blogra a Goldenblog versenyén! A Helyi.érték kategóriába sorolták be blogunkat, úgyhogy ott talál meg bennünket a kedves olvasó. A szavazás egészen augusztus 21-én, éjfélig tart, eredményhirdetés…..
Richárd és barátnője a Pannon Volánt választották utazásukhoz, a sofőr azonban nem örült a fizető utasoknak. Nyilván nehezebb kormányozni, ha plusz két fő utazik a járművön.Történt a héten, hogy egy fárasztó délelőtt után, úgy döntöttünk párommal, hogy haza indulunk.…..
ricciohu 2011.07.26 19:21:11
@Kicsilány1989:
Örülök, hogy megláttad a lényeget, amim van azért javarészt elég keményen megdolgoztam. :)
ricciohu 2011.07.26 19:40:42
@Kicsilány1989:
Akkor meg nyilván tudod milyen voltam...
ricciohu 2011.07.26 20:13:45
@ColT:
Csak bosszantó mikor a nevét nem vállalva, csak azért regisztrál egy nicket, hogy utána félrebeszéljen.:)