Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Twilight-addenda

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tíz perces betekintőt tett fel Rogue nevű sorozatához a YouTube-ra a DirecTV nevű műholdas szolgáltató, ami a Friday Night Lights és a Hatalom hálójában című sorozatok társgyártása után saját tartalommal jelentkezik, pont úgy, mint a Netflix, csak nem tömbösítve, habem rendes…..
Péntek délután váratlan sajtóközleménnyel lepett meg minket az NFM, amelyben a KRESZ módosításáról számolnak be. Lényegében négy ponton változik a szabálygyűjtemény: a saját ingatlan előtt parkolás, a lézerblokkolók, radartetektorok használata, a mentősáv és az…..
Twilight-addenda 2012.08.24 23:11:46
@Házas motoros: Segítek, ha nehéz volt értelmezni! :)

Tartálykocsin, sőt, minden teherautón(3,5t alatt is, ha tgk-ként van vizsgáztatva a járgány!), és minden buszon kötelező tartozék a tűzoltó készülék.

Egyébként a használatát is kötelezően oktatni kéne, mert ha nem jól használja valaki, simán elnyom 3-4 "6kilósat" egy olyan tűzre, amit egy 2 kilós CO2 palack is lenyom helyes használat mellett.

Tapasztalatból beszélek.
Gyakran szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egy új, ígéretes témában készülő sci-fi sorozatot túl hamar levesznek a képernyőről, megfosztva ezzel (még ha néha csekély számú) követőjét attól, hogy a story kiteljesedjen, minden szál elvarrásra kerüljön. Az elmúlt…..
Twilight-addenda 2012.05.14 22:45:36
@Zvezda: Arról az "apróságról" nem is beszélve Firefly-nál, hogy a sorozat részeit össze-vissza adták le, ami betett a fő cselekmény követhetőségének. A legnagyobb hiba talán az volt, hogy az első részt(amiből kiderül, hogy a lázadó exkatona, tulajdonképen nem is lázadó, hanem megkeseredett forradalmár volt, aki a diktatórikus, elnyomó hatalom ellen harcolt, ezért igenis jó példa lehet a mogyorót rágóval kombináló lurkóknak) valamikor az évad vége felé adták le(ha lement egyáltalán, nemcsak a DVD-n volt rajta). Ha meg Alec Baldvin és a Firefly-ból kikerült színészek: Jewel Staite(a Serenity technikusa) később szerepelt az SG Atlantisban.
Arizona állam sok mindenről híres és nevezetes, de a repülés szerelmesei bizonyára ismerik azt az arcát, mely tömegével falja a leselejtezett gépmadarakat. Az állam klímája alkalmassá teszi, hogy repülőgép temetőket hozzanak létre a sivatagban.Be kell vallanom rettenetesen…..
Twilight-addenda 2012.04.08 10:07:29
@Peter-N:

Egyetértek Veled, de!!!

Azt az egy tételt te magad sem hiheted el, hogy egy vadi újonnan épülő gépbe, használt alkatrészt építenek be! Maximum úgy, hogy előtte beolvasztják és újra alkatrészt csinálnak belőle. A javítás, karbantartás már más tészta. A repülőgépes bontott alkatrészek nem a falusi autóbontó szintjén vannak kiszerelve és átvizsgálva(szerintem, ha nagyon akarnák óra-percre meg tudnák mondani egy-egy darab élettörténetét). Javításnál már inkább hihető, hogy egy már gyártásból kivont madárhoz, adott esetben, ilyen jó, száraz körülmények közt "tartott" alkatrészeket használnak.

Üdv!

ui.: Amúgy ötletes az egész. De a OX firkás DC-3-as nekem sem tetszik, a többi viszont, nagyjából ott van.
A Lehet Más a Politikai végtelenül aljas és sunyi támadást intézett a 65 éven felüli magyar lakosok ellen, de a Kereszténydemokrata Néppárt nem enged, nem hátrál egy tapodtat sem! Csak a testükön át!Szóval ezek a nyikhaj ördögbotosok azt a hallatlanul felháborító módosító…..
Twilight-addenda 2012.03.13 21:10:24
@Dirty Harry:

Üdvözlöm a fröcsögő nyugdíjast körünkben!

Nem 100 ft-ról van szó! Sajnos, a legtöbb esetben a menetrend szerinti járatok csúcsidőben agyig vannak ingyen buszozó nyuggerekkel, akik majd' mind egy szálig a teljes vételárat fizető utasoktól veszik el a helyet. Nem vitatom, hogy előfordulhat olyan eset, hogy orvoshoz éppen csúcsidőben kell elbuszozni valakinek.

De, nem minden hétvégén az ország túlsó felébe kéne járni gyógyfürdőbe, ahová a tisztelt nyugdíjasokkal ellentétben, akiknek a Kádár rendszer jóvoltából 1-szer, 2-szer csöppent szakszervezeti beutalóval 2 hét szállodai körülmények között, a mai dolgozó örülhet annak is, ha nyáron a munkaadója nem rúgja ki azért, hogy megpróbál 1 hétre elmenni szabadságra!

A mai dolgozó réteg, aki most fizeti a nyugdíjas nyugdíját, mint nyugdíjjárulék és egyéb adók formájában a nyugdíjasok ingyen utazását az ilyen helyeket maximum kívülről látja. Nyugdíjasként meg nem fog elmenni, mert nem éri meg, hogy nyugdíjas legyen!

A szociális alapúvá tétel nagyon egyszerű lenne: míg aktív vagy ->teljes ár, nyugger lettél-> a nyugdíjad alapján kapsz kedvezményt, ha kicsi a nyugdíjad(minimálbér közeli)->sokat(pl. orvosilag indokolt esetben akár 100%-ot!), sok a nyugdíjad(meghaladja az országos átlagkeresetet)-> semmit, mert társadalmilag így lenne igazságos.

"Kedves" Dirty Harry, a beírás alapján a blogposzt alapjául szolgáló csoportba tartozol, tehát az életkorod az a korosztály, aki sikeresen végigvitte a rendszerváltozást(ezt a részét köszönöm szépen!) és szintén az a korosztály vagy, aki csendben végignézte, hogy a "felépített országot" kiárusították, eladták, szétrombolták. Az összes nagy múltú és világszinten is ütőképes vállalatunkat kizsigerelték és eltaposták. Majd szépen ideengedtétek az összes multit, akiknek először csak a vásárlóerő kellett, most meg maximum a segédmunka éhbérért! Ebből a sikeres kiárusításból és sikeresen végrehajtott rabszolga sorba süllyesztésből a mi nemzedékünk(35 vagyok most) már ki sem tudja húzni az országot.

TEHÁT, SZÁLLJ MAGADBA EGY KICSIT ÉS NE UGASS NEKÜNK, HOGY "SZEGÉNY KISNYUGDÍJAS VAGYOK", MERT TEVÉKENY RÉSZT VÁLLALTÁL AZ ORSZÁG LEROMBOLÁSÁBAN(MIVEL NEM EMELTÉL SZÓT ELLENE), AMIÉRT A SAJÁT GYERMEKEID ÉS UNOKÁID SZENVEDNEK MÉG ÉVTIZEDEKIG!!!!!

Úgyhogy húzd be a füled-farkad most is, mint amikor hagytad szétrabolni azt az alapot, amiről kiindulva most egy jóléti társadalom szolgálhatná ki az igényeidet, röhögve! Gratulálok a korosztályom nevében az általatok kinevelt sikeres szarházi politikus generációhoz!

Tisztelt kommenttársaim!

Ébresztő! A mostani politikusok azért nyalják a nyuggerek seggét, mert nekik köszönhetik, hogy egyáltalán ilyen gerinctelen szarháziak a húsosfazék közelébe kerülhettek. Tehát öleb módjára nyalják a kezét/seggét annak a generációnak, amelynek a létüket köszönhetik!
Twilight-addenda 2012.03.13 21:38:06
@szamaritánus:

Persze, mert elöntötte az agyam az epe.

De a lényeg lejött, nem?

Sőt, amíg írtam mások szinte ugyanazt megfogalmazták, amit én.

SPALLER ÚR!

Tessék megnézni az összecsengő részeket a kommentekben és máris be tud nyújtani egy olyan módosítást, amit felállva tapsolna meg a dolgozó lakosság 100%-a.
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Twilight-addenda 2012.03.13 16:05:23
Sziasztok!

Valami nem kerek az ügyben. Mivel nem a környéken lakom(Az ország egyik végében, tehát Bp-ről nézve a sárban) eljátszottam a "guglimapszal" és érdekes dologra jöttem rá:

- a kérdéses terület pont az egyik 70-es rész az egyik beírásban(dr.dr. Secnir doktor) leírt utcák alapján, méghozzá, jó régóta, azonban!(ha befelé jött az áldozat)

- a sztárfotón egyértelműen látszik, hogy a páciens és a háttérben ellenkező irányba haladó autók is egyértelműen enyhén jobbra dőlnek, ami annyit tesz, hogy egy balos kanyarban lőtték őket. A gps koordináta ebben a felbontásban, amin a fotón szerepel kb. 10cm felbontású és a térképen az erre a koordinátára kidobott helyről nem lehet balos kanyart fotózni! Tehát, vagy a koordináta nem stimmel, vagy a fotó. Innentől fogva teljesen hiteltelen az egész.

A kérdéses helyszín a Szentendrei út 157 számtól 147m-re északra van az út szélén a városból kifelé vezető irányon. Ha a befelé jövőket lövi, akkor egyenesen jönnek az autók és az "ellenkező" oldali sávban vannak, ha a kifelé tartókat, akkor pedig szemből nézve jobbos kanyarban jönnek az autók.

Ha viszont nem lenne igaz a dőlés a képen, mert jobban megnézve, lehet, hogy csak a fotózási szög miatt látszanak dőltnek az autók, akkor a kifelé irányon bizony a Városfal u.- Monostori út közötti szakaszra esik a fotó, ami a beírás alapján 50km/h, tehát, Fizess, ne reklamálj!

Részemről innentől értelmetlennek érzek bármiféle egyéb hozzászólást írni, mivel vagy az áldozatot szívatja többszörösen a hatóság(sajnos, ezen sem lepődnék meg), vagy valaki a kommentelőket akarja szopatni.

Üdv!
Emberek, túléltük februárt! A folyók befagytak, a gázszámlák emelkedtek, a klímaszkeptikusok heteken át tartó fiesztát tartottak.                     Namármost én kedvelem a focimeccsek közönségének társaságát. Kifejezetten…..
Twilight-addenda 2012.02.25 11:03:03
Emberek!

Sokfélét olvasott érdeklődő laikusként teszem közzé a saját véleményemet, ami összecseng néhány klímatudós állításával is.

Ami tény, hogy globális felmelegedés van. Azt bizonyítani, vagy cáfolni, hogy ennek az emberi tevékenység-e az oka, a jelenlegi tudásunkkal lehetetlen.

Viszont, ez a felmelegedés az átlagos hőmérsékletnek a lassú és folyamatosan növekvő tendenciát mutató változása.

Az a nem mindegy, hogy ez az átlagérték milyen értékekből jön össze. Forrást sajnos nem tudok, de a leginkább az ad okot az aggodalomra, hogy az átlaghőmérséklet egyre drasztikusabban ugráló tranziens értékekből jön ki, aminek majdnem biztosan az emberi tevékenység az oka.

Egy lassú, folyamatosan(évtizedek, évszázadok alatt) végbemenő változáshoz mind a természet, mind az ember képes alkalmazkodni, de a hirtelen ugrásokhoz képtelenség.

Míg 50 éve normálisan voltak évszakok, addig manapság mi van?

Csak az elmúlt néhány hét példája: két hete még -20 fok volt, ma pedig egyes helyeken akár lehet +20 is. 40 fok változás 2 hét alatt! Régebben teljesen átlagos volt, hogy télen a leghidegebb volt -10 fok, ami szépen nyár elejére elérte a +25-8-at ,aztán ez nyár végére elment 32-3-ig. Most meg mi van? Januárban +17, febr. eleje -20, febr. vége +20. Májusban meg nem ritka a +30 fok feletti napi csúcs, időnként, hajnalban talajmenti faggyal! Ebbe döglik bele az összes növény, állat. Ezért szerelnek már mindenhova hűtő-fűtő gépet(azért nem klímagépet írok, mert az egy kicsit bonyolultabb gép, mint amiket a plázák tetején látni. Mint a témához közel álló én is csak 1 igazit láttam eddig, a Szt. István kórház égési osztályának a padlásán)az épületekre, mert az ember is, aki le tud vetkőzni, ha melege van(miniszoknya a lányokon rulez! :))) vagy fel tud öltözni, ha hideg van, még az is beledöglik az ilyen tranziensekbe. Ezért fagynak el a gyümölcsfák minden évben, mert már januárban dagadnak a rügyek a melegtől, aztán márciusban még csonttá fagy minden mégegyszer. Aztán meg augusztusban a fák ledobják a 40-50 fokos hősokktól a leveleiket.

Ez ellen kellene valamit kitalálni, mert ez a rész az, ami biztosan nem normális dolog az időjárásban.

Behavazott pálmafák, és "homoksivatagban" álló fenyő.

Szerintem, ennek lesz nagyon rövid időn belül csúnya vége. Az időjárási rendszerek az összeomlás szélén vannak. Ne lepődjünk meg, ha akár már az idén benéz az Alföldre 1-2 komolyabb tornádó.(Tavaly is voltak már a Vajdaságban.)
Twilight-addenda 2012.02.25 14:40:22
@biobender:

Szia!

Nem vitatom az állításod, de azt is vedd figyelembe, hogy 200 éve néhány nagyon a jövőbe látó tudóst leszámítva fogalma sem volt/lehetett senkinek róla, hogy milyen hatásai lehetnek a civilizációnak a bolygó időjárási rendszereire.

Úgy értettem a rövid időt, hogy talán 50-100 évünk is lehet még nagyobb baj nélkül, de senki sem tudja, hogy nem történik-e meg, ami a Holnaputánban van elővezetve. Én emiatt kizárólag azért aggódom, amire a filmkészítők is támaszkodtak. A szibériában hibernálódott mammutokra gondolok. A szájukban megtalálták a szétrágott, de le már nem nyelt falatot. Olyan gyorsan fagytak halálra. Egy mammut pedig, nem 20 gramm, hogy 2 csepp folyékony nitrogén megfagyassza. Ott, akkor, valami nagyon durva dolog történt.

Tudom, hogy a film csak film és durva csúsztatások is vannak benne, de azért az a hipertornádó nem teljesen elképzelhetetlen, és ha fentről tényleg lezúdul a -150 fok, az gyorsan lehúzza rolót idelent.

A legnagyobb baj, hogy az emberiség olyan állatfajta, hogyha nem érzi a saját bőrén, hogy baj van, akkor a homokba dugja a fejét. Ezért kell megrémíteni az embereket az ilyen jellegű dolgokkal. Lásd ózonlyuk. Befenyítették a népet, hogy lesz bőrrák díjmentesen mindenkinek, ha nem állunk le a freonnal, aminek a hatására a politikusok(=~"emberiség képviselői"~) csak összehozták Kyotót*. Addig csak mutogattak egymásra. Ha jól tudom, most ott tartunk(valaki cáfolja meg ha hülyeséget beszélek!), hogy nem lett kisebb a lyuk kb. 2000 óta, de nem is lett nagyobb.

Mivel a most élő emberek a nagy nyári melegeket leszámítva a "global overtemp."-ből nem éreznek semmit, így rájuk kell hozni a frászt(meg a hülye politikusokra), hogy tegyenek is valamit, ne csak ugassanak a kérdésről.

*Megsúgom, freont azóta is használ a hűtőgépipar, mert nincs más alternatíva, (adtak neki egy fantázianevet, hogy ne tünjön fel senkinek)csak mostmár nem szélnek eresztik, ha gond van a hűtőgéppel, hanem gondosan lefejtik belőle. A dezodorban meg propánt használunk freon helyett.
Twilight-addenda 2012.02.25 16:39:11
@biobender:

Nem kötözködök, de én úgy tudom, hogy általában az üvegházhatást okozó és a légkört károsító gázokra vonatkozik, nem csak és kizárólag a CO2-re.

Legalább is, Kyotora hivatkozva nem lehetett egy pár évig kapni freont. Aztán amikor kiderült, hogy a jelenlegi technológiák teljes lecserélése(jóval, méghozzá többszörösen drágábbra) nélkül nem lehet a hűtéstechnikából kiváltani, akkor újra elkezdték gyártani, csak sokkal szigorúbb szabályozással. Manapság elvileg csak úgy juthat ki a légkörbe, ha egy hűtőgépből valamilyen hiba miatt megszökik.

Nem állítom, hogy ezt nem én tudom-e rosszul!

Mint írtam: a film, csak film, engem a mammutos téma izgat, mert erről kb. 25 éve hallottam először, amikor még az ózonlyukat is csak pletyka szinten lehetett hallani a vasfüggönyön innen. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem egy "természetes" folyamat eredménye volt az a hibernálódás, de minden esetre elgondolkoztató. A legnagyobb baj itt valószínűleg az egyre durvábban kilengő tranziens változásokkal van.

Persze, mivel durván 100-150 éve beszélhetünk igazi meteorológiáról, így itt sincs kizárva, hogy csak ez is egy természetes folyamat és nagyobb a dolog füstje, mint a lángja. De, hogy megterhelő, az tuti.

Most lehet, hogy valamitől "belengett a csónak" és majd megnyugszik, de az is, hogy felborul az egész kóceráj. Tovább víve a gondolatot s pánikolók szemszögéből, lehet, hogy az emberi tevékenység adja meg azt a nüansznyi többletet, ami nélkül idővel stabilizálódna/lecsillapodna a rendszer de a tevékenységünk miatt viszont felborul. Ezt viszont mi, sohasem fogjuk megtudni.(Mert: 1., nem érjük meg, 2., belehalunk, amikor felborul a ladik.)
Egy szegedi szoláriumszalon büntetést kapott az Artisjustól, mert a háttérben szóló rádió után nem fizette be a jogdíjat. Nem, ez nem valami hülye április elsejei vicc, ez egy valós hír.Megbüntetett egy szegedi szoláriumszalont az Artisjus, Magyar Szerzői Jogvédő Iroda…..
Twilight-addenda 2011.11.04 23:29:58
Sziasztok!

A következő "csodálatos" gondolat rohant meg az előzőek alapján:

Mi van akkor, ha az egyik vendég a rádióvételre alkalmas mobiltelefonján, kihangosítva hallgatja a nyílt sugárzású, ezért mindenki számára INGYEN elérhető(emiatt további pénzrablásra szerintem, jogalap nélküli) rádióadást, amit elvileg otthon a saját szórakoztatásomra még rögzíthetek is, ugyanis a kiS drága matricácska erre is feljogosít. Tehát ezt hallgatja, amikor a k.cs.g, k.b@..t artisjusos pénzrabló majom bevágtat. Megbünteti a vendéget, mert más is hallja a mobilját?

ui: Kérem a szerzői jogdíjat a saját fényképeim után az artisjustól, mert matricás CD-re vannak kiírva, tehát befizettem a szerzői jogdíjat utánuk, ezért nekem, mint "fotóművésznek", JÁR ETTŐL A RABLÓBANDÁTÓL A KÉPEIM UTÁN A JOGDÍJ! Ja, igen, meg a 16 Gb-os memóriakártyára, ami a fényképezőgépemben van, majd empéhármat töltök, mi????? A fél világ zenetermése ráférne, azután meg elég lenne a matrica miatti peták a szerzőknek, mi? Az egész arról szól, hogy egy rablóbanda mondvacsinált indokokkal hatóságot játszik(ugyanis, büntetni csak hatósági jogkörrel felruházott szervezet büntethet és az artisjus banda nevében sehol sem látom a "hatóság" szót. Tehát, pereljen be a büntetésért! Arról nem is beszélve, hogy a zeneszerzők lóf...t se kapnak a zeneműveikért ahhoz képest, amit ez a rablóbanda beszed. Gondolom az artisjus fejesei is A8-s Audikkal grasszálnak, amikor a tehetséges zenészek az utcán zenélnek a betevőért. SZÉGYEN!!!
Twilight-addenda 2011.11.04 23:41:03
@Ica a fekete cica:

Tudtommal a magyar jogrendben nincs precedens pereskedés, tehát egyedileg kell a rablóbandának a tényállást bizonyítania, nem hivatkozhat egy régebbi bírói döntésre, mivel minden eset más és más lehet(pontosan ezért nincs "precedenskedés" nálunk!)

Peace!
Épp pénteken írtunk az immár elérhetővé vált Anti nevű hacker-appról, most pedig egy újabb ingyenes csapásmérő eszköz került a kezünkbe, amivel bárki tönkre teheti mások netezési élményét. A WiFiKill, ahogy a neve is mutatja, egyszerűen bárkit letilthat egy adott…..
Twilight-addenda 2011.10.17 14:47:53
Sziasztok!

Én kb. most vagyok itt másodszori látogató, de megosztom a véleményem a dologról veletek és a postról is.

A post információtartalmára szükség van.

A közzététel módját viszont sérelmezem én is. Az a probléma vele, hogy nyíltan le lett írva az app neve, sőt még a hozzáférés is meg lett adva.

Kedves Szerző!

Nem lehetett volna úgy publikálni a postot, hogy pl.: "létezik már olyan app, ami..." és se a neve, se az elérhetősége nem lenne megadva?(meg printscreen sem kellene a felületéről) Tudom, hogy nem sokat ér, de legalább a fentebb említett "16 éves hülyegyerekek" dolgát megnehezítené egy kicsit, mert nem célirányosan keresnék a mindenkivel kib@szó app-ot, hanem meg kéne szenvedniük néhány tíz, száz, ezer? app átböngészésével és ez már önmagában eltántorítaná a kevésbé kitartóakat. A post tökéletesen elérte volna a célját így is, hiszen felhívta volna ugyanúgy a felhasználók figyelmét egy létező és súlyos IT problémára. Most már legalább én is tudom, hogyha egy Wi-Fi hotspotot használva 0-ra degradálódik a sebességem, akkor nem az én készülékemet kell földhöz csapni, hanem meg kell keresnem az egyetlen olyan felhasználót a közelben, aki vigyorog mint a tejbetök, és miután kiszedtem a kezéből az okosvackát, lenyomhatom a torkán.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi történik akkor, ha két ugyanilyen appot használó okostelefon összeakaszkodik, bár valszeg az első eleve kilövi a második hozzáférését. Az átmeneti megoldás pedig a szigorú jelszavazás és MAC szűrés, hozzá kiosztott fix IP-kel. Ha az adott MAC-ű eszköz nem a saját IP-jével akar fellépni, akkor cseszheti a jelszavát is. Persze otthoni, irodai környezetről beszélek, ami nem oldja meg a nyílt hálózatok problémáját, viszont nálam alapszabály, hogy nyílt hálózaton CSAK böngészek. Az egyetlen emilfiók, amit nyílt felületről megnyitok, az meg "eldobós", fals adatokkal regelve. Tudom ez sem etikus, de inkább én legyek biztonságban, mint hogy tudják az összes adatomat.

Zárszóként annyit, hogy remélem, azt az app-ot is elérhetőséggel együtt fogjátok postolni, ami a mostani tárgyát képező app-ot kinyírja, lehetőleg az azt használó készülékével együtt. Mivel ez a program semmi másra, mint rosszindulatú támadásra való és a terroristákat büntetni kell.(A rosszindulatúsága abban áll, hogy nem nyíltan ledobat a hálózattal, hanem látszólag csatlakozva maradsz, csak eszed a kefét, hogy miért nem tudsz forgalmazni. Már sajnos tapasztaltam ilyet, de ott egy hibás router szívatott mindenkit.(céges, zárt hálózat volt, nagyon szigorúan betartott és betartatott hozzáférési jogosultságokkal). Senkinek sem kívánom azt a mérget, amit lenyeltünk miatta, mire kiderült a hiba oka.)

Üdv mindenkinek!
Twilight-addenda 2011.10.17 16:11:12
@Yarner:

Bocsi! A kommenteket nem olvastam végig szálára, szó szerint, így ez elkerülte a figyelmemet, de örülni fogok neki, ha az "elhárítás" módja is közzé lesz téve.
Twilight-addenda 2011.10.17 16:26:46
@Pierr Kardán:

Mint írtam a sok bosszús képernyőt bámuló között keresd meg az egyetlen vigyori fejet és már meg is van a tettes!

Sztem, nem lettél kimoderálva, csak ha túl sűrűn lököd a komit, akkor gyanakodni kezd rád a blogmotor, ezért felfüggeszt egy kicsit.(biztonsági időkorlát?)
Kedves, kitartó Barátaim!Végére értem a LOVESSENCE megírásának.Nyugodtan higgyétek el, bár magam is alig hiszem.Most még fésülgetem egy kicsit.Közben a családom olvasgatja, várom tőlük az első komolyabb kritikát, mert én már annyira benne vagyok , hogy fogalmam sincs, minden a…..
Twilight-addenda 2011.02.22 20:45:54
Szeretnék én is a bányában írni, lehetőleg a beomlott chileiben, ha nem lenne ott a többi 40 bányász, és persze biztos lehetnék abban, hogy kimentenek.Egyébként:A számítógép a nappali sarkában áll. Ezen csak akkor tudok dolgozni, ha nnincs itthon senki, vagy, ha végre…..
Twilight-addenda 2011.01.06 21:41:03
@M@minti:

Helyes-helyes! Írj csak!

Tudom, de a hivatalos kézikönyvéből szedtem az összes infót, amit feltoltam ide. Meg az eddigi összes Dell notin, amivel eddig dolgom volt, van trackpoint/"dugóegér", meg ennek a kézikönyvében is ott van a billzetről készült képen.

Úgy vagyok vele, hogyha valami nem stimmel, akkor Viki szerintem nem fog próbálkozni, hanem inkább segítséget kér. Nem gondolod?
Twilight-addenda 2011.01.09 04:58:34
@Lovessence:

Már ásom a feltáró gödröt! :-DDDD
http://www.sztv.hu/hirado/hirado---december-16Kb 3 percnél kezdődik :-)..
Twilight-addenda 2011.01.04 21:03:48
Szia, Viki!

Gratula hozzá!

Éppen ma gondolkodtam el rajta, hogy miért szeretik a "fiatalok" a "mai" bestsellereket a kötelező irodalom helyett, de nem kezdem el leírni a gondolataimat, mert reggelig fejtegetném a dolgot. Az alapvető ok szerény véleményem szerint, hogy a mai regények a jelenben játszódnak és azonnal el tudják az olvasók helyezni az időben és a térben a történetet, nem kell hozzá "bevágniuk" 3-4 törikönyv anyagát, hogy "képben" legyenek. Meg nem kell a relatíve régies nyelvezettel és társadalmi viszonyokkal, elvárások értelmezésével megküzdeniük, hiszen az esetek nagy részében az irodalmi hűség miatt, kis túlzással, sokszor középkori nyelvezetű szövegeket kénytelenek az olvasók értelmezni, ami már túl sok a mai korban felállított elvárások tetejében. Ezért, ha már olvasni kell/támad kedvük, akkor olyat választanak, amit értenek is egy tankönyvhegy segítsége nélkül is. Az persze más kérdés, hogyha könyvmollyá válnak, akkor már talán mindegy lesz, hogy középkori vagy mai az adott irodalmi alkotás, mert az olvasás szeretete miatt fognak olvasni, nem azért, mert KELL. Idáig viszont el kell jutni anélkül, hogy megutálnák a nyomtatott irodalmat.

A leginkább akkor borul ki nálam a bili, amikor valaki nagy Alkonyat rajongónak tartja magát, de amikor rákérdezek, hogy akkor miért ócsárolja a két főszereplőt a filmekben nyújtott alakításuk miatt, ha "ismeri" a történetet, akkor rávágja, hogy ő bizony nem olvasta a könyveket és nem is fogja, de akkor is k***a sz***k a színészek. Ilyenkor szoktam búcsúzóul azt válaszolni, hogy:

"Ha elolvasnád a könyveket, akkor nem csak néznéd a filmet, hanem látnád/értenéd is, és rájönnél, hogy szenzációs tehetségű színészek játszák benne a karaktereket, akik szinte belebújnak a szereplők bőrébe, nem csak játszák a szerepet, hanem szinte átélik."

Ekkor szokott némaság lenni a válasz és ekkor szoktam elszomorodni, hogy megint egy vaskalapos könyvutálóval futottam össze, pedig ha a "kedvenc filmem" nem bír rávenni arra, hogy elolvassam az alapjául szolgáló történetet, akkor semmi. :-((((

Bevallom, én is előbb a filmet láttam és annak hatására vetettem rá magam a könyvekre, mert nem értettem a rengeteg "pofavágást" a filmben, viszont nem ítélkeztem a színészekről addig, míg a könyveket el nem olvastam. Addigra viszont rájöttem, hogy nem a színészek rosszak, hanem a történet 60%-a "fejben" zajlik, amit egyszerűen csak mimikával lehet valahogy visszaadni a vásznon, vagy narrátoros természetfilm lesz a sztoriból. Ennek ellenére vallom, hogy nem nagyon lehetett volna jobban megcsinálni a filmeket, csak talán annyiban, hogy nem kellett volna engedni a stúdió felé a rendezőnek(persze, akinél a pénz, az diktál) az ügyben, hogy a nézettség és a látvány oltárán feláldozzák a történeti hűséget. Ilyen szempontból az Alkonyat volt a legjobb, hiszen az még tudtommal úgy készült, hogy az is jó lesz, ha behozza a gyártási költségeket.

Ellenben, hála a sorsnak van néhány rugalmas gondolkodású irodalomtanár, aki nyitott a diákok által szeretett/előnyben részesített dolgok felé és hajlandóak rugalmasan kezelni a kérdést, így aztán érdekes dolgok tudnak történni egyik-másik iskolában. Meg egy kicsit mélyebben értelmezve a könyveket, nem csak szemellenzősen nézve, mint egyik-másik "irodalomkritikus", kiderül, hogy mire is tanítanak az Alkonyat könyvek a "felszínes fantasy történet" helyett, amit állítanak róla?

Bella felől: önfeláldozás, merjünk vállalni döntéseket az életben, azok minden következményével együtt, és kiállni a vállalt döntéseinkért. Bátran felvállalni az igazi érzelmeinket, akkor is, ha talán "megégetjük" magunkat.

Mondhatnám, hogy Edward felől, de ez az egész Cullen klánra igaz, mégpedig legképletesebben szólva egy idézettel(nem biztos, hogy szó szerint lesz, mert kölcsön van adva a könyvem):

"Attól, hogy valamilyen lapokat osztott nekünk az élet, még nem kell azokat elfogadnunk. Szörnyeteggé váltunk, de attól még nem kell szörnyetegként élnünk." Vagy, valami ilyesmi.

Te jó ég, hogy belelendültem mégis!

Bocsánatot kérek, de elég érzékennyé váltam a témára az utóbbi időben.

Remélem, nem moderáltok ki.

Üdvözlettel:

T-A
Twilight-addenda 2011.01.05 23:07:30
@Lovessence:

Pedig, még visszafogtam magam. Szívem szerint némelyik okostojást orrba vágnám, amikor logikus érvekkel szemben is csak a "hülyeséget" szajkózzák, de azért ők a "f***agyerekek"!

Nyugi, idegösszeomlást nem fogok kapni, meg agyvérzést se, csak iszonyatosan bosszant a rengeteg "filmrajongó" fafejű hozzáállása az "Akkor se olvasok, ha lelőnek érte!" címmel, de azért, ők tudják ki a jó színész(nő), meg melyik film van könyv hűen elkészítve. Lósz***t se tudnak, már elnézést! Egyébként az összes olyan embernek, aki tehetségtelennek meg bénának tartja K.S.-t(Robot is, meg Tay-t is csípem, meg úgy általában az egész Alkonyatos színészgárda tökéletes, kivétel nélkül, de azért Kris áll a legközelebb a szívemhez:-)) annak melegen ajánlom, hogy nézze meg a The Cake Eaters-ben. Annak ellenére, hogy tudom, hogy makkegészséges Kris, férfi létemre elbőgtem magam annak a filmnek a végén. Lehet szenzációs a forgatókönyv, lehet csúcs a rendező, de ha a színész nem tudja átadni a karaktert, nem tudja velünk elhitetni, hogy a szerep szerinti személy ő maga, akkor csőd az egész. Tájékoztatásul közlöm mindenkivel, hogy az a film közvetlenül a Welcome To The Rileys(WTTR) és az Alkonyat előtt készült 2007-ben. Nem tévedek, a WTTR-t 2007-ben forgatták, nem pedig most! Csak most mutatják be, mert James Gandolfininek akkoriban kezdett már lefelé ívelni és már nem lehetett eladni a nevével a filmet, most viszont Kris lett "húzónév" a filmszakmában. Egyébiránt tudtommal Donald Sutherland ajánlására kérték fel a WTTR beli szerepre Kris-t. D.S. ugyanis el volt kápráztatva az akkor 16! éves Kris alakításától a Kegyetlen fajban. Állítólag a Twilight filmek forgatásain is volt egy-két kiakasztó húzása Krisnek, amikor a rendező azt mondta, hogy "Tökéletes a jelenet, köszönöm!" ő kiverte a hisztit, hogy sz*r az egész és még minimum 10x vették újra mire ő is ráhagyta. Maximalista a drágám, na!

Bocsánat az off-olásért, de az előzőek után ez még kikívánkozott belőlem! Meg még mennyi minden kikívánkozna, de ki fogtok tiltani innen, most már!

Biztosíthatlak róla, hogy az eddigiek alapján a Lovessence is hasonló védőbeszédre számíthat tőlem, ha valaki le meri szólni! Azt már bátran merem állítani, hogy kezdem megismerni a billentyűzet másik oldalát és van némi sejtésem arról, hogy az élvezet ellenére milyen baromi nehéz is alkotó munkát végezni, ha nincs az embernek egy perc nyugta sem. A magam részéről csak a ráhangolódás az írásra egy jó 5 perces szeánsz. Valami folyékony, valami rágcsa, valami hozzáillő zene, majd kb. 2 oldal visszaolvasása az előzményekből és ha bármi megzavar közben, akkor vissza a startvonalra, puff neki.

További jó munkát!

T-A
Home Kivasalt előszó 2011.01.02 00:06:00
Hogy lássátok, mennyit változik a szöveg az első verzióhoz képest, megmutatom ez előszót, már szépen átírva, átgondolva.Persze majd a legvégén még úgy is vakargatom egy kicsit, de így már erősen hasonlít ahhoz, amilyen végül lesz.: Prológus-   Hahó! Van itt…..
Home + 2010.12.24 00:26:00
NAGYON BOLDOG KARÁCSONY KÍVÁNOK NEKTEK!REMÉLEM MINDENKI VELETEK LESZ EZEKBEN A NAPOKBAN, AKIRE VÁGYTOK, A FA ALATT PEDIG TALÁLTOK SOK SZÉPET, REMÉLHETŐLEG KÖNYVET IS! ..
Szép Kálmán beküldése már kezd átvezetni a közeledő véleményes hétvége felé:Új olvasója vagyok a leiterjakab oldalnak. Nem tudom, hogy az alábbiakban írtakat tárgyaltátok-e?Nekem a legnagyobb félrefordítás a Twilight fordítása Alkonyatra.A twilight első fordításban…..
Twilight-addenda 2010.06.20 22:17:37
@Rilla B:

Austen témában csak a fentieket tudom nyilatkozni nagy biztonsággal, de azt hiszem egy másik forrásból kiderült, hogy az Austen mü alapján készült a sorozat forgatókönyve. Hozzáteszem meglehetősen zavaros a leírás. Megkövetlek, ha rossz volt az infóm, bár nem az én hibám!
Home Audrey hasonmás 2010.06.06 22:05:00
 M@minti  Habár M@rminti kissé felnőttesebb és elegánsabb Audrey-nál, azért azt mégiscsak el kell ismerni (neki is :), hogy Audrey finomsága köszön vissza az arcán. ..
Home Breaking Dawn dedikálás 2010.06.04 10:42:00
A Twilight 4. részét szombaton 15-16 óráig dedikálom a Vörösmarty téren a Könyvmolyképző standján.Szeretettel várlak.Ha szeretnél jönni a LOVESSENCE bulira, kérlek, szólj, hogy tudjuk, hányan leszünk!Ha nem vagy regisztrálva a blogon, küldj e-mailt a…..
Home Audrey vallomása 2010.05.25 00:10:00
Fáradt voltam, mégsem éreztem, hogy ha lefeküdnék, el tudnék aludni, pedig nem felejtettem el, hogy holnap suli. Viszont nem hagyott nyugodni az, amit odafelé úton a kocsiban álmodtam. Kell tennem valamit azzal a hülye bloggal. Legjobb lesz, ha azonnal megszűntetem. Bár igaz, ketten is…..
Twilight-addenda 2010.05.26 11:22:55
@Twilight-addenda:

Lovessence!

A "molyos" e-mail címedre írtam egy levélkét az éjszaka. Köze van a hétfőhöz, de úgy gondolom, nem tartozik ország-világ elé(egyelőre)!

Csak ennyit akartam, így hirtelen. Szombaton és vasárnap egy kicsit necces lesz az elérhetőségem, ezért figyelmeztetlek rá.

M@minti! Szia Timcsa! :-D
A blog kérdésében részben igazad van, de azért regelni csak lehetne, aztán meg legfeljebb ki lenne rá bigyesztve egy ideig, hogy fejlesztés alatt. Előbb-utóbb majdcsak kitalálná Viki, hogy mit kezdjen vele, vagy ravasz módon lehetne a tükrözése ennek a blognak is(ebben sztem Te nagyobb szakértő vagy!)A mai világban mindent meg lehet oldalni, csak akarni kell! Esetleg a könyv megjelenése után lehetne az a hivatalos rajongói blog.(Még akár a könyvbe is belekerülhetne a cím, nem tudom hogy áll a nyomdai előkészítés, de az októberi kiadást feltételezve még semmi sincs elkésve szerintem.)Ahogyan ennek a történetnek a dolgai alakulnak, nem kéne a Viki írói blogjához láncolni a Lovessence-t, mert lehet, hogy később önálló életre kel, míg Vikinek megmaradna a saját nevével fémjelzett írói blogja. A kecske és a káposzta esete. Aki meg a Lovessence-el akarna kapcsolatba kerülni, hát a könyvben esetleg szereplő címet kell csak bepötyögnie, nem pedig valami mást(én is néztem már bociszemmel amikor a blogmotor jött szembe, hogy lovessence.blog.hu nem vanik, aztán kapcsoltam, hogy ja! nem is az a cím.)

Tessék Timcsa, megkaptad! Rokonlelkek vagyunk, én se bírom fél A/4 alatt kiírni magam! Most örülhetsz!

Sziasztok!