Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bándy Péter

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A vasárnapi II. kerületi időközi választás eredménye nem rengeti meg alapjaiban a magyar belpolitikát, az ellenzék erőviszonyaiban viszont hozhat változásokat. Az első pillantásra magasnak tűnő, 39 százalékos részvételi arány pont a fele a tavaly áprilisinak – azaz itt is…..
Bándy Péter 2011.11.15 00:48:46
@Győzike a cigánykultúra élharcosa dikkmá: Ez a független vagy MSZP-s dolog Katalinban sem kristályosodott ki igazán. Mert igen, a kampányban "civil" volt, mindenhol dominált a zöld szín, standon, szórólapon, plakáton (ahogy az lmp-nél és a jesznél is), csak aztán a szavazólapon már ott mosolygott a neve mellett a párt logója.

Arról nem is beszélek, hogy az "őt támogató egyesületek" vagy nem léteznek a valóságban, vagy léteznek, de utoljára EP-képviselőként voltak kapcsolatban vele, egyetlen szervezet volt az, amelyik létezik IS és támogatja IS. Hja, ennek vezetője meg Őrsi Gergely, helyi MSZP-frakcióvezető, Lévai K. kampányfőnöke.

Lényeg a lényeg: hivatalosan MSZP-s jelölt, hisz így regisztrálta magát, a kampányban... mondjam, hogy hazudott? Na jó, füllentett :)
Bándy Péter 2011.11.15 01:01:18
@Virág et.: 1990 óta egyszer volt első körös Fidesz-győzelem, tavaly tavasszal. Amúgy mindig 2. forduló, és kb. tízszázalékos (55-45) győzelem Balsai részéről HCs ellen.

A fideszes fellegvár meghatározás azért is kis túlzás, hiszen pl. 1990-98-ig SZDSZ-es polgármester volt, a nemrég elhunyt Póta Gyula, 2002-től négy évig pedig (15:15-ös testületi megoszlással) Horváth Csaba. Három ciklus tehát onnan, és a mostanival együtt ugyanennyi a jobboldalról, ami a polgármester hovatartozását illeti.

A mostani eredmény tanulsága: a részvétel ugyan a fele volt a tavaly tavaszinak, de 15 százalékkal országos "időköziátlag" feletti. A közvélemény-kutatások szabályai szerint ez már elég nagy minta ahhoz, hogy megmutassa az itteni trendet.
Nos, a Fidesz százalékra annyi voksot kapott, mint tavaly Balsai, az MSZP (kisebb részben) és az LMP (nagyobb részben) osztozott az MDF szavazóin, az utódpártnak egy százalékot hagytak. A Jobbik-stílus itt nem jön be, szintén hozták, amit tavaly vagy az EP-választáson. Ennyi.
Bándy Péter 2011.11.15 01:11:15
"@antho: Ha a Te logikkáddal nézzük akkor azt is mondhatnák a II. kerületi összlakosság mindössze 16%-a akart változást. Ami azért valljuk be, igen szerény."

A lényegre tapintottál :) Megmagyarázzák, hogy 20 százalék akarta a Fideszt, az nem jut eszükbe, hogy akkor 16-17 százalék akarta az MSZP-t, az LMP-t és a Jobbikot. Az arányoknak megfelelően tessék szétosztani ezt a 16 százalékot, aztán beszéljük meg, kinek mekkora a tábora és az igazsága.

Azért az kiderült, kormányváltó hangulat nincs, mert akkor protestálnak és szavaznak az emberek, kiváltképp itt.
Most van némi letargia, de a fő ok, hogy ennek a választásnak a súlyát a többség nem érezte, max. négy főre olvadt volna a kétharmados többség - ez sem a lelkes védőket, sem a bontogatni akarókat nem villanyozta fel annyira, mint a pártokat, főleg kettőt.
Karácsony meg vagy rossz politológus, vagy a realitásérzéke veszett el félúton, de egy papírforma, feledhető vereségből maga csinált olyat, ami még sokáig téma lesz. Kezdve az októberben bejelentett visszalépéstől egészen addig, hogy ennek a vál-nak "országos üzenete van".
Értelmezzem? Még mindig 2/3...
A Tarlós által erőltetett leendő fővárosi lobogó sokakat a radikális jobboldal ma használatos, illetve egyes, még radikálisabb múltbéli mozgalmak egykori pártzászlóira emlékeztet. Ez a zászlóterv lényegében egy időben látott napvilágot azzal a fővárosi javaslattal, hogy…..
Bándy Péter 2011.08.26 20:24:42
@Rigo': Az LMP is bedobta, de egy hónappal a II. kerület után (ahol Bibó idén posztumusz díszpolgár lett, mert itt élt és dolgozott élete nagy részében)
www.masodikkerulet.hu/hirek/Bibo_park.html
Már régebben kiszúrtam a Ma Reggelben sűrűn feltűnő Bándy Péter demokratás újságírót, mert mindig annyira szívből védi a kormányt, és újságíróhoz alig méltó módon kérdez alá a kormánypárti vendégeknek, de eddig sosem kerestem rá, hogy miért is van ez. Nem Góliát…..
Édes Istenkém! :-DDDDDDDDD..
Bándy Péter 2010.08.24 17:52:27
@Viktus: a hölgy a rossz nyelvek szerint... persze nem tudom, igaz-e... hogy is fogalmazzak... a politikushoz hasonlóan régi foglalkozást űzött régebben :)
 ..
Bándy Péter 2010.08.24 12:03:50
@Pingvinbab: szerintem kevered a diszlexiát a diszgráfiával. a diszlexia az olvasási képességgel kapcsolatos probléma, attól még tudhatna helyesen írni. ha valakinek az írással van problémája, az a diszgráfia. de azért jól hangzott :)
Subba A szűz szexmester!! 2009.08.25 14:33:00
Azt hiszem ehhez nem nagyon van mit hozzáfűzni, látni kell! Nem nagyon értem, hogy miért nem jelentkezett eddig senki?..