Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0Hagyma0

4 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Érdeklődő! Januárban tervezem megnyitni webáruházam. Jó pár éve foglalkozok offline kereskedelemmel. Szeretném kipróbálni magam egy másik pályán is. A mostani munkám mellett ezért elindítok egy saját boltot is. Minden termékemre garanciát vállalok, és mindenről…..
Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a felsőoktatással kapcsolatban kifejtette: az nem megy, hogy „állami pénzen drága képzésben részesülnek fiatalok, majd utána - érthetően egyébként, a nehéz helyzet miatt - fogják a batyujukat, és ezzel…..
Kettős Mérce 2014 után 2011.10.04 09:20:54
Amikor majd elmegyünk szavazni 2014-ben nem is 2015-re, hanem valahova 2020 környékére kéne fokuszálni a gondolatainkat, bár majdnem biztos vagyok benne az 2011-12 környékén fog maradni. Egy viszont biztos, ha 2014-ben leváltjuk Orbán Viktort (márpedig leváltjuk), nem 2010-hez, nem…..
0Hagyma0 2011.10.04 21:01:14
Amikor beszélgetek az emberekkel, egyik mondatukkal szidják a Görögöket, hogy milyen hihetetlen felelőtlenek, mennyire nem foglalkoznak csak magukkal, a 14. havi nyugdíjukat úgy veszik el, hogy nem dolgoznak csak napi 6-7 órát....
A másik mondatukkal, felháborodnak, hogy a 40 évesen nyugdíjba vonuló embereket miért kell visszahozni a munkaerőpiacra, miért nem lehet fél millát adni az orvosoknak havonta (amikor egyébként is 20 millás autóval járnak).

Én nem a Fideszre szavaztam, sok olyan rendelkezést hoztak ami nem tetszik, amiről lehet vitázni, de sok olyan rendelkezés is van, amihez már hozzákellet nyúlni. A mostani kormánynak, (nem Orbán Viktornak) igenis vállalták a politikai népszerűtlenséget (ahogy annak idején a Bokros csomag esetében az akkori kormány), hogy ne csak feléljük a jövőt, hanem építsük is.

Fontos megérteni, hogy jelen pillanatban Európa gazdasága mélyponton van ( vagy még csökken). Normál esetben nem lenne szükség ilyen mértékű megszorításokra.

A befektetések fontos részét képzik a gazdasági növekedésnek. Ugyanakkor nem szabad azt hinni, hogyha a befektetők félnek (a BUX csökken) az feltétlen egy rossz döntés eredménye. Mint mindenki a befektetők is féltik a pénzüket. Ha ismeretlen, új módszert látnak félnek tőle akkor is ha az esetleg jobb ( a késöbbi eredményét nézve ) mint a bevett módszerek.

Igazán nem akarok senkinek belegyalogolni a Gyűlöljük Orbánt vallásába, de nekem ez a véleményem. Jó lenne ha leszoknánk arról, hogy mindent feketén - fehéren lássunk.

Üdv
Árverési rekord született a héten a magyarországi műtárgypiacon: Robert Mapplethorpe Lófej című fotográfiáját 4,4 millió forinton ütötték le a Biksady Galéria aukcióján. A 40x42 centiméteres, a művész által dedikált 1982-es zselatinos ezüst vintázs kópia kikiáltási ára…..
0Hagyma0 2011.05.29 22:23:09
@al kotmány aláiro álamfö:
Örülök, hogy nincs más szórakozásod, csak trollkodni, és megpróbálni mindenkit felidegesíteni, megbotránkoztatni.
Jelezném nem sikerül, akinek van egy picike agya az csak nevet az unintelligens próbálkozáson, hogy felhívd magadra a figyelmet, esetleg ország világ elé tárd, hogy anyukád nem, de apukád a kelleténél jobban törődött veled.

Ha szerinted művészet az, hogy lefényképez valaki egy f@aszt akkor gratulálok, ha meg szerinted attól függ, hogy művészet vagy nem hogy ki fotózza, akkor meg jó lenne elgondolkodnál az értékrendeden.

Ez a fajta szemlélet amit te, vagy a hozzád hasonlók képviselnek mind az élettel, mind az ehhez hasonló "művészi" munkákkal kapcsolatban, borzasztóan ártalmas a társadalomra, a jövőre, és egy olyan világra, ahol a legtöbb ember fejében van egy értékrend.
Kíváncsi lennék, hogy nagy művészi intelligenciád mellet mondjuk te mennyit költesz évente, hogy színházba járj, kiállításokat, új művészeket ismerj meg, olyanokat akik valóban szép alkotásokat teremtenek a semmiből. A te és a hozzád hasonlók mindent művészinek látnak ami meghaladja a felfogó képességüket, emiatt az értelmetlen baromságot ugyanúgy nagy értékű műtárgynak látják, mint az utánozhatatlan alkotások nagy részét.

Tudom ezeket a mondatokat sem fogod érteni, ezért valószínűleg valami idióta kifacsart logikával próbálod majd megvédeni álláspontod, vagy ami rosszabb megpróbálsz személyeskedéssel visszavágni, de hidd el nem érdekel.
Kívánom neked, hogy ezek a képek lógjanak a falaidon.
A nap izéje Az ember ára 2011.05.25 10:29:00
Csak a kért kártérítés töredékét ítélte meg a bíró annak a három roma fiatalembernek, akik egy haragosuk, utólag hamisnak bizonyult tanúvallomása nyomán, a tarnabodi támadás gyanúsítottjaként tizenegy hónapot töltöttek ártatlanul előzetes letartóztatásban. A bíró az…..
0Hagyma0 2011.05.28 07:13:52
@Goompah:

Nem vagy egyszerű ember :D

Mindazonáltal, Szerintem sok kártérítést kaptak. A kártérítés nevében is benne van, hogy az okozott károkat teríti meg.
Az kb egyenlő a nullával. Persze lehet hivatkozni, hogy szegények szenvedtek, de azért könnyen be lehetne bizonyítani, hogy jobb körülmények voltak a börtönben, mint az otthonukban
A Kaposvári Egyetem Helyzetkép a 8-15 évesek érzelmi neveltségének szintjéről című felmérése szerint a magyar iskolások 70 százaléka szívesebben lakna a VV villában, mint otthon - írja a Bors. Az 1423 iskolás megkérdezésével lezajlott friss kutatás megállapításai szerint a…..
0Hagyma0 2011.05.22 16:17:08
@nameless22:
Kezd elegem lenni a sok álszent majomból.

Minden tiszteletem mellett borzasztó rossz/ igénytelen műsorok vannak a tv-ben...ez tény.
A legtöbb fiatal igazából egy érzelmi nyomorék aki úgy próbálja leplezni, és eltüntetni a kissességi komplexusát, hogy minden hülyeségbe belemegy. Ez is tény.
De ha te azt hiszed, hogy nem lesz olyan, hogy úgy berúgsz, hogy azt sem tudod melyik bolygón vag akkor tévedsz.
Én nem nézem ezeket a nyomorult showkat. Sosem néztem. Ugyanakkor megvan az én "függőségem" is. És mindenkinek van valamilyen függősége.
Függünk egymástól, függünk a munkától, érzelmektől.
lehet 17 évesen piálni néha.Lehet megnézni egy két hülyeséget, sőt tetszhet is, csak túlzásba esni nem kell senkinek. Ha a gyerekedet burokban neveled akkor egy töketlen kis pöcskenőcs lesz aki örökre magabiztosság hiányra lesz kárhoztatva, ha megengedsz neki mindent kifolyik az agya, és nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól.
Úgyhogy el lehet gondolkodni azokról a rossz tulajdonságokról mindenkinek amivel rendelkezik, és vissza lehet fogni a nagy álszenteskedést.
Egyébként elég nyomorul az a 17 éves társaság akik TV-t néznek esténként az internet korában. sokkal durvább dolgokra is rá lehet találni, ráadásul anonim...
@nameless22: Neked meg annyit, hogy esetleg el lehet menni pénteken szombaton bulizni, senki nem kényszerít rá hogy berugjál, sőt még arra sem, hogy női mellet fogjál, de lesz rá esélyed legalább. És elárulok egy nagy titkot. Ilyen bulikon nem együtt rugnak be az emberek, hanem általában valaki KO-ra issza magát és azon röhög a többi :D . Ha nem tevagy a KO-s akkor nagy baj nincs
Habár nem volt nemzeti katasztrófa, azért némi töprengésre késztet az idei Eurovíziós Dalfesztivál. A további szószaporítás helyett: Wolf Katinak mindössze két ellensége volt Düsseldorfban. Európa és Orbán Viktor.Európának a töke tele van Magyarországgal, márpedig a…..
Korábban a vármegye-ügy kapcsán írtam: a kísértés mindig nagy jobboldalon, hogy ugyanazokat a hibákat elkövessék, amelyek az elmúlt húsz év bukásaihoz vezettek Antall-Boros-kormány óta. Akkor győzött a józanész, nem lett vármegye a megye. Amikor a Zöld Pardon (ZP)…..
0Hagyma0 2011.05.15 10:57:20
@Kalmár:
Te szerinted mit adtak oda bárkinek is... legalább elgondolkozna pár ember a mondatok értelmén... Ki adott oda köztulajdont kinek? Ez bérlet.

Persze nem azt mondom, hogy ez így jó és hagyni kell. De elpusztítani valamit ami egyébként Budapest egyik fontos vonzereje hatalmas baromság.
Ki kell adni másnak, aki más néven legálisabb keretek közt tudja továbbvinni egy egyébként igen jó helyet. Vagy ki kell írni pályázatot a hely hasznosítására, de lerombolni, mert néhány belvárosba költözött ember meglepődve tapasztalta, hogy belvárosban zaj van...és most kertvárost akarnak csinálni a Petőfi hídnál, az vicc...
Szerintem fontos kulturális központ lett, persze mindenhol vannak hülyék, meg seggfejek, de azért nem feltételen a helyet kell okolni, hanem aki nem tud kulturáltan szórakozni, azt be kell vinni a rendőrségre.
Arról nem beszélve, hogy az a pár ezer ember aki hétvégenként oda megy milyen forgalmat hoz a környék kávézóinak, éttermeinek, boltjainak, kocsmáinak amit majd most máshol fognak elkölteni....
0Hagyma0 2011.05.15 18:27:44
@Kalmár:
2 dolog és nem is érdekel tovább:

1, Ismét sikerült beleesni, a "saját igazam hajtogatom, és mást nem nézek" csapdába. Írtam, hogy ez így nem jó, de leírom még egyszer, hátha könnyebb lesz: EZ ÍGY NEM JÓ, de lerombolni azért nem megoldás.
Mondjuk azért kíváncsi lennék, az itt csalót kiabáló tolvajozó ember az mind szín tiszta törvénytisztelő, többi emberre odafigyelő kedves ember e... Szerintem az ország 98% követ el kisebb-nagyobb törvénytelenségeket, szabálytalanságokat, úgyhogy erkölcsi alap nagyon nincsen. De még egyszer leírom, EZ ÍGY NEM JÓ, változtatni kell..

2, az hogy ki mekkora bunkó, szerintem azt a hozzászólások mutatják :D . Te is olyan kedves barátságos, törvényt betartó, másokra odafigyelő türelmes ember vagy akinek hatalmas erkölcsi alapja van mások felett ítéletet mondani...
A rendvédelmi dolgozók a belügyminiszter tiltása ellenére egyenruhában vonultak a Parlament elé, hogy jogaikat követeljék. Becslések szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. A tűzoltók egy transzparensre ezt írták: Mi a macskát is mentjük, de velünk a kutya…..
0Hagyma0 2011.04.19 11:19:34
Mint azt a cikk elején olvasható léteznek olyan érintettek, akiknek nemhogy rövidebb munkaidőt de inkább hosszabbat kéne adni. Hős katonáink, az internetezésen, filmnézésen és alváson kívül túl sok mindent nem csinálnak. Rendőreink nagy része, íróasztal mögött tölti a fél életét, a tűzoltóknál is is van sok olyan beosztás, akik a kerti sütögetésen kívül nem nagyon láttak sem tüzet sem balesetet. Őszintén bevallhatjuk, hogy a többség olyan munkát végez ami nem indokolja a korai nyugdíjat. Miért kéne egy olyan embernek kevesebb időt dolgozni aki egyébként sem dolgozik annyit. Természetesen minden tiszteletem azoké akik abba a különleges csoportba tartoznak, és az érzelmi, vagy szellemi megterhelésük olyan, hogy korábban piheni kell menniük. Ezt meg kell hogy oldják. Sőt meg kellene tiltani, hogy korai nyugdíjba ment ember dolgozhasson, hiszen ő már fáradt.

Ez a cikk egy vicc... A hős tűzoltók védelmébe bújtatva, ossza meg a cikkíró véleményét, mintha az lenne az egyetlen igazság, alapvetően eltaposva, hazugnak kikiáltva mindent és mindenkit, akinek más lenne a véleménye.
Ez egy egyszerű uszítás egy olyan eszme érdekében, amit ő helyesnek tart.
A marónak hitt gúnnyal próbálja leplezni, az indoklások, és a józan logika hiányát.

A cikk fő kérdését fel kellene tennie saját magának mindenkinek.
Tessék mondani, meddig tetszenek még elmenni a társadalom provokálásának útján?
Hagymaweb Kispál RIP 1987-2010 2010.05.26 14:47:00
A Kispál és a borz nevű együttes 1987-ben indult és nagyon úgy néz ki idén 2010-ben feloszlik. Ez nem csak azért szomorú mert talán ők voltak az elsők akik képesek voltak az alternatív zenéjükkel megérinteni a nagyközönséget, hanem mert még mindig képesek olyan hangulatot…..
Hagymaweb Ercsi2010 2010.05.25 18:34:00
Pest megye, Ercsi. A környező városok, falvak, körében hirhedt hely. Az ott lakó egykori osztálytársaim órákat tudtak beszélni azokról a kaladokról, amik velük történtek a busztól hazáig tartó hosszú séták alatt. Támadások, lehúzások tarkították a hazafelé siető diákok…..
Hagymaweb Elkezdtem 2010.05.25 14:35:00
Talán, most nem hagyom abba. Mindig olyankor kezdem el, amikor valami bajom van. Elgondolkoztam, van olyan dolog amit meg tudok osztani a világgal? van olyan dolog amit én tudok, és csak kevesen tudják? Talán van. Szerintem lesz értelme is, és tartalma a is a blogomnak. Persze régen volt…..