Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pjotr Fjodorovics

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félnek a Juventus műsorvezetői a Bors szerint, miután felvetődött, Bochkor ott folytatná a Bumerángot, ezáltal a műsor reggeli műsor vezetőinek sorsa bizonytalanná vált. Mivel Boros Lajos már korábban bejelentette visszavonulását, a hírek szerint őt István Dani váltaná.…..
Ez a téma már többször előjött ezen a blogon, és valószínű egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe. Ha a hagyatéki tárgyaláson kiderül, hogy magasabb a hitel mint az örökség értéke, érdemes visszautasítani az örökséget.Tisztelt Zugügyvéd! 2009. januárban volt a…..
Biztos lelkiismeretfurdalása támadt az íróknak, amiért mostanra csak aktív hányingerrel bírunk Dave-re gondolni, ezért egy flashbackkel próbálnak némi szánalmat kelteni iránta. Cukikislány cukianyuval indul fagyizni, mert cukiapunak dolgoznia kell. A többit meg tudjuk. Ez mind…..
Hóbelevanc Music Television R.I.P. 2010.02.12 09:30:00
Valamivel több, mint 28 évvel ezelőtt elindult valami. 1981 augusztus 1-én felhangzott John Lack szájából a mondat: „Ladies and gentleman, rock and roll”, és elindult hódító útjára a Music Television. Elsőként stílszerűen a The Buggles – Video Killed the Radio Star…..
Modorosblog Lakásvásárlás 2010.02.12 07:00:00
  -Bandesz! Hogy kerülsz ide már megint? Legközelebb fizetsz! Azt hittem, nem is BKV-zol! -Á, csáo! Ja, nem szoktam, csak a verda most szervizben van, én meg megyek pecót nézni. Ancsával kezd szűkössé válni az albi, meg hát idestova három év után már tervezni kell, neki…..
December 18-án 5-2-re verte a Buffalo a Torontót, a második hazai gólt Toni Lydman szerezte. A jegyzőkönyvből ennél több nem derül ki, de nem akármilyen találatot hozott össze a Sabres finn védője. Lydman a vonaltól előre emelte a korongot, amely elszállt volna a kapu mellett. Vesa…..
20 evesen terhes lettem, volt nagy boldogsag. Mar az nem volt egyszeru, hogy akkor terhes vagyok-e, mert a teszt amit vettem eloszor negativ volt, majd ket nap mulva mar pozitiv. Gondoltam biztos mert meg korai, sebaj, menni kell a dokihoz. Anyukam javaslatara az o dokijahoz mentem, mar en is nala…..
Pjotr Fjodorovics 2009.11.26 17:13:23
@Mikrobi: Te miről beszélsz??? Szegény lány méhen kívüli terhes volt, ezt nem jókedvéből idézte elő, és sajnos ilyenkor a magzat is menthetetlen. Hülyén hangzik a leírt szörnyűségek után, de talán épp amiatt külön szerencse, hogy a posztoló egyáltalán életben maradt. Arról nem beszélve, hogy ez lelkileg milyen nagy traumát okozhatott neki...
"A nevelési-oktatási intézmény költségvetésének terhére kell megszervezni az előírt tananyag megismerését, feldolgozását, a mindennapi testedzést, az intézményen kívüli kulturális, művészeti, sport- vagy más foglalkozást, kirándulást, erdei iskolát." Szabó…..
Pjotr Fjodorovics 2009.11.26 09:56:12
Na, megint sikerült nagyon életszerű véleményt adnia az ombuccmannak! Én is felkaptam rajta a fejemet, hogy akkor egyébként mégis hogyan, miből oldja meg az iskola a külön programokat, amikor sokszor tényleg még a közüzemi számlákat sem tudja fizetni...

@mistinguett: az oké, hogy szólt, csak ez megint olyan tipikus jogászkodás lett - csak a betűket nézem, miközben ki sem mozdulok az íróasztalom mögül, hogy egyébként a való életben hogy mennek a dolgok...

@zeneigéniusz: aki állami iskolába jár, az miért nem motivált a tanulásban (illetve aki fizetősbe jár, az miért motiváltabb)????? Na nehogymár azon múljon a dolog, hogy kell-e osztálypénzt fizetni, vagy hogy elmennek-e a gyerkőcök évente egyszer erdei iskolába... És miért törvényszerű, hogy állami iskolában gyengébb a "tanáranyag"? Nem egy olyan ismerősöm van, aki állami iskolában tanít, de felkészült, lelkiismeretes, örömmel csinálja a munkáját.
Pjotr Fjodorovics 2009.11.26 15:35:33
@nonolet: Úgy tűnik, hogy inkább Te üldögélsz még a "kádári langymelegben" - azzal, hogy adót fizetsz, részedről minden le is van tudva, a gyerekednek ergo minden JÁR, tehát az iskola vigye a gyereket közpénzen táborba, külföldre, síelni? Vagy hogy?? Az adó az iskola működtetésére van (tanárok fizetése, írószerek, tábla, kréta, számítógép, stb. - más kérdés, hogy sajnos sok esetben még erre sem futja, ami szégyen), a nyári tábor meg osztálykirándulás ehhez képest "extra", vagyis nem közpénzből finanszírozandó, hanem igenis tessék hozzájárulni a szülőknek.
1918 november 11-én ért véget az újkori történelem addigi legvéresebb háborúja a Nagy Háború (akkoriban még nem volt szokás számozni őket). A négy éven át tartó esztelen öldöklésnek tizenötmillió áldozata volt.Ezen a napon Európa-szerte ceremóniákkal, állami…..
Gyula polgármester jó. Átad (azt is, amit nem ő épített, ld. Skála „Alee”), átvesz (a Kopaszi Gátat, hogy az önkormányzat fizesse a fenntartás 200 milláját a magánbefektető helyett), táncol (a ZP-ben forever), és szép öltönyöket is hord. Egyszóval: kúúl csávó.…..
 Egyre többen örökölnek hitellel terhelt ingatlant, az alábbi levél is ilyen ügyben íródott. Kevesen tudják, hogy a hagyatékot vissza lehet utasítani, és ilyenkor a terheketért sem az örökösnek kell helytállni. Kedves Zugügyvéd! Ez nem egy érdekes kérdés, csak…..
Pjotr Fjodorovics 2009.08.17 12:22:39
@tuggya: Itt a pont: az örökös valóban csak a hagyaték erejéig felelős az örökhagyó tartozásaiért. Ha több örökös van, akkor mindenki csak annak mértékéig felelős, amennyit örökölt. Bár nem volt egyértelmű, de vélelmezem, hogy a feleség nem örökölte a ház felét, hanem csak özvegyi haszonélvezetet szerzett rajta - így ő ezen az alapon nem köteles helytállni a tartozásért, viszont tűrni köteles, hogy a hitelezők a haszonélvezettel terhelt vagyonból követeléseiket kielégítsék (de ez a korlátozott haszonélvezetet nem sértheti). Más lehet a helyzet persze házassági vagyonközösségi szempontból, ezt meg kéne még nézni, bár úgy dereng, hogy a házastárs a másik házastárs által kötött ügyletekért csak a közös vagyon rá eső részéig felelős - az meg itt az öröklés miatt megint nem sok, mivel a közös vagyonból ő csak haszonélvezetet örökölt (ha minden igaz), és nem állagot.
Grafter Kampány az anyázás ellen 2009.07.29 12:09:00
Nem nehéz kitalálni, mi ihlette a Szerencsejáték Zrt. munkatársait, illetve az általuk megbízott ügynökséget, hogy az új kampány a „Tolerancia a hétköznapokért” címet kapja, hiszen valljuk be, egyre több esemény utal arra, hogy a lakosság veszít a türelméből. …..
Pjotr Fjodorovics 2009.07.29 19:26:51
@szbszig és @Pipas: szerintem pedig igenis kell a vessző, mert a "ki" és a "hogy(an)" kérdőszavak mint azonos szófajú és szerepű szavak felsorolása, amiket vesszővel választunk el (vd. össze: almát, körtét evett) A vessző akkor nem kell, ha úgy írod, hogy "ki és hogy(an) nézett".

Más kérdés, hogy szerintem is kérdő a mondat, így valóban kérdőjellel kellett volna zárni...
Az idei Anna-bál legemlékezetesebb képsora egyértelműen az volt, amikor a bálozók Adriano Celentano Azzurrójára vonatoztak körbe-körbe, és közben idióta fejet vágtak, mert anélkül nem is Anna-bál egy Anna-bál. Ezért egyébként fölösleges volt egész nap a reformkori…..
Pjotr Fjodorovics 2009.07.28 09:31:41
A közvetítés tényleg óriási volt, egyszerűen mi sem tudtunk elkapcsolni a Duna TV-ről! [imi] és Ranx jól összeszedte, mik voltak a leggázabb részek (a bálkirálynő "felravatalozásán" mi is rendesen kiakadtunk. Normális helyeken ilyenkor az átadás után el szokás venni tőle az ajándékokat, és valahová félretenni, hogy ne szakadjon össze szegény alattuk, és mondjuk belőle is látsszon már valamennyi, ha egyszer már őt találták a legszebbnek...)

Az viszont talán kimaradt, és én ezen borultam ki: amikor bejelentették, kik lettek az "udvarhölgyek", csak addig sikerült eljutni, hogy "második lett a 7-es számú hölgy". Helló, valami név vagy ilyesmi? Komolyan mondom, másfél óra alatt nem sikerült összegyűjteni, hogy hívják a 15 "döntőbe" jutott leányzót, és hozzárendelni a neveket a számokhoz?

Egyébként a hibák egy része nem a Duna TV-nek köszönhető, hanem a szervezők is elég gyengén muzsikáltak. Mintha nem lett volna a szervezésben elég tapasztalatuk, ami azért furcsa, ha ez a 184. Anna-bál volt...

Az viszont igaz, hogy a képi megjelenítés jól sikerült, jól be tudták venni az udvart, és a világítást is jól összehozták. Persze itt is voltak bakik, amikor pl. belógtak a kamerások a képbe, vagy nagytotált mutattak, és ott lehetett látni, hogy a kapcsolásra készülve vadul integetnek az operatőrök/rendezők (?).

Összességében azért nagy élmény volt, jövőre élőben is megyünk!:-) Bár lehet, hogy mégsem, mert akkor lemaradok a Duna TV-s közvetítésről.:-)
A nyár előhozza az egészen extrém Naiv Ügyfeleket. Ismerkedjenek meg Negyvenesefeggyessel, aki összesen 340 kilométert utazott egy villányi bortúráért, miközben annyira rühelli a bort, hogy a pincéhez érkezve egy pillantást sem vetett a célpontra, viszont minden áron Forma 1-es…..
Olvasónk szerint a lottón nyerni is esélyesebb, mint egy állásinterjúra bejutni. Én vállalati hr-esként dolgoztam, már szerencsére nem, de elmesélek 1 sztorit mindenki okulására. Történt nálunk, a nagynevű multinál, hogy megüresedett 1 asszisztensi állás egyik szakmai…..
Elnézve Alex Ovecskin Buffalo ellen szerzett gólját, vagy azt, amelyet az évezred találatának mondanak, felmerülhet, az orosz titánnak mindegy, hogy áll, fekszik, csúszik, mászik, ugyanolyan természetességgel juttatja a korongot a kapuba. A Montreal ellen ismét villant, tönkreverte a…..
Fröccsöt és tyúkhúslevest neveztek el róla, de színészként ma már csak a szakemberek ismerik – az öröklétet semmiképpen sem tagadhatjuk meg Újházy Edétől. Élete és utóélete bizonyság arra, hogy a hasával is lát az ember, nincs ebben semmi szégyellnivaló. Igaz, az…..
Na, jelentem, végre előszedték a készítők a régóta csak a mélyben lappangó "Orson nem elhanyagolható köze Mike-balesetéhez" szálat, így tehát a doktor úrral nyitunk, aki látogatóba érkezik a rehabra. Na nem felebaráti érzésektől hajtva, hanem mert Mike üzent érte…..