Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dokimami

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számomra kétségtelenül ez az év képe. Majdnem teljesen bal agyfélteke vagyok. És ti?Bal agyfélteke: A bal agyfélteke vagyok, tudós, matematikus, kategorizálok, pontos vagyok, lineáris, analitikus, stratéga, gyakorlatias, mindig észnél vagyok, a szavak és nyelvek mestere, realista,…..
dokimami 2011.10.02 20:49:18
A következő napokban rengeteg szó lesz arról, hogy mekkora nagy mérföldkő egy gyerek életében az iskolakezdés. Emlékszem, hogy az én életemben is az volt; pont egy olyan tanévben lettem elsős, amikor a hatodik születésnap legkésőbbi idejét megváltoztatták augusztus 31-ről…..
dokimami 2011.09.02 23:05:08
Első napom az iskolában: mentünk anyuval kézenfogva a suli felé, roppant nagynak éreztem magam vadiúj kardigánomban, piros hátizsákommal...Apu szerint pedig behúzott nyakkal a falhoz simulva mentem be...engem már az oviban elhallgattatak, nem válaszolhattam, hogy a többiek is érvényesüljenek...én szeretném, hogy késsen a gyerekem, mert akkor kevesebb tanulással fogja hozni a jó eredményt és több energiája lesz délután, hétvégén a saját belső késztetéseinek, tehetségének, világának megvalósításához. Én sajnálom, hogy a szüleim nem a tehetségemnek, érdeklődésemnek megfelelő irányba terelgettek, ez szerintem nagy tévedés volt a részükről, és igen megnehezíti jelenleg is az életemet. (Bár javukra legyen mondva, csinálhattam a dolgaimat, de a továbbtanulásnál nem vették figyelembe.) Nem szeretnék ebbe a hibába esni, de mindenáron nyomatni sem fogom a tehetséggondozást, márha egyáltalán szükség lesz rá. Én átlagos, a legközelebbi oviba írattam a lányomat, nem tudom még, beválik-e, de szerintem hagyni kell a gyereket magától tanulni, azaz játszani, hiszen annyira érdeklődő és imádja a feladatokat. Szerintem az egyik legfontosabb életkor iskola szempontjából a gimnáziumi lesz és itt sem csak a tanulás, hanem az erkölcsi környezet, a jó hatások nagyon fontosak ebben az időszakban, szerintem. Összefoglalva: jobban hiszek a gyerekben, mint az oktatásban. Ezért a késéssel megkönnyítem benne a részvételét, hogy legyen ideje kibontakoztatni önmagát suli után. Az értékek tanítása, morál fontosabb lenne, ahogy szétnézek ebben a gerinctelen, sekélyes világunkban. A nagy okosággal az ember nem sokra megy, csapda, ha nincs mellette gerinc, meg szív. Lehet kicsit elkalandoztam, nem a kérdésre válaszoltam, bocs.
dokimami 2011.09.02 23:40:03
@zzsuzsici: Pedagogiai erzek? Annak en is orulnek, de eddigi eletem soran keves olyan tanarral talalkoztam, akinek igazan volt. Oket nagyon szerettem, ertekeltem, jo lenne, ha mindenki ilyen lenne. De nincsennek hiu abrandjaim, raadasul egy jo oktatasi modszert is tonkre tud vagni egy tehetsegtelen tanar. Es egy rossz oktatasi rendszerben is tud csodat tenni egy olyan, aki erre szuletett. Szerintem a gerincnek es szivnek nem csak a szuloben a helye, hanem mindenkiben.
dokimami 2011.09.13 22:53:10
Olyan jó kicsit felidézni a múltat, nem bírom megállni hogy ne meséljem el hogyan tanultam meg olvasni. (Engem is megtanítottak iskola előtt.) Horgásztunk, apu egy írólapra leírta a magánhangzókat és kérte mindegyikhez rajzoljak (mert hát én azt szerettem nagyon). Aztán a végén átismételtük. Következő horgászat alkalmával leírta a mássalhangzókat, rajzoltam hozzájuk, átismételtük. A harmadik horgászatra legépelte nekem anyu a iciri-picirit...majd apu elmagyarázta hogyan kell összeolvasni a betűket, én meg elolvastam. Az iskolában meg csodálkoztam mit össze nem bohóckodik a tanító néni egy-egy betűvel egésznap.
Nem lehet rajzolni a gyereknek? Mekkora baromság. Eleinte volt, hogy egy nap 100x le kellett rajzolnom cicát, kutyát...akkor ő még nem túl jól rajzolt, de nagyon érdeklődött. Most is néha megkér, hogy a fejet én rajzoljam meg...miért ne tenném? Attól ő még roppant kreatív és egyáltalán nem úgy rajzol, mint én, bár néha másol, ha olyan kedve van...amivel pl. tanul. Meg kell tanítani neki rajzolni, a formákat? Szerintem ezt a tehetséges látja. Én inkább a feladatban hiszek. A nem tehetségest biztosan meg kell tanítani. Az enyém még 3 se volt, mikor maga elé tett valamit és próbálta lerajzolni. Ezt nem én mondtam neki, nem látta, maga találta ki a feladatot saját magának. Néha kifestőzni is szeret, abban is meg lehet találni a kreativitást, hiszen ő találja ki a színeket, sokszor mintákat rajzol bele, vagy kiegészíti a képet...a nevelés során a túlzott tudatosság mindig káros eddigi tapasztalataim szerint. A gyermek olyan szépen mutatja éppen mire van szüksége, ha valaki figyel, akkor megfelelően tud reagálni.
Dr. Jurás Enikőnek, a dokimami.hu szerzőjének a kérdéseire válaszoltam a minap. A személyre szabott orvoslás, a genetikai tesztek, az interneten lévő orvosi anyagok minősége és a Webicina kerültek szóba. Íme egy részlet:Bizony, a Webicina.com oldalon 3000 válogatott orvosi forrás…..
dokimami 2011.01.24 09:16:41
A világ első és egyetlen olyan egyetemi kurzusa, mely orvoslásról és web 2.0-ról szól medikusok, népegészségügyi, fogász- és gyógyszerészhallgatók számára Debrecenben zajlik (hamarosan remélhetőleg a Stanford Egyetemen is).A záró előadásban a szemantikus keresés, a web…..
Tessék, egy hete nem néztem rá a blogomra, és máris befutott egy megtisztelő díj egy kedves bloggertársamtól! Ráadásul nem is akárkitől: attól, akinek a hitét én is vallom, bár a megvalósításával időnként vannak kihívásaim. Aki a legfontosabb dolgot igyekszik a gyakorlatba…..
dokimami 2010.11.08 21:24:40
Miközben Magyarországon sok-sok szülő arra törekszik, hogy a gyerekeit mielőbb megismertesse egy idegen nyelvvel (pl. Helen Doron angolra viszi a kisbabáját, beíratja az óvodai nyelvoktatásra, esetleg ő maga beszél vele otthon idegen nyelven), mi, a külföldön élő magyar családok,…..
(Az írást másodközlésre átvette a HVG egyik tematikus oldala, a Life & Style is.)Itt a hűvösebb idő, a náthaszezon, és nemsokára az idei influenzajárvány is. Ha éppen terhes vagy, akkor egy másik posztomat javaslom olvasásra, és ha kifejezetten a H1N1-ről akarsz olvasni, akkor…..
Az új szemeszterben is elindítjuk a világ első és egyetlen olyan egyetemi kurzusát, mely orvoslásról és web 2.0-ról szól medikusok, népegészségügyi, fogász- és gyógyszerészhallgatók számára.Most magyar nyelven megy és 10 alkalmon keresztül haladunk végig az orvosi blogok,…..
MedIQ Új magyar orvosi blogok 2010.06.02 13:57:00
Nagy öröm látni, milyen szépen alakulnak a jobbnál jobb magyar orvosi témájú blogok. Íme 3 példa: Genomikai blog Szerző: Barta Endre molekuláris biológus, bioinformatikus Leírás: Különböző rovatokat tervezek, így a napi és a heti hírek, a napi és a heti genomok, a…..
MedIQ A kezdet 2007.02.19 22:26:00
2006 júliusában kezdtem bele egy magyar orvosi blogba Tudoda címen, amit kiegészítettem novemberben egy angol nyelvű, ugyancsak orvosi bloggal is. A Scienceroll később, januárban különdíjas lett a Medgadget Weblog Awards-on (az orvosi blogok világversenyén) a legjobb új blog…..