Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóni bá\'

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar hadifoglyok hazatérése Kelet-Szibériából – A Scharnhorst-sztori – 7/3. rész Bár a harcoknak 1918 novemberében végett vetettek az osztrák–magyar és a német haderőre érvényes fegyverszünetek, a hazájuktól irdatlanul messze, Kelet-Szibériában raboskodó osztrák–magyar hadifoglyok nagy részének…..
Pásztor Levente felhívása Kedves borsodiak! A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány segítségével megkezdjük a mai Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részéről bevonult lakosok I. világháborús részvételének kutatását. Ehhez szeretném a segítségüket kérni! Aki birtokában van fényképnek, tábori…..
Húsvét a román és az orosz fronton 1917-ben A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amelyet a front mindkét oldalán igyekeztek a körülményekhez képest méltó módon megünnepelni. Az ünnepi hangulatnak egyik spontán megnyilvánulása volt az orosz és a magyar katonák húsvéti barátkozása 1916…..
Tóni bá\' 2022.03.01 21:11:07
A negatív illeték - bár lehet, hogy a Zugügyvéd rosszul tudja - igazi hungarikum.  Ha valaki elad egy lakóingatlant és olcsóbbat vásárol  egy éven belül, hiába adózza le az így szerzett jövedelmet, még vagyonszerzési illetéket is kell fizetni a különbözet után.A…..
Tóni bá\' 2009.11.10 08:59:31
@mcs: Szerintem a jogszabály egyértelmű!
A kivonás szabálya egyértelmű!(lásd:2009.03.20 bejegyzést!)
Az a baj, hogy az Illetékhivatal téves értelmezését egy bíróság átvette és értelmezte, azóta minden bíróság ehhez igazodik!
A jogi szakirodalomban a táblabíró 10 évvel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy a törvény "szerencsétlen megfogalmazás".
Azóta többször változott a törvény, de a szerencsétlen megfogalmazást nem javították!
Gondolj bele: ha minél kisebb értékű lakásingatlant veszel mint amit eladtál annál magasabb illetéket kell fizetned! Hol itt az a kedvezmény amit a jogalkotó tervezett?
Tóni bá\' 2009.11.10 19:29:19
@mcs: „a vásárolt és az eladott lakástulajdon - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének a különbözete” nem egyenlő az eladott és vásárolt lakástulajdon - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékével csak azért, mert mindenképpen illetéket kell fizetni!
Nem mindegy! Általános iskola 4. oszt!
Az alábbi kérdésekre látszólag egyértelműek a válaszok, de mégis - ahogy a hírekből is kitűnik - sokan nincsenek tisztában az ilyen esetek  jogi megítélésével. A Zugügyvéd egyik nagymamájának falujában például bevett szokás volt törött sörösüvgszilánkokat…..
Tóni bá\' 2008.07.21 15:22:43
Az alábbi levelet nem sajnálatból, hanem közérdekből teszi közzé a Zugügyvéd.Tisztelt Zugügyvéd! Tehetetlenségemben fordulok hozzád. Péntek este hozzám lépett egy átlagos kinézetu alak, aki azt állította, hogy kirabolták, csak a személyi igazolványa, egy Omega órája…..
Az alábbi, filmbe illő jogi abszurdra a Zugügyvéd nem tud érdemi tanáccsal szolgálni, hátha van egy kolléga, aki már megoldott valami hasonló helyzetet. Kedves Zugügyvéd, Az alábbi a problémám amivel most szembesültem. A barátom menekültként él Magyarországon, hazájának nincs…..
Elég érdekes jogi helyzetet ismertet az alábbi levélíró. Értékpapír öröklés esetén a bank, vagy a jogszabályok döntik-e el, mekkora adót kell fizetni?  Jelen esetben a bank erősebbnek tűnik.  Tisztelt Zugügyvéd! Figyelmébe ajánlom az alábbi esetet, amely…..
A Házasság vagy szerződés bejegyzéshez érkezett az alábbi igencsak szakmai levél. Talán érdemes megfontolni a tapasztalt kolléga tanácsait. Kedves Zugügyvéd! Közjegyzőként jelentős számú vagyonjogi esettel találkozom nap mint nap, ezért éreztem késztetést arra, hogy én…..
A Zugügyvéd is  különösen kedveli a gépjárműadót, főként mióta teljesítmény szerint vetik ki.  Az alábbi levéllel kapcsolatban még az a kérdés is felvetődik, hogy az önkormányzatok miként kezelik az oly divatos sufni- és chiptunningot? T. Zugügyvéd! A levelet…..
A monopolhelyzetét kihasználó közüzemi szolgáltató mindig lelkes téma a Homárban és a Zugügyvédben is. Itt annyiban bővebb a történet, hogy fogyasztók perre vitték, és a szakértői vélemények ellentmondása ellenére a bíróság is a szolgáltatónak adott igazat. Több mint…..
Tóni bá\' 2008.02.15 12:22:03
Kedves Pascal!
Nem írtam azt, hogy úgy jó ahogy van! Ha gondolod kijelentam azt is, hogy igazad van! Tényleg a dolog morális részét boncolgatom és vagyok annyira naív, hogy hiszek az eskű erejében! Szankciók is vannak, csak nem közismert. Az Igazságügyi Szakértői Kamara Etikai Bizottságot működtet, ami - a kamarai lapból tudom - működik is, túl azon, hogy a szakétő, az tanu és a hamis tanuzásra vonatkozó szankciók az igazságügyi szakértőre minősítetten vonatkoznak!

Az ún. természetes monopóliumok (viziközmű stb.)m űködésének szabályozására régen meg kellett volna alkotni a törvényeket! Arra viszont van egyértelmű szabály, hogy a viziközmű szolgáltatója a telekhatáron adja át a vizet és azt ott kell mérni, az a hiteles (ha a mérő is hiteles). A mellékmérők úgy kerülnek a rendszerbe, hogy a tulajdonostársak nem voltak képesek a fogyasztást - és a telekhatáron belüli veszteséget - egymás között elosztani. A veszteség: kevesen tudják, hogy a csővezetékeken igen jelentős a szivárgás, az ún. technológiai vízhasználat (pl. a strang teljes leeresztése javításkor - amit ugye nem mér a mellékmérő, de az ingatlanba bejut). Ez a veszeség a viziközmű szolgáltatók esetében kb. 20-25%, de van ahol eléri a 30%-ot is! Pedig a szolgáltatók gondosan ügyelnek arra, hogy a termelt víz és az értékesített víz között az eltérés minél kevesebb legyen. gyakori, hogy éjszaka nyomócső szakaszokat zárnak le és keresik a veszteség okát, vagy érzékeny talajmikrofonokkal keresik a csőtörést, szivárgást. A társasházak ilyen vizsgálatokat nem végeznek! Elég, ha megnézel néhány régi homlokzatot, vagy belső udvari falat gyakran látni az elhanygolt szivárgás okozta foltokat! A szolgáltatónak nem feladata és nem is teheti meg, hogy a főmérő és a mellékmérő közötti csőszakaszt vizsgálja! (A gázszolgáltatás a robbanás veszély miatt más, de a csövek rossz állapota miatt ugye Te is hallottál már gázszolgáltatás szüneteltetése miatt télen fagyoskodó lakókról - vízvezetékkel miért lennének gondosabbak? A víz esetében a fogyasztónál a nyomás legalább 100-szor nagyobb mint a gáznál!) A társasházak belső vezetékeinek állapota a tulajdonosok felelőssége, megfelelő gondosság mellett is jelentős a vízveszteség, hát még akkor, ha gondatlanok a tulajdonosok! És még mindíg nem beszéltünk a különböző "jogtalan vételezés"-ekről, ami ott, ahová a szolgáltató nem mehet be ellenőrizni (ingatlanon belül) sokkal gyakoribb!
A Zugügyvéd egyre több olyan esettel találkozik, hogy a házastárs a másik fél tudta nélkül nagy értékű kötelezettséget vállal, esetleg adótartozást halmoz fel, majd hirtelen lelép, és a másik félen hajtják be az adóságot. Sajnos kevesen vannak tisztában a Csjt. azon…..
A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal szerint törvénysértő, hogy Rogán Antal el akarta venni két V. kerületi minisztérium parkolóját, és még 23 milliárd forint büntetést is kirótt rájuk. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter megmutatta a sajtónak a…..
Ez úgylátszik a mai egy ilyen nap.  A Zugügyvédnek nagyon Latin-Amerika hangulata lett a következő hírtől: miután az ügyészség nem fellebbezett, jogerőre emelkedett a Pest Megyei Bíróság perújítási tárgyaláson hozott döntése, amely elmeállapota miatt két évvel…..