Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszterlánc21

614 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A házi Raffaello golyók nem rosszak, ettem már pár verziót, de a recepteket látva eddig mindig eltántorodtam az elkészítésüktől... Aztán egy fogyókúrás csoportban írta valaki, hogy ricottából is lehet. Na ez rögtön felkeltette az érdeklődésemet és mivel pont volt is itthon,…..
Eszterlánc főz Túró pötty 2014.10.03 15:35:57
Ez a recept is jó ideje kering már a neten, szemezgetek vele én is régóta de csak most jött el az ideje. Kicsit pepecselős, de Túró Rudi fanoknak kötelező, különösen azoknak, akik már legalább 30-40 éve eszik. Ők ráismernek majd arra a régi-régi ízre... 25 dkg túrót…..
Pár éve csak, hogy nálunk a piacon is lehet kápia paprikát kapni, az idei pedig az első volt, amikor a saját kertünkben is megtermeltük. Úgyhogy most tobzódás van, szinte folyamatosan sültek a paprikák, hol ajvárnak, hol salátának, most pedig levesnek.  1 kg kápia paprikát…..
Amilyen sokáig nem sütöttem piskóta tekercset, mostanában olyan sokszor. Annyira, hogy most már nem is volt képem még egyszer megcsinálni, gondoltam, lekvár helyett töltök bele valami csokis krémet. Aztán ez lett belőle :) Alig pár perccel több időráfordítás, ennyit simán…..
Eszterlánc főz Piskóta tekercs 2014.09.29 15:56:41
A piskóta valahogy nem az én világom. Ennek megfelelően teljesen elhanyagoltam eddig a piskóta alapú süteményeket. Aztán egyszer nagyon gyorsan kellett volna valami sütemény és ki tudja miért, a kedvenc kevert sütijeim helyett ez ugrott be. A családot is a meglepetés erejével érte,…..
Nehézségi fok: kétbalkezesek is megpróbálhatják Hozzávalók: - 25 dkg penne  - só - 2 evőkanál olíva olaj - fokhagyma (ízlés szerint 1-2-3 gerezd) - 250 ml sűrű paradicsomlé (Spar passata, 500 ml -es doboz fele) - 1 db tonhal konzerv - olaszos fűszerkeverék (bazsalikom,…..
Ebben a bejegyzésben gyűjtöm össze a beszerzendő eszközöket, amik a blogban szereplő ételek elkészítéséhez szükségesek, folyamatos frissítéssel.  - 3 l-es lábas - 23 cm átmérőjű, 5 cm magasságú bevonatos (teflon, vagy kerámia) serpenyő fedővel - fakanál - nagy éles…..
Nehézségi fok: kétbalkezesek is megpróbálhatják Hozzávalók: - 25 dkg fodros nagykocka (Durillo) - 10 dkg füstölt szalonna - 25 dkg túró - só - tejföl (kb 2-3 dl) Adag: önálló ételként 2-3 adag, leves után 3-4 adag Szükséges eszközök: - 3 l-es lábas - 23 cm…..
A zellerszár, avagy halványított, avagy angol zeller egy friss, üde, magas víztartalmú, aromás zöldségféle. És mint ilyen, nem feltétlenül a krémleves az első, ami eszünkbe juthat róla. De van az úgy, hogy a körülmények... Meg amúgy is krémleves mániás vagyok, ez teljesen…..
Mit mondjak, mostanában elég sok csülök került az asztalunkra. Talán tudat alatt ki akarjuk használni az utolsó téli napokat, amikor még tényleg jól esik ilyesmit enni. Férjem is, én is többször nézegettük már a sós lében pácolós módszert, aztán most jutottunk idáig.…..
Eszterlánc főz Isler 2011.12.19 08:30:00
Ilyet is már régen sütöttem, ráadásul nem találtam azt a receptet, amivel annak idején olyan nagy sikert arattam. Úgyhogy következett az immár szokásos módszer, böngészés a neten. TücsökBogárnál találtam aztán egy olyan hagyományos változatot, ami szimpatikusnak tűnt.…..
eszterlánc21 2014.02.24 18:00:25
@chillking: mars haza, jó modort tanulni. kritizálni lehet, de nem tűröm, hogy az én "házamban" a földre köpködj
Eszterlánc főz Körömpörkölt 2014.02.22 14:45:00
Egy igazi megosztó étel. Lehet imádni és undorodni tőle és a két csoport sohasem fogja tudni meggyőzni a másikat. De miért is kéne? Bevallom, én is közelebb állok a finnyás csapathoz, a férjem viszont egyértelműen rajongó. Míg anyósom élt, addig évente egyszer-kétszer…..
Eszterlánc főz Tojáskrém 2014.02.21 08:00:00
Nagyon régen készítettem már, aztán valahogy rákívántam. Külön inspiráció volt még hozzá az is, hogy a férjem szülinapjára hideg vacsorát terveztem (na ja, a déli körömpörkölt után...) és tudom, hogy ő is szereti. Eredetileg vajjal szoktam én ezt, de most túl töménynek…..
eszterlánc21 2014.02.21 14:55:12
@Zenóbia: bocsi, hogy nem reagáltam a játékra, el voltam havazva :)
eszterlánc21 2014.02.21 16:18:25
@ervin2: ááá, de rövid az eszem :) mustárt tettem bele! :) javítom :)
eszterlánc21 2014.02.21 16:22:15
@élhetetlen: miért köveznénk? az még töményebben tojásos. kinek a pap, kinek a papné, meg egyszer így, egyszer úgy :)

@Ez a Nevem: egy sima tojáskrémnél is ezerféle változat lehetséges :) biztos, hogy nagyon jó juhtúróval is!

@HUN_Sector: :D
Az utóbbi hetek egyik legjobban sikerült ebédje lett, pedig nincs benne semmi különös. De, mint azt tudjuk, nem feltétlenül attól lesz jó valami, hogy drága alapanyagokból készül és marha bonyolultan. Jelen esetben ott voltak a csirkecombok, az előző esti pizza miatt kinyitott házi…..
Eszterlánc főz Kocsonya 2014.02.18 08:00:00
Ezt sem kapkodtam el, 20 évnyi sütés-fűzés után vettem a bátorságot. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy apósom szokta főzni és igen jól, szóval kényszerítő erők nem álltak fenn. Most egyszerűen kijött rá a lépés, ha már egyszer amúgy is körmöt vettem a…..
Ez a recept a Stahl-féle csokis zabpelyhes keksz egészségesített változata. Az ízében semmilyen kompromisszum sincs, amit azért is állíthatok biztosan, mert a fiam, akit amúgy a hideg ráz az egészséges dolgoktól, megette előlem a készletet... Kalória tartalomban és egyéb…..
Eszterlánc főz Vajkrém házilag 2014.02.08 08:00:00
Múltkoriban tojáskrémet akartam készíteni és úgy gondoltam, túl tömény lenne vajjal, teszek bele inkább vajkrémet. Így aztán elindultam vásárolni, mert nálam nem alaptartozék otthon a vajkrém. A boltban aztán gondosan nézelődtem olvasgattam, és azt hittem, dobok egy hátast!…..
A hagyományos tiramisu receptem ezúttal tortaformában elkészítve. Mivel csak a szűk családnak készült, ezért egy 18 cm-es formát használtam, az előbbi receptben szereplő mennyiségek felével. 1 adag (120 g) energia tartalma: 340 kcal, tápanyag tartalma Fehérje: 7…..
Pár éve volt ennek nagy divatja a gasztro blogok körében, én mostanra értem ide. Viszont bizton állíthatom, hogy érdemes volt sort keríteni rá! Nagyon finom! Bár azért annyit hozzá tennék, hogy nem árt szeretni hozzá az erősen citromos ízeket... Nekem nagyon bejött, ahogy azt…..
eszterlánc21 2014.02.06 11:57:01
@hangyafeleség: két hétig már eljutottam vele a hűtőben, kutya baja! :)
Egy újabb zöldség a konyhámban. Immár nem csak a fővárosi hiper-szuperekben, de lám, a mi kisvárosinkban is megjelent az édesburgonya, avagy batáta. Amely a magyar nevével ellentétben a legkevésbé sem burgonya, hanem valami szulákféle.  Bár ránézésre azért tényleg elég…..
Eszterlánc főz Citromos pite 2014.02.05 08:00:00
Lássuk a lemon curd első felhasználását! Klasszikus, sütés nélküli pite készült belőle villám gyorsan. Csak ismételni tudom magamat, szerintem szuper lett, köszönhetően elsősorban a citromkrémnek. A bővebb családból, akik kóstolták, nem lett mindenki rajongó, de azért ők…..
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nincs gondom a beigli sütésre, ez az anyukám reszortja mióta világ a világ... Sokan sokféleképpen készítik, nekem ez az igazi. Még úgy is, hogy nem vagyok beigli rajongó. De karácsonyra egy szelet akkor is jár... A tészta: 1 kg lisztet…..
Eszterlánc főz Lencsefőzelék 2013.12.11 08:00:00
Nem is szeretem a lencsefőzeléket... De felkérést kaptam, hogy készítsek, "újévit" ráadásul, így aztán beleadtam apait-anyait és elkészítettem. Férjemmel is lemeóztattam, azt mondta finom. És ha már így alakult, akkor természetesen én is megkóstoltam. Ekkor ért aztán a…..
eszterlánc21 2013.12.20 20:19:37
@horbor: igazad van, javítom :)
Különösen figyelmébe ajánlom ezt a köretet azoknak,akik úgy tudják, hogy nem szeretik a kelkáposztát. Ennek semmi köze a kelkáposzta főzelékhez, vagy a frankfurti leveshez. A pár perces előfőzéstől elveszti kesernyés ízét, helyette némi édeskés íz jön elő, amit a…..
Eszterlánc főz Ragacsos oldalas 2013.12.18 08:30:00
Az egyik legjobb húsétel, szerintem. Ragacsos, édeskés, fűszeres, akár csípős is. A lassú sütéstől pedig omlós, puha, szaftos. És bár kétségtelenül sokáig tart, amíg elkészül, ténylegesen alig pár perc munka van vele.  Szóval egyszerre a háziasszonyok és a család…..