Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joindulat SC

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Subba Lapajánló: MegaSound System 2011.07.06 12:00:00
Minden amit tudni akartál róluk, az összes saját hanganyaggal, de ezen kívül a 90-es évek magyar rap aranykorának számos más zenekarának is fent van a diszkográfiája ezen a remek blogon.  ..
Ha lecserélem a házban az összes létező izzót energiatakarékosra, nagyon kevés villanyszámlát fizetek és még jó érzés is tölt el, hogy kevesebb kárt teszek a környezetemben (illetve ez nem biztos, erről majd később). Ha viszont maradok a jól bevált, de nagyon…..
Joindulat SC 2011.10.19 08:57:05
@Sicc:
"Kellemetlen a szemnek, a magas UV tartalma bőrelváltozást okozhat, jelentősen megnöveli a szürkehályog kialakulásának veszélyét.
(Ha magadra nem gondolsz, legalább a gyerekedre, aki lehet, hogy még csecsemő, és csak mostanság kezd el látni!)"

A magas UV tartalommal vitatkoznék egy kicsit...
A világító lámpákat un. zárt üvegből készítik. Ennek a transzmissziója az UV tartományban zárt. Tehát UV fény nem jöhet ki belőle.

Viszont ha kijön belőle akkor az nagy gáz. Pereld be a gyártóját :)
autózz! Kína: irányok és sávok 2011.09.15 07:24:00
A bennfentesek, törzsolvasók, protekciósok már egy ideje képben voltak vele, hogy alkalmam nyílt belekóstolni a kínai közlekedésbe, egy poszt már eddig is született viszonylag sok fotóval, szöveges beszámolóval, meg egy videóval. Ez utóbbit még egy kézi kamerával rögzítettem,…..
Joindulat SC 2011.09.16 08:33:42
@TrueY: Igen, ezt tapasztaltam én is ...

Ott se nagyon izgatja a sofőröket, hogy szembe megy a forgalommal. A mi buszunk bal kanyarban, lámpa nélkül előzött egy másik buszt :) Csak akkor húzódott le egy kicsit ha busz vagy teherautó jött szembe.

Igaz amikor én voltam pont ramadan volt nekik... biztos sietett kajálni.

De azért ennyire nem volt kaotikus.
Évek óta megszokott dolog nálam, hogy a motor beindítása után kapcsolom a tompított világítást. Rutinmozdulattá vált, így fényes nappal, városban is kivilágítva közlekedek. Jobb ez így, szerintem könnyebb észrevenni az amúgy szürke autómat, ezen kívül sokszor hagyom el a…..
Joindulat SC 2011.09.05 08:13:13
@Valós Kilométer:

A Te kocsidban biztos nincs villanyóra :)
De sajnos a posztoló egy valós problémára "világít" rá . Rendszerint ezek a sofőrök felejtenek el indexelni a körforgalomból kifelé ...

Aki meg az izzón akar spórolni annak üzenem ,hogy járjon gyalog!
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
Joindulat SC 2011.07.21 13:04:15
@vice:
"itt most arról van szó, hogy ha valaki szándékosan a belsőben ragad, ha elmegyek mellette a külsőben, előzésnek számít-e?"

Ha visszamész a belsőbe "ragadni" akkor szerintem igen. Amúgy csak elhaladsz mellette . De lehet én látom túl egyszerűnek a kérdést :)
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
Úgy látszik, egyre szarabb fejelet osztanak le biztonsági őrnek az élelmiszerboltokba is. Múltkor egy Sparba nem lehetett bemenni fülhallgatóval, most a Roni ABC-ből tiltották ki naiv ügyfelet, mert táska volt nála. A logikai összefüggés a napnál is világosabb: éjszaka megy…..
A Sziget-rendezvények letompított hangereje miatt már többször kiakadt a Homár, de most felcsillant a remény. Ma kezdődik ugyanis a Balaton Sound, aminek a hangereje állítólag akkora, hogy a tó másik oldalán is felsírnak miatta a kisdedek. Némileg árnyalja a képet, hogy a…..
Joindulat SC 2011.07.08 12:00:58
@Ungárische Spráche Alkohol:

Meg tudom erősíteni amit mondtál.
Viszont a gördeszkázó/rollerező kölköket kihagytad :)

Józsefnek meg üzenem, hogy annyi pénzt elköltenek a B. Soundon, hogy ha 100 levelet ír a T. jegyzőnek akkor sem fogják lehalkítani... :)

Megoldás:
Tolerancia
Joindulat SC 2011.07.08 13:30:46
@MaCS_70:
Komolyan? Nem tudom, ezt embere válogatja. Van akit az is zavar ha gyerekek játszanak a környéken. Engem pl csak a ház előtti "széttuningolt" szakadt kocsikkal nagyzoló hülyegyerekek zavarnak, meg a kidobott ajtón rollerezők.

Az utóbbinál konkrétan azt hittem valami koncert lesz a téren (csak az időpont tűnt furcsának, Hétfő este) de túltettem magam rajta.

Viszont nincs se kicsi se nagy gyerekem még. Így nem tudok a kisgyerekesek nevében nyilatkozni.
Biztos vagyok benne ,hogy ha lenne nekem is sokkal hamarabb elszakadna a cérna.
Ahogy olvasom Te ott élsz/nyaralsz/akármi. Ezért Te reálisabban látod a dolgokat mint én 100 km-ről.

De továbbra is csak annyit tudok javasolni, hogy próbálj meg nem foglalkozni a dologgal. Esetleg menj át a családoddal együtt és csápoljatok Ti is valami koncerten. Lehet úgy elviselhetőbb.

Üdv
És további szép és zajterheléstől mentes napot!
Áprilisban telt be a pohár: a kedvenc sajtom hosszú kínszenvedés után kimúlt. A Cserpes cheddar az egyik legjobb hazai gyártású sajt volt vagy egy éven keresztül, aztán hirtelen csípős, túlságosan erős lett, majd váratlanul elvesztette minden ízét, jelentéktelenné vált.…..
Kiemelten fontos, hogy figyeljünk arra, mi keltheti fel egy betörő érdeklődését. Házunk táján főleg akad érdekes dolog. Egy szépen rendezett kert egy igényes, esetleg teraszos házzal bizony felélénkítheti a betörők fantáziáját. Ilyenkor a védelmet már a kapuknál kell…..
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
Joindulat SC 2011.06.29 13:57:00
@R_Gábor:
Kolléga :)

Nálam ugyan ez a szitu, teljesen jól működik. Igaz a rádiót le kell halkítani de még az anyósülésre dobott telóval is megy. (csak kicsit jobban kell kiabálni :D)

Valaki írta ,hogy 4-5 gombnyomásból fel lehet venni meg ki lehet hangosítani. Az ütött kopott 6230-on ez 2 gombnyomás :) Cserébe viszont nincs nagy kijelző meg érintő képernyő stb...

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

hát ja, vannak a Napoleon féle emberek akik sok mindenre képesek figyelni és vannak akik nem tudnak gyalogolni meg rágózni egyszerre. Na ők a veszélyesebbek a forgalomban.
Aki már próbált esküvőt szervezni, az nyilván tisztában van vele, hogy a nagy napot megelőző hónapok, hetek nem a nyugodt pihenésről szólnak. Annyi baj legyen, legalább emlékezetes lesz az esküvő és a lakodalom, az meg minden nyűgöt megér. Sajnos azonban a problémák…..
Joindulat SC 2011.06.28 11:59:00
@portis:

szokták mondani, hogy a negatív reklám is reklám....
Remélem azért ez nem minden esetben igaz :D

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé

Kemencés Kertcafé
Régebben már volt arról szó, hogy a magánnyugdíj-pénztárak államosításából származó bevétellel az állam konszolidálni szeretné a MÁV-ot. Most eljött az idő, a tervek szerint az állam július 31-ig átvállalná a MÁV mintegy 300 milliárd forintos adósságát. Ez az összeg…..
Zuglóban tanultam vezetni, jól ismerem, tele van jobb kezes utcákkal. Sajnos ezek közül több is elég veszélyes, mert néha egész széles vagy osztott pályás utak is bele tartoznak ezek körébe, mint például a Hargita levelében megjelölt kereszteződés.  Ez persze nem mentesít…..
Joindulat SC 2011.06.08 13:46:58
@RaveAcE:

De ott még az útra is felfestik az XING feliratot ami annyit tesz ,hogy kereszteződés következik.

@"streetfighter":

Szerintem jó ötlet a STOP tábla mindenhova. Sokkal kevesebb volna a baleset. Ha meg nem állsz meg a STOP táblánál akkor megérdemled a büntit.

@ulpinus: Ha meg mégis baleset van a 4way STOP-nál akkor bizony a biztosítók osztják a költséget :)

Ez kellene a buta magyarnak, nem a jobbkéz.
Joindulat SC 2011.06.08 14:20:00
@deee:
... a 4 stop táblát sem sajnálják kitenni

Ahol én jártam ott bizony rengeteg egyenrangú kereszteződés volt.
De én csak LA-ről tudok nyilatkozni.
Joindulat SC 2011.06.08 21:22:08
@"streetfighter":
Vezettél már olyan helyen ahol a macisajt helyett stop tábla volt mindenhol? Csak megszokás kérdése és jól tud működni.

Elsőre úgy tűnhet, hogy feleslegesen lassítja a forgalmat de hidd el jobb megállni mint oldalról kapni egy vadbarmot (mert ugye neked elsőbbséged volt, csak a vadmagyar nem ismerte fel mondjuk az egyenrangút)

Szerintem meg az a baj ,hogy nem tudunk közlekedni és nem vagyunk tekintettel egymásra.(sem pedig a szabályokra)

Szidjuk az amerikaiakat ,hogy milyen hülyék stb (jó az automata reflektortól konkrétan idegbajt kaptam) Pedig sokkal emberibb módon közlekednek mint mi.

Amíg itt gondot okoz az index (irányjelző) használata addig szerintem ne várjuk el senkitől, hogy felismerjen egy jobbkezes kereszteződést.

De ez az én véleményem. Biztos a jogosítvánnyal rendelkezők 60%-a jobban vezet nálam, rutinosabb stb De ez van...

Akkor se tudunk közlekedni! Nem Te, nem Én. Mi kollektíven. Tisztelet a kivételnek. Igaz tudom ide csak a KIVÉTELEK írnak :)

Jó estét! ... és balesetmentes utat ;)
Koppenhágában még a kukákat is úgy tervezték, hogy a biciklis menetközben beletaláljon az elhajított szeméttel. A CNN rácsodálkozik a biciklis városra.A Future Cities hatperces videójában Richard Quest bemutatja a soha nem látott szélességű bringautakat, a bringás infrastruktúra…..
Subba Ráverünk az árakra! 2011.05.26 21:24:00
Rajtunk a világ szeme! A SPAR csak egy ártatlan bevásárlótáskát akart terveztetni a néppel, amire a nemzetközi szupercsapat 9gag lecsapott, és az alábbi zöldségfaszt tervezte. Veregesselek!   ..
Fotósaink elkísérték a köztársasági elnököt őszintére sikerült iskolalátogatására, ahol többek között megtudhattuk: popzenét hallgatni nem ganxsta. Az általános iskola Rocksulira keresztelését megünneplendő Schmitt Pál átadta a 2011-es Pro Culturae Orbi díjakat - az…..
Joindulat SC 2011.05.18 16:26:33
@Artie: Nem ismered ? Nálunk világsztár....

;)

Jó volna ha mostantól rendszeresítenétek a fotós csapatot az ilyen magas színvonalú rendezvényekre!

ofc Kanye Westet is. Jól mutat a képen...
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
Remélem újra ilyen irányt vesz a jelenleg tomboló céltalanul szétfokozott, hatásvadász webdesign. Legyen végre minden letisztult, lényegretörő, hatékony, és kellemes a szemnek, mint amilyen az internet indulásakor volt minden! "A 8 évesnél fiatalabb gyerekek általában még…..
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..
Úgy látszik, a bankadó szele Budapest Bank után az AXA-hoz is elért, a keletkezett hiányt pedig szerencsétlen törlesztőktől próbálják beszedni. Lajos három éve fizetgeti a törlesztését, megbízhatóságát pedig egy kis megnövekedett kamattal jutalmazza kedvenc bankja. Bár a…..
Joindulat SC 2011.03.01 11:19:38
@cicmen:
aszondta a postás, hogy a nővérem levele mellett (ami 14 év után érkezett meg) volt valami bankos levél... kinyitották,mert hátha lovetta van benne de valami 1%-ról hadováltak. Azt viszont nem gondolták fontosnak. És nem is elsőbbségivel adta fel az axa...szóval lehet várni a levelet türelmesen :)
Már a Magyar Posta sem a régi – hol vannak azok az idők, mikor a postás még biciklivel mászott ki a címzetthez, ne adj’isten, még be is csöngetett, ha ajánlott küldeményt kellett kézbesíteni! Tanulság: törékeny, könnyen rongálódó cuccot inkább személyesen adjunk…..