Regisztráció Blogot indítok
Adatok
háromláb

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar nyelvben (is) - a magyar szavak mellett - sok esetben használnak idegen kifejezéseket. Egyrészt azért, mert bizonyos esetekben egyszerűbb így kifejezni dolgokat, mint pl. szakmai beszélgetés esetén, másrészt azért, mert választékosabb lesz tőle a beszéd. Ehhez viszont nagyobb általános…..
háromláb 2017.12.05 16:05:05
Tanulságok és tapasztalatok egy évnyi amazonos melós lét után. Így zárul le az Amazonian blog. Egyszer minden jónak vége szakad. Ez igaz erre a blogra, és a fantasztikus amazonos "karrieremre"  is. A család hazaköltözött már, az én indulásom is közeledett, amihez hónapokkal…..
  „Nyitott szemmel aludjatok, jó emberek. Mint a viaszbabák. Mint a játékbabák.” (dia.pool.pim.hu/html/muvek/SUTO/suto00022a_kv.html)   2010. május 27-én, este nyolc óra után néhány perccel, a HírTV Rájátszás című műsorában a műsorvezetőnő (N*gy K*talin) egy…..
  Tegnap, a Magyar Közlöny 112. számában (2010. július 2., péntek) kihirdetésre került az 1140/2010. (VII. 2.) Korm. Határozat a Nemzeti Együttműködésrõl szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat egyes középületekben való kihelyezésérõl…..
    „(…)   (…) …azok az országok tudják a gondokat megoldani, ahol létrejött a társadalmi-politikai paletta közepe felé egy nagy és erős közösség. Az ideológiai kérdések oda kerültek ahová valók, a »filozófusok asztalára«, helyüket a józan ész…..
háromláb 2010.08.27 23:31:38
@bbjnick: 3. lehet, de az baj.
  A Jobbik közkönyvtárat alapított. Önmagában nem emiatt szakítottuk meg MDF-sorozatunkat, hanem mert ez a diszlexiás műveletlen banda bohó ifjúság kikelt korunk egyik legjobb magyar (hirtelen véleményűeknek: hazai) írója, Spiró György ellen, és kizárnák, mint Herényi az…..
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
háromláb 2010.07.30 00:26:19
@flippant: nyomoronc dicsekvő idióta. szerintem neked kiflivégre sem telik,hiteled meg azért nincs, mert anyád sem adna. dondolkodni akkor szoktál, mikor arról kell döntened, szojas vagy e? ha van még pénzed, szomjas vagy. az internetet gondolom lopod, csak hogy közben a tied helyett más baján élkvezkedhess. jobb lenne ha az ivócimboráidnak adnál épületes tanácsokat, ha már nem tudod fogni a mocskos szádat. remélem rövidesen etilalkohol helyett metilalkoholba fulladsz bele. a többi érzéketlen baromnak is ezt kívánom. (ha szandio még nem írta volna)
Az interneten mindenféle megjelenik. Ha egy portálon azt olvassuk, hogy a föld lapos, és az emberek a szélén ülve a semmibe lógatják a lábukat, akkor vigyorgunk, és továbbklikkelünk. Ám nem érthetünk mindenhez, a legtöbben például híján vannak a pénzelméleti és a pénzügyi…..
háromláb 2010.06.23 17:14:10
Nem értek a közgazdaságtanhoz, de szeretnék tisztán látni.

Kérdezném elsősorban Pete tanár úrtól ( gondolom idő híján nem fog válaszolni ), vagy Joób tanár úrtól , ha ő sem ér rá, akkor Tony01től,
1. hogy az állítás, miszerint a bank alapítói az alapításkor a központi banknál kötelezően elhelyezett pénz többszöröse után (a tartalékráta függvényében ) adhatnak kölcsön, igaz e?
2. vagy az állítás úgy igaz, hogy az alapítók a központi banknál az alapításkor elhelyezett pénz többszöröse után ( a tartalékráta függvényében ) adhatnak kölcsön, de a bankban vagy fizikailag (papírpénz formájában, vagy aranyban stb) is meg kell legyen a kölcsön összege? Hogy ne legyen félreérthető a kérdés, leírom számokkal .

központi banknál elhelyezve 2 Ft, kölcsönadható 100 Ft

vagy központi banknál elhelyezve 2 Ft, saját trezorban 100 Ft, kölcsönadható max
100 Ft

Kizárólag az ALAPÍTÁSKORI pillanatra gondolok.

3. nem az e az egyik fő probléma, hogy a bankok a látra szóló betétek után is (kötelező tartalékképzés után) kölcsönöket nyújthatnak ?
4. nem kéne e a kereskedelmi bankok kötelező tartalékképzésének százalékos arányát, az álltaluk nyújtott hitelek futam idejéhez, és a náluk elhelyezett lekötött betétek lekötési idejéhez viszonyítani? (nagyobb futamidejű kölcsönállomány, kisebb futamidejű betétállomány-----nagyobb % tartalékráta)
5. ezt kifejezetten Joób tanár úrtól, illetve az elméletét (vagy hasonló elméleteket ) helyeslő kommentelőktől kérdezném : ha a bank kihelyezi a kölcsönt, a kölcsönfelvevő elkölti ( mondjuk a már emlegetett használt autóra , vagy akár plazma tv-re) majd az eladó ( az autó vagy tv tulajdonos) visszarakja a bankba ( ugyanabba vagy másikba) akkor miért nevezik a betétet (ami ismét kihelyezhető) kereskedelmi banki teremtett pénznek? Ez a visszarakott pénz már régen megvolt, autó vagy tv formájában. Ha a ( autó vagy tv) tulajdonosának az eladás előtt volt kölcsöne, akkor azt (is) törleszthette, vagy ha nem azt törlesztette (hanem megtakarítási számlára tette), akkor ott talán adódhat némi gond, itt talán beszélhetünk teremtett pénzről.(ha jól sejtem)
háromláb 2010.06.24 20:58:26
@mediocris: Ennyire tudatlan azért nem vagyok, nem próbáltam tv-t a bankba vinni. Arra gondoltam, hogy a tv ( vagy használt autó) tulajdonosa, miután eladta a termékét, az érte kapott pénzt nem a meglévő, de nem lejárt adóssága törlesztésére fordítja, hanem takarékszálájára teszi, ahonnan a bank kikölcsönözheti. Itt (is) érzem azt, hogy a bank pénzt „teremt”.

A 4.-re : csalni bárhol bármikor lehet. A jelenlegi rendszerben is. A csalásért azonban vállalni kell(lene) a felelősséget.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..