Regisztráció Blogot indítok
Adatok
=Farkas Máté=

41 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A kezdők gyakran csak a polca rakják ki elkészült műveiket, vagy esetleg( főként repülők esetében) felakasztják a plafonra(ez gyerekeknél gyakoribb). Ezekkel azonban van egy gond: pornak hívják! Ugyanis a modellek vonzzák a port(mint minden más). Ezeket azonban csak ecsettel…..
Azt hiszem ezt keverem egy zenei irányzat kedvelt... miről beszélek?! Éljen a Rock@Roll! De most nem ez a lényeg. Ki ne hallott volna még a rettegett Tigris tankról? Az alábbi oldal egyszerűen zseniális! Nagyon sok adat, képek és még sok sok más található az oldalon, aminek a…..
 A walkaround egy több irányból részletesen lefotózott jármű. Ez akkor jön jól, ha az ember feljavít valamit. Íme pl.: a mig 29 walkaroundja:http://www.primeportal.net/hangar/luc_colin/mig-29_huaf_walk1.htm ..
Amatőr Makettezés A kapocsizé 2011.03.20 14:00:00
 Nos, íme a cikk, amit már régen ígérgettem nektek. A kapocsizé egy elég hasznos dolog, nevezik még 3-ik kéz eszköznek (ez angol nyersfordítás), befogónak, levélkapocsnak és még sok egyéb másnak is. Én ezek mint együttesen hívom kapocsizének. Minden kapocsizé fontos eleme…..
 Ebben a cikkben egy orosz gyártóról lesz szó. Az alany nem más mint a Modellist cég. Kezdem az elején.A gyártó termékei Magyarországon nem kaphatók, legalábbis én nem tudok róla. Oroszországból kaptam a készletet. A csomagolás elég szép, de angolul nincs sok információ(…..
 Bár a blogot mostanában elhanyagoltam, de a makettezésre szerencsére egyre több időm van! Készül a Mig, bár a festésnél volt egy kis problémám( egy nevenincs orosz cég ajándék festékeit használtam, melyek sajnos fabatkát sem érnek, sőt inkább károsak, de erről majd egy…..
Amatőr Makettezés Képek 2011.03.19 14:39:00
 Először is bocsánat hogy elhanyagoltam a blogot mostanában. A képek sajna nem lettek az igaziak, de szerencsére makettinfon is megtekinthetőek. Itt a link:http://makettinfo.hu/forum/image.php?img_url=upload%2F201102%2Fmate-makett-kepe_011.jpg#image_218565..
  Egy régi KM kitről van szó. A készlet nem valami komoly, de azért vannak meglepetések. Ilyen például a műszerfal is. Sok régi készletben látok kidomborodó műszerfalakat, de most vannak olyan (akár Hasegawa) készletek is  amikben csak matrica van. Nem azt mondom, hogy…..
Emberek nem furcsa? Minden makettező úgy kezdi, hogy vesz vagy kap egy makettet, és legyen új vagy régi, egyszerűen néz ki, hisz még nem javítgat semmit.Aztán kap még egyet vagy vesz még egyet, mert látta, hogy értelmes a hobbi, élvezi, és hogy megéri!Mert nagyon megéri! Aztán…..
 hogy rég nem volt bejegyzés, eléggé el voltam havazva( holnap írom a központi felvételit, és elég jó sulikba mennék, kemény 17 embert vesznek fel, 5-6 szoros túljelentkezés mellet, ezért sokat kellett tanulnom, és most sincs még megállás, hisz jön a tehetséggondozó,…..
 A szovjetek győzelmének kulcsa:t-34/76 címen mindenki megnézheti a makettinfon a képeket.(link sajna nincs, oldalsávban van makettinfo link)..
Amatőr Makettezés BUÉK! 2010.12.31 22:57:00
 Boldog, szerencsés, sikerekben gazdag új évet kívánok!..
 Kellemes, boldog ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!..
Amatőr Makettezés Westland Lynx X 2010.12.21 21:16:00
 A típus: A Lynx  az 1960-as évek gyermeke, ám azóta sok fejlesztést megélt, és ma is csapatszolgálatban van. 1984-ben egy elég izmos fogyókúrán átesett géppel felállították a helikopterek sebességi világrekordját(400 km/h), ám ez nemrégiben megdőlt, a Sikorsky X-2…..
 Helikopterek építésekor van pár fontos dolog, amire ügyelnünk kell, hogy ne rontsuk el a saját munkánkat!1.:A rotort soha de soha ne építsük be elsőként, ha tehetjük mindig a törzs festése után tegyük, vagy ha muszály előbb, mert egyébként nem tudnánk be beépíteni,…..
 Nos, elkészült az a bizonyos különleges, hamarosan lesz majd összefoglalás az építés menetéről, és végre képek is. Feltéve, ha lesz feltöltött elem. Remélem lesz. Egyébként a Linx-X is a végszereldében van, most azon gondolkozom, milyen felségjel kerüljön rá, hisz…..
Rossz PC játékok sorozat OFF 2010.11.23 10:26:00
Most mint magánember szeretnék panaszkodni egy sort...  Megpróbáltam megoldani magam a problémát, de eddig nem sikerült kikerülnöm ezt a hibaüzenetet. Interneten rákeresve, elég elterjedt ez a szarság.Ha van valakinek értelmes ötlete, köszönettel elfogadnomUI: Kompatibilis…..
=Farkas Máté= 2010.11.26 21:43:23
@Krisztian5: ja de én úgy tudom nem válltak külön, az új vidik is screwattackosak, és ráadásul nem is screewattackosak azok a vidik, hanem tököm tudja mienek még asszem 2009.ből, és nem a nerd rakta bele a reklámot hanem maga a videómegosztó!és ezért lehetne mondjuk youtubra tölteni vidit!
=Farkas Máté= 2010.11.26 21:46:41
@Ironfist: A legynagyobb baj az, ha ráadásul a sorozat áll 13 videóból, és ugyanazt a reklámot ebből 9-ben levetítik!Nekem ez volt a You Know What's Bullshit?-nél, és unalmas!Húzza az ember idejét!
 Épp egy barátom karácsonyi ajándékaként építek át egy Avia C.2-est a KP gyártótól 1:72-es méretben. Elég érdekes gép lesz, mert a kis kiképzőgépen egy szerintem a méretaránynak megfelelően kb 125 kilogrammos bombát visz maga alatt. Nem is ez a legérdekesebb, hanem az,…..
 Ez egy régi Airfix készlet, mely a nagypapámtól maradt rám. Ez az első két légcsavaros gépem(3 motoros már volt egy ford trimotor személyében). A minőségtől nem vagyok lenyűgözve, de pl.: a szegecselés elég jó. Airfix mércével egész jó. Kb. az építés felénél…..
 Elnézést kérek mindenkitől,hogy ilyen sokáig várakoztattalak titeket a bejegyzésekkel, de eddig elég zsúfolt volt az őszi szünetem. Épp most fogok nekiállni egy fa készítésének, majd annak a lépéseit szeretném leközölni egy sorozatban. Na én megyek is, további jó…..
 Elkészült a makett! Viszonylag szép lett, egy nagyobb hibám az volt, hogy a hátsó részen a harckocsiteknő alsó részét a felsővel ragasztással akartam rögzíteni,mivel a pattintással nem voltam megelégedve, de a ragasztó sajnos részben feloldotta a műanyagot, és igazából a…..
Ezt a figurakészletet a jelenleg épülő 1:72-es Királytigris(Dragon) diorámámhoz vásároltam. 45 db figura található a dobozban.(Ez nem azt jelenti, hogy 45 fajta figura van, hanem hogy három öntökereten van összesen 15 fajta. figura meg egy álványos látcső)Kicsi méretük ellenére…..
 Ez nem reklám, puszta jó akaratból mondom! A http://kekkobra.hu/ oldal található áruház, Gyáli úti üzletében olcsón hozzá lehet jutni Revell makettekhez. Pl.: 1500 Ft a Messerschmitt Me 262-es, ráadásul ez egy szerintem elég jó makett. Szóval ha valakit érdekel…..