Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SimonyiBalázs

433 bejegyzést írt és 464 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
17 év kihagyás után kezdett újra futni, immár amatőrként. Közösségekben mozgott (Nike Futóklub, KváziBárki), majd megalapította a SanyoszIstállót. Hogyan lesz a versenyzőből edző, a sikeréhes fiatalból élménykereső veterán? Hogy lehet megbékélni a korosodással, túlsúllyal,…..
A '80-as években még dagerrotípiák voltak, de az se nagyon készült róla. Így be kell érnetek a kevés dokumentummal, de annál több érdekes mondattal az 1965-ben született hosszútávfutó, edző Sanyosztól. 1982-ben 2h:39-es maratont futott 17 évesen. Az 1. részben a gyerekkortól a profi futóéleten…..
Szóljon ez a vers a holnap (november 24-én) rajtoló 490km-es Pheiddippides-futáson résztvevőknek. Hogy mennyire "authentic"? Csak annyira, mint az athéni maraton - semennyire és valamennyire. Pheidippides futása inkább tartalmaz valóságot, ha Hérodotosz Históriáját tényszerűnek fogadjuk el, annak…..
Aki nincs az útján, az cseszeget - vallja Rakonczay Gábor, akivel a teljes interjú két részben, összesen több, mint három órában csak a Patreonon: az egyik most novemberben, a másik decemberben.  Become a Patron!  Az volt a megállapodás, hogy expedíciókról alig, minden másról mélyen, mint az…..
A srác, aki csak a Spartathlonig tervezett. De miért is hagyná abba? Egy emlékezetes 3 órás beszélgetés (ennyi, amikor ment a felvevő), de lehetne hatórás is. A teljes interjú két részben jelenik meg a Patreonon: az egyik most novemberben, a másik decemberben. Become a Patron!  Valódi…..
Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat sem tett, egy reggel letartóztatták. Remélem, ismerős. Innen indulunk. Hogy hosszú szöveg? Pont erről is szól a bejegyzés, hogy ne cselekedjünk, mielőtt nem ismerjük alaposan, amibe beleártjuk magunkat. Az erőfeszítés hiányáról, az…..
Az egyik kedvenc külföldi futóm, mert bár szponzorált (2008 óta, Salomon), de legalább számos értelmes dolgokat csinál magamutogatós fuutómaszturbáció helyett. Üzenete, értéke és kimenete is van (különböző művekben, mint film, könyv, fotó). A teljes beszélgetés a Patreonon...
Ami igazából 4 + 1 prológ + 1 epilóg + 2 szívügy. A Tel-Aviv-Moszkva-Budapest tengely közé befért pár jó könyv a futásról. Szerintem. De inkább fussatok, olvasni csak a pénzt szabad! A 444 felkérésére készült a szöveg. Az ott megjelent írás itt érhető el. Még júniusban kértek, megígértem,…..
  Folytatjuk a szakértőkkel! Emlékeztetőül: a babakocsis futás látszólag egy szubkultúra szubkultúráját (kisgyerekesek + futók halmazmetszése) érinti, de ez is olyan, mint sok más: érintve voltál, vagy vagy, netán leszel. Az első részben a Runner's World főszerkjével, Birta Brigivel beszélgettem,…..
A flow nem boldogság. A kellemes érzés nem versenyérzés. A fiúk is sírnak. Szülőket megcímkézni önmaga álmát beváltó valaminek - na az nem fair. Csak pár mondat Kovács Krisztától, akivel már rég terveztem egy beszélgetést, és még folytatjuk a jövőben. Jelenleg a Magyar Testnevelési és…..
Ebben a kétrészes adásban a Mamas & Papas ad koncertet. Az elsőben a Runner's World főszerkje, Birta Brigi a vendégem (én meg az övé), gyakorló és gyarló anyuka és apuka osztja az észt a babakocsis futásról. Ami felé eléggé elfogultak vagyunk. A Facebook nem annyira: még babakocsi ikont sem…..
nem azé, aki fut "Nem" 2022.10.12 19:39:26
Akárhányszor járok a budapesti reptéren, ezen a szakaszon a kijárat felé ez az arány. Pedig a bőröndkiadás még odébb van, és a lépcsőzés élethosszító hatású. Dehát amondás úgy tartja: 100.000 légy nem tévedhet! A kép amúgy Athénból visszajövet készült. Megfogadtam, hogy nem írok beszámolót az idei…..
SimonyiBalázs 2022.10.14 21:12:37
@zsurzsenka: halló, kivel beszélek? Egy nickname kér magyarázatot? És milyen kitörölt komment? Milyen öcs? Hősök? Súlyos aránytévesztés. Ez csak egy futóverseny, de egy csecsemőnek is minden vicc új. Tehát, aki tapasztalt, művelt egy-két témában és leír azokról bármit, az magasról beszél? Nem vártam el semmilyen segítséget, kértem, nem kaptam, mentem tovább. Itt folyamatos félreértésben vannak a kísérős emberek: a futó menedzseli az útját, mint egy úton levő vándor. Ha nem, nem, csaó, legyen boldog vele. Most mondjam azt, h csak a magyarok viselkedtek így? Más kávéház. Vigyen mindenki nyolc segí†őt, vagy tízet, és majd oldja fel a kogni†v disszonanciát magában, hogy ez mennyiben szól valóban róla. Üdv!
SimonyiBalázs 2022.10.16 18:38:25
@milena2000: yes, megérkezett a feminizmus / woke / safe space is a blogra, üdvözlet. Már csak annyi kéne, hogy névvel és arccal vállald magad. Az teljesen mindegy, hogy a nő, férfi vagy gomba az illető. Az egy személy egy futóversenyen. Mint egy szolgáatba helyezett rendőr. Belépett a versenybe, csapatpólót visel, részese az eseményeknek, s így alakí†ója is. Ha bámészkodik, akkor úgy, ha segí† akkor úgy. Sajátos interpretáció, hogy lenézem a segí†őket. Kérlek mutass olyan szövegrészt, amiben ezt mondtam. Vagy duplagondol van? A kísérés intézményéről van véleményem, de ez elsősorban a futót illeti, nem a kísérőt. Abban igazad van, hogy nem kötelessége segíteni, ez nem jár senkinek, de a futóversenyek íratlan szabályai (szokásjog, tapasztaltak) szerint ez alapértelemzett. Fogadhatunk, hogy random odamegyünk egy versenyen futóként egy versenyen résztvevő személyhez, és segítséget kérünk tőle, mi lesz a reakciója. Ahogy a versenyről írt riportom is bizonyítja, mindenki más segí†éssel reagált, és én is így tennék. Az viszont képtelenség, hogy pikírten megint a "biztonsággal" és "zaklatással" próbálsz érvelni. Ezt te tényleg komolyan veszed, vagy hazudsz magadnak, mert ráálltál erre a nyomvonalra és nehéz lejönni? Senki nem fenyegette a személy biztonságát. Vagy esetleg ott voltál? Vagy csak hallottad - mondjuk tőlem? Én ott voltam.
SimonyiBalázs 2022.10.16 18:46:26
@milena2000: ja és kérlek még ezt olvasd el. zsuzsimegafutas.blogspot.com/2022/10/spartathlon-2022.html
Idemásolom neked a részt. A futóhölgy két kísérővel teljesítette a távot btw.

"Ősi Korinthosz, találkapont, 92 km, egy órával vagyok pontzárás előtt. Eredetileg 100 km körül akartam az első koffeintablettát bevenni, de érzem, hogy álmosodok, tartani kell a tempót, inkább már most kérek Gabiéktól - hát, az a kocsiban van, nem számítottak rá hogy már most kell... Sebaj, kapok valaki mástól (nem emlékszem ki volt), itt is köszi érte."

Csőváz.
Azért jár gyógytornára, hogy járhasson gyógytornára. Szeretne egyszer teljesítménytúrát közvetíteni lefojtott kommentátorhangon. Ijesztő, ha a túrázáskor magadra maradsz a gondolataiddal. Csak pár gondolat Geritől, de ez csalóka. Életmódváltásról, túrázásról, Téli Mátra XL-ről, 135…..
Elindult a 3. évad és már az arcképcsarnokból is látszik, hogy egy adás bőven túlmegy a laza hatperces kocogásból álló egy órán. De sebaj. Így bukik meg egy előzetes koncepció: a valóság jobb rendező. Az előző két évadban az élet különböző területeiről ismert személyiségekkel beszélgettem, akiket a…..
Folytatódik az édeshármas. A Ronyecz Mária-hangú Cseke Lilla és a Szőke Ciklon Garai Ágnes ismét lecsap, én meg csak pislogok, mint Rozi a moziban.  Mi történik a futótáborban? Atléta-tinder, azaz csajozás és pasizás edzésen, versenyen. Valódi vagy csak képzelt futókalandok és kalandor futók Meg…..
  Mivel a Spartathlon Magyar Csapat kérte, hogy írjak bemutatkozást, egy kicsit átgondoltam azt a 10 évet (ebből egy elmaradt a Covid miatt), amit a Spartathlonon töltöttem, töltök.  Két fiam (18, 7) és két lányom (2, ½) van. Eddig nyolcszor finiseltem zsinórban, ez lesz a kilencedik…..
nem azé, aki fut 42 év, 420 km 2022.09.24 23:27:06
Ez egy futókalandról írt história. Nem felmagasztalás, nem teljesítmény-faszverés, nem legendagyártás - illetve az, de a görög tájnak, útvonalnak, romoknak, embereknek. Fizetetlen propagandistájuk vagyok, "vezető elemzőjük".A futásaim csak apropók ahhoz, hogy a kultúrával, a nyelvvel és a helyiekkel…..
Ez volt az első olyan podcast, amiben bevallottan fogalmam sem volt, mi fog történni, mivel és mire készüljek. A dühöngő és agyzsibbasztó nyár közepén, az uborkaszezonban készült - ez a kétértelmű kifejezés a podcastban is előkerül sűrűn. Kifejezetten felkérés miatt jött létre - ezt fontos…..
Egy letűnt ultrás generáció még jobban eltűnt tagja, aki világra szóló futásokkal (nem) vétette magát észre. Bács-Kiskun vármegye szép szülöttével, a Bill Pullman és Michael Laudrup hasonmás versenyek egyik esélyesével, az "örök 2. helyezettel" beszélgettünk 2 órában. Na jó, azért nyert is. Meg nem…..
  Az utolsó rész következik a szemléletformáló sorozatból. Az összes adást és a hozzá kapcsolódó posztokat keresd a Nem Azé blogon illetve a streaming platformokon! A 9. rész tartalma: Folytatódik a kerekasztal - más profilú tesitanárokkal. Dóka Zsófia, Palkó Orsolya és Solymosi László beszél…..
SimonyiBalázs 2022.09.19 11:55:00
@siroki: köszi. Gergő mindig fasza. Lassan két dob szék kell neki. Fura, hogy gyerekkorában szálfa vékony volt és küzdősportolt.
Bő egy hete kezdett bele Kóczán Gábor fotográfus a türelemmel viselt, hosszú tiltakozásába / futásába.   A Jaschik Álmos művészeti szakgimnázium pedagógusa szeptember 9. óta - amikor ráér -, fut a suli előtt, hogy ezzel a szimbolikus cselekedettel felhívja a figyelmet a közoktatás…..
Miért feszít Colin Farrell Spartathlon-pólóban?..
A szemléletformáló sorozat 8. része (az utolsó előtti) következik. Milyen speciális igények lehetnek a testnevelés órán? Mi a helyzet az értelmi fogyatékosokkal, mozgáskorlátozottakkal, túlsúlyos, anorexiás vagy egyéb sajátos helyzetű gyerekekkel? És hogyan lehet a testüket fejleszteni? Majd itt…..
Nyitott hintóval húznák végig az Andrássy úton, ha valaki ma 2:12-es maratont futna! - mondta Csaba a beszélgetés végén off record. A lerágott csontot mindannyiunk kedvéért csak kicsit csócsáltuk (1993 óta ő a magyar maratoni csúcstartó a párizsi futásával). (A cikk az Arcanum adatbázisának…..
A szemléletformáló sorozat 7. része következik Áltiban, gimiben és szakmunkásképzőben tanító tesitanárok beszélgetnek a pályáról, gyerekekről, szülőkről, tantervről és minden másról. Közreműködik: Petres Margit, Pintér Annamária és Németh Zoltán. Az adás első felében Margit és Annamária…..