Regisztráció Blogot indítok
Adatok
őze bálint

309 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állandóan nyaggatnak, hogy velem/rólam miért nem készül élveboncolós Büntetőkör-adás. Szerintem nemcsak az alanyról, de az interjúkészítőről is sokat elmond, hogy kivel, hogyan és miről beszélget, és hogy kivel és miről nem. De a további nyaggatást megelőzendő: nemrég a To-do-list podcastban a…..
Két szolgálati közlemény gyors reagálásúaknak!  ..
Folytatjuk a Sashegy zergéjével,a Normafa kis útjainak kőszáli kecskéjével, az Info Park és Beac-pálya Nurmijával, Budaörs Zatopekjével, a futóboltok Klapka Györgyével, a honi futóedzők Guardiolájával, egyszóval Szabó Gáborral. Esterházy Péter mondta egykor, hogy "az író az, akinek problémát…..
őze bálint 2020.05.19 15:23:40
@videkiman: jogos, nem volt jól a Hearthis beállítva, most próbáld. Köszi!
Rövidlátóságunkra vall, hogy csak pár nevet ismerünk a (kvázi profi, félprofi) amatőr futóéletből, főleg azon érdemesekét, akik mutatják magukat és eredményeiket, és akiket a szájhagyomány és a média felhajtóereje felszínen tart. És ebből a merítésből is azokat tartjuk számon, akik kortársaink, akik…..
őze bálint 2020.05.09 16:36:24
@rrroka: Olivér le volt beszélve, csak jött a járvány és nem akart face to face, én meg azt preferálom. De idővel. Előzetes hallgatói kérdésekre már én is gondoltam, de gyakran nekem is meglepetés ki mikorér rű és mikor kerül adásba. Ha fixen tudom, akkor kirakom és lehet majd nekem küldeni a kérdéseket vagy akár élőben lesz adva az a rész.
őze bálint 2020.05.13 18:22:58
@polczertamas: a válasz már egy feljebbi kommentben van » Olivér le volt beszélve, csak jött a járvány és nem akart face to face, én meg azt preferálom. De idővel lesz. Mellesleg az említett nevek közül szerintem mindenki résztávozik, kérdés, ki milyen intenzitással, tempóval, gyakorisággal, ebben nem lenne nagy elmélkedés. Valamint ennyi embert én tutira nem szervezek össze. KöszI!
őze bálint 2020.05.14 11:01:51
@elike11: köszi, jólesik. Fotózd már le ezt a 119 printet és küldd el a FB blog üzenetként, kemény meló lehetett. De inkább ne printelj, kár a papírért, fákért. Hajrá!
Itt a 2. rész, amiben a kenyai atléták titkos életéről és menedzseléséről beszélgetünk két órában. A lenti posztban még számos kép és kiegészítő információ található.  Az első részben az utcai versenyek világával, azaz a profi atlétika street fighter szakágával foglalkozunk: egy utcán versenyző…..
őze bálint 2020.04.19 14:20:13
@videkiman: szia, a hearthis-en repostolni kell a letöltéshez. A Spotify-on asszem van talán telefonra letöltés funkció.
őze bálint 2020.05.09 16:39:58
@rrroka: meglehet, de az is, hogy ez egy kölcsönös kooperáció, egymást használja a fehér és a fekete/barna ember, és kölcsönösen gondolnak jót/rosszat a másikról. Ugandában én voltam a "mzungu", akire ujjal mutogattak, nem mindig kellemes.

@igorx: ez a szitu vélhetően sok hazai futónál agytolulást idéz elő pénzdíjas/tárgynyereményes versenyen. Akkor nem zavar, ha nem azért mész, fordítsd át gondolatban.
Klasszikus zenész akart lenni, de egy gyerekkori baleset miatt a horgászatra váltott. De abból csak egy államelnök tud megélni, így faipari mérnök lett. Úgy gondolta, szép az elmélet, de egy szakma mélységét a gyakorlati, kétkezi munkával lehet jobban megismerni. Gyakorlatiassága, munkaetikája és…..
őze bálint 2020.02.06 14:48:52
@Dáni Balázs: hát én vélelmezem, hogy értem, hogy mit jelent, sőt elég sokszor leírtam a blogon a különvéleményemet erről, meg a podcastban is elmondtam. De érdekel, hogy másnak mit jelent, ezért is masszíroztam Zolit. Érdekel a te hozzáállásod is.
őze bálint 2020.03.31 08:33:33
@Dáni Balázs: köszi, hogy ezt leírtad ide. A diskurzushoz ez egy érdekes újabb szempont lehet: mta.hu/podcast/multunk-kettos-spiralja-beszelgetes-mende-balazzsal-es-szecsenyi-nagy-annaval-110276
őze bálint 2020.05.04 23:50:58
@isail: nekem ezek a Balczó-féle "én nyertem-e általuk, vagy ők nyertek-e általam" gondolatmenetére emlékeztet. El tudom fogadni. Magaménak nem érzem, mert a sportot mindig is személyes ügynek tekintettem, ahol magamnak tartozom elszámolással, s így leginkább magammal és magamért küzdök.Ha ebből háramlik valami a közönség vagy közösség felé, és ő attól örül, az tök jó, de nem cél. A pszichológiára bízom, fejtse meg, ki adott helyzetben milyen dolgokra támaszkodik: magára, közösségre, ikonokokra, gondolatokra, szimbólumokra.

A finanszírozós részt nem értem, hogy jön ide.

Még egy hallgatnivaló, egy sokadik szempont, de nagyon érzékletes. Bár nem kedvelem a harsányságát, de most megfontolandó, amiről Puzsér a 30. perc táján beszél (a magyar trikolór és az emberek). azeletmegminden.hu/027-puzser-robert-podcast/
Végtelen, szétfolyó, rémisztő barátunkról, az időről lesz szó, és annak kordában tartóiról, az idő urairól. Az egyikről a sok remek őrzőből.A futás, akarcsak a földrajz, leíró jellegű: merrre hány méter, mennyi perc, milyen táv, tav, nem lehet hozzá ideológiákat gyártani, manipulálni.  Az ember…..
őze bálint 2020.03.03 08:46:05
@kiralysannyi: próbáld most a hearthisen
őze bálint 2020.04.24 11:33:04
Ebben a másfélórás részben az utcai versenyek világával, azaz a profi atlétika street fighter szakágával foglalkozunk. A 2. részben a kenyai atléták titkos életéről és menedzseléséről beszélgetünk két órában.  A Runner's Worlddel közös adások sok platformon hallgathatók, klikk…..
őze bálint 2020.04.08 07:37:36
@rrroka: hát pedig fenn van, mind a RW spotify oldalán, mind a Nem azé blog spotify oldalán. Ha lehetne ide képet mellékelni, a screenshotot is beraknám. Én is ott hallgattam vissza csekkolásra.
őze bálint 2020.04.17 14:24:49
@rrroka: egyszerűbb, ha mindig a blogposzt elején megadott elérhetőségekre klikkelsz, ott szépen megtalálod rendszerezve
"Az adások sok platformon hallgathatók, klikk ide: iTunes, Spotify, Mixcloud. Letöltés pedig itt: HearThis."
nem azé, aki fut (F)utópia 2020.03.30 23:56:30
Nem szeretek aktuáltémákat érinteni futáson kívül, de elém került egy fotó, és abból elindult némi reflux, majd levezetés, és a futásból indulva kívülre is kerültem. Ebből meg az indult el, hogy a billentyűundoromon felülemelkedve elkezdtem leírni az elmúlt évet - azóta nem volt szöveges poszt! -,…..
Core, henger, izmok, gerinc, medence, térd, Achilles, húzódás, gyulladás. Ezek mind megtalálhatók korunk modern inkvizítorainak repertoárján. Mit csinálnak ők, és mi hogyan szolgálhatjuk a testünket, ha már ő is szolgál minket, ha sportolunk, dolgozunk vagy inaktívan élünk. Mi a jó edzés, milyen…..
Bódis Tamás hosszú évek alatt hitte el és tett érte nagyon sokat, hogy az áhított férfi elsőség övé legyen a Spartathlonon vagy éppen egy vébén a dobogóra lépjen. Mint a mesebeli királyfivá vált legény, ő is messziről érkezett és messzire jutott-futott. Milyen az egész életen át vitt cél-tudat?…..
őze bálint 2019.10.31 11:23:11
@kiralysannyi: bocs, publikusra állítottam, most megtalálod
őze bálint 2019.10.31 11:23:13
@kiralysannyi: bocs, publikusra állítottam, most megtalálod
Vajon hány újdonsült futó vagy idézőjeles futó tud Bogár Janiról? Ő az eddigi egyetlen magyar férfi Spartathlon-győztes és 24 órás Európa-bajnok. Élő legenda, aki manapság is heti 3-4 alkalommal versenyez és akinek legendás a futás iránti szeretete, madjhogynem függősége. Különös ismertetőjele:…..
őze bálint 2019.09.23 10:09:16
@hozé: szerencsére nem kell kompromisszumot kötni RW-vel. Ők viszik a maguk vonalát, én az enyémet, kiegészítjük egymást, így kereke a futóvilág. A szponzoroknak tök más a felfogása, nekik olyan kell, aki social medai active sok követővel. Persze, értem, mire gondolsz, talán máshol máshogy lenne. De Janit szokták, szoktuk segíteni futótársak, ha egyáltalán elfogadja.
őze bálint 2019.10.03 10:53:25
@igorx: @Semper Fidelis: @Igora Royal: @kiralysannyi: sziasztok! Rengetegen kérdeztétek a blogon is, Bogár Janitól és tőlem is, hogy hogyan lehetne Jani helyzetén segíteni. Abban maradtunk Janival, hogy aki támogatná valamilyen formában - autószerelés, sportfelszerelések, eszközök, versenynevezés, anyagiak, jó szavak, bármi - az vegye fel vele a kapcsolatot a Facebookon személyes messenger-üzenetben. Elérhető mint Bogár János (privát) vagy Bogár János futó (oldal). Előre és utólag is nagyon köszönjük!

www.facebook.com/nemazeblog/photos/a.595731040508143/2476174152463813
Van Óz, a nagy varázsló, és Lőw, a nagy duruzsló - mert mindig telebeszéli a fejed szép versenyekkel. hogy érdemes sokat és hosszan futni, mert van ott valami... Nagy idők nagy tanúja, örökifjú veterán. A Spartathlon törzsvendége és világrekordere: 22-szer finiselt, ez világrekord (Karl Huberttel…..
őze bálint 2019.09.02 09:42:53
@Barna Sz: az első napon volt egy kavar az iTunes-on, de már rég a Lőw-interjú szól a 6-os rész alatt, csekkold
őze bálint 2019.09.03 20:09:46
@rrroka: persze direkt. Mind a zene, mind a szöveg -6dB-re van keverve, több kontrollhallgató van, szóval nem értem a problémát. Amúgy köszi, ha csak ennyi a komment.
Mai interjúalanyunk egy levendulamezőn értette meg, mi az ultrafutás - ehhez kellett pár futó, aki épp ott guggolt és fosott. A műsor is legalább ilyen szókimondó és bevállalós lesz. Az adások elérhetők itt: iTunes, Spotify, Mixcloud. Hallgatás & letöltés pedig itt: HearThis. (A pólóért…..
Minden tekintetben. Pláne, hogy még fut is, mint egy pásztorkutya. Hűvös tájak forró napokra és egy hangulatos, 8 perces portré. Még akkor is, ha a Feröer szótól egy magyar futballdrukkernak (is there anybody out there yet?) a gyomra is összerándul. ..
Hétvégén itt a nyolcadik Suhanj! hatórás futás a legendás L-alakú, csípőgyilkos bójakerülgetős horányi pályán, ahol a fáradt célbaérkezőket - már ha hatórás futáson értelmezhető a cél kifejezés - bundás kenyér és napfelkelte várja. Ahol együtt sportol ép és fogyatékos - már ha lehet ezt így mondani,…..
A második adás egzotikus körülmények között, valahol az orosz tajga fölött tízezer méterrel készült. Azon a repülőn, amin együtt jöttünk haza a Dunakanyar bombázójával (fiúk, sajnos foglalt), a Vaskapu Kalüpszó nimfájával, Komárom-Esztergom megye szép szülöttével és kitüntetettjével, a…..
őze bálint 2019.07.01 09:33:15
@rakosimarti: a HearThis-ről (hearthis.at/nemaze/) tuti letölthetők. A többi felületet meg kreatívan megoldottad,

@nezumi: eszembe se jutott ez a szép-dolog (Csanyánál sem), Hallgatva úgysem látszik!
Na elindultunk! Az első adás rögtön kettő lett, mert elbeszélgettük az időt, s így sem tudtunk minden témára sort keríteni. (A Youtube-on szocializálódott generációnak mondom, hogy türelemmel legyen, nem 10 másodperc egy beszélgetés.) Az adások elérhetők itt: iTunes, Spotify, Mixcloud. Hallgatás…..
A 2018. június 12-ei TEDx-es előadás egyéves évfordulójára - a pink gatya karrierje folytatódik a showbizniszben... A brit nagykövet, szociálpszichológus és közgazdász tudósok, valamint a BBC tudósítójának előadása mellett befért egy kis ultrás tartalom is. A tavalyi TEDx témája az (IR)RACIONALITÁS…..
őze bálint 2019.06.14 14:43:49
@rrroka: ne felejtsd: "Köztévé", itt ilyenek a vágóképek. Amúgy szoktam olvasni. Sőt,
nem azé, aki fut Hét év blog 2019.05.10 12:11:49
Minden UltraBalaton arra emlékeztet, hogy egy évvel öregebb lett a blog. Most épp hétéves. 2012-ben indult az egész ezzel a klasszicizálódott poszttal, amikor tökutolsó lettem az UB-n, két és félórával kiesve a szintidőből, de végigmentem, meg is vártak a célban. Szép és fájdalmas minden…..
őze bálint 2019.05.16 22:19:31
@nezumi: a folytatás a hétvégén/jövő hét elején. Kajdi Csaba mi/ki, és hol hallható? nagyon sok név/téma van még tervben, most két nő és egy úr következik, aztán majd szép sorban havi két adás. Ha kiadnám a neveket, tán elriasztanám őket is, titeket is.@rrroka:

@Ingyonbingyom: csak az nem hibázik, aki... a folytatás a hétvégén/jövő hét elején. (Milyen sportág? Curling?)
őze bálint 2019.05.16 22:23:00
@kiralysannyi: elég sok oka van, nem publikus. A versenyekből (ultrákból) veszek vissza, edzések meg ehhez igazítva. Aztán meglátjuk, lesz-e kutyából szalonna.

@rrroka: a figyelem, összpontosítás és a hosszúság a mai youtuber, gyorsfogyasztó világban nyilván furcsa, meghaladott dolgok, de engem egyáltalán nem érdekel. Ahogy a hallgatottság sem. Minél kevesebben, annál delikátabb. :-) Ha valaki könyv helyett szórólapot olvas, album helyett 2 perces dalt hallgat, film helyett trailert néz - egyéni ügy.
(Vízfejű budapesti poszt!) Készült két éve egy érdekes felmérés a Margitszigeten. A magyar Eco-Counter cég csinálta, ami amúgy a kerékpár-számlálókat is üzemelteti. Fő profiljuk a gyalogos és kerékpár áthaladások mérése bárhol, ahol felkérik őket...
őze bálint 2019.04.13 11:04:26
@Le a spammerekkel: simán lehet. De volt már hó is 2 héttel Vivi előtt.
őze bálint 2019.04.13 16:16:18
@bárahogy!: Igazad van É-D irányban. Én a belső útban gondolkodtam, a betoncsíkon. Szakmai ártalom. Ennyit a poszt értő szerzőjéről.
őze bálint 2019.04.14 06:34:12
@Cerambyx: valóban, tévedtem, javítom!
Mint ismeretes két napja a főpolgármester megint meglengette a furkósbotot, elküldte a selyemzsinórt, kinek hogy tetszik. Akkor mindenképpen illik gyanakodni, amikor valaki úgy kezd egy mondatot, hogy "szeretem a sportot, magam is sportoltam..." Erről írok az 2-es pontban. Fejlemény is van:…..
őze bálint 2019.04.11 18:50:21
@emoss: Sajnos a nem futásaim nem publikusak, erre már igazán nincs erőm-kedvem, de a versenyekről szoktam írni. Hajrá, úgyis összefutunk.
Sőt hol kínaink domborulnak, de ez már sok (mint a Maksa-híradó). De mégiscsak az elmúlt félévről, meg Kínáról fogok írni. No és az ínakról meg az inaktivitásról. A sérülés anatómiájáról, hatásmechanizmusáról. A sérült futó lelkiállapotáról és logikájáról. Futó-gyászmunkáról. Fantasztikus érmekről.…..
Évtizede lobbizom azért, hogy az ATLÉTATRIKÓ (ez a szóösszetétel pont annyira redundáns mint a CD-lemez) visszakerüljön a megérdemelt helyére a futás panteonjának, és belekerüljön a rajtcsomagba. Jogot mindenkinek, hogy szabadon teregethesse hónaljszőr-pamacsait. Hogy formás rotátorköpenyét…..
2018. Május 18-19. Aethlios 180 km(avagy Olympian Race, Görögország, terep-aszfalt), 4500m szint, 26h 50m A cím kattintékony, bár index címoldalra sosem kerül ez a blog, lévén nincs rajta engedélyezve a reklám, és ez így is marad, ahogy a szponzoroktól is tartózkodom.  A kedvenc versenyemmel zárom…..
őze bálint 2019.01.12 07:37:16
@rrroka: ejnye, múltkor dicsértelek meg a szoros szövegolvasásért és a végigolvasásért, de akkor elkerülte a figyelmed, h leírtam as tuti receptet. nemaze.blog.hu/2018/10/22/karmento_spartathlon18_1resz Talpalávaló részt olvasd. Kamásli is csak egy felesleges cucc, amit vinni kell aszfaltfutáson.
@kzolika: nem értem a sarus svédre vonatkozó kommentet. K100-ért is respekt, de azt sem értem, miért kell.
őze bálint 2019.01.15 11:30:50
@pingvink: megtisztelő, hogy ilyen fontos esetekben rám asszociálsz, le vagyok szarva!