Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Triest

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismeretlen brit turista fotói 1975-ből, a marokkói városról...
Egyre több háztartásban használnak többféle számítástechnikai eszközt, hogy a családtagok mindegyike tudjon az internethez kapcsolódni akár egyidejűleg is. Ha azonban a vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő otthoni wifi hálózatunkat nem védjük kellőképpen, az…..
Triest 2015.05.01 09:48:58
@pythonozok: A WPS egy 8 számjegyű pinkódot használ a csatlakozáshoz. Az utolsó számjegy egy ellenőrző számjegy ami kiszámíható. Marad 7. A fail a WPS szabványban az, hogy más hibajelzést ad vissza ha az első és mást ha a második 4 számjegyben van hiba. Így végig kell pörgetni az első 4 számjegyet (10000 lehetőség), hogy megkapjuk a pin helyes első 4 számjegyét, aztán pedig még 1000-et, hogy megkapjuk a 5., 6., 7. pin számjegyet. A 8 kiszámítható. Összesen 11000 lehetőség maximum. Ha van normális jelerősség, akkor kb 4 mpenként lehet egy pint kipróbálni (persze nem manuálisan). 11000 mp az nagyjából 12 óra maximum, de általában hamarabb megvan. Sok gyártó adja-adta a legtriviálisabb 1234567x, 1111111x pineket alapból, amit a progi elsőként próbál meg. Ilyenkor 1 percen belül megvan a helyes pin. A megfelelő pin kód meglévén a wifi jelszó könnyedén kiolvasható.
Triest 2015.05.01 09:51:32
Triest 2015.05.01 11:03:30
@pythonozok: Igen a WPS pin birtokában a WPA2-PSK jelszó kiolvasható hosszúságtól és bonyolultságtól függetlenül.
Otthoni környzetben én sem láttam sok WP2 enterprise-t. Nem igazán jellemző, de biztonságban a WPA2 pre-shared keyhez viszonyítva sokkal jobb.

Talán érdemes lenne a router gyártóknak egy beépített radius szervert rakni a routerbe és akkor könnyebben tudnák az emberek implementálni.

Én Cisco AP-ken használok radiust, külön szerverrel. A jelerősség nem haladja meg szerintem a normál home router-ekét, de nekem nem szokott leszakadozni egyik eszköz sem. Van pár más, akár Windows-os ingyenes radius szerver is. Igaz mindegyiket ki kell találni, hogy kell beállítani, hogy működjön is:).

A WPA2 PSK egy másik törési módszere ha a wireless forgalomba belehallgatunk és várunk, míg egy eszköz fel akar csatlakozni. Ilyenkor egy 4 way handshake elnevezésű azonosítás hajtódik végre. Ha ezeket a csomagokat sikerül elcsípni, akkor a kódolt változata a jelszónak megszerezhető és innentől kezdve szó adatbázissal, vagy brute-force-al lehet visszafejteni. Ha nemakar az ember random várni egy eszköz újracsatlakozására, akkor le is lehet szedni távolról a kiszemelt eszközt a wifiről, hogy muszáj legyen újracsatlakozni. Ez kicsit macerásabb , de működő technika. A Bruteforce pedig már csak idő-kapacitás kérdése. Olcsón bérelhető virtuális szerverek korában meg már inkább csak pénz kérdése.
A keményen számoló kisember is könnyedén ki tudja mutatni a vasárnapi boltbezárásként elhíresült őrület politikai mérlegét. A mérhető támogatottsággal nem rendelkező kereszténydemokraták minden kétséget kizáróan vézna kis Dugovics Tituszként rántották magukkal a mélybe…..
Fenntartva a kis tradíciómat (példának itt a tavalyi), idén is élőben végigblogolom az Oscar gálát. Idén az a nehezítő körülmény van, hogy a műholdvevőm, aminek segítségével szoktam nézni a közvetítést (a német ProSieben csatornán), egy jó ideje önállósította magát.…..
Triest 2015.02.23 04:03:21
Triest 2015.02.23 06:11:17
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
Belsőség Így terjed a hülyeség 2014.12.01 19:51:58
Ha így megy tovább, a rákgyógymódokkal vetekedő víruskarriert fog befutni az a videó, amit először az Origón láttam, aztán kiderült, hogy a Jalopnik irányából fúj a szél. Így vernek át a használt gumival. Jajaj! Eladják neked újként. Bármerre lépünk, életveszély…..
Megújul három RTL-hez tartozó csatorna, a Cool, a Film+ és a Film+2 logója, írja a DTV News. A változás okát azzal magyarázza a portál, hogy valószínűleg a januári HD-átállás miatt döntöttek a logóváltás mellett. Állítólag a ezek a csatornák már december 1-től tesztelik…..
Dubai egyike a 21. század legdinamikusabban fejlődő helyeinek, gazdasága sikertörténet, legalábbis amíg az olaj tart, de már gondolnak arra is, mi lesz, ha a kincs kifogy. Gazdaságát ma már legalább annyira a turizmus és az ingatlanpiac húzza, ugyanakkor utóbbi szakértők szerint…..
Sokkal nehezebb dolgom volt a 80-as évek filmes listáját összeállítani, mint a 70-eset. Ott az első 3 film volt nagyon szoros versenyben, itt viszont nem volt olyan "durván" kiemelkedő és egyértelműen az elejébe kerülő film. Sok nagyon egyformán jó és magas színvonalú film…..
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
Eric Johansson őrületesen kreatív képei nem egy lakossági laptopon készülnek. A svéd Photoshop zseni most blogján osztotta meg tippjeit az ideális alkatrészek vásárlásához és az erőmű összeállításához. Forrás: erikjohanssonphoto.com   Ebben a bejegyzésben egy…..
Meggyőző fölénnyel hozták le a csehek a budapesti barátságos mérkőzést a kulcsfontosságú őszi selejtezők előtt! Bílek mester csapata öt góllal terhelte meg a vendéglátó csapat hálóját, míg Dzsudzsákék még a becsületgólt sem találták meg! Legalábbis Jakub Kohár…..
Triest 2013.08.15 04:36:20
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
Nagy-Pál Tamástól, a Totálsport zenerajongó újságírójától kaptuk a levelet vasárnap, miszerint a Mobb Deep rapduó egyik fele, Prodigy és Alchemist producer közös, Albert Einstein című lemezén szerepel egy dal, amiben Somló Tamás énekel. Pontosabban az LGT-től A…..
Az HBO pszeudoközépkorról szóló, de sárkányos-csöcsös-varázslónős-zombis sorozata előszeretettel nyírja ki azokat a szereplőket, akiket a csatorna pr-gépezete szépen lassan szimpatikusnak épít fel, és a nézők megkedvelnek - és most az teljesen mindegy, hogy a sorozat alapjául…..
A veszett nagy lovacskázás után csupán minimalista, csípőbillegetős lötyögés lett Psy új klipjének főszereplője, amiben a koreai popsztár azt énekli, hogy ő egy Mother Fucker Father Gentleman. Persze ezt is lehet utánozni, a diszkókban simán lehet lezseren segget rázni, de…..
Elérkezett a nagy pillanat, amikor átlépjük a végső határt, Vaderről lekerül a sisak, működésbe lép a fluxuskondenzátor és Roy Batty meghal, szóval végéhez érkezett a minden idők legjobb sci-fijeit összegző listánk. Szkafandert fel és öveket be: rázós lesz a…..
A Viasat tovább folytatja a realiy műfaj pöcegödrének számító álláskereső show-ját, amiben ezúttal a dúskeblű pincérlányos Hooters helyett a BKK-t reklámozzák: az Újonc egyik epizódjában közösen keresnek majd úgynevezett hálózati forgalomirányító munkatársat. Ami…..
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Triest 2013.03.03 13:54:30
Fogalmam sincs, mit csinálhat a Magyar Turisztikai Desztinációmenedzsment Szövetség. Na jó, időnként feltűrik az ingujjat, meglazítják a nyakkendőjük és nekiveselkednek, hogy menedzseljék a turisztikai desztinációkat. De nem lehet olyan nehéz ez a munka, ha arra is van idejük,…..
Máté napokig hívotatta a GTR futárszolgálatot, amire végül kinyögték, hogy elveszett a Vaterán rendelt 40 ezer forintos Galaxy telefonja. Egyéb információt nem tud kiszedni belőlük. Április 15. óta viszont felemelkedett a vagyon elleni bűncselekmény értékhatára 50 ezer…..
A "sztárpáros" nem tud együtt dolgozni a Neo FM csődje után, mivel 50-50 százalékban jogtulajdonosai a Bumerángnak, ám jelenleg nincs olyan országos rádió, amelyik mindkettejüket ki tudná fizetni. Aki meg ki tudná, annak már van saját reggeli műsora, írja a mai Blikk.  "Az…..
A Class FM Morning Show című reggeli műsorának pénteki adásában Sebestyén Balázs éppen a légitársaságokkal és az ottani munkahelyi szabályokkal foglalkozott, a légi utaskísérőkre vonatkozókkal mármint, mi a teendő a részeg utassal, mi a megfelelő körömhossz és így…..