Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyikk

0 bejegyzést írt és 523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma, 2020. december 24-én lenne 75 éves a Motörhead (és a Hawkwind) Lemmyje, akinél markánsabban soha senki sem testesítette meg a „cenzúrázatlan” rock and roll életérzést. Sok szépet és csúnyát (vagy csúnyán szépet) írhatnék róla, de tisztában vagyok vele, hogy sosem tudnám olyan lényegre törően…..
Az első európai szamuráj, William Adams, Angliában született 1564-ben. Adams, miután elhunyt édesapja, 12 évesen inasnak állt Londonban, ahol hajóépítést, navigációt és csillagászatot tanult. Később csatlakozott a Királyi Haditengerészethez, még a spanyol Armada elleni küzdelemben is részt vett…..
Az alábbiakban egy hibás receptet mutatok nektek, hogy nem mindig kell hinni a szakácskönyvnek sem. Előfordul még a legnívósabb könyvekben is, hát még Manyi néni netes receptjében, hogy véletlenül elírják az arányokat. Itt lemarad egy 0-a, ott eggyel többet raknak, hopp nem ml, hanem dl... Ezek mind…..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
nyikk 2020.11.07 12:04:53
@Harari:
Akkor most írd le ezt magyarul is))) de 100x ám:)))
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
A világ napenergia utáni éhsége egyre növekszik, egyre több napelemet gyártunk és telepítünk évente. A napelemek átlagosan bk. 20 éves életkorával számolva, az évezred forduló óta telepített napelemek lassan elérik a felszámolásra alkalmas életkort, írja a PV Magazine. A nagy kérdés az, hogy vajon…..
Az összeesküvésekről szóló történetek már akkor kedveltek voltak, amikor a mozi még a fekete-fehér korszakát élte. A francia és az olasz film a '60-as években az élén járt annak, hogy reflektáljon velük azokra a zavaros időkre, melyeket hazájuk átélt, azonban Amerika is igyekezett felzárkózni.…..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
nyikk 2020.04.02 09:50:34
@Szubrina: Rosszul tetszik tudni, előbb kuplung, aztán indítózás, bármilyen korú kéziváltós verdánál. Ahol ezt nem így tanítják, ott valami hibádzik, vagy a júzer fogalmatlan-tanulatlan.
A  gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről tart hamarosan újabb nemzeti konzultációt a  kormány, amelyben arra keresi a választ, hogy a magyarok támogatják, vagy ellenzik a kártérítési perek lehetőségét és vajon az elítéltek kapják meg, vagy biztosítani kell, hogy az…..
  Vannak köztünk olyanok, akik az autót egy mezei közlekedőedénynek tartják és úgy is bánnak azzal. Aztán létezik az a réteg, aki - kortól, nemtől függetlenül - a 3 pedált már érzékelhető módon, felismerve azok funkcióját tudja összehangoltan működtetni a kormánnyal, irányjelzővel, váltóval, sőt…..
Kedenc nyári szandáljaidat téliesítenéd? Esetleg szeretnél valami igazán izgalmasat villantani (szó szerint) az unalmas őszi-téli napokon is? Vagy csak eleged van a télen kizárólag fekete-szürke „street style” látványból? Íme egy fillérekből megvalósítható és igazán bevállalósoknak való őszi-téli…..
Szóval megint itt tartok. Nem tanulok. Fogalmam sincs, hányszor fogok még bamba vigyorral rátrappolni egy Stephen King adaptáció kárörvendően tenyerét dörzsölő, bárgyúságrepeszekkel töltött aknamezejére, csak azért, mert egy ügyes szakember hangulatos trailert vágott össze a rendelkezésére álló…..
Így majdnem egy év után úgy döntöttem, hogy felélesztem ezt a rovatot, meg úgy általában megjött a kedvem az íráshoz, szóval még lehet számítani új bejegyzésekre a közeljövőben. Valamint azt is leszögezném, hogy a fő felületem továbbra is a Filmnéző Podcast marad, de mint írtam megjött az ihlet az…..
nyikk 2019.10.01 16:49:14
nyikk 2019.10.01 18:32:34
@Béres Zsolt Péter:
Tudod faszfej, ha nem olvasom el, nem tudom, hogy szar. Amúgy meg szidtam én a kurva anyádat?
Az élővilág hosszú története során a gerinces állatok közül első ízben a hüllők képviselői hódították meg a szabad levegőt. Jó nyolcvanmillió évvel az első madarak megjelenése előtt, valamikor a triász időszak vége felé, nagy valószínűség szerint kisebb termetű, két lábon járó őshüllőkből alakultak…..
Egyre drágább hazánkban a sör, és úgy tűnik egyre kevesebbet iszunk. A lehetséges magyarázatok között lehet az alkoholos italok választékának növekedése, a borfogyasztás előretörése, de lehet, hogy egész egyszerűen nem iszunk már annyi alkoholt, mint korábban. Természetesen az infláció is…..
nyikk 2019.08.15 11:25:59
@Zabalint: Állítólag olcsó kukoricával ütik fel a söröket a gyártók, hogy óccsóbb legyen,.Cserébe szarabb is, a paraszt meg ne reklamál. Én maradok a szűretlen búza Staropramennél.
Az 1999-ben elhunyt sikeres rendező, Stanley Kubrick, akit a filmes szakma a legjobbak közt tart számon és akit napjainkban is minden idők legtehetségesebb filmes direktorai közt emlegetnek, 1987-ben készítette el legsokkolóbb  háborús drámáját, az Acéllövedéket. Ennyi "leg" után következzen egy…..
A focisták hajviselete állandó téma. Megkockáztatom, hogy a világ tévéi előtt több szó esik a játékosok hajáról, mint magáról a meccs alakulásáról. Az extravagáns játékosok ugyanis kötelesek ugyanazt a “ruhát” hordani, mint szürke társaik, már ékszereket sem lehet viselni, ezért számukra az…..
nyikk 2019.07.12 08:25:25
Különböző területek szakértői, tanácsadók és egykori cégvezetők segítenek abban, hogyan legyünk eredményesebbek a munkahelyünkön...
nyikk 2019.06.14 08:49:59
Na.
Közeledik az Apollo 11 küldetésének 50. évfordulója, mostanság még sem emiatt szolgáltatott témát a holdraszállás. Sokkal inkább az új amerikai Hold-program került reflektorfénybe, az utóbbi hetekben ugyanis igencsak felkavarodott az állóvíz a NASA tervei körül - igaz, ez egyaránt jelent jót és…..
Egy autóra szinte végtelen pénzt el lehet költeni, még akkor is ha új. Egy új felni vagy fejegység  a néhány tízezres kategóriától a milliós tételekig mehet. Egy használt autónál viszont már nem csak a komfortra vagy az esztétikára kell költeni, de a biztonságra és az általános állapot megóvásra is,…..
Amikor egyáltalán elkezdtem gondolkozni a használt autó felújítós projekten, egy dolog biztos volt. Ha belevágok, akkor már nincsen visszaút. Végig kell csinálni tisztességgel. Más lehetőség nincs. Persze ha nagyon mellényúltam akkor még meg lehet tőle szabadulni, de akkor meg mi értelme az…..
Az van ráírva a Sportszeletekre, hogy minden negyedik nyer, úgyhogy vettem is négyet, csak a nyereményért. Aztán nem nyertem. Pontosabban lehet, mert voltak benne hieroglifák, de azt fejtse meg a Champollion. Pár hét után viszont már tisztán ott volt a "Nyertél" szó, össze is gyűjtöttem belőle egy…..