Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krüger

0 bejegyzést írt és 1183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alfahírnél szinte biztosan rá van állítva valaki a Klubrádióra, más magyarázatot nem tudok arra, hogy miért hallgatnák azt a rádiót. Mindenesetre bár biztos nagy volt a csalódás, hogy a műsort nem Bolgár György vezeti, kesergésre végül mégsem lett ok, hiszen a…..
krüger 2015.06.11 10:16:45
@büünös: Tényleg elvan Simicska pénze nélkül? Hát akkor a Népszavát miért is Simicska pénzeli?
De persze tényleg, most nincs benne állami pénz. Van helyette Soros bácsi adománya, na meg Norvég Alap és hasonlók.
krüger 2015.06.11 10:17:52
@büünös: Soros speciel a 444-et pénzeli. Teljes egészében (piaci alapon nem élnének meg. A Népszavát meg, igen!, Simicska.
Nem takarékoskodik a nagy szavakkal a lent idézett írás szerzője. Az érdeklődő olvasónak akár az is lehet a benyomása, hogy nagyszerű, a táplálkozástudományban nézőpontváltást hozó eredményekről értesül. Pedig - mint oly sokszor - ez esetben sincs szó másról, mint egy…..
A mai bejegyzésdömpingből, és egyben a gépemen tárolt blogalapanyagok sorában is az utolsó következik. Konzervek, kész-és félkész ételek. Vagy mik. Budget ropogós baromfi fasírtEgy korábbi bejegyzésben említettem, hogy minden gasztronómiák leghitványabbika a zacskós…..
Többször fenyegetőztem már azzal, hogy a tavaly augusztustól a blog indulásáig összeszedett termékekről is írok majd pár rövid, méltató sort. Most tettre váltom a gondolatot.Mivel úgy az objektív számadatok, mint a szubjektívumok erősen megkoptak az eltelt idő során, ezért…..
Forrás: Tony Ortega blogja Az Egyesült Államokban új típusú munkatársi szerződéseket vezetett be az "egyház". Idő kérdése, és nemsokára Magyarországon is ezt vagy ennek kissé adaptált változatát fogják aláírni. Az eddig használt is eléggé egyoldalú volt, bíróságon nem…..
krüger 2014.03.04 12:30:11
@Ferrier Ray: Ezeknek a többsége a régi munka törvénykönyvében is ugyanúgy benne volt. Én pl. 1991-ben kaptam olyan munkaköri leírást, amiben benne volt, hogy bármilyen feladatot köteles vagyok elvégezni, ha a munkaadó úgy kívánja. Megvolt a szabadságból való visszahívás és a képzési költség visszatérítése (ami mellesleg ésszerű, ha egy vállalat beruház mondjuk 500 ezer forintot egy dolgozóba, akkor elvárható, hogy ezért a dolgozó is tegyen valamit,hiszen nem a két szép szeméért kapta azt a pénzt, az befektetés volt a munkaadó részéről).

Viszont a szcientológiai egyház tagjaira nem a Munka törvénykönyve vonatkozik.
krüger 2014.03.04 12:31:56
@Ferrier Ray: Élénken emlékszem az egyik fő szcientológus vállalkozóra, Piroska Gyulára. 1983-ban az egyetemi gólyatáborban ő volt a mókamester, a táborvezető pedig Gyurcsány. Piroska Gyula találta ki azt a feladatot, hogy föl kell ülni a rezsóra, és az győz, aki tovább marad ülve a bekapcsolt rezsón. Gyurcsánynak annyira tetszett, hogy most is emlegette valamelyik beszédében.
A napokban a Lehel piac környékén jártam, déltájban megehülve keresgélni kezdtem egy valamirevaló kínait. Különös, de igaz: bár a piac első emeletének ázsiai populációja elég népes, kínai büfé se közel, se távol nem volt. (Mit esznek ezek, otthonról hozott szendvicset??)…..
Bár eredetileg úgy terveztem, hogy ez egy meglehetősen tematikus blog lesz, amiben éppen ehető, és relatív olcsó ételeket mutatok be, most azonban több szempontból is kivételt teszek.Egyrészt jó, sőt: nagyon jó ételekről fogok írni, másrészt az aktuális célpont egy pékség.…..
krüger 2014.02.24 15:46:29
Mostanában rákaptam a sajtkrémre. Sajnos. A mai reggelimhez a feltétet az InterFenyőben szereztem be. Egyből kettőt vettem, ha már kóstol az ember, akkor legyen kövér (a lúd, ne az ember). Egy megtévesztően lazacszínű sonkást, és egy megtévesztően zöldfűszeres színű…..
A Csíkosban felismerték, hogy az étkezési trendek jönnek-mennek, a macaront felváltja a pho-leves és fordítva, a magyar ember akkor is szalonnát fog zabálni fehér kenyérrel, és hagymával. Nem kevés marketingérzékről tanúbizonyságot téve, mától(02.13) egy hétig ezen három…..
Bélpokol Meki: McRib és Spicy 2014.01.31 20:30:51
Ugyan az alapvetés az, hogy ez egy csóró ember blogja, de az vesse magára az első követ hazugságért, aki azt állítja, hogy anyagi helyzetétől függetlenül nem esett be soha egy gyorsétterembe, legalább kéthavonta egyszer. Mert tudjuk mindannyian, hogy túlárazott, hogy hitvány…..
Nemrég ért véget a pénzgyűjtés a Super Power épületre, de már indul is az újabb "projekt" - múzeumot és rendezvénycsarnokot akarnak építeni a mostani főépület mellé. Az egyik magyar szcientológus részt vett az erről szóló szupertitkos tájékoztatón és megosztotta…..
krüger 2014.01.30 20:02:43
@ex-dr. vuk: jaj, megint a régi nóta. Templomba járni nem kerül semmibe. A temetés talán 10 ezer forint, és ugye azért külön neked szolgáltatnak. Kb. annyi a házasság is.

Ez megint a van sapka-nincs-sapka esete.
Ha kér pénzt - harácsoló, pénzéhes
ha nem kár pénzt - persze, mert az állam nyakán élősködik.

Mindenképpen az egyház a hunyó. Undorító.
krüger 2014.01.30 20:06:05
@gyongyvir: A papi tizedről annyit, hogy lényegében a teljes oktatási rendszert + közigazgatás nagyobb része ebből tartották fent.

A pápák meg a vagyonukból olyan épületeket meg m
műkincseket csináltattak, amiket ma is megcsodálunk (Sixtusi kápolna, Michelangelo Mózes szobra és hasonlók).
Higgyétek el, most már tényleg az lesz, amit eddig ígértünk Nagy az izgalom és a lelkesedés a magyar szcientológusoknál. A Facebook oldaluk tele van rettenetesen lelkes, szinte extázisban írt bejegyzésekkel arról, hogy a szcientológia teljesen új korszaka köszöntött be és most…..
krüger 2013.11.29 12:05:47
@vv orban: Az ne is zavarjon, hogy amit Lali csinál, az törvénysértés, vagy akár bűncselekmény (terápiát folytatni megfelelő képzettség nélkül). A szcientológusok ezt azzal ússzák meg, hogy az auditálást vallási cselekménynek álcázzák.

Szóval most arra kész, hogy kövessek el törvénysértést. Tudod mit? A kedvedért sem fogok.

Az pedig nagyon súlyos tévedés, hogy a pszichoterapeuta a barátod lenne. Nem a barátod, ahogyan az orvosod meg ügyvéded sem a barátod, hanem a fizetett szolgáltatód.

Olyannyira nem a barátod, hogy ha egy pszichoterapeutát a barátja kéri arra, hogy segítsen neki, akkor el fogja utasítani, és valakit ajánlani fog maga helyett. Mert a barátság zavarná a kliens-terapeuta viszonyt.
krüger 2013.11.29 19:02:37
@vv orban: Hát, ha úgy érzed, hogy ez az egy szó a legnagyobb baj, akkor nem érted a lényeget. Inkább arra koncentrálj, hogy miért nem barát a pszichoterapeuta, és hogy a pszichoterápia miért nem azonos azzal, hogy valakinek "kiöntöd a lelkedet."

És akkor most - Lali kedvéért - leírom, hogy mi a pszichoterapeuta, és ki folytathat pszichoterápiát. Abból látni fogod, hogy a pénz elfogadása vagy el nem fogadása a legkisebb baj, annál sokkal nagyobban vannak.

És nem az értelmező szótárt kell felütni, hanem a törvényt.
Jelesül az egészségügyről szóló 1997. CLIV törvény 103 cikkét.

103. § (1)211 A pszichoterápia többféle módszeren alapuló, tudományosan megalapozott, a pszichés és pszichoszomatikus zavarok esetén alkalmazott, egyéni vagy csoportos formában, több, meghatározott időtartamú ülésben történő terápiás eljárás, amelyet a pszichoterápiás eljárások végzésére képesítéssel rendelkező szakorvos vagy klinikai szakpszichológus végezhet önállóan.

(2) A klinikai szakpszichológiai tevékenység az a klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus által végzett tevékenység, amely212

a)213 a lelki egészség megőrzésére, fejlesztésére és helyreállítására,

b) a lelki zavarok megállapítására, vizsgálatára és okainak feltárására,

c) egyes betegségek diagnosztizálásához szükséges pszichodiagnosztikai vizsgálatok végzésére, valamint

d) a lelki zavarok pszichológiai módszerekkel történő korrekciójára

irányul.

(3) A pszichoterápia csak a beteg és a pszichoterapeuta teljes önkéntességén alapulhat.

(4) A pszichoterápia megkezdése előtt orvosi vizsgálat szükséges. A klinikai szakpszichológus munkája során köteles orvosi konzultációt igénybe venni minden esetben, amikor a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja.

Talán ebből kiviláglik, hogy miről van szó.
Ismétlem, a törvény tiltja a Lali-féle "pszichoterápiát", és jó okkal.
krüger 2013.11.30 08:12:06
@vv orban: A probléma az, hogy nagyon keveset tudsz a pszichológiáról, és annak a kevésnek is a nagyobb része szcientológiai ostobaság.

Mi az, hogy a "törvény mögé bújok?"
Ha nem lopok, mert a törvény tiltja, akkor a "törvény mögé bújok"?

Mellesleg a náciknál nem volt kötelező pszichiátria a másként gondolkodók számára, ezt az ujjadból szoptad. A Szovjetunióban volt ilyesmi, de ez hogy jön ide?????

Ahogyan orvosi tevékenységet is csak orvos folytathat, pszichoterápiát is csak orvos vagy klinikai szakpszichológus. Mint ahogyan ügyvédkedést is csak ügyvéd folytathat, és bizony, házat is csak építész tervezhet.

Szerinted ennek nincs meg az oda?
Nagyon is meg van.

Lali "munkássága" egyébként önmagát minősíti, és ez az eredményein is meglátszik (egy éve még azzal jött, hogy hamarosan mekkora csúcsokat fog döngetni, kincset talál, meggazdagodik, stb.).

>Ha nem önkéntes a beteg, akkor a DSM szerint >már pszichiátriai eset.

Csak jelzem, hogy ennek a mondatnak nincs semmi értelme.
Bírósági ügyek Három komolyabb per is folyamatban van az Egyesült Államokban az "egyház" ellen. Röviden: a) Marty Rathbun szci ex-főmufti felesége pereli őket kártérítésre és távoltartási végzésre több évnyi folyamatos zaklatásért, b) Luis Garcia perli őket csalásért (ő…..
Mottó: "Tiéd a nappal, az éjjel is tiéd, te tetted helyükre a csillagokat s a napot." (Zsoltárok 74,16) A fenti címmel láttam meg a következő, érdekes cikket az indexen. Idézem [szögletes zárójelben az én megjegyzéseimmel]: "Nagyjából 57 fényévnyire a Földtől egy…..
krüger 2013.08.22 19:22:30
@Kéry Zsuzsanna:

Martin Van Creveld professzor ezt nyilatkozta. Akkor is, ha akárhol idézik.

Mondjuk például itt is idézik:
rense.com/general34/esde.htm
krüger 2013.08.22 19:23:42
@Kéry Zsuzsanna: Ez is egy verzió, csak éppen egy csomó pontatlanság, csúsztatás és kihagyás van benne.
Todd Friel írása nyomán Mi lehet az, ami tagadhatatlanul bizonyítja valaminek az isteni eredetét? Nem más, mint a jövő pontos előrejelzésének képessége. Ahogy az Ézsaiás 53-at olvassuk, tartsuk szem előtt, hogy ez a Jézusról, az Isten Bárányáról szóló prófécia több,…..
Előzmények: CCHR-témájú bejegyzések Dobos János a ma reggeli Mokkában: http://tv2.hu/musoraink/mokka/120054_pszichiater_kezelte_a_gyilkos_anyat.html Ezúton is szeretnék gratulálni a műsor szerkesztőinek és a műsort vezető riporternek, hogy sikerült ezt a viszonylag összetett…..
krüger 2013.01.17 22:05:46
@Nemazalényeg: Fogalmam sincsen, de mivel - ahogyan te is írtad - a könyvei inkább a mondásainak a lejegyzett verziói, ennek nincs is túlságosan nagy jelentősége. Nyilvánvaló, hogy akik mostanában kiadják a műveit, azok "csak a szépre emlékeznek", és mellőzik azt, ami ma már nem számít szalonképesnek. Ez teljesen ésszerű, miért és idéznék pont azt, ami ma nem eladható? A Churchillről szóló könyvekből is ki szokták hagyni azokat a részeket, amikor Hitlert és Mussolinit dicsérte, pedig nem kevés ilyen mondása volt.

Ettől függetlenül könyvekben, webhelyeken utána lehet járni azoknak a dolgoknak is, amikről ma nem "illik" beszélni.
krüger 2013.01.18 12:05:45
@Pyjcb82:
"értékes terméke",

Hm, azt miből gondolod, hogy ha valamiért pénzt adnak, az attól még "értékes"?
Mondjuk Bernie Madoff értékes terméket árult? Pedig adtak neki pénzt, nem is keveset.

A kábítószerkereskedőknek rengeteg pénzük van. Tehát akkor a heroin, a kokain, a crack "értékes termékek"? Mert adnak értük pénzt.

Arról is dokumentált esetek vannak, hogy Osho jóváhagyta, sőt ajánlotta nőknek, hogy saját maguk prostitúciójával és kábítószerek árusításával keressék meg azt a pénzt, amit ő elkért a saját értékes termékéért.

Szóval megkérdezném: szerinted amiért pénzt adnak, az szükségszerűen értékes is?
Az Index.hu már írt róla, de kiegészíteném a hírt. http://index.hu/kulfold/2012/12/28/betilthatjak_a_szcientologiat_belgiumban/ [...] a belga ügyészség mostanra jutott el odáig, hogy elegendő bizonyítékuk van a vádemeléshez. Többek között zsarolással, csalással,…..
krüger 2013.01.18 12:58:38
@Ammónia73: Most tartok nagyjából a felénél, úgy tervezem, hogy a jövő hét elejére befejezem, meg aztán belenéztem abba is, hogy az Amazonon miket írtak írtak róla az olvasók.
Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy…..
krüger 2012.12.10 23:00:17
@dr. mesterseges szinezek: És persze meg is fordíthatjuk a nézőpontot, és belegondolhatunk, hogy valószínűleg egy darab indián se maradt volna akkor, ha az amerikaiknak olyan géppuskáik, tankjaik meg teherautóik lettek volna, mint a németeknek, nem revolverrel meg himlővel fertőzött takarókkal kell vacakolniuk.
krüger 2012.12.10 23:36:00
@pounderstibbons: Ez amit belinkeltél, ebben a formában nem a témáról szól. A bojkott hatása annyiban volt jelentős, amennyiben a Rotschildok és a Warburgok csatlakoztak hozzá. De soha nem állítottam, hogy ez kulcstényező lett volna, valószínűleg nem volt az.
krüger 2012.12.10 23:40:45
@pounderstibbons: Csak ezzel senki nem foglalkozott. Szóval az egészből csak azt akartam kihozni, hogy ha egyenlő mércével akarunk mérni, akkor ez sem volt jobb, mint a zsidóirtás, és még eredményesebb is. Ismert az eset, amikor himlővel fertőzött takarókkal betegítettek meg indiánokat, na meg azt is föl lehet hozni, hogy tulajdonképpen az európai zsidók egy jó része is azokban a betegségekben halt meg, amelyeket a lágerban vagy munkaszolgálatban szedtek össze. Az arányokon persze már lehet vitatkozni, DE nem hinném hogy az arányokon múlna a dolog.

Az mindenesetre érdekes, hogy amikor közeledtek az oroszok pl. Auschwitz felé, akkor a németek a foglyok egy részét elindították nyugat felé, más részüket ott hagyták helyben. Pedig ha mindenáron az lett volna a cél, hogy kiirtsák őket, akkor nyilván nem lett volna lehetetlen feladata géppuskával meg kézifegyverekkel megoldani. De nem ez történt.

Az szintén figyelemreméltó, hogy Auschwitzban volt gyengélkedő (Kertész Imre is feküdt ott, ha jól emlékszem), ami elég furán hangzik, ha a teljes kiirtás volt a cél.
Az alábbi írás a Lighthouse Trails Research blogról származik, az eredeti cikk ide kattintva érhető el: Lectio Divina: What it is, What it is Not and Why it is a Dangerous Practice? Lectio divina – Egyre többet hallani róla napjainkban; tömegével jelennek meg erről szóló könyvek,…..
krüger 2012.11.16 21:09:46
@Kéry Zsuzsanna: Nos, ez tökéletesen igaz. A probléma csak az, hogy legalább 10-ezerféle válasz született a kérdésre (bár egyes becslések szerint 20 ezer körül van a keresztény szekták száma). Ebből nagyon sok esetben csak kicsi a különbség, de azért legalábbis több tucat irányzat van, amelyek nagyon eltérnek egymástól, és persze mindenki meg van győződve, hogy ő tudja jól.
Számos alkalommal kaptam meg továbbított formában keresztény testvéreimtől a Mai Ige c. áhítatos füzet napi elmélkedéseit. Volt néhányszor, hogy úgy éreztem, fején találták a szöget, de valamiért sosem szerettem, volt valami, ami nem tetszett bennük. Egyrészt gyakran olyan…..
krüger 2012.11.16 17:08:24
@firecrest: 1. Így van, az angol nyelv változik, a magyar - ebben a tekintetben - nem.
2. Tévedés, a black egészen a nyolcvanas évek végéig hivatalos volt, amikor már nem volt szegregáció.
3. A néger miért lenne sértő a magyar nyelvben?
4. Így van, szerencsére én nem vagyok diplomata, és nem is egy idegen országban élek.
5. Maximálisan igaz, nem is szoktam soha. Csak ennek semmi köze ahhoz, hogy én négernek hívom a feketéket, legyen szó amerikai, afrikai, ázsiai vagy éppen brit feketékről. Az afrikai néger amúgy polkorrektül hogy van? Afrikai-afrikai?

Különben a grúzok pár éve hivatalosan kérték, hogy ne az oroszos Grúzia, hanem a számukra jobban hangzó Georgia néven nevezzék az országot. Kb. senkit nem izgatott a dolog. Ja, hogy ők nem Amerika? Hát igen.

Azt azért szeretném megkérdezni firecrest tanárbácsi, hogy eszkimót szabad mondani? Hát indiánt? Mert AMERIKÁBAN már mindkettő tilos, és akkor nekem sem szabad?
krüger 2012.11.16 17:31:07
@firecrest: Hogy egy példát mondjak (de tényleg nem hiszem, hogy ennek a blognak a polkorrekt beszéd lenne a témája), egy szlovák nem kívánhatja tőlem, hogy én Pozsonyt Bratislavának mondjam, mert nekem az Pozsony. Hasonlóképpen én sem kárhoztathatom azért, ha ő meg Bratislavát mond, mert neki meg Bratislava. Neki is megvan a maga nyelvi szokása, és nekem is az enyém. Hasonlóképpen van ez a négerrel is, ami ráadásul nem csak amerikait jelenthet, hanem bármilyen feketebőrű személyt. Tényleg, Fekete Pákó akkor polkorrekt nyelven afromagyar?
krüger 2012.11.16 21:21:55
@firecrest: Tudod, minden tiszteletem a valamikor elnyomott feketéké, de nem mi nyomtuk el őket, és a nem korrektnek számító negro vagy nigger szavak sem azonosak a németből átvett magyar négerrel (noha természetesen mindegyik alapja a latin nigra melléknév).

Csak érdekességként mondom, hogy Brazíliában a negro szó nem számít sértésnek, noha elég sokáig tartott ott is a rabszolgaság, tovább mint az USA-ban (és a feketét egész más szóval fejezik ki: preto vagy nőnemben preta).

Arra nem válaszoltál, hogy akkor mi van az eszkimókkal, indiánokkal, grúzokkal, netán lappokkal (a "lapp" szó sem polkorrekt ugyanis). Persze nincs a kérdésre igazán jó válasz, tudom, azért kérdeztem :-))

Kedves firecrest, engem nem izgatnak a négerek. Nincs velük bajom, ahogyan más etnikumokkal sem. Bajom azzal van, hogy Amerikából akarják előírni, mit hogy mondunk. Ha hiszed, ha nem, már találkoztam olyan magyarral, aki a fehér ember helyett kaukázusit mondott, mert az olyan amerikai, és akkor biztosan az a jó... Hát, köszönöm, ebből nem kérek.

Na, de hogy a témánál maradjunk, itt egy jópofa mondás:

"Az egyház Jeruzsálemben mozgalom lett, Görögországban filozófia, Rómában intézmény, Európában kultúra, amikor pedig Amerikába került, ott üzlet lett belőle ... nagyon jövedelmező üzlet. De Isten vissza fog jönni a mozgalomért."
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
krüger 2012.09.18 08:59:42
@látjátok feleim szümtükkel:
>Mit gondolsz vajon miért?

Mert senki nem osztott ingyen? Vagy mert nem volt segély?
És ha már állattartásról van szó, szerinted honnan származik a mondás, hogy a kecske a szegény ember tehene?

>Tényleg mások, mert nekik nincs arra >pénzük, meg használt anyaguk sem ( mert >el kell tüzelniük, ha nem akarnak fázni, >meg főzéshez is kell a tűz ), és ezért >még tyúkházat sem tudnak építeni.

Tudod, ilyenkor érdemes megkérdezni a falusi boltosokat, hogy segélyosztás után hogyan fogy a boltban az alkohol, a kávé meg a drága szalámik. Szóval a probléma inkább azzal van, hogy gazdálkodni, takarékoskodni kellene, jó gazda módjára bánni a pénzzel. Valahol ezt is el kell kezdeni, talán éppen tyúktartással.
krüger 2012.09.18 09:08:55
@madandcrazybird: Egész gyerekkoromban tartottunk tyúkot, de taníts, mester!!

Tudod, mit csináltunk? Naponta 1-2 órára kivittük a tyúkokat egy füves placcra, aztán ott legeltek, kapirgáltak, ettek gilisztát, csigát, bogarat.

@_zulu_: Ja, a magyar privatizáció csodája. Előtte 100 évig nem fizettek, akkor még volt ingyenebéd. De tudom, most piacgazdaság van, örüljünk, hogy az esővíz gyűjtése ingyen van, ellentétben Bolíviával, ahol a privatizált vízmű megtiltotta, teljes joggal, hiszen igyenebéd nincsen!
krüger 2012.09.18 09:09:45
@_zulu_: Nincs a fenét, egy csomó helyen még megvan a régi artézi kút. Mi azzal a baj? 100 évig működött. Egész gyerekkoromban onnan hordtuk a vizet.
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
krüger 2012.09.16 21:16:22
@hagyma: Én azt szoktam erre mondani, hogy párja a zokninak van (esetleg a memóriakártyának)