Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minarik Ede bácsi

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két válogatott meccs is volt tegnap – utólag is köszönet az illetékeseknek a zseniális szervezésért – és végül némi hiányérzetet leszámítva tulajdonképpen elégedetten gyűrtem bele tegnap éjfélkor a szemetesbe az utolsó sörösdobozt. Az U21 odaért, hogy már csak…..
Minarik Ede bácsi 2010.08.12 21:03:32
@Garcia bőrmester: Együtt utaztam Sárközi professzorral vagy 5 éve, és elmesélte, mit mondott Matheusnak, miért vagyunk hátul emberhátrányban, ha elveszítjük a labdát. Őszerinte Bodnár azért nem szalad vissza, hogy nehogy pont őt cselezzék ki, és rá lehessen kenni a bekapott gólt.

@originalBalintos: Nem az előrejátéka lett megdicsérve, hanem az előre gondolkodása, vagyis hogy tudja, mit fog csinálni az ellenfél.
Minarik Ede bácsi 2010.08.14 10:08:31
@Mérgező Hulladék: Azért mert csak jogász, még érthet annyira a focihoz, mint itt bármelyikünk. Már csak a korából adódóan is volt lehetősége megtekinteni néhány meccset, és ha szóba került a soron következő válogatott v kupameccs, azt általában jól tippelte meg. Persze ha Te Kölnben végeztél, akkor Neked van igazad. Bodnár lövőereje valóban hatalmas, és ha ez a válogatottban is kamatozna, azt mondanám, legyen ő. De nem kamatozik.
Minarik Ede bácsi 2010.08.15 14:34:52
@Mérgező Hulladék: De lehet igazad Neked is meg neki is. Nem hiszem, hogy hülyeség lenne bármi is csak azért, mert tőle származik, vagy Tőled!
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Minarik Ede bácsi 2010.08.04 13:48:39
@Neil Blender: ...és hogy örültem Lengyel góljának a Hajduk Split ellen! Sajnos lovagolni nem tudok, azt a k-betüst leírni sem merem, mert félek Tas vezértől, magyarságtudatról csak Te írtál. Én csupán jobban érzem magam, ha egy bármilyen magyar csapat legyőz egy külföldit, mint fordítva, de ez nyilván születési rendellenesség.
Minarik Ede bácsi 2010.08.04 18:23:25
@Lojzi_: A túrós csusza meg a csárdás még a lovaglásnál is távolabb áll tőlem. De nem haragszom azokra, akiknek ezek a kedvencei.
Minarik Ede bácsi 2010.08.04 21:04:13
@Iustizmord: Ez nagyon nagy hiba a futballban! Azt hinném az NST-n kommentelőkről, hogy mind focirajongók, de ez a csodálatos játék úgy elüzletiesedett, hogy jogászok meg gazdasági szakértők között találom magam. Robben vagy Németh Krisztián egyaránt megsérülhet a klubjában vagy a válogatottban, ez mindenkinek rossz – de ezért megszüntetnétek a válogatott futballt? Ha a Bayern igazán profi „gazdasági vállalkozás” (ahogy Lojzi írja), akkor minden játékosa úgy van biztosítva, hogy a klub anyagilag jobban jár, ha az „alkalmazottjai” sérültek. S bár én nem szeretem Robbent, de úgy gondolom, minden futballistának jogában áll eldönteni, hogy akar-e VB-n szerepelni, és megpróbálja-e elhódítani a legnagyobb trófeát ebben a sportban.
UI: ezt két órával ezelőtt írtam, csak blogmotornéni bekavart - a biztosítók nyilván nem hülyék, de nemcsak Robben térdét lehet biztosítani, hanem a csapat minden játékosának minden porcikáját, de nem vagyok bizt ügynök, úgyhogy ne menjünk bele.
@Lojzi_: szókifordításból jeles.
Nou San Trafford Zlatan keresése 2010.07.30 08:29:00
Meg akarom találni Zlatant, mielőtt megfázik, tüdőgyulladást kap, éhen hal, valaki leüti, vízbe fullad, elgázolják, erőszakot követnek el rajta, mielőtt szájába nyomják az első marihuánacigarettát, vagy májgyulladást kap egy sterilizálatlan fecskendőtől. Ha valahol…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.31 10:41:45
@tb: Csakhogy ez nem dalszöveg, ezt prózában mondja a Tahi Tóth László, aki a videófelvétel alapján elég rendesen megfiatalodott:)
Minarik Ede bácsi 2010.08.03 15:36:19
@resztli: Amikor a poszt elkészült, még nem volt vörös flekk, viszont ha rákattintasz arra az albaizére, akkor nem akármilyen gólörömöt nézhetsz meg.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.23 23:35:29
@Garcia bőrmester: Most már értem, h miért nem találkoztam az írásaiddal a tippelős poszt óta. Erre gyúrtál, és vazze el is vitted a pálmát! Ez a poszt nagyon emberi, nagyon mély és nagyon köszönöm. A Filmkatalóguson azt szoktuk mondani a közepes filmekre, h egyszernézős. Hát ez a poszt szerintem többszörolvasós!
Minarik Ede bácsi 2010.07.28 17:08:28
@Tika_: Állítólag a zöldség egészségesebb a húsnál, hát jó étvágyat hozzá! Én azért néha ennék egy báránybordát:)
Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd.…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.22 22:49:32
@rizla: Különben is milyen szemétség lenne már megnyerni a 4. olimpiai aranyat, mikor a többieknek alig jutott valami. Tényleg, a brazilok nyertek már Olimpiát?
Minarik Ede bácsi 2010.07.23 08:58:11
@Vérnűsző Barom: Nem, a foci az nem ilyen. A foci az egy sport, amit labdával játszik 22 ember, és a végén majdnem mindig a németek nyernek. Viszont Magyarország az sajnos ilyen.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.21 15:30:34
@rizla: Ha Neked is lenne narancssárga szemüveged, akkor komolyan hinnél ezekben a butaságokban...
Minarik Ede bácsi 2010.07.21 16:15:26
@bz249: És ha időrendben nézzük, akkor pláne a spanyolok reklamálhatnak. Van Bommelt a korai sárgalap láthatóan megfogta, csak a II.félidőben folytatta a favágást, de hogy Chuck Norris mit keresett a pályán?
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.20 17:17:43
@balu11: Szeretnék csatlakozni. Na nem hozzád, hanem amit Csöncsön írt, mert az csak narancssárga szemüvegen át tűnhet gőgösnek. Sosem fogjuk megtudni, hogy ezen a VB-n Brazília és Argentína ellen mire ment volna Spanyolország akár Torres-szel, akár Torres nélkül. Így h a németek és a németalföldiek kiverték a két legjobb dél-amerikait, valószínűsíthető volt, h a spanyolok Torres nélkül is behúzzák a VB-t.
Örvényhívó felhívta a figyelmünket rá, hogy van egy mulasztásunk, ezt pótoljuk most. A poszt ötlete már akkor megfogant, amikor a hazatérő Somos bros. történeteit végighallgattuk az országról, a városokról, a stadionokról, és úgy általában az egész világbajnokságot…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.17 20:48:34
@sundin: Különösebben nekem sem tetszett a pizza Rómában. A legfinomabbat a "Mario"-ban ettem, a Mester utcában, közel a Petőfi hídhoz. Kár hogy megszűnt az étterem!
Minarik Ede bácsi 2010.07.17 22:46:35
@Everred: El kezdtem faragni egy hatalmas fát. Kicsit túlfaragtam, most már fogpiszkálónak is kicsi, de én gerendának szántam, tehát gerenda:)
Minarik Ede bácsi 2010.07.19 09:06:45
@jegesmedve: Mennyivel egyszerűbb volt a 80-as években! Akkor még a Garas meg a Kern is csak azt énekelte, hogy "egyedül nem megy, egyedül nem megy..." Azóta átírták a szöveget a játékvezetők számára:
Egyedül nem megy,
videó kéne,
egyedül nem megy,
hahahaha.
Igaz, hogy hárman vannak, de hát hármasban sem megy!
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.14 00:30:08
@popp: A Fater nem tartozott az igazán durva balbekkek közé. Ha jól emlékszem, akkor éppen kapura akart lőni, de nagyon magasra emelte a lábát. Nemcsak a favágók tudnak súlyos sérülést okozni, elég egy szerencsétlen mozdulat.
Minarik Ede bácsi 2010.07.14 09:53:41
@popp: Pedig láttam a Roncsfilmet, de nagyon régen, már nem emlékszem a jelenetre.
Minarik Ede bácsi 2010.07.14 23:01:24
@popp: Köszi, de sajna továbbra is csak azt tudom mondani, h nagyon régen láttam. Viszont lehet, h valahol megvan videón, csak több szabadidő kéne.
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.11 13:36:19
@pimpalini: Heskey, Defoe, James stb. nem igazi angolszászok. Ők a vikingekkel (normannokkal) úsztak át a brit szigetekre Skandináviából. Úgy tudom, a svéd Martin Dahlin leszármazottjai.
Minarik Ede bácsi 2010.07.11 17:55:23
@pimpalini: Igen, igen. Kivétel a pénteki nap. Olyankor a csajok helyett Balotellit kergették.
Tudtuk, számítottunk rá, hogy jó lesz, mégis sikerült minden vágyunkat felülmúlnia a bronzmeccsnek. Kilencven percen keresztül a székünkhöz voltunk szögezve. Helyzet itt, helyzet ott, öt gól, fordítás kétszer is, és semmi cicó. Akik eddig fenntartással fogadták a bronzért…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.11 13:25:33
@smartdrive: Gondolom, számodra az 54-es VB-döntő volt az évszázad mérkőzése. Német létedre elég jól beszélsz - vagyis inkább írsz - magyarul. Azért remélem, nem baj, ha örülök annak a kevésnek, ami nekünk jutott!
Minarik Ede bácsi 2010.07.11 17:49:52
@pimpalini: Azt, hogy a teljes német válogatott visszaáll, és a spanyol térfélen labdát birtokló spanyol játékost messzire kerülik, nem magyarázza meg. A német taktikát nyilván Lőw határozta meg. Ha tudott a betegségükről. akkor miért rakta őket kezdőbe? Az esetleg elfogadható lett volna, ha fiatalokkal fárasztja az Armadát, és a gólszerzés reményében a vége felé beküldi őket.
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.11 17:35:57
Fohászkodásaim néha meghallgatást nyernek.
2002-ben azt reméltem, hogy végre láthatunk egy brazil-német összecsapást. Az akkor még a két legeredményesebbnek számító futballnemzet addig a tornáig soha nem mérte össze erejét, legalábbis VB-n - és mint tudjuk, ez számít igazán. (Azóta az olaszok behúztak egy aranyat éppen Németországban, viszont a többi medált nézve még mindig a németek a jobbak – és az EB-ről még nem beszéltünk!) Nyilván a két nagyhatalom rengeteg meccset játszott a VB-k történetében, de sosem osztották őket egy csoportba (na vajon miért nem?), viszont 1958-tól a csoportmeccsek után mindig külön ágra kerültek, a döntőig viszont valamelyikük mindig botlott. Kakukktojás a ’78-as VB, ahol egyikük sem jutott a döntőbe. Akkor a németek nem voltak elég jók, a brazilok pedig /az előre eldöntött/ a későbbi VB győztessel középdöntőztek. Lehet, hogy Ázsiában is csak azért jött létre az álomdöntő, mert érezték a sportág vezetői, hogy túlzás lenne Dél-Koreát továbblökni. Nem mondhatom, hogy minden idők legjobb meccsét láttuk, de foci volt a javából. A németek a fiatal és akkor még nagyon jó Ballack nélkül is irányították a mérkőzés elejét, voltak ígéretes lehetőségeik, de kapufánál tovább nem jutottak. Aztán Rivaldo közreműködése mellett Ronaldo kétszer villant, és mindent besöpört.
Kicsit lapozgattam, hogy a legnagyobb futballnemzetek közül kik nem találkoztak még egymással, és az derült ki, hogy a hollandok meg a spanyolok világversenyen még nem karamboloztak. Két évvel ezelőtt majdnem megtörtént, de akkor Arsavin közbeszólt. Amennyire én emlékszem, közös selejtezőcsoportba is csak egyszer kerültek. A ’84-es EB-re egy „izgalmas” Izland vagy Málta elleni 12:1-es győzelemmel a spanyolok jutottak ki, utána valamiért elég sokáig nem bírtam drukkolni nekik. Igazából most sem az volt a vágyam, hogy a döntőben hozza őket össze a sors, de ha már így alakult, nagyon jó focit várok, meg azt, hogy a taktika ne ölje meg teljesen a játékot! Nyilván nem fogjuk azt a rohanós egymásnak esést kapni, mint 4 éve a holland-portugálon, de hiszem, hogy egyik fél sem akar 11-esekkel párbajozni. Ez egyiküknek sem erőssége, ráadásul egymás ellen még nem próbálkoztak, tehát nem lehet tudni, mi sül ki belőle. Igen valószínű, hogy a hollandok nem fogják engedni a spanyol labdajáratást úgy, mint a németek, sokkal agresszívebben fogják támadni a labdást, és ehhez meg is vannak a megfelelő /sintéreik/ védekező játékosaik, akik délies tulajdonságokkal is rendelkeznek. 20-30 évvel ezelőtt többek között azért sem szerettem a spanyolokat, mert az olaszokhoz hasonlóan túl sokat fetrengtek, túl jól színészkedtek, ráadásul mind védekezésben, mind támadásban gyakran voltak alattomosak. Erre itt van egy olyan csapat, amely a csoportkört küzdelmessége ellenére sárgalap nélkül abszolválja, olyan belső védőkkel, akik képesek egy-egy meccset szabálytalankodás nélkül végigjátszani, a negatívumokat meg átpasszolták holland kollégáiknak. Ugyanakkor a hajdani kontrakirályok a sok labdatartással elérték, hogy az egész világ ellenük kontrázik. Müller nélkül a németeknek ez nem sikerült, de úgy tűnik a németalföldiek ebben a műfajban szerencsésebbek futball-gyűlölt rokonaiknál. Persze ne fogjunk mindent Fortunára, átlövésből legalább annyi veszélyt képesek teremteni, mint a németek. Ez akár kulcsa is lehet a győzelmüknek, mert eddig a spanyolok nem sok vizet zavartak távolról, márpedig a szervezett védekezés mindkét csapat erőssége. Más kérdés, hogy hány emberrel tehetik ezt; Robben állíttat ki valakit egy hosszú vágta végén csinált befelé csellel, vagy Webb elégeli meg MvBommel munkásságát. Sajnos jó esély van arra is, hogy bírói hiba döntse el a világbajnoki cím sorsát, de én nem azt remélem, hanem hogy legalább az egyik csapat előrukkol valamivel, amit mostanáig titkolt a világ szeme elől, és amivel igazolja, hogy nemcsak jogosan jutott a döntőbe, hanem tényleg a világ legjobb nemzeti 11-e. Mindenképpen nyújtsanak valami emlékezetest, hátha újabb 80 évet kell várni egy holland-spanyolra!
24, betűvel is: huszonnégy, éve csak szemlélői vagyunk a nagy focis seregszemléknek. Akarva-akaratlanul keresünk fogódzkodókat, hogy magyar vonatkozású dolgokat találjunk egy-egy világeseményen. Nem sajnálva időt és energiát, nekiláttunk felkutatni minél több olyan játékost,…..
Spanyolország Torres mellőzésével lemondott a centerjátékról, de ezzel összességében jóval többet nyertek, mint veszítettek. Intenzív letámadásukkal azonnal megfojtották a német próbálkozásokat, támadásban és védekezésben is szinte folyamatos emberelőnyt alakítottak ki.…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.09 22:00:29
@brodi:
"nagyon kellene egy megnyert döntő, talán az áttörne bizonyos lelki gátakat, mert kicsit félek, hogy plusz terhet pakol majd a vállakra a hosszú nyeretlenség"

én meg kicsit félek, mert már semmilyen teher nincs a magyar futballistákon. bocsi
Minarik Ede bácsi 2010.07.09 22:26:30
@brodi: Igazad van, tényleg értelmetlen párhuzam. A magyar foci taktikájából még az is hiányzik, hogy a döntő előtt szerenádot adjunk az ellenfélnek. Mondhatnám, hogy hajrá Liebrich, de attól tartok, ő sem volt különb MvBommelnél.
Minarik Ede bácsi 2010.07.09 22:34:40
@bz249: Ki ne felejtsd Littbarskit a 82-es csapatból! A franciák elleni párbajban az ő büntetője volt a legmagabiztosabb. A 2:0-ról meg annyit, h mondj egy reális eredményt a német-argentinra. - kb ugyanannyi volt a különbség. Az angol-németet nem is kérdem, mert arra nem lehet reális tippet mondani.
Akiknek tele a tökük a magyarságkutatók elméleteivel, miszerint például a hieroglifák is csak magyarul olvashatók és Dobogókőn (a Föld szívcsakrájában, vagy rajta...mittudomén) nem érzik a tarkójukon azt a bizonyos bizsergést, azok most kérem, lapozzanak tovább. Ebben a…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.08 12:27:44
@Gül Baba turbója: A kulcs: 495.5 - ennyivel kell elosztani a 3964-et. Az eredmény: 8! Az a nyavalyás polip maximum 8-ig tud számolni, mégis lepipálja a legnagyobb matematikust is:)
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.08 08:04:15
@montipájton: Jól dolgozott a keleti blokk: Nemcsak Hagiék, de Stoichkovék is leverték az argentinokat.
Minarik Ede bácsi 2010.07.08 08:14:05
@pattopo: XD
Minarik Ede bácsi 2010.07.08 11:33:18
@pimpalini: 2006-ban az olaszok előkészületi meccsen nem a magyar válogatottat verte meg, hanem a hollandokat idegenben 3:1-re meg a németeket 4:1-re. Viszont a VB-n győzni akartak, nem pedig szépen meghalni.
A vébé huszonegyedik játéknapjához hasonlóan állt mindenki, mint az előző naphoz. Délután egy gigarangadó, este meg majd levezetünk. Aztán ugyanúgy meglepő eredmény született a korábbi meccsen, és örökké emlékezetes pillanatok tanúi lehettünk este. Lapozás után…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.05 23:10:13
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
Minarik Ede bácsi 2010.07.04 21:57:53
@halareaal: A két eset több ponton is eltér, és nem az a leglényegesebb, hogy az egyikből gól lett, a másik pedig góltól mentett. Elmondom, mit csinált Maradona, hátha megérted a különbséget: Felugrott, mint aki fejelni akar, de miután látta, hogy már Shilton is ugrik, kezét a fejével takarva szándékosan belepöckölt a labdába, amely így átpattant a kapus fölött. Sikeresen megtévesztette a bírót és a partjelzőt jogtalan előnyhöz juttatva csapatát. Nem tudom, Suarez mozdulata mennyire volt ösztönös (én biztos nem tettem volna, mert amatőrként levágnám a kezem, ha szándékosan beleütnék a labdába), de még ha teljesen tudatos is volt, a megtévesztés hiányzott belőle. Ha buta módon feltételezzük, hogy a gólvonalon állva akarta megtéveszteni a bírót (bár Maradonának ez is sikerült '90-ben), akkor is maximum annyit mondhatsz Suarezről, hogy csalni próbált, de nem sikerült; minthogyha az a bizonyos puska csütörtököt mondott volna a kezemben. arról már nem én tehetek, ha Te utána saját magadat főbe lövöd.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.04 17:13:11
@chrisred: Én - akár ingyen is!
Minarik Ede bácsi 2010.07.04 17:21:48
@mocsing:
Ha már ilyen topic létezik, nyithatnátok egyet a Jabulaniról vagy a VB-dalról is - én megszereztem a második versszakot, amit kivágtak a felvételről...
Lassan abba a fázisba érünk, ahol már nem rendeznek elegendő meccset, hogy azokból álomcsapatokat generálhassunk, így legközelebb csak a vébé végeztével térünk vissza a szabadszellemű, de semmiképp sem öncélú kapitánykodáshoz. Addig is a nyolcaddöntők teljesítményeivel…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.01 13:04:17
@Strigo a divatdrukker: Nemcsak a német csapat legjobbja volt, hanem a szlovéneké is
Minarik Ede bácsi 2010.07.01 13:18:18
@Rooney82: Ha jól tudom, Vittek a VB előtt is ontotta a gólokat.
Minarik Ede bácsi 2010.07.03 20:09:41
@Rooney82: Az biztos, hogy az általad említettek sokkal többet tettek le a FOOTBALL asztalára, de nem tudhatjuk senkiről, aki nem futott be fényes karriert, hogy egy szerencsés szerződéssel, számára megfelelő közegben mire vitte volna. Persze lehet h Vittek esetében ez volt a maximum...
Tántoríthatatlan olvasóink tudják, hogy a szerkesztőség kapcsolata bármiféle misztikummal kimerül a hullámzó sikerességű üveggömb-olvasásban. A következő poszt sem a csiribiri oldaláról fogja meg a vébét, bár számmisztikai jellegét tekintve egy Sportfogadásba illene…..
Minarik Ede bácsi 2010.07.02 10:59:09
@donnelly: '78-ban a kora miatt még nem volt tagja a VB-keretnek (mármint Armando), viszont arra nem emlékszem, hogy Kempesé volt-e a 10-es, vagy másé...
Minarik Ede bácsi 2010.07.03 19:49:46
@Dr Jozef Vengloš: Mondjuk, nem véletlenül írtam le Kempes nevét, esélyesnek éreztem, és nem vagyok benne biztos, hogy nem tettek kivételt vele, ugyani Dél-Amerikában különös jelentőséggel bír a 10-es.
Ibériai-félsziget vs Pireneusi-félsziget..
Minarik Ede bácsi 2010.06.30 15:31:21
@ecky:

Nálam viszont az az "extragigaklasszis", aki jobblábas létére oldalvonal mellől félpályáról BALLAL íveli be a labdát az üres kapuba...
Minarik Ede bácsi 2010.06.30 15:58:39
@Sath:

4 éve Zidane a 8-addöntőben vette elő, sajnos pont a spanyolok ellen (pedig már vártam a spanyol-brazil csúcstalálkozót - '86 óta nem találkoztak, ráadásul kieséses szakaszban még sohasem.
Tegnap a legfontosabb mentéseket Xabi Alonso mutatta be (tudod, a magas szikár, szőke rövid hajú borostás arcú), a kreatív Busquets meg sem próbálkozott egy csellel, vagy egy indítással, a rövid passzok is csak akkor sikerültek, ha hátrafelé irányultak.
Minarik Ede bácsi 2010.06.30 16:21:55
@Csöncsön:

A portugálok néha-néha előforduló labdaszerzése előtt gyakran az ő nevét hallhattuk utoljára.
Legó- és/vagy Guardian-buzik (szerencsés esetben az átfedés is tetten érhető) már biztos felfedezték maguknak Európa legzseniálisabb szerkesztőségének neologisztikus futball-interpretációját, de a legutóbbi darabot közkinccsé tesszük. Háthiszen azért, mert kevés viccesebb…..
Minarik Ede bácsi 2010.06.29 22:16:59
@popp:

Ennyire fiatal a Gundi, hogy '74-ben meg '78-ban várta a 11-eseket, amikor nem is volt egyenes kieséses szakasz? Ráadásul azt mondta, hogy a franciák nyerték a párbajt, pedig nem.
Minarik Ede bácsi 2010.06.29 22:34:44
@Strigo a divatdrukker:

1990 - Argentína úgy győzte le a Szovjetuniót, h Maradona a gólvonalon kézzel (minő meglepetés!) hárított - sem büntető, sem kiállítás. Utána a 8-ad döntőben minden idők leggyengébb brazil válogatottját verték meg 1.0-ra (egy zseniális góllal). Ezzel a két győzelemmel nem 8 közé jutottak, hanem a döntőbe! Ott is csak arra bazíroztak, h eljussanak a 11-es párbajig.
Minarik Ede bácsi 2010.06.30 16:17:15
@heinrich:
Nekem jobban tetszik a megfogyatkozós hosszabítás. Ha rajtam múlna, a 90. perc után mindjárt levetetnék két játékost csapatonként, és ha nem született gól az első félidőben, akkor forduláskor még kettőt - vagy tíz percenként egyet-egyet, ami kissé macerás, de lehet, hogy érdekesebb.
szabályozott joga bonito vs szimpatikusan ész nélkül előre..
Minarik Ede bácsi 2010.06.28 22:47:05
@zsakfos :

Sajnos a BL-hez hasonlóan itt is szeretik az ilyen slágermeccseket, amikor ugyanaz a két csapat ezredszer játszik egymás ellen, mert van statisztikai múltja, el lehet mondani, h az eddigi 999 mérkőzésen ki, hányszor nyert. Én speciel jobban örülnék egy holland-spanyolnak, mert olyat még egyszer sem láttam.