Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nicca1

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Együttérzünk Boston 2013.04.16 08:35:32
A hétvégi Vivicitta a futás és a tavasz örömünnepe. Terveztem egy lelkes invitáló posztot, de az élet felülírta a terveket, ezért most csak arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok a Runberries, a SUHANJ! és a DK Team futóihoz és viseljetek fekete karszalagot a hétvégi…..
Nicca1 2013.04.17 13:48:59
Ezen a héten hétfőn és kedden zajlott le az általános iskolai beiratkozás. A jogszabályok változása miatt várható volt, hogy idén több gyermeket íratnak be az első osztályba, mint a tavalyi évben. Országos botrány-e a beiskoláztatás vagy sem? Nézzünk a pedellus…..
Futóblog Mi történt 25-nél? 2012.10.02 14:19:03
..
Nicca1 2012.10.03 10:53:06
Kedves Mindenki!

Itt két szál fut, mind a kettő fontos, és nem elválaszthatóak egymástól igazából.

Az egyik szál, hogy miért nem sikerült a 4 órás maraton - ennek számtalan oka van, amit nálam sokkal hozzáértőbb emberek leírtak.
Ugyanide tartozik, hogy maratont futni fantasztikus dolog, és nagy teljesítmény, legyen az 4 vagy 5 óra (sőt akár annál több is, ha valakinek ez belefér - erről is folytak errefelé már diskurzusok, hogy 5 óra felett szabad-e, érdemes-e elindulni maratont futni)

Legnagyobb és legmélyebb tiszteletem mindenkinek, aki életében legalább egyszer futott egy maratont. Így mindez a tisztelet kijár Gergőnek is.

A másik szál viszont a hitelesség kérdése. Semmi bajom nem lenne nekem ezzel az egésszel, ha nem lett volna agyonhypeolva a 4 óra kérdése. Ha Kovács B. János azt mondja otthon, hogy "anyjuk futok egy 4 órás maratont", majd mindez nem sikerül, hát ez van. Neki is elmondhatnánk, hogy ezért, azért, amazért, máskor, máshogyan stb-stb. Itt viszont a történet ennél többről IS szólt és szól.
Ennek az ominózus videónak a lényege, amúgy kb. 5 mondatban összefoglalható, amit @Ketszeri le is írt.

Ami a valódi lényeg lett volna, hogy hibázott, hogy mindezért igenis elnézést kér. Azért, mert neki csapatvezetőként SOKKAL nagyobb a felelőssége, mint Kovács B. Jánosnak. Mert ha mások azt látják, hogy ennek így neki lehet ugrani, valódi felkészültség nélkül, akkor esetleg megpróbálják ők is... és a bukta valószínű.
Igen, elnézést kell kérnie tőlük, mert egy csapat vezetőjeként eszetlen célt tűzött ki maga elé, vagy jó célt, csak nem dolgozott meg érte eléggé (pontosan tudom, hogy az a csapat nagy részben erre most azt mondja, hogy neeeeeem, ááááá nem kell bocsánatot kérni, nagy voltál.)
Azt kell mondani, hogy bár az a szent célom, hogy megmozgassak mindenkit, aki még a tévé előtt ül, de ha fel is állnak, ne legyenek hülyék, annyira mint én. Ne akarjanak ilyen rövid idő alatt maratont futni. Mert azoknak, akiknek nincsen sportolói múltja azoknak a szíve és az izomzata hamar hozzászokik a terheléshez, de az izületeiknek SOKKAL több idő kell. Pláne ne kergessék a minél gyorsabb időeredményeket, csak fussanak, sokat, és még többet.

@szasza75: Ne csupaszítsunk, ez pont DK esetében többről szól. Nemcsak az ő álmáról, hanem arról, amit ezzel a kihangosított álommal egy közösség felé közvetített. Azt, hogy lám-lám ti is képesek lehetnétek rá... És igen, az álmok néha nem teljesülnek, ezzel nincs baj. Majd teljesül legközelebb.

De aki motiválni akar, annak tisztelnie kell a csapatot, a futást, az edzést, a kezdőket. Nem elég jópofa blogbejegyzéseket írni, jelmondatot kitalálni, csapatpólót csináltatni, mindenhol megjelenni a különféle médiumokban, és azt harsogni, hogy majd én felállítok mindenkit a fotelból. Annak oda kell menni a fotelekhez, és segíteni kell felállni. És tudnia kell bocsánatot kérni - valóban, mélyről jövően, nemcsak odavágni.
Természetesen már a kegyes hangulatú ünnepekben kellett volna mindezt elmesélnem, de sajnos minden időmet lekötötte a futás, a zabálás és a fetrengés – ez nagyjából a napirendnek megfelelő sorrend volt. A karácsony előtti utolsó napokban ebédeltünk együtt Ritával, aki…..
Futóblog Masszőr = placebo ? 2011.10.25 11:48:00
Évek óta készülök masszőrhöz. Ha valaki túl van a negyvenen (mások szerint a harmincon), nem árt vigyáznia magára, főleg, ha mondjuk fut, és időnként becsúszik egy félmaraton, háromnegyed-maraton, vagy maraton. Meg ugye gyúrogatunk, bele-belenyomunk a száztízbe, nem csoda, ha…..
Nicca1 2011.10.28 23:07:31
@azilinha:
(kicsit readonlyból) Ugyanezzel küzdök, olyannyira, hogy a héten 20 perc futás után muszáj volt megállnom. Úgyhogy azóta jegelem, és nyújtom - elviekben azt az ukázt adta az edzőm, hogy ne masszíroztassam, de azért elkérném a masszőr elérhetőségét is, hátha jól jön még.
Köszi
Filmdroid Portman düblőre kiakadt 2011.03.26 13:03:00
Natalie Portman játszott a Fekete hattyú (Black Swan) főszerepét, alakítását mindenhol elismerő szavakkal illették és több díjjal, köztük az Oscar szobrocskával lett gazdagabb. A bemutató előtt még azt is siettek elmondani, hogy a színésznő a hitelesség kedvéért…..
Nicca1 2011.03.26 20:34:44
@katje:
Jaja, és nem düblőr, hanem DUBLŐR. Nem ü-vel írják :)))
Rengeteg vitát váltott ki az új adórendszer, mert egyértelműen a magas keresetűek járnak jól az egységes 16%-os adókulccsal. A legfőbb mellette szóló érv azonban az, hogy a gyermekeseket támogatja, anyagilag segítve őket a jövő felnevelésében. Egy és két gyerek után az…..
Nicca1 2011.02.17 08:48:13
@dbeata:

Nem egészen értem, hogy miért kéne egy magasabb keresetű embernek csak azért magánbölcsibe adni a gyerekét, mert neki több pénze van. Csak kíváncsiságból megnéztem, hogy a bruttó 200 ezer forintos átlagjövedelem 2,5-szeresénél kap az új adókulcs és 2 feltételezett gyerek mellett valaki nettóban kb 60-70 ezer forinttal többet.
Szerintem nem túl sok ilyen ember van. Valahol láttam egy statisztikát, most megkerestem újra, hogy az összes adózónak mindössze 3,6%-a, 162 ezer ember keres éves szinten 6M Ft-nál többet. Gondolom ezeknek elég csekély százalékában van pont bölcsis vagy ovis gyerek otthon. Arról nem is beszélve, hogy még így is elég sok adót fizetnek, és nekik pont ugyanúgy jár.

Szerintem az alaptétel az, hogy biztosítani kellene a férőhelyeket mindenki részére, jövedelemtől és minden mástól függetlenül. Ha ez nem megy, akkor viszont hozzájárulás formájában kellene segíteni a megoldásban. Itt nálunk volt egy ideig ilyen, még most is van, de már csak kevesen kapják.
Sokat foglalkoztam már a leggyakoribb sportellenes kifogásokkal - idő, pénz és társai -, nem is vagyok túl toleráns ezek iránt, beismerem. Viszont a minap nyomatékosan felhívták a figyelmemet arra, hogy méltatlanul hanyagolom a téma mélyebb boncolgatását. Úgyhogy boncolgassunk.…..
Nicca1 2011.02.05 10:19:44
Kedves Szöszkeboszi!

A mélylélektan boncolgatása helyett :)), ami egyébként sem ilyen egyszerű, megkérdeznélek, hogy milyen módon próbálod motiválni a hozzád érkező kezdőket? A kezdők hány százaléka marad?
Miért nem jutott még eszébe soha egyetlen teremnek, hogy a kezdő angol nyelvtanfolyamok mintájára bevezesse a "kezdő aerobic" órákat, akárcsak heti egyszer, ahová be mernének menni azok is, akik végre összeszedték a bátorságukat ahhoz, hogy belevágjanak.

Nagyon könnyű onnan felülről ítélkezni, hogy aki azt mondja nincs ideje, pénze stb. az miért keresi a kifogásokat. És menjen terápiára. Sokkal nehezebb megtanulni a támogató viselkedést. Az aki mozog és sportol semmivel sem felsőbbrendű ember a többinél, ahogy a 160-as IQ-val rendelkezők sem jobbak a 120-asoknál :)

"Jah, javarészt csajok kardioznak, viszont a feluk valojaban tévét néz vagy dumal, ill. olyan intenzitassal csinalja, hogy azert kar belepot venni. :) (Sausage)"

Ezek a csajok akárhogyan is csinálják, és akármennyire nem a te mércéd szerinti tökéletességgel, már eleve többet mozognak a nullánál.

Ha nem mozog az a baj, mert nem egészséges stb-stb, ha mozog, akkor meg nem mozog elég jól, nem csinálja elég keményen stb-stb. Na ez már kellőképpen demotiváló ahhoz, hogy sok-sok embernek elmenjen a kedve az egésztől.

Az emberi alaptermészet olyan, hogy azt szereti csinálni, ami örömet is okoz neki - a fene vigye el a maslowi piramist :) A soha nem mozgó embernek a mozgás az elején nem okoz örömet, mert kilép a komfortzónájából, ami eleve egy kemény dolog. Mindehhez, ha nulla dicséretet, elismerést kap, akkor NULLA örömérzettel csinál valamit... Ezt így nem lehet.

Úgyhogy kedves edzők, sportrajongók stb.!
Ha azt szeretnétek, hogy minél több ember mozogjon, akkor dicsérjétek azokat, akik most kezdik, dicsérjétek meg minden megtett méterért, felemelt súlyért, öt percig tartó pihenés nélküli mozgásért, hogy eljuthassanak odáig, amikor már a mozgás magában is elég örömöt okoz.

(és igen, én magam is sportolok, még most is versenyszerűen, erre nevelem a gyerekeimet is, akik büszkék is erre, hogy ők ezzel és ebben is többek sok velük egykorúnál)
 Mit neveztek falun miklósozásnak? Kik a nagymiklósok, akik kisbetűvel írják a nevüket? Miért akarták kivonni a forgalomból a mikulás szavunkat? Cikkünkből megtudhatja.  Piros ruhájáról, nagy fehér szakálláról mindenki felismeri, pedig nem is ez a lényeg. Ha jó…..
Nívó Átlépjek vagy ne lépjek? 2010.11.03 06:14:00
A magánnyugdíjpénztár vs állami nyugdíjpénztár téma a terítéken van, és lassan nincs olyan nap, hogy ne olvashatnánk cikket erről a dologról. Engem most a gyakorlati oldala érdekel: ha Orbán azt mondja, hogy akkor mostantól át lehet lépni a magánnyugdíjpénztáraktól az…..
Nicca1 2010.11.03 23:48:18
@fda:
Kihagytad a munkaadók által fizetett 23%-ot :) ami szintén az ÁLLAM-hoz megy.
Szóval állam 24,5% mnyp 8%.
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
Nicca1 2010.09.20 08:40:54
@Jerky_Master: Dehogynem, simán tud a 6 és 8 évesem egyedül tömegközlekedni. Felül a vonatra, távolsági buszra gond nélkül :) Csak én, az önző szülő, inkább magam viszem. Totál igazad van, mindjárt magamba is szállok.

@zebraakcio: Szívesen beköltözöm Budapestre is, csak előbb valaki fizesse ki, hogy ugyanekkora lakásban lakjunk, ugyanennyi zölddel körbevéve, ugyanilyen csendben.

Egyéb hasznos ötlet, hogyan oldjam meg a három gyerekem és a sajátom életét? Gondolom mindkettőtöknek van LEGALÁBB ugyanennyi gyereke:)
Nicca1 2010.09.20 08:55:38
@zebraakcio: Nem kell, persze, hogy nem kell. Eszem ágában sincs. Csak te írtad, hogy majd elgondolkozom, hogy megéri-e a külvárosban laknom. (BTW gondolkoztam, a benti és a kinti lakhatás bekerülési költsége közötti különbségből tizensok évig elközlekedem az autómmal :))
Még mindig nem válaszoltál, hogy hány gyereked van, mert ameddig egy sincs, nemhogy három, addig elcseszettül könnyű az észt osztogatni arról, hogyan oldjam meg másképp.
Nicca1 2010.09.20 09:15:36
@F173: OK. Hány gyereked van? Akkor meséld el, hogy te hogyan nevelsz gyereket :) Szívesen tanulunk tőled.

@igazi hős: Értem, de mi a felesleges belvárosi autózás? Bemenni és ott parkolni, vagy átmenni a Belvároson, mert muszáj?