Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narancshámozó

6 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
narancshámozó SACRIFICIUM 2024.03.26 09:54:02
Sacrificium - a latin szó jelentése, áldozat.  Ki lesz az orbáni rendszert működtetők közül az a személy, akit muszáj lesz beáldozni a Schadl-ügy kapcsán? Csak nem maga a legfőbb ügyész Polt Péter?..
narancshámozó 2024. március 8. 2024.03.08 18:14:58
ORBÁNIZMUS + TRUMPIZMUS = A JOBBOLDAL ROSSZ OLDALA..
Azt mondják rólunk magyarokról, hogy könnyen lelkesedő nép vagyunk. Talán ezért, talán más okból kifolyólag én személy szerint pozitívan várom a Hősök terén ma este tartandó összejövetelt. Jó lenne valami összhangot teremteni! Jó lenne ha a tömegből néhány demokrata komolyan gondolná, hogy kell neki…..
Küzdj tovább elnök úr! Veled vagyunk,... "Keep on fighting, Mr. President! We are with you, @realDonaldTrump" Az a fideszes szavazó aki azt hiszi, hogy a negyedszer is kétharmaddal megválasztott miniszterelnöke okosan, tervezetten nyilatkozik külpolitikai kérdésekben nagyon nagyot téved.…..
narancshámozó Országláskritika 2023.01.28 16:13:10
Szeretné-e, hogy Magyarország az Európai Unióban maradjon? Határozottan nem - volt erre a miniszterelnöki válasz a Karmelita kolostor különtermében csütörtökön 2023. január 26-án.   Az előzmények ismeretében szeretném-e, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök továbbra is hivatalában maradjon?…..
narancshámozó Kormányzáskritika 2020.11.18 18:42:14
Talán csak illiberázsiai mércével tekinthető jogállamnak az az ország, ahol a miniszterelnök veje és üzlettársai ellen nem indul vádemelési eljárás, holott lelepleződtek és az EU Csalás Elleni Hivatalának az OLAF-nak bizonyítéka is van ellenük. Így a fontossági sorrend akár ez is lehet a…..
Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik. Lassan két és fél évtizede követhetjük figyelemmel pályáját, és bármit gondolunk is róla, céljairól és eredményeiről, ennek a korszaknak ő a…..
Narancshámozó 2013.08.05 08:33:48
@aszekelyek: Kedves Aszekelyek néni! Miért tetszett így kiakadni azon, amit írtam? Orbán Viktor egy gőgös dunántúli parasztivadék minden ezzel járó előnnyel és hátrányával. Erőszakos, és nem okoz számára elviselhetetlen lelki terhet, ha mások kárára gyarapodik. Stadiont akart, megkapja - a következményeivel együtt. Kedves néni, mi soha nem fogjuk együtt tolni Orbán vagy a Mesterházy/Bajnai szekerét, de talán a magyar nemzetét egyszer igen, amikor már nem haragszunk annyira egymásra.
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
Narancshámozó 2012.11.19 10:32:23
@Parajpuding: "Aki kimarad az lemarad" szól az ismert MLM szlogen - gondolom nem véletlenül idézted. Ezzel a piramis rendszert építő manipulátorok próbálják rávenni áldozataikat a belépésre, hogy azokat a végletekig kihasználják.
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
Az alkotmányügyi bizottság ülésén az utolsó pillanatban leállították a dohánytermékek idei és jövő évre tervezett adóemelését – ennek eredményeként az állam 20 milliárd forintnyi adóbevételtől esett el a tömeges elbocsátások és költségvetési szigorítások időszakában. “A dohánylobbi erősebb volt,”…..
Telefonon beszélek egy kollégámmal, mesélem neki, hogy ma délután - miután elolvastam egy hosszú cikket az egyik napilapban - paradicsomokat és paprikákat karóztam-kötöztem. Kedvesen szörnyűlködik, s idézi egy közös ismerősünk népszerű mondását: „minek olyannal…..
Az okok prózaisága nem akadályozza meg a következmények költőiségét… Mérő László legújabb könyvében (Az érzelmek logikája) olvastam ma éjszaka ezt a mondatot, egy azt megelőzően hallott, csodálatos hangnak köszönhetően talán inkább lírára, semmint prózára…..
Számoltunk némi közfelháborodással, de Gyuri kijelentése azért nagyobb vihart kavart, mint gondoltuk – mondja az Origo tanulságos összeállításában a Fidesz elnökségi üléseinek egyik állandó résztvevője, aki nevének vállalása nélkül nyilatkozott az internetes lapnak. A…..
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
Sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e bármit írni az Orbán Viktor által kezdeményezett politikai nyilatkozat kihelyezéséről szóló rendeletről. Hiszen alapvetően igaza van Navracsics Tibornak, aki ma a parlamentben – láthatóan nem karrierje legkellemesebb és legszínvonalasabb…..
Narancshámozó 2010.07.05 16:58:27
@panelburzsuj: ...sajnos nem széplelkű művészek a "fijúk" - inkább kockafejűek
Pár napja olvasgatok két írást. Nem egyszer, sokszor. Az egyik a parlamenti választás jelentőségét elemzi, a másik a nemzeti együttműködésről szól. Tanácstalan vagyok velük kapcsolatban, meg kicsit gondban is, mert a cikkek három szerzője közül kettőt személyesen is ismerek,…..
A siker mindent igazol, a kudarc mindent megcáfol. Ha vitatható is a végletekig lecsupaszított igazság – hiszen a szavazatmaximalizáláson túli célok is létezhetnek -, alapvetően jól ragadja meg a politikai stratégiák értékelésének lényegét. Így aztán azzal kapcsolatban,…..
Bár valamilyen rejtélyes okból még mindig nem került nyilvánosságra közvélemény-kutatás azzal kapcsolatban, hogy vajon a magyarok mennyire elégedettek Orbán Viktor államfő-jelöltjével, a választókat feltételezésem szerint megoszthatta a döntés: elkötelezett kormánypártiak…..
Narancshámozó 2010.06.26 12:08:56
@S2000: checks and balances = fékek és ellensúlyok
Eddigi történetének talán legnehezebb döntése előtt áll az LMP. A dilemma régóta ismert: ha a párt önállóan indít főpolgármester-jelöltet Budapesten, a fideszes Tarlós István esélyei a városvezetői posztra az egekbe emelkednek. Ha azonban az LMP hajlandó belemenni egy széles…..
Narancshámozó 2010.06.19 11:09:46
@panelburzsuj: A kaposvári fürdő is a Virágfürdő nevet kapta :) Ezen kívül is van miért körbenézni a városban vagy a város szélén, például az egyetemi campus háza táján - az ott már Európa.
Narancshámozó 2010.06.19 11:18:08
@panelburzsuj: ..."az a város" alatt én Budapestet értem. Sajnálom, ha félreérthető voltam a világváros kapcsán. Szóval Budapestről, mint kelet-közép európai metropoliszról vizionálok.
Narancshámozó 2010.06.19 11:29:38
@lüke: igen, van egy sajátos hangulata a gázgyár köré épült házak csoportosulásának - szeretem :)
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..
Narancshámozó 2010.06.16 19:23:58
@tepes: Sokszor esett már szó az internetben rejlő lehetőségekről, amit a mai politika iránt érdeklődő fiatalok/idősebbek használnak egyelőre. Jobbára csak véleménynyilvánításra és nem érdekérvényesítésre.
Narancshámozó 2010.06.16 19:42:58
@manyike: Kérdés: Hogyan érhette volna el a kíváncsi magyar állampolgár, hogy a Kósa-Szijjártó "affér" után rögtön megszólaljon Magyarország felelős miniszterelnöke? Jó lett volna, ha nem kell napokat várni erre.
Narancshámozó 2010.06.16 20:09:34
@panelburzsuj: :)) Az ötlet nem rossz, de az internetes tömeg még nincs azonos súlycsoportban a T. Ház előtt megjelenő emberekkel - így hiába haladná meg számuk akár a kétmilliót. Vagy tévedek és lesz majd ez másképp is egyszer?
Helyükre kerültek végre a dolgok – lelkesedik egy kollégám -, a jobboldal megy jobbra, a bal helye pedig újra a baloldalon lehet. A derűlátást értem, részben osztom is, hiszen az első 29 lépéssel a Fidesz – elfelejtve az elmúlt időszak „plebejus” politikáját…..
Orbán Viktor napja volt a mai: nyolc évi kínlódásos ellenzéki lét és néhány, nyelvi leleményeket didaktikusan felolvasó kormányfő-jelölti szereplés után visszatért a magyar közéletbe az a politikus, akit meggyőző ereje, céltudatossága és lendülete miatt egy évtizeddel…..
Nincs könnyű helyzetben a Fidesz. Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit várnak és a média figyelme mellett - nem esélytelenül - erősen keresgélnek, aztán rácsodálkoznak a költségvetés tarthatatlan helyzetére, nehéz szívvel, széttárt karokkal átírják korábban…..
Narancshámozó 2010.06.05 09:09:17
"Miattunk zuhant Amerika is - 10 000 pont alatt zárt a Dow!"
www.portfolio.hu/tool/print/2/134144

"A Wall Street Journal-on a magyar államcsődről szavazhatunk"
www.portfolio.hu/tool/print/3/134146

1 kérdés: Vajon helyes indikátora-e a magyar gazdaság külföldi szemmel történő megítélésének a magyar részvényeket shortolók számának a növekedése?

(Shortolás: egy olyan tőzsdei ügylet, ahol a vállalkozó szellemű spekulánsok, magánszemélyek, cégek, bankok... kölcsönvett részvényeket adnak el, hogy azt később olcsóbban vegyék vissza.)
Narancshámozó 2010.06.05 09:25:45
@jjulie: 1.A shortoló szemek már több napja/hete villognak.

2. "kis pénz - kis foci"
Narancshámozó 2010.06.05 11:13:41
@Idet: A pofára esésnek lehet magyarázata - na, éppen így akartam. Ki az aki ezt elhiszi?