Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A kód neve Merkúr (törölt)

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó rég írtam utoljára Dezsőről, a Svédországból általam ideráncigált, 48 éves Ponton Mercedesről, volt is okom rá. Mármint arra, hogy ne írjak. Amikor ott, Härnosändben, a március eleji dermesztő svéd éjszakában megtolta Dezsőt a finn kamion, akik ott voltak, mind arra…..
Dani nem szeret fölöslegesen dolgozni, úgyhogy egy korábbi poszt helyszínrajzát alakította át korhű stílusban. Kerékpáron ülve különösen veszélyes dolog nem észrevenni egy autóval szemben az elsőbbségadási kötelezettséget. De mint az alábbi példa mutatja, ha valaki…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.08.20 10:51:18
@pjoti: Amúgy mindig szabály szerint közlekedtem, de Mo-n, akár kocsiban ültem, akár motoron, akár biciklin, akár gyalogosként mindig életveszélyben éreztem magamat a sok gyökér miatt. Ki tehet erről, én, vagy az az elfogadhatatlan uralkodó viszony miszerint Mo-n mindenki mindenkiben ellnséget lát, és nem partnert.
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.08.20 10:58:12
@pjoti: bocs, de részemről is egy senki vagy, úgyhogy befejeztem. :) Nehogy változtass a szokásaidon, sikeres túlélést Mo utcáin :D
Évtizedeken át keményvonalas oldtimer-rajongó voltam, új járművek nem üthettek rést a pajzson. Aztán lefolyt egy kis víz a Dunán. Ha a legnagyobb politikusoknak szabad, én miért ne forgathatnék köpönyeget? Vélemények az azonos című írásunkról...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.08.18 13:55:21
@RÁMBÓGECI: Bocs, már látom, hogy megvan :D
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.08.18 14:38:39
@Csikós Zsolt: De szerintem azt lopják ami aránylag jó, és amiből sok van.
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.08.18 14:40:13
@Spiritmonger: Ilyenkor már kell lengéscsillapítót is cserélni? Tényleg, azt milyen időközönként kell?
– Pisti, Polszki? – kérdi Balázs Viktor hétfő délben, az értekezlet laptervezési fázisának közepén, miközben úgy néz rám boltozatos homloka alól, mint egy gonosz vízköpő a Chrysler Building tetejéről az alul nyüzsgő városra: szigorúan, kérlelhetetlenül. Nincs…..
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.18 14:47:15
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.18 16:42:30
@huvosvadasz: Alapvetően egyetértünk, de neked is, mert ahogy nekem, úgy neked is a magyar társadalommal van bajod. De én kicsit másképp látom a megoldást. Ahogy látom vidékiként kicsit máshogy gondolkodsz, ami nem lenne baj. El nem tudod képzelni Bp-en hány embernek van fegyvere. Hiába vagy te erős. Kevés lehetsz. És akkor mit nyertél a hősködéssel? Magyarország sose lesz Németország, vagy USA. Ez itt más kultúra, és 200-300 évenként változik, akkor is alig.

"Mert azért hidd el, ha valaki minden hasonló "közösségellenes" paraszt akciója során elég nagy ellenállással találkozik, az minimum visszavesz ezeknek a számából."

Ez pedig abszolút téves megállapítás - sajnos. Az agresszió agrssziót szül, ahogy a posztoló példája mutatja. Persze mindenkinek eldurranhat az agya, nekem is el szokott, ritkán. Meg kell tanulnia a magyaroknak, hogy nem játszhatják az igazságosztó szerepet, a rendőrségnek kellene átvennie ezt a feladatot, márha működne.

Vagy "okosban" (megkereséses módszer, én ebben hiszek, és célravezető, persze nem egy ilyen nevetségesen piti ügyben) :)
Élmunkás Mein Stumpf 2010.07.16 19:30:00
Ha ezt a Kádár et. látná... Mint tudjátok, az első titkár levélben üzent megint: legyen mein Stumpf az alkotmánybíró.Sőt, szépen be is csomagolta: egyet jelölök balról, egyet pedig jobbról. Biharit azért jelölöm, mert hát a pártnak baloldali szavazói is vannak,…..
  Az tehát látható, hogy maga az ötlet jó. Önmegoldó feladat, odafigyelve automatikusan működik, bolondbiztos, mégis tartalmazza a korrekció lehetőségét. Mai cikkünk blogposztja...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.02 20:23:32
@kovecsesa: nyuszika, szerintem egy kicsit jobban ismerem a világot mint kegyed, úgyhogy nekem ez a véleményem, hogy neked mi azt kb leszarom.
@HLaci:
Hm, zsákfalu, ha tudsz 2 olyan európai országot mondani, ahol hosszabb-rövidebb ideig nem éltem (Albánia, Románia, és KKE), akkor estleg lehetsz a lábtörlőm ;)

Tippelhetek hol laksz? Tatabánya/Ózd/Újpest/Nyíregyháza/Szolnok/Salgótarján/Vác/Tisza Bivalybasznád? Talált süllyedt? Nehéz az élet, bizony bizony :D
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.02 20:25:54
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.13 14:06:05
@HLaci: Látom talált süllyedt, valami tirpák lumpen-vidéki lehetsz, annál nincs rosszabb, még a fővárosi lumpen is százszor jobb :D Halálosan szórakoztató antiorbán-lumpen vagy, ne hagyd abba az írást, végtelenül szórakoztató a fröcsögésedet olvasni.
Belsőség Majdnem ráalkudtam 2010.07.13 07:15:24
A kéne és az elfogadnám közötti különbségek nüansznyiak. Ezek érzékeltetésére nem is kellenek jobb példák, mint azok az idegesítő, apró marhaságok, melyek miatt tesztautónkra nem kezdenék el azonnal alkudozni. Vélemények az azonos című írásunkról...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.13 11:44:37
@kultúrpesszimista: Le kéne már szállni arról a bizonyos magas lóról, nem? Nem gondolod, hogy szánalmas lenne, ha én egy svéd topicba állandóan beírogatnám, hogy az oroszok hányszor döngölték a földbe őket?! Vagy hogy nem veszek svéd autót, mert a svédek belterjesek és debilektől nem veszek autót?! Amúgy írásaid alkalmával tökéletesen megszemélyesíted az értelmező kéziszótár kispolgárokra vonatkozó bejegyzését. Agresszív, gőgös, okoskodó, félművlet.
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.13 12:48:32
@kultúrpesszimista: Elnézést kérek, de én túl buta és primitív vagyok ahhoz, hogy felfogjam a cizellált stílusodat, következtetéseidet.

@Stock: Furcsa egy fazon :), nekem is tetszenek a volvok, habár tudom, hogy semmivel sem többek technikailag mondjuk egy renaultnál, persze sokkal igényesebbek, meg szebbek, de prémiumárért, prémium csomagolás kell. Az viszont tuti, hogy a volvo áráért már működőképes autót is lehet venni, ami nem áll meg évente kétszer....
Hosszú ideig nem írtam Eráról, az öreg kombi Mercimről, aztán pár hete jött egy poszt, most meg rögtön egy másik is. Ez itt. Era ugyanis új életfázisba lépett. A városon belüli, olykor vidékre menős autóból mostanság lép fokozatosan elő internacionális rombolóvá. Magyarul…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.11 11:01:42
@Djorkaeff: Akkor gondolom a emésztő gödrödnek sincs alja, már ha egyáltalán betonból van :D

További jó kis szarban tocsogást/tapicskolást kívánok :D - és még büszke is vagy rá, hehehe, na ez a nem semmi XD

@dennisthemenace: ezt nem a védelmedben írtam :D, csak én sem szeretem, ha valaki nem ad a munkájára, mert akkor nem ad magára.
Kétéves családi autó kétmillióért, ráadásul dízel, megy is, és alig fogyaszt valamit. Mi ez, ha nem a magyar valóság? Vélemények az azonos című írásunkról...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.07 15:12:02
@Astra király: Üdvözlöm a ismerősöd, az én ismerős körömben van egy alig használt, 0 kilóméterrel vett, motorhibás, benzinzabáló (város 10l) Lacetti, avagy szarzsák - ahogy ő hívja.
Belsőség Innen szép győzni 2010.06.16 07:13:39
Hihetetlen, de a Saab él. A saját szememmel láttam. Tényleg gyárt autókat, az új 9-5 pedig létezik, legalább húsz–harminc példányban. Sőt, vezettem is. Ilyen nem volt tizenéve: egy igazán jó Saab! Vélemények az azonos című írásunkról...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.16 15:25:52
@kultúrpesszimista:

"És bárhogyan is nézem, egyes-egyedül a svédek azok, akik 1) szerethető, egyedi autókat gyártottak"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.16 15:31:06
@Shadowbull: Nem vagy szimpi, mert elvakult vagy, de többnyire igazad van, oltsd le a majmokat! :D
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.14 01:32:07
@Tóta W. Árpád: liberáliskét mondom, neked annyi
Allez la France! 90.perc 2010.06.11 22:24:53
 A meccset a legjobban Domenech ingerült ordítozása foglalja a legjobban össze:-A Henry, a tojásom!-Hozom, uram - fut az öltöző felé a 12-es számú csatár, aki mindig örül, ha kicsit foglalkoznak vele.-Ne hozza... Vakarja!Henry pihegve fut oda a dolgát tenni, mert bár ez a meccs…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.12 09:08:32
@kicsiÉN: Magyarországon miért van ennyi kibaszott idióta :)?

Domenech meg mennyen a qva annyába
Két órányi repülőút, majd a Charles de Gaulle reptér (tudják, a Déesse nagy szerelmese) és Párizs. Ha Róma az örök város, akkor Párizs a nővére, a zsizsegő, folytonosan lüktető Szajna-parti metropolisz. A reptéren már feltűnt egy furcsaság, ám egyelőre még nem…..
Egy autó porlad az utcán. Egy rom, menne már a kukába, minek foglalja itt a helyet. De múltja van neki, csak még nem tudjuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.10 10:51:29
És a két eset nem függött össze egymással. Sietve igyekszem megnyugtatni az olvasót, senkinek semmi baja nem lett, ahogy a filmek végén szokás mondani, a jelenetek rögzítése közben élő állat nem szenvedett sem maradandó sem bármilyen sérülést. Péter fiam és a feleségem is…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.02 11:54:21
@Caravallo: Ennél még a Győzike is profibban gyártja a gagyit :), sikerült is magát beszopnia a retekklubba szemben spílerünkkel
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.02 12:10:44
@GYUSZI BACSl: De ez már nem Toyota, hanem egy roncs apukám
Raymond Domenech minimum ellenszenves és a vébé után távozik a válogatott kispadról. Az 58 éves tréner játékospályafutása nem annyira jelentős, mint a korosztályos és a nagy francia válogatott élén eltöltött 17 év. 1993-ban kerül az U21-es válogatott…..
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.05.31 12:22:00
@mistinguett: Nem tudom Mo-n miért gondolják azt rögtön az emberek, ha valaki valamilyen szempontból megjegyez bizonyos pozitív dolgokat, bizonyos országok működési kultúrájáról, hogy az rögtön a magyarok ellen van. Tényleg nem értem, miért gondolják emberek, hogy valami, ami pozitív máshol, az rögtön ellenük van (említettem a nyugati rendőrség kiváló munkáját, étkezési szokását, utcán történő segítőkészségét; tényleg ez olyan probléma, ami után azt kell hinni, hogy valaki azt hiszi, hogy Mo-n más emberek élnek?!). Képtelen vagyok megérteni, hogy ez miért nem úgy jön le másnak, hogy az, ami működik akárhol máshol a világon, arról miért nem úgy gondolkodunk, hogy át kell venni, mert jó. Miért kell rögtön a rosszat feltételezni, vagy azt, hogy az illető magyarellenes, illetve utálja a szülőhazáját. Vagyok annyira pozitív személyiség, hogy azt higyjem Mo-n az emberek teljesen le vannak stresszelve, szét vannak hajtva, és ezért túlfejlődött az ellenségképük és sok olyan dolog, ami elvileg egy egészséges társadalmi struktúrában szinte ismeretlen fogalom.
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.05.31 12:24:29
@bigthereal: "ahogy olvastam és tanultam, magamtól jöttem rá, hogy ezek az országok ellenségek."

Ezzel a hozzáállással már tényleg nem lehet mit kezdeni, sajnálatos.
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.05.31 13:58:36
Nyakig bemásztunk a BMW új szélcsatornájába. Fúj meleget is, hideget is, mint egy jó hajszárító - így Afrikától Alaszkáig le tudják szimulálni az időjárást Münchenben. Vélemények az azonos című írásunkról...
A kód neve Merkúr (törölt) 2010.05.30 23:30:33
604 a francia Mercedes, puha, óriási, hívogató, csodaszép. Milyen kár, hogy egy se maradt belőle. Vélemények az azonos című írásunkról...