Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egynagynulla

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Nem lesz bocsánat? 2011.04.28 12:01:00
  „Ebben az országban jóravaló magyar emberek vannak, akik élni akarnak, sokféleségükben, ilyenként és olyanként” — hangzik az európai válasz Gyurcsány Ferenctől, a magyar politikai élet egyik leginkább közutálatnak örvendő politikusától. De nagyon úgy…..
egynagynulla 2011.04.28 15:13:09
@tintamin: Hülyeség. A közbeszéd hanyatlása a büdös kommunistákkal kezdődött el '19 környékén a bikkfanyelvükkel, a hazugságaikkal, provokációikkal. Ezt csak folytatták a világháború után. A mai politikai szennyes meg SZDSZ-nek köszönhető, úgy '90 körültől, de ez sem meglepő, ők családilag hozták magukkal ezt az örökséget. És tényleg hányinger ez a hangnem, de óvatosan felhívnám a figyelmet, hogy ebben a kommenttengerben is erős balos túlsúly van, és valahogy az ő hozzászólásaik hordozzák magukon a mai gusztustalan közbeszéd stílusjegyeit.
egynagynulla 2011.04.28 15:21:36
@harmincas: Nézz utána: a listavezető a kormányváltás utáni elbocsátásokban a MSZP (2002), MSZP (1994), és a Fidesz 1998-ban csak a harmadik. A választási csalás meg tény, amelyet megállapított az OVB, csak az elbírálási rendszer sajátosságai miatt már elévült.

Higgadjatok már le, annyi ciki ez az állandó gyűlölet, ami csöpög belőletek! Higgyétek el, higgadtan nézve kellemesebb a világ, csak annyi kellemetlenséggel kell szeme benézni, hogy az városi legendák többségében nincs igazatok...
  A magyar kormány néhány hete 12 kérdésben érdeklődött az állampolgárok véleményéről az új alkotmánnyal kapcsolatban. A kellően eklektikus kérdéssor kapcsán az jutott eszembe, ha már ilyen szépen a folyamat végére értünk, hogy csokorba szedem azokat a kérdéseket,…..
egynagynulla 2011.04.19 11:06:23
A kérdések ugyan pro forma a döntéshozóknak szólnak, de az olvasó is megszólítva érzi magát, így:

1. Igen, feltétlenül.

2. Kötve hiszem, hogy tömegével szaladgálnának köztünk olyanok, akik kellően felkészültek ahhoz, hogy ilyen szakpolitikai kérdésekbe tényleg bele tudjanak szólni. És ebbe beleértendő a bármelyik alkotmányt a szószékről bírálók többsége is. Attól tartok, hogy megfelelő motiváció mellett bármelyik jogszabály bírálható, és a bírálatok egy része konstans mértékben jogos. És biztosan kijelenthető, hogy a „szakmai” bírálatoknak többnyire semmi köze nincs a bírálat tárgyához. Márpedig ha valaki mást mond mint amit gondol, azt úgy hívják, hogy hazugság.

3. Kérdés, hogy mi az alkotmánybíróság optimális jogköre. Mivel erre nincs fix pont a világban, lásd a 3. pontot.

4. Az ő ízlése szerint. Ha mindenben el kellene fogadni az ő véleményét, ő lenne az orákulum, a mostani alkotmány meg hibátlan lenne. De mint tudjuk, hozzá kapcsolható a láthatatlan alkotmány fogalma, és az mégis vicces, hogy az alkotmány szövegezésében részt vevő jogtudós követendő jogszabályként határozza meg azt, amit nem sikerült beleírni a saját művébe, hanem ki kellene találni az alkotmányozók szándéka szerint. Egyéb kérdésekben lásd a 3. pontot.

5. A mai politikai paletta és a modern demokráciák perverz belső logikája szerint ez itt és most nyilván lehetetlen lenne. Tényleg komolyan gondolod, hogy az LMP és az MSZP vagy a Jobbik bármilyen alaptörvényt nem tett volna politikai médiahisztéria tárgyává?

6. Lásd az 5. pontot.

7. Hát igen, hol? Lásd az 5. pont a demokrácia belső logikájára vonatkozó részét.

8. Ez az alkotmányról szóló népszavazás a legnagyobb baromság, amit valaki ez ügyben kitalálhatott. Miről kellett volna szavazni? Egy kész, ménkű hosszú és bonyolult szöveg elfogadásáról vagy elutasításáról? Ennek ugyanis semmi értelme, hiszen a részleteket ugyanúgy eldöntik előtte zárt körben, és utána már csak a politikai marketing szakemberein múlik, hogy mi a szavazás vége. Viszont ha egyenként kell szavazni a részletekről, az egész közröhejbe torkollna. Mennyire lenne egy ilyen alkotmány koherens vagy eklektikus? Egyébként meg a szavazókkal kapcsolatban lásd a 3. pontot. Én például a hozzáértésem hiánya miatt nem szeretnék ilyen kérdésben szavazni.

9. ?. Egyébként lásd a 3. pontot. Feltételezem, hogy néhányan arrafelé rendelkeznek hosszabb távú forgatókönyvekkel is, pl. azzal senki nem vitatkozik, hogy ott található a mai politikai élet egyik legjobb taktikusa.

10. Érezhetően ez így is történt, csak nem azok az alkotmányjogászok kerültek be a körbe, akiknek most nagy a hangja. És ez így, ebben a formában viszonylag természetes is.

11. Lásd az 5. pont. Tök mindegy miről van szó, ha lehet hisztériát kavarni a segítségével, akkor a szar fel fog jönni a víz tetejére. De csak emiatt nem lehet kussolni, és csak konfliktusmentes témákat felvetni. Lásd az 1. pont.

12. Biztos nem. De ha tök másként csinálja bárki, ezt a posztot szinte szóról szóra ugyanígy meg lehetett volna írni.
„[A magyar felsőoktatásban] a diákok nem nagyon tanulnak, a tanárok nem nagyon tanítanak, az állam pedig nem nagyon fizet.” Lányi András szociológus „Question: What is the first thing an arts major asks when he leaves university? Answer: Would you like fries with that?” Nemzetközi…..
egynagynulla 2010.11.15 09:47:15
@Elpet: A 80-as években végzet néhány ismerősöm példájából tudom, hogy 3 év után szálltak ki üzemmérnöki diplomával. Elképzelhető, hogy nem minden karon volt erre lehetőség.
egynagynulla 2010.11.15 09:54:02
@Dr. Zerge: Tudtam már, mielőtt elolvastam. Csakhogy a hazai adaptálása az.
egynagynulla 2010.11.15 10:45:11
@Dr. Zerge: 1. „Liberális” nem egyelő „hazai liberálisok”.
2. Hosszú lesz a várakozás bármilyen tűkön ülve, mert nem adok rá megoldást, engem nem ezért fizetnek. Viszont én adok pénzt egy csomó nyilvánvaló hülyeségre, azt meg hadd fikázzam.
3. Mint már említettem, a gyengeelméjűek átvették egy rendszer nevét és néhány jellemzőjét. És elfelejtették megnézni, hogy ahol egyáltalán nagyjából hasonló működik, ott hogy épül fel a rendszer. Így biztosan nem.
4. Ez nem lista, csak néhány olyan jellemző, aminek az észrevételéhez nem kell bolognai mesterfokozatú diploma sem.
5. Nem nagyon élvezem, ha nyilvánvaló butaságokba ölik a pénzem. Márpedig a mai magyar felsőoktatás alapszintje ma a maga 90%-os befejezési rátájával szinte értelmetlen.
Mandiner blog Forradalom helyett 2010.05.22 08:01:00
 „La Contre-Révolution ne sera pas une révolution contraire, mais le contraire de la Révolution.” (Az ellenforradalom nem ellentétes előjelű forradalom, hanem a forradalom ellentéte) Joseph de Maistre, ellenforradalmár   Kérjük kedves olvasóinkat, figyelmesen…..
egynagynulla 2010.05.23 13:14:57
@ÁrPi: Bizony, a kormámyprogramot a kijelölt kormányfő írja és terjeszti elő. A többes számú alany (vagy a még rettenetesebb szenvedő szerkezetek) a komcsi kommunikáció találmányai a felelősség elmosására. Itt az egyes első személy kifejezetten üdítő a magyar közélet nyelvhasználatában.

@flort: Én azt tartanám félelmetesnek, ha egy miniszterelnök a programot nem akarná következetes és megalkuvás nélkül végrehajtani. Az előző nyolc év mélyrepülését mintha éppen a következetlen és megalkuvó kormányzás jellemezte volna...