Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergius

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
gergius 2014.06.20 21:24:57
@diggerdriver: Igen valóban, egy bizonyos tűréshatáron belül.

Ez a megengedett maximális mennyiség szerepel is a szállítólevelen úgy max 5o-1oo liter általában, és ha ezt túlléped minden hozzáadott 1ol kb 5N-nal fogja csökkenteni a beton megtöréséhez szükséges erő nagyságát.

Szóval amikor azt látod hogy olyan nagy vagányul baszatják bele a több száz liter vizet a struktúrális betonba majd gondolj erre.

Nívósabb építkezésen ezért vannak ott a figyelők mert a tekik is előszeretettel vizeztetik agyon a betont, csak minél hamarabb otthon legyen. (A kockát persze még megcsinálják még a víz beladása előtt)
gergius 2014.06.22 13:29:21
@diggerdriver: Szép kis darab, biztos lehetett vele munka.

Külsős figyelőkkel legtöbbször nagy többszereplős építkezéseken (magas belvárosi épületek, hidak, felüljárók, gátak stb...) Annyit csinálnak hogy szótlanul állnak, néznek és feljegyzik hogy mi történik. Mikor mennyi beton érkezik, mennyi víz megy bele, folyástesztek eredménye stb... Az a szerepük hogy az ilyen összekacsintós, jó lesz az úgy csak haladjunk (a Duna TV-s régi munkavédelmis kisfilmekben látható univerzális kézlegyintés haha), döntéseket kiszűrjék. Ha túl száraz a beton és ésszerá vizezés vagy adalékok használata nélkül sem kezelhető akkor azt vissza kell dobni, mert szar a keverék.

Átlagos hétköznapi szinten nagyon gyakori a széjjelvizezés ami bizonyos esetekben megengedhető (tetőteres papírmasé házak alapjainál), de komolyabb épületeknél (iskolák, többszintes házak) szerintem már nem.

Szerintem alaposan körüljártuk a témat, szóval az alapokhoz visszatérve úgy érzem kimondható hogy bizonyos típusoknál elég gyakori az olcsó szárazabb betonok helyszínen hígítása költséghatékonyság végett.

U.i: Duna TV-re visszatérve a "2. Magyar hadsereg a Donnál" című doku-sorozat fent van youtube-on. Hadi történelmet kedvelőknek kötelező...
gergius 2014.06.24 22:12:20
@diggerdriver: Hi, nem hagyott nyugodni a téma és feltúrtam a régi site-os fotókat. Ezeknél a műtárgyaknál bizony nagyon fontos hogy mennyi liter kerül abba a betonba.

s678.photobucket.com/user/gergiusz/slideshow/DiggerDriver
A mai poszt egy visszatérés első lépéseit mutatja be, és mint ilyen nem lesz hosszú, de ha (reményeim és szerzője, Klappol ígérete szerint) sorozattá nemesül, akkor talán folyamatában kialakul majd egy kép arról, milyen is Németországból Magyarországra költözve…..
Egyedülálló anyaként még ott sem könnyű az élet, ahol az ember körül szoros a családi-baráti háló. Hát még külföldön, ahol sokkal kevesebb a segítség, és jobban magára van hagyva az ember. Mai szerzőnk, Orsi szíve szerint visszaköltözne Magyarországra, ugyanakkor fél…..
gergius 2014.06.11 07:18:14
@tildy[UK]: Megkérdezhetem miért kell erőltetni ezeket az idézőjeleket?
gergius 2014.06.12 09:58:18
@Határátkelő: Sorry, gondolom neked is aludnod kell és azt hittem hogy nem rakod be a posztomat (ami szerintem már előfordult).

Tildynek meg annyit hogy talán a saját háza táján nézzen körül mielőtt másokat letrolloz, mert ő egy nagy troll aki mindenbe beleüti az orrát, és folytonosan beszól másoknak.

Ezúton szeretném megkérni hogy nekem többet ne válaszoljon.
Az elmúlt évek válságának sok nagy vesztese volt, de talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Írország minden bizonnyal ott van a legnagyobbak között. Ezért nekem külön érdekes volt László írása, aki a helyszínen élte át azt az öt évet, még éppen elcsípte az aranykor végét…..
Abban semmi újdonság nincs, hogy a brit főváros rengeteg magyar otthonává vált az elmúlt években. Persze London drága is, az időjárás sem olyan, mint Magyarországon, az ételek is mások, és persze sok embernek az elején meg kell küzdeni az előrejutásért. A mai poszt egy…..
Pozsony történelmileg és a jelenben is érdekes hely, hiszen a magyar határtól nem messze lévén ezer szállal kötődik Magyarországhoz, valahogy mégis az az érzésem, hogy nem ismerjük igazán. Pedig ott is dolgoznak magyarok (például mai szerzőnk, Zsolt), akik a határátkelés egy…..
gergius 2014.05.09 23:54:38
Na ez erősen az OT OT-ja, de aktualitása miatt nagyon is határátkelőre való téma az alábbi linken:

Cím: Kiebrudalja túl drága ügyfeleit a Citibank [Index]
index.hu/gazdasag/2014/05/09/kiebrudalja_tul_draga_ugyfeleit_a_citibank/

A kérdés ennyi lenne csupán:

Vajon ezért is haza kell majd utazni személyesen vagy ők csak úgy zsupsz felbonthatják a szerződest ha te külföldön vagy?
Abból akad egy pár, a mai írásban három, sok szempontból tanulságos történet szerepel Zé tollából. Közös bennük, hogy egy kis tervezéssel, gondolkodással (és az egyik esetében talán kisebb arccal) mindegyik elkerülhető lett volna. „Az elmúlt napok itteni történései…..
gergius 2014.05.08 22:20:43
@Chris1024:
+@sodalisO [eng]

Igen mindkettőtöknek igaza van kidumálás az emberi dolog, az angolok is egyből elkezdenek a másikról beszélni amint kiteszi a lábát az ajtón. Sőt például az itteniekben az a legrosszabb hogy feljelentenek mindenért. Nem egy sztorit hallottam hogy bukta valaki a jogsit mert kocsmából hívták a renőröket mert legurított pár sört és beült a kocsiba, vagy benzinkúton megérezték rajta a piaszagot.

Azonban nagyon is karakteresen magyar tulajdonság az hogy munkabizottágokba tömörülve kifúrják a másikat a munkahelyéről, ezekkel a nyilvános fórumokon kibeszélésekkel karöltve. Tisztára mint a középkor, amikor kirakták az embert a kalodába a főtér közepére. Meg kell neki mondani, papa lusta vagy nem dolgozol, itt a járandóságod és szevasz. Nem kell utána még 1oo képernyős litániákban ecsetelni hogy ezt meg azt csinálta, mert senkit nem érdekel.

Én azért szeret(t)em ezt a blogot mert többségében konstruktív posztokat lehet olvasni a világ minden tájáról. Nekem nem hiányzik ez a sz@r, mert ott van bármelyik angliai Facebook-csoporton, hogy ki kit hogyan baszott át, mennyivel húzta le a másikat stb... Minden éremnek két oldala van, én pl. szívesen meghallgatnám az illetőt hogy ő hogy élte meg ezt az időszakot, mert valahogy a képet elnézve nem úgy tűnik mint egy olyan hely ahova szívesen jár be az ember dolgozni. Az a két ember úgy pörög mint egy botmixer meg egy ipari tésztadagasztó :)
gergius 2014.05.08 23:15:56
@Papagály: A munkabizottságot úgy értettem mint önjelölt sz@rkavarókat akik addig dolgoznak alád amíg el nem jutsz az általad említett kvalifikációs beszélgetésre. Az oda vezető utat kövezik ezek a bizottságok.
gergius 2014.05.09 21:31:14
@Chris1024:

Azt kell hogy mondjam hasonló tapasztalataim voltak nekem is, mikor év elején négy év után hazautaztam, úgyhogy terítek én is egy röpke kis litániában.

Kb úgy néznek az emberre mint a véres sz@rra és beindul a fejvágás ha meglátják nála a kék bankkártyát a pénztárnál. (Mivel sokkal olcsóbb ha kártyával fizetek mintha kp-t vennék le, értelemszerűen ahol tudok bankkártyával fizetek, szerintem teljesen természetes dolog amikor külföldön vagy)

Ha partin videózol az S4-gyel akkor játszod az agyad (UK-be kb. sarki csövesnek is Iphone5-je van, szóval valószínűleg tényleg jaszkarizni akarok vele)

Meghívsz mindenkit a szülinapodon kaja pia (annak rendje és módja szerint), aztán azt hallod vissza utána hogy ismételten "játszod az agyad a balkániaknak" hogy mennyire tele vagy.

Ha taxiba mersz ülni akkor már egyből Csekonics báró vagy (elégge felmentek az árak azt kell hogy mondjam), más országokban persze teljesen természetes dolog a taxihasználat.

Aztán a mindent átható általános depresszív közegről ne is beszéljünk, egyszerűen rossz érzés kimenni az utcára a sok búvalb@szott ember közé. Katasztrófális, szerintem soha nem fogjuk tudni behozni ezt az 5o éves lemaradást, főleg amíg ez a szemét banda van kormányon. (és ezalatt értsd az egész velejéig korrupt parlamentet és milliárdos csatlósaikat)

A csatorna sziget felőli oldaláról meg inkább nem beszélnék, mert már egy elcsépelt dolog. Röviden és tömören kerülöm a magyarokat ha lehet (nem megyek át az utca túloldalára, csak egyszerűen megyek tovább), kivéve azt pár embert akiket kedvelek. Nagyon sok csalódás ért már, amire szerintem ez a legjobb megoldás. Az asszimilálódás is jóval könnyebben megy ha nem folyton magyarokkal lógsz, és az angolod is sokkal jobban fejlődik.
Nem is olyan régen írt Klappol arról, milyen is a munka (és az élet) egy németországi raktárban dolgozva. A múlt heti poszt után elég sok hozzászólás és érdeklődés érkezett, ennek eredménye a mai írás, amely kissé részletesebben veszi végig, milyenek is voltak a…..
Ugyan Szent Patrik napján talán lehetnénk ünnepibbek is, de ma mégis inkább Írország picit sötétebb oldaláról lesz szó. A szerzővel, Eddie-vel lehet vitatkozni, és ti majd nyilván meg is teszitek, de ez az Írország is létezik. „Ma van Szent Patrik napja, az írek egyik…..
gergius 2014.03.18 10:07:28
@xxylon: Koszonom a hozzaszolasodat, es orulok hogy mosolyt csalhattam vele az arcodra.

Sajnos az ervelesed nem gyozott meg, es tovabbra is kitartok a kocsmaban tanultak mellett. Egy ropke google kutatas utan "thatcher benefit culture" keresoszoval kismillio cikket talaltam ami alatamasztja hogy igenis o a/is felelos hogy napjainkra tobbgeneracios benefites csaladok elnek Angliaban.

Teljesen ertheto, ha egy gyerek elott az a csaladi modell hogy anya ontja a gyerekeket, mig apu cidertol es olcso kokaintol bodultan hever a pamlagon ugy hogy egy napot nem dolgozott az eleteben.

Amugy a cikkiro tenyleg kicsit tullott a celon...
A közelgő parlamenti választások egyik nagy port felvert hozadéka, hogy az egyre több külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező választó csak személyesen voksolhat. Ma azzal foglalkozunk, mi is a teendő (még senki sem maradt le semmiről, legalábbis jogilag), miközben…..
gergius 2014.03.06 15:27:20
@házelőtthinta:
Ez egy tipikus irigy, rosszindulatu hozzaszolas.

A disszidansoknak van csaladjuk rokonaik barataik, es kulonben is meg mindig magyarok vagyunk csak az allando lakcimunk valtozott meg. Errol szol az unio.

Gondolj majd a kommentedre amikor felrekezel egy tudatlan azsiai doktor mert nem maradt orvos mar az orszagban, vagy amikor lehuzzak a fizetesed 10%-at a bankok "egyeb bankkartyaval kapcs. dij" gyanant, vagy amikor feltoltos villanyorak csipogasat hallod minden emeleten lefele menet a liftben egy lakotelepi panelhazban.

Na ez kb a jovokep most Magyarorszagon, es ezen szeretne mindenki valtoztatni...
gergius 2014.03.06 17:42:25
@bpetya75:
Nem beolvasasnak vagy visszavagasnak szantam, hanem mint nagyonis valoszinu es lehangolo jovokepnek. Ha valaki sertonek talalta akkor elnezest.

Es meg annyi hogy lehet pont az a parszazezer ember billentene el merleget egy ujabb 2/3-os rezsim (akar narancs akar skarlat) felol...

Ja es marha jo volt az a blogposzt a max 2 ciklusrol, le a dinoszauruszokkal >:O
gergius 2014.03.06 18:34:58
@MagyarJoe:
Igen ez igy megy. Az unokatesomnak azert kell majd Jordaniabol iderepulnie hogy lezarhassa az otp-s szamlajat. Mi szerencsere az utolso pillanatban ki tudtuk kiszedni ot az intrum justicia karmai kozul. Onnantol az ismert koreografia, kamatos kamat, bunteteshegyek, pikkpakk fent is van 100.000en.

Allitolag kozjegyzo altal hitelesitett meghatalmazassal is le lehet valahogy de nem 100%
Mindig van valamilyen sajátos hangulata azoknak az írásoknak, amelyek nem sokkal azután születnek, hogy valaki megérkezett az adott városba. Érdekesek az első benyomások, pillanatnyi hangulatok. Alighanem így lehet jellemezni Nóri írását is, aki egyébként már írt korábban…..
Sok év után hazatérve megdöbbentő látni a kétségbeesett országot, ahol az emberek magukba zárkóztak, és ahol a reménytelenség riasztó mértékben taszítja az alkoholhoz az embereket. A mai történet főszereplője közel nyolc év után látogatott haza és sokkolta, amit…..
Aligha véletlen, hogy Angliában a közép-európai határátkelőket előszeretettel lengyelezik le, függetlenül attól, hogy éppen melyik országból is érkezett az illető. Erre is példa Tibor mai története, ami persze nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert másodszori…..
A finalisták produkcióját elnézve nagyjából a műsor felénél egyértelmű volt, hogy az idei Britain’s Got Talentben komoly esélye van a magyaroknak a győzelemre, annak ellenére, hogy sosem voltunk a brit korona alattvalói. Hiszen a BGT-ben, ahogyan az a közönségszavazós…..
gergius 2013.06.09 12:05:08
@1 millióan Milla Jovovichért:

A nyelvtudás hiánya nem hinném hogy akadály lenne, hiszen pl London tele van egymás hegyén hátán élő angolul egyáltalán nem beszélő, hitelrabszolgaság elől menekülő magyarokkal.

Lehet fideszezni, meg mszp-zni de az igazság az, hogy amíg nem jön el az erkölcsi megtisztulás mind a közéletben mind a politikában így is fog maradni. Nézz körül a parlamentben, akik egykor a tömegbe lőttek a Kossuth téren még most is ott pöffeszkednek a laptopjaik előtt, kiöregedett hulladék művészek a mai napig jelen vannak a médiában és osztják az észt (Ki az a Lang György? Egy undorító kövér hernyó aki semmit nem tett le az asztalra az idióta mondókáin kívül. Egy ilyen ember milyen jogon ítélkezik mások felett?). Mindnek már rég el kellett volna tűnnie a süllyesztőben...
gergius 2013.06.09 12:41:00
@1 millióan Milla Jovovichért:

1. Elhiszem

2. Vagy az új munkavállalók kezdik el fúrni a TÖBBI-t mert irigyek a sikereikre. Nem egy olyan embertől hallottam már fórumokon, hogy magyar szó hallatán inkább átmegy az utca túloldalára. A magyar az már csak egy ilyen nép, nem fér meg egymással.

3. Igen külföldön is van korrupció, de ott már csak nagyban csinálják. Ott nem fogja kockára tenni az egzisztenciáját egy politikus (külföldön általában már megvan az egzisztenia és a vagyon mielőtt politikus lesz vki) azzal hogy pár milliócskát lecsíp egy óvodafelujításból, hanem csak a nagy pénzekre megy. Itthon mindenbúl lehúznak ezért nem megy előre semmi. Egyszóval ebben nem értek veled egyet.
gergius 2013.06.09 13:38:10
@ajatollah:

ajatollah = agyatlan troll
Szerintem nincs köztünk olyan, akinek még nem kellett fényezést javíttatnia. Ismerjük, hogy megy ez. A legkisebb javításra is napok mehetnek rá, de nem is ez a legnagyobb baj. Egy-egy elem fényezése szakszervizben akár 60-80 000 forintba is kerülhet, speciális esetekben még többe.…..
Csikós nagyon helytálló elmélete szerint az autó- és szerelésszerető ember előbb-utóbb megkapja a maga szaros kenyerét. Ez általában egy olyan autó/motor/traktor/busz, amit imád, szeret, mindamellett végtelen mennyiséget szív vele, káromkodik, szerel, alkatrészezik, hegeszt,…..