Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lúzer Manuel

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizony marad a köztársasági elnök, méghozzá egy jó ideig. Itt van pár ok, hogy miért.1. A Bizottság is megállapította, hogy az akkor életben lévő szabályok szerint járt el, bármilyen szabálytalanságot 1992-ben kellett volna a bírálóknak és az opponensnek feltárnia, nem húsz…..
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
Minden oldalról, minden világnézet felől vannak vélemények, amelyek szerint Geréb Ágnes szektás, fanatikus, kirekesztő, sarlatán, csak a saját elképzelését tartja elfogadhatónak, és persze, életek száradnak a lelkén. És minden oldalról, minden világnézet felől halljuk, hogy…..
Lúzer Manuel 2012.02.19 02:25:58
Közelítsük meg a kérdést a szabályosság-törvényesség és az ezzel kapcsolatos erkölcsiség felől.

Elsőre úgy tűnhet, nem a legjobb analógia, de ha következetesek akarnánk lenni, akkor bizony mégiscsak az.
1. Aki azzal érvel kérlelhetetlenól, hogy a törvénynek kell érvényt szerezni Geréb Ágnes ügyében, mert micsoda dolog az, hogy eltiltották már egyszer, mégis csinálta, az ugye maga sose tette semmit, amiről tudta, hogy törvénybe ütközik (gyorshajtás, piroson áthaladás, számla nélkül ÁFA-mentesen vásárlás, egy kis jövedelem-eltitkolás, bliccelés... hmm, megvolt)?
Általában ha valakit ilyenen rajtakapnak, akkor ő szokott a leghangosabban ágálni, hogy na ne már, mindenki ezt csinálja, stb.
Jó lenne, ha magukkal szemben ugyanilyen szigorú mércét alklamaznának.
Lásd még: "az vesse rá az első követ..."

2. Amikor valaki az erkölcsi meggyőződése szerint helyesen cselekszik és kifejezetten jobbító szándékkal, vállalva a következményeket, mivel úgy találja, már minden más lehetőséget kimerített, ezért szeg törvényt, azt polgári engedetlenségnek nevezhetjük.

"Henry David Thoreau „A polgári engedetlenség iránti kötelesség” című műve szerint, egy magasabb rendű törvény alapján minden embernek kötelessége megtagadni az együttműködést és elviselni az ezzel járó büntetést, ha az állam igazságtalan politikát folytat."

3. Űgy rémlik, Miniszterelnökünk maga is megszegte tudatosan a törvényt, mikor kordont bontott a Parlament előtt... akkor ez persze tudatos, bátor, jellemes cselekedetnek minősült, ugye?
Policity VV Mária 2011.10.15 10:50:00
A parlamenti patkó jobb oldalán, ideológiailag a jobb szélén ül egy nő, egy hölgy, egy képviselőasszony. Ő VV Mária. Ül egy nő, aki nem kémikus, mégis fejből tudja, hogy mi a tallium, az asztácium és a réz vegyjele. Ül egy nő, aki nem irodalomtörténész, mégis tudja, hogy…..
Egy szegény öregember szükségtelen megalázása vagy normális biztonsági intézkedés? Cm teljesen kiborult, hogy öreg, beteg nagybátyjával Ferihegyen a fémdetektoros kapunál levetették a bakancsát, aztán magasba tartott kézzel, a lecsúszó nadrággal küszködve vizsgálták át…..
A képen Stig Pedersen látható, a '80-as években alakult, de máig aktív dán D.A.D együttes "bazgitárosa". A különleges hangszer készítőjéről sajnos nincs adat, pedig kíváncsi lennék mi mindent alkotott még...Via: Pop Culture Will Eat Itself!!!, Guitar Made Easy..
Lúzer Manuel 2008.01.12 14:25:32
Végre hallottunk jó kis kifogásokat a légkondiról. Gyűtsétek össze a mávos aranyköpéseket:) Üdvözletem! Örömmel találtam rá erre az oldalra, végre valahol leirhatom, utazásaim rémtörténeteit.  Ime néhány az élményeim közül. Rendszeresen utazom IC vonattal, sajnos…..
Vázolnám röviden, hogy miért végződik látványos pofáraeséssel szinte minden olyan kísérlet, ami az Amerikában futó zsánerfilmek illetve sorozatok magyarítására vállalkozik: az írók-rendezők alábecsülik a provincializmus erejét, azt, hogy egy nagy téma kisszerű…..
Mi történik, ha a rendőrök a várakozni tilos tábla és a zebra közé parkolnak, amíg beugranak a Mekibe kajálni, a túlbuzgó polgár pedig rápörög és "intézkedni" próbál. MG sztorija: Alább látható a levél, amit a rendőrségnek küldtem egy tegnap éjszakai…..
Etelét, az Index fődizájnerét kérdeztük a dizájnváltásról. Ő meg válaszolt. Íme. Mik az alapvető változások? Színkódok, stílus, padding, letter-spacing, stb? Mindenhol próbáltunk az egyszerűsítésre törekedni. A régi Indexet már évek óta toldoztuk-foldoztuk és az…..
Az Úr üzenete is hamarabb odaér Ferrarival, miért ne lehetne árut szállítani Maseratival? Múltkor egy csoffadt Mustangot találtunk a Rotschild előtt, de innen már csak felfelé van, úgyhogy játék! Aki először fotóz rokkant hidrogéncellás/elektromos konceptautót áruszállítás…..
Lúzer Manuel 2007.07.23 17:11:14
Erre van egy verzióm. Lehet, hogy hasonló a helyzet, mint amikor én meglátogatom édesanyámat vidéken úgy kéthavonta 1-2 alkalommal.
Ott ugyanis a helyi önkormányzat az összes lehetséges parkolót fizetővé tette, még azokat is, amelyek a bérházak belső udvarában vannak, és annak idején kifejezetten a lakók részére készültek. Így ha odamegyek mondjuk fél napra, képtelen vagyok normálisan megállni, folyton szaladgálhatnék le és dobálhatnám a pénzt. Az sem segít, hogy anyunak van parkolójegye meg garázsa, ugyanis az ő garázsa túl kicsi az én autómhoz, az okos ÖK meg a parkolójegyet nem személyre adja, hanem autóra (mondjuk nem értem minek annak parkolójegy a kocsira, akinek van garázsa, de mindenesetre sikeresen akadályozzák meg vele, hogy arra az időre én parkolhassak, amikor ő a garázsban hagyja amúgy is a Corsáját.)
Van egy szomszédja, akivel jóban van, és a ház földszini portálján van könyvesboltja, ilyenkor el szoktuk kérni tőle az áruszállítós parkolócetlijét, hogy amíg ott vagyok, ne maceráljanak már.
Nem annyira a pénz miatt, bár engem sem vet fel, hanem egyrészt a dolog igazságtalansága miatt (ahogy simán einstandolták a lakók parkolóhelyeit az Önkormányzatnál), másrészt a fene fog folyton lemászkálni pénzt dobálni.
Lehet, hogy itt is ez történt, úgy értem, a kocsi a tulajé vagy rokonáé vagy mittudomén, és a bolt áruszállító cetlijét használja. Más kérdés, hogy az én autóm a tizedét se éri ennek...
Mellesleg ilyen áruszállítós izét bárki nyomtathat magának...