Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elaphurus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden nap, amikor hazamegyek a Haller utca végébe, golyónyomok fogadnak. Ott éktelenkednek a kapu melletti falon. És ott vannak a lelkekben is hat évtizede. Hatvan esztendővel ezelőtt hajnalban itt dübörögtek végig a szovjet tankok, hogy vérbe fojtsák a szabadságharcot. Masíroztak a Tűzoltó utca,…..
Elaphurus 2016.11.05 15:23:40
@GNDL: Csatlakozom Tótágashoz, almát a szilvával összekeverőnek magyarázni felesleges időpocsékolás.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Elaphurus 2010.06.13 17:41:10
Tota W ,mint minden Szlovakiarol szolo irasaban, most sem Szlovakiarol ir hanem Magyarorszagrol. Nem baj ez, hasznos dolog az Utopia, az olyan orszag, aminek a tukreben el lehet modani, hogy mi a baj a hazunk tajan. 2 dolgot azert tisztazni szeretnek, ami a hatar tulso felerol nem lathato.

1.Sok szo esik arrol, hogy vegre fel kene adni a magyar part etnikai alapu politizalasat es vegre *allampolgari* - h a szlovak kifejezest hasznaljam - alapon kene politizalni. Ami kevesbe nyilvanvalo ebben a diskurzusban az az, h az *citoyen* Szlovakiaban rejtetten szinten etnikai alapon all: a szlovak etnikai alapokon. Egyszeruen nincs Szlovakiaban nem nacionalista part vagy iranyzat, csak ez nem annyira latvanyos a fasisztoid kepzodmenyek mellett. Eleg csak arra gondolni, hogy kik alakitottak at a kozigazgatast oly modon, hogy a magyarok mindenhol kisebbsegbe legyenek (elarulom: Dzurindaek, es ha valaki ez ellen protestalt, szinten azzal lett elharitva, hogy etnikai alapon tamadja az uj rendszert, mert egy citoyen azzal bizony egyetertene...).

2.A szlovakiai magyar partok esetben olyan elkepetsztoen kicsi a szemetdomb, hogy azon csak egy kakast tud kapirgalni. Magyarorszagrol nem lehet latni azokat az apro reszleteket, hogy a Hid nem all masokbol, mint akik mar nem tudtak volna a politikaban maradni es nem csinalhattak volna az uzleteiket tovabb. Az olyan szakrtekrol meg mar nem is beszelve, mint az indexnek nyilatkozo Ravasz Abel, akinek kotodesei eleg kozismertek, am az indexen ugy lep fel, mint fuggelten politikai elemzo...