Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Róóbert

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új sorozatunkban olyan ételeket keresünk és tesztelünk le, amelyek "balatoni street foodként" színvonalas alternatívát jelenthetnek a strandkaják és a lehúzós, fagyasztott gulyást újramelegítő vendéglátóhelyek helyett. Újra leteszteljük a tavalyi kedvenceinket, és bemutatjuk az új beach food…..
Közhely: a legjobb sztorikat mindig az élet írja. És tényleg. Amikor elkezdtem összeszedni, hogy melyek voltak a legjobb olyan filmek, amik igaz történet alapján készültek, úgy terveztem, hogy összeírok egy hosszabb (40-50 tételből álló) listát és ezt szűkítem 10-re. De rájöttem, hogy ez szinte…..
Róóbert 2016.05.17 08:26:32
A Titanic elsüllyedése modern korunk egyik legdrámaibb katasztrófája volt. Blogunkon most rekonstruáljuk a tragédia utolsó óráit, amelyből egyértelműen kiderül: nem egyszerű emberi, hanem menedzsment hibák egész sorozata vezetett az emberéletek ezreit követelő eseményhez. A halottak iránti…..
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
Hétvégén felrobbant az internet geekebbik fele, miután egy rajongó elképesztő elmélettel állt elő arról, hogy valóban kicsoda az SW univerzum főgonosza és legnagyobb manipulátora. A hihetetlen részletességgel alátámasztott összeesküvés-elmélet elolvasása után én azonnal…..
Szerintem az egyik leggyakoribb kérdés, ami a szülőket manapság foglalkoztatja a pénzügyi piacon. Mivel a Magyar Államkincstár (jelenleg) 42.500 forinttal automatikusan nyit egy számlát a gyermek részére, mondhatni a téma megkerülhetetlen és minimum elgondolkoztató. Ugyanis minden szülő a legjobbat…..
Már a harmadik napnál járunk, megkapjuk az elején ugyanazt az ízelítőt és zsűribemutatást, amit eddig is. Én már nagyon unom, pedig a java még hátra. Az X-faktornál legalább kicsit variálták. Utána jön az összefoglaló, vagyis eltöltünk bő három percet a semmivel. Zé…..
Róóbert 2014.09.04 18:55:36
@jet set: volt. Én két kör castingon is voltam, de nem kerültem be az adásba. Ezek nem színészek, de számomra is meglepő, hogy csak érzésből mit rittyentenek egy óra alatt.
A kakaós csiga blog aktuális, minden bejegyzést követően frissülő kakaós csiga ranglistája. Ez a ranglista teljes mértékben szubjektív, aminek a kialakításában csak az összélmény játszik szerepet. Az egyes bejegyzések végén adott pontszámok egy 9-es skálán helyezkednek el…..
Többször kérték már, hogy írjak a munkahelyi folyamatos verbális és lelki agresszióról, az angolul mobbingnak nevezett jelenségről. Erről azért nem könnyű nekem írni, mert nincs előremutató megközelítése a munkavállaló -nekem álláskereső - számára, ha már kialakult a…..
Róóbert 2014.04.16 14:26:47
Óóó, erről én is mesélhetnék. Multinál a főnökkel történt túl egyenes kommunikáció "f: ezt nem lehet megoldani, ez egy multi, ne a céget akard megváltoztatni. én: márpedig ezt ne jelentsük ki, amíg nem próbáltuk meg, különben előbb vagy utóbb ránk dől az egész", valamint a "f: ez nem a mi felelősségünk, külföldről menedzselik; én: viszont az ügyfelek rajtunk verik majd el a port, nem mutogathatunk másra" miatti óvodás besértődés eredménye, hogy nagyon látványosan nem szól hozzám. Ezt levágják a többiek is, ezért láthatóan ők sem mernek már lepacsizni velem. Kaptam hirtelen egy vicces targetet (ÁFÁ-nak se lenne rossz) de nincs tisztázva, mi a bázisszám, és mi számít pontosan bele, pontosan milyen időszakokra nézzük. Közben az eszköztáramat is jelentősen megnyirbálták: egyértelmű, hogy mire megy ki a játék.

Mivel nem kedvelem a játszmákat, ezért nem veszem fel a dolgot. Inkább szarok bele az egészbe, kapom a kis fizetésem, amíg ki nem jelentik sajnálkozva, hogy "nem sikerült a számokat elérnem, sajnos elválnak útjaink"

Igazán sajnálom, hogy most nem teszek semmit, hogy a világ jobb hely legyen, megpróbáltam széllel szemben, de nem jött be. Úgyhogy most csak engedem magam sodródni az árral.

Ui: most azzal szívunk, hogy éppen ránk dőlni készül az egész, amit 3 hónappal ezelőtt talán még megakadályozhattunk volna. Ha egyáltalán megpróbáljuk.
A szerencsejáték régóta koncesszióhoz kötött, jövőre a cigi is ilyen lesz, és a hírek szerint a 15 százaléknál töményebb szesz árusítása is állami irányítás alá kerülhet - persze fogadni merek, hogy hirtelen a csirkelábból is pálinkát fog főzni mindenki, elvégre saját…..
sorok között Nulla vagy 2012.08.22 07:08:00
Bemelegítésnek ajánlom a Napi Gazdaság egyik múlt heti cikkét: Csak a pénzüket az unortodox gazdaságpolitika következményeitől féltő gazdagok - a privát banki ügyfelek - érnek valamint a Magyarországon tevékenykedő bankoknak.... - Csak a parázó gazdagok érnek valamit…..
A milliomos playboy megunta, hogy állandóan összekeverik a friss olimpiai bajnok tornásszal, így inkább lecseréli vezetéknevét. Korábban a tornász Berki törte a fejét névváltoztatáson, majd menedzsere arra kérte a szurkolókat, találjanak ki valamilyen becenevet Krisztiánnak,…..
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
Róóbert 2012.02.12 16:36:55
@STX Joe: Ha 61 éves vagy, és 1 év nyugdíj után visszazavarnak, hogy még dolgozz 6 évet, akkor visszamenőlegesen megfosztottak a jogodtól.

Ha most 30-40-50 évesen szólnak, hogy ne a 60. szülinapod körnéykére időzítsd a nyugdíjba vonulós bulidat, az nem visszamenőleg.

De remélem érted a kettő közti különbséget.
Róóbert 2012.02.12 17:09:49
@online távmunkás: nem tudom, hogy 58 évesen a fizetésükből mennyit fordíthatnak pihenésre, rekreációra.

"A minimálbér havi összege 2008. október 1-jét követően a 21 éves és ennél idősebb munkavállalók számára 1.387,49 euró; a 21 és fél éves munkavállalók számára, akik fél éves munkaviszonnyal rendelkeznek 1.424,31 euró; a 22 éves munkavállalók számára, akik egy év munkaviszonnyal rendelkeznek 1.440,67 euró."

"2009. augusztusi adatok alapján egyedülálló nyugdíjas esetén az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege havi 1213,44 euró. "

www.hrportal.hu/hr/munkaero-piaci-korkep-az-eu-tagallamaiban-belgium-20100806.html
Halandó emberként gyakorlatilag lehetetlen asztalt foglalni a világ legjobb éttermeibe - vonható le a következtetés az eater.com összefoglalója alapján. A gasztroszájt legutóbb azokat az éttermeket szedte csokorba, melyekbe egy asztalfoglalás nehezebb ügy, mint egy vasárnap…..
Nehéz ellenállni annak a pletykának, miszerint ami Schmitt Pálról kiderült, az csak a jéghegy csúcsa. Az terjed szájról szájra, mintha Orbán Viktornak lenne egy vaskos mappája, amelyre az egykori párbajtőrvívó nevét írták fel. Akadhat benne háromperakárhányas karton, egy…..
Róóbert 2012.01.13 13:42:38
Zavarba ejtő műtárgyat alkotott Charly Molinelli. Egy ipari préssel gondosan kockává lapított 490 lóerős Ferrarit roncsot pakolt egy alligátorbőrrel bevont dohányzóasztalba, melyre üveglapot tett. A Ferrari így mintha csak egy nyitott fekete koporsóban lenne felravatolozva, azzal az…..
2perc Lassított karambol 2011.08.08 19:32:00
Róóbert 2011.08.14 14:24:09
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől. Nézzük csak, hova jutottunk…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Orbán Viktor beszédével ma kezdetét vette a parlamentben a 2011-es költségvetés vitája. A kormányfő szinte alig szólt a jövő évi számokról – ezt inkább a szavakban szintén erős Matolcsy Györgyre bízta -, ellenben olyan keretbe igyekezett helyezni a mostani politikai…..