Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bajtai András

92 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1944. december 16-án született a New York állambeli Portchesterben, Egyesült Államok. A bostoni Berklee College of Musicban végzett tanulmányai után Abercrombie négy évig gitározott Johnny ,Hammond" Smith együttesében. A hatvanas évek végének akadémikus berklee-i “melegháza" után kiváló gyakorlati…..
Eredeti neve Leroy Bland. 1946. május tizedikén született New York Cityben, az Egyesült Államokban. Első példaké­pe Louis Armstrong volt. Abdullah olyan main­stream zenészekkel muzsikált együtt, mint Cal­vin Massey, olyan rhythm & blues énekesekkel, mint Solomon Burke, Little Johnny Taylor és…..
bajtai andrás Mint a mesemondók 2017.05.17 09:30:57
Ez már a ritkulás. Ereszkedő hanglejtéssel fejezzük be mondatainkat, és könyökölve hallgatjuk egymást, mint a mesemondók. Erre vágytam volna? Nézni, ahogy a rézfillérekhelyén ázik az utca, s a félelem lassan hitbe vált át? Séta közben jósolni neked tócsákból, mosolyból, éjjel pedig, sötét szobákban…..
Azt már tudtuk, hogy Greg McLean A haláltúra (Wolf Creek) című 2005-ös horrorfilmjéből egy spin-off minisorozat készül, de most végre befutott a hat részesre tervezett széria első előzetese is, de a premier pontos dátuma egyelőre nem ismert. John Jarratt bújt ezúttal is a redneck szadista…..
Június 10-től vetítik az amerikai mozik a Démonok között második részét, aminek rendezését legnagyobb örömünkre az első rész direktora, James Wan vállalta el – annak ellenére, hogy 2013-ban még azt mondta, nem rendez több horrorfilmet. Megnyugodhatunk tehát, hogy Wan korábbi vallomása ellenére…..
aeon flux trailer: holidays (2016) 2016.03.26 12:15:52
Tavaly februárban már megmutattuk a Holidays poszterét, most pedig befutott a remeknek ígérkező horrorantológia első előzetese is, amelynek szegmenseit többek között Kevin Smith (Agyar) és Kevin Kolsch, illetve Dennis Widmyer (Starry Eyes) rendezték. A filmet először a Tribeca filmfesztiválon…..
Június 24-én debütál Amerikában Jaume Collet-Serra cápás thrillere, a The Shallows, ami az előzetes tanúsága szerint egy egyszerű, ám annál feszültebb alaphelyzetre épül. Miát (Blake Lively) szörfözés közben egy óriási fehércápa támadja meg, de a lánynak sikerül szerencsésen megúsznia az esetet. A…..
aeon flux trailer: hush (2016) 2016.03.13 15:27:07
Tegnap mutatták be a South by Southwest (SXSW) filmfesztiválon Mike Flanagan Hush című thrillerét, aminek forgalmazási jogaira még a premier előtt lecsapott a Netflix, ennek köszönhetően pedig nem is olyan sokára, április 8-tól lehet majd náluk streamingelni ezt a remeknek ígérkező home invasion…..
Tavaly már nagy sikerrel körbejárta a különféle külföldi fesztiválokat Karyn Kusama feszültnek ígérkező pszichothrillere. A The Invitation egy baráti vacsorameghívás körül forog, ami a hatásos előzetes szerint korántsem egy ártatlan összejövetel lesz a gyanútlan vendégek számára. Kusama legutóbbi…..
Március 25-én mutatják be a tengerentúlon a They’re Watching című horrorkomédiát, aminek már meg is érkezett a hangulatosra megrajzolt posztere és a még eszelősebb előzetese, ami egy igazán pokoli és boszorkányos kirándulást ígér a nem is olyan messzi Moldáviában. Az eredetileg TVZ: Repossessed című…..
Május 1-jén folytatódik a Londoni rémtörténetek, és már meg is érkezett a harmadik évad első előzetese egy szépen megkoreografált és kellőképpen para poszter kíséretében. Az első két évad alapján én korántsem vagyok maradéktalanul kibékülve a Showtime gótikus crossover-horrorsorozatával, de mint a…..
A jazz rajongói (az vagyok én is) örülhetnek, hiszen Miles Davis után egy másik nagy és egészen más sorsú trombitásról is film készült, amit március 25-től vetítenek az USA-ban. A Born to Be Blue című életrajzi moziban Ethan Hawke kelti életre a legendás Chet Bakert, aki a cool jazz legnagyobb…..
A jelek szerint Greg McLean nem tétlenkedik, 2016-ban ugyanis két új horrorfilmmel is jelentkezik. A The Belko Experiment pontos bemutatási dátuma még nem ismert, de szerepelni fog benne Micheal Rooker, a The Darknesst pedig május 13-tól (ami péntekre esik) vetítik majd a tengerentúli mozik, és már…..
Stílusosan július 4-én mutatják be az amerikai mozik a Purge harmadik részét, aminek meg is érkezett az első előzetese. Az Election Day-re keresztelt folytatásban visszatér Frank Grillo, a filmet pedig ezúttal is James DeMonaco rendezte, akinek az első két felvonást is köszönhetjük. Készült egy…..
Ha így folytatják Hollywoodban, akkor két-három év múlva már a Ház az erdő mélyént is remake-elni fogják, de addig is megérkezett Eli Roth 2002-es debütáló horrorfilmjének, a Kabinláznak a feldolgozása. A Roth produceri felügyeletével készült filmet Travis Zariwny rendezte, akinek az IMDb szerint…..
Egyelőre a Cloverfield spinoffjaként emlegetik Dan Trachtenberg rendezői bemutatkozását, aminek ma megérkezett az első előzetese egy hangulatos poszter kíséretében. A történet főszereplője egy fiatal asszony (Mary Elizabeth Winstead), aki az autóbalesete után egy pincében tér magához.…..
A tavalyi Torontói Filmfesztiválon debütált a Southbound című horror-sci-fi antológia, és eddig elég jó kritikákat kapott. Volt, aki az indie horror generáció Homályzónájának nevezte, egy másik kritikus pedig az 1982-es Creepshow - A rémmesék könyvéhez hasonlította kiszámíthatatlan és beteg humora…..
aeon flux meghalt alan rickman 2016.01.14 14:04:40
2016. január 14-én 69 éves korában rákbetegségben elhunyt Alan Rickman brit színész, adta hírül a Guardian. Alan Rickman 1946-ban született Londonban. Karrierjét a hetvenes évek végén kezdte, és a színpadi szerepek mellett olyan kultikus filmekben is felbukkant, mint a Robin Hood, a tolvajok…..
Egy brutális gyilkosság forgatja fel egy fiatal punkegyüttes koncertjét, a banda tagjai ezért a helyszínen ragadnak, ahol skinheadek kezdik el terrorizálni őket, a vezérüket pedig nem más, mint Patrick Stewart alakítja. Megérkezett Jeremy Saulnier (Murder Party, Blue Ruin) harmadik filmjének az első…..
A tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon még Enragés címmel mutatták be Éric Hannezo első egész filmjét, a Rabid Dogs-ot, ami nem más, mint Mario Bava 1974-es kultklasszikusának (Cani arrabbiati) a remake-je. Tegnap meg is érkezett a filmhez készült első hivatalos poszter, ami engem rögtön megvett…..
Újratöltve:   Egy zenélő doboz mindig felcsendül, lehetőleg már a főcímzenében. A gyerek (leginkább tíz év alatti kislány) véres jeleneteket rajzol. Akasztófát, kést, ledöfött, fekvő testeket. A főszereplőhöz becsengetnek, és valahonnan, csak úgy kap egy dobozt, amiben furcsa dolgok vannak. Egy…..
Az első hivatalos promókép után megérkezett a Démonok között második részének első előzetese is. Én örülök, hogy James Wan mégis visszatért a horror műfajához, a feszültséggel teli trailer pedig bizakodásra ad okot. Csak aztán nehogy pofára essünk majd a végén. A filmet június 10-től vetítik az…..
Az eredettörténetek izgalmasak is tudnak lenni, az persze már más kérdés, hogy menyire tesz jót egy-egy titokzatos, semmiből jött horror-ikon kultuszának, hogyha fellebbentik a fátylat a megszületéséről, a múltjáról vagy éppen a szörnyeteggé válásáról. Rob Zombie a két Halloween-filmjében éppen ezt…..
Pascal Laugier 2008-as Mártírok című horrorfilmje a francia horror újhullám legextrémebb és legmegterhelőbb alkotása, ami sok más kiváló európai horrorfilmhez hasonlóan szintén nem kerülhette el, hogy az amerikaik feldolgozzák. Január 22-én mutatják be a tengerentúlon a…..
A horrorrajongók legnagyobb bánatára James Wan 2013-ban még azt nyilatkozta, hogy örökre szakít ezzel a műfajjal és nem rendez több horrorfilmet. Azóta a Halálos iramban hetedik részével kasszát robbantott, a korábbi nyilatkozatával ellentétben a New Line Cinema fejesei pedig…..