Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buba Blictrix

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "Ők az önző elit tagjai, akik ha CSERE van, elmennek New Yorkba, Hong Kongba meg Párizsba tanítani."                                                  …..
Jávor Benedek szerint aggasztó a kormányfő valóságérzékelésének teljes hiánya. Szerintem meg az aggasztó, amit Jávor (Schiffer, Bajnai usw.) a politikáról gondol. A szimpatikus (és unszimpatikus) hülyék gyülekezetében, ami a hazai "demokratikus" ellenzék, nincs egy figura (na…..
Egy húsz éve dolgozó, munkáját 4 hónapja elveszítő 40 éves szakmunkás kevesebbet kap majd az államtól, mint az a cigányember, aki nem is akar dolgozni, viszont több gyereke van. Csodálkozunk, ha a szakmunkás is beáll majd szebbjövőzni? (Fotó: Huszti István/Index) Nem gondoltuk…..
Buba Blictrix 2011.04.28 13:30:17
@Transylvanianmixedgrill:
Így, ahogy mondod. Bizony nem lesz megoldás mindaddig, amíg nem valósul meg, hogy olyan emberek kezébe kerüljön a probléma "...akik láttak már összetett problémákat megoldva is."
A magyar politikai elitben ilyenek nincsenek, és külön tragédia, hogy a mostaniban sem. Sajnos senki nem hajlandó tudomásul venni, hogy a vezérelvűség (a capo di capi iránti feltétlen hűség és megbízhatóság) elve alapján kiválasztott garnitúrák csak a nemzetvesztést tudják előmozdítani. A Vezér dönt mindenben (ez nem vicc!!!) - ami a nagykönyv szerinti totális kudarc előjele. Ennek következtében semmiféle fejlődést nem mutat a magyar államigazgatás abban a tekintetben, hogy projekteket rendesen kitaláljon, konzisztens gyakorlati elemekre bontson, aztán következetesen megvalósítson, folyamatában értékeljen és korrigáljon. Szolgai, kiszoláglói mentalitást követő, laposan jóvahagyért kuncsorgó apparátus még soha nem volt képes a bonyolult problémák megoldásához szükséges lokális kreativitásra - amit az a szubszidiaritási elv valósítana meg, amivel az EU egyik alapelve, és amivel mi megint szembe megyünk.
A kérdés annyira bonyolult, és olyan sokféle és sokszintű probléma-kezelést igényelne (ne tévedjünk el: a cigányság integrációja az ország előtt álló talán legsúlyosabb feladat, mert az oktatástól a munkaügyön, a belbiztonsági, egészségügyi, népességpolitikai stb., stb. területeken át szinte mindent érint) - amire ez a kurrens politikai elit egészen egyszerűen, és sajnos szisztémikusan alkalmatlan. Éspedig nem is annyira észbeli, mint morális habitusuk okán. Ami a vezérelvben manifesztálódik. Ebből nagyon nagy baj lesz.
Mi különbözteti meg a Fidesz gazdaságpolitikáját a Széll Kálmán-tervhez kísértetiesen hasonló programot megvalósító, de az IMF és az EU elvárásainak „behódoló” Bajnai-kormányétól? Az új alkotmányba két, sokak által nehezen megmagyarázhatónak tűnő elem is…..
Buba Blictrix 2011.03.31 11:29:37
@il_: Például én. Szvsz a "gazdasági függetlenség" egy értelmetlen fogalom, ezért az elérésére való törekvés értelmetlenség. Elismerem, szépen hangzik, de a ha annyit jelent, mint "zárt kereskedelmi állam", akkor egy éven belül Ceaucescu Romániájához jutsz, és narancs, rizs és gyapotültetvényeken fognak kötelező önkéntes munkát végezni a gyermekeink. Ha viszont nem a "zárt kereskedelmi államot" jelenti, akkor mit? Várom a választ. Üdv, BB
Buba Blictrix 2011.03.29 12:00:25
@pali923: Mármint Észak. :)
Mezei Balázs vallásfilozófus, az ELTE BTK oktatója, a PPKE BTK Filozófiai Intézetének igazgatója, az MTA doktora arról, hogy létezik-e „Heller-network", a továbbélő kádári struktúrákról, mammutpályázatokról, a Filozófiai Kutatóintézet körüli botrányról, a…..
A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is! Uramisten, már ők is?! Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás…..
Buba Blictrix 2011.01.13 23:44:23
@Myta: Ezt hogy érted, babám? Csak nem humornak szánt számítógépes grafika-kollázsokat tekintesz valóságnak? Ha így van, akkor talán jobb lenne gondolkodás helyett valami gyakorlatibb dologgal foglalkoznod.
Buba Blictrix 2011.01.13 23:47:34
@Béla Bácsi: Mondssza, összeszámoltad, hogy hány könyv, hány oldalon, milyen nyelven jelent meg a 6-7 különböző projektben? Persze vondd le a rezsiket, az adókat, az Akadémia meg az ELTE által kivetett 20% jutalékot, a konferencia részvételeket, a könyvtári beszerzéseket, stb., - s utána légyszi tedd közzé a x Ft/oldal eredményt. Eladdig kicsit agresszívnek és előítéletesnek tűnik, amit mondasz.
Buba Blictrix 2011.01.13 23:53:12
@orasmester: Tényleg? Szerinted minden résztvevő zsidó? Mondjuk Borbély? (Az elhíresület Filozófiai Intézeti pályázat igazgatója?) Vagy Schmal Dániel (PPKE)? Vagy Dobszay László (őt is támogatta ugyanakkor az NKTH)? Vagy Ritoók stb., stb. Baj van, ecsém. Ezek nem zsidók, hetedíziglen. Mindössze tehetséges, nyelveket tudó, gondolkodni szerető emberek. Persze tudom, lelkileg zsidók.... Aha, értem. De a baj itt már nem velük van ...
Időről időre megfogadom, hogy Szijjártó Péterről nem írok - van a kapitális baromságoknak egy fokozata, amely fölött valójában már szóra sem érdemes az egész. Komoly ember hülyeségről nem nyit vitát. Amiért viszont mégis szólnom kell, az a cinimzmus és demagógia. A…..
Amikor a pénztárak a csacsik elkezdtek egy gyenge próbálkozást reklám formájában az őket kellemesen és kulturáltan államosító gőzhenger ellen, akkor abban a pillanatban jött a sebészi pontosságú professzionális kommunikációs visszabaszás az erő alkotmányos oldaláról -…..
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
Buba Blictrix 2010.10.15 09:42:52
@hvuk:
A korrekciokhoz:
1. Ezzel a ponttal egyetertek. Elvileg valoban lehetseges, hogy ideiglenes adokat vessen ki a kormanyzat, de itt is a legfontosabb a jogbiztonsag, illetve a "fair" eljaras, a kiszamithatosag az erdekes. Szoval itt elvileg nincs vitam. Az is vilagos, hogy a forgalom alapjan megallapitott savos adozas versenysemleges, tehat OK.
2. Ez az erv szerintem nem jo. Egyreszt nem vilagos, hogy mi tortenik az elvett penzzel: visszaadja-e a kormany (kamatokkal), vagy sem. Ha nem: akkor ez mindannyiunk maganvagyona egy reszenek allamositasa. Ha igen: akkor a kulfoldi adossag belfoldive valo konvertalasa. Az erved veget viszont vegkepp nem ertem: miert baj az, ha egy nyp kulfoldon fektet be? A kulfoldiek meg nalunk. A befektetesek eredemenye pedig nalunk jelenik meg, azaz a kulfoldi tokepiacrol meg hozzank erkezik a penz.
3. Nagyon fontos, amit a bizalomrol mondasz. Ezt a bizalmi toket, attol felek, meglehetosen eljatszottak a magyar kormanyzatok, a "kreativ konyvelesi" technikaktol kezdve (amit egyebkent pl. az elso Orban-kormany is muvelt, pl. az MFB kolcsonein keresztul), a nyilvanvalo (gorog tipusu) hazudozasig (de ez sem csak a Medgyessi - Gyurcsany kormanyok bune volt).
Ez termeszetesen nem fogja azt jelenti, hogy a jellemgrof multik majd akkor szent felhaborodastol vezetve elmennek innet, nem, de azt igen, hogy ez felarakba fog kerulni, ami dragabba teszi a beruhazasokat, kreativabba a konyvelesi es profitszerzesi strategiakat, es ez mind penz, penz, penz.
Amit nem latok, az az, hogy Orban Janos (na jo, Kadar Viktor) mikozben a FAZ-ban dicseri Bajnait, itthon szidja, mikozben a globalis kapitalizmus valsagarol papol, es kozben exportorientalt gazdasagot akarnak, csokkentve az allamot, de novelve a felelosseget, - tulajdonkeppen mire megy ki a jatek? Rettenetes voluntarizmus-szagot erzek a levegoben, ami, gondolom nem kell tortenelmi peldakat ideznem, nagyon-nagyon rossz illatu.
Buba Blictrix 2010.10.15 09:54:44
@Gyárfás:
1. Egyetertek, h a penztarak nem teljesitenek igazan jol. De: ezt nem azzal kell orvosolni, hogy beszuntetjuk oket, hanem azzal, hogy nagyon teljesitmenyre osztonozzuk oket.
2. A feloszto-kirovo rendszer a jelenlegi demografiai illetve foglalkoztatottsagi adatok mellett hogyan is fogja az en nyugdijamat biztositani? Minden szakerto azt mondja, NyE-tol KKE-ig, hogy elemi matematika szerint a befolyo osszegek nem fogjak tudni fedezni a kiadasokat. Akkor mar inkabb onallo megtakaritast kellene preferalni - aminek persze a biztonsagossaga problema, azaz csak konzervativ befektetesek megengedhetoek, meg igy is rizikosak, de _kell_ alternaitva, nem?
3. A penzt mindaddig allamositottnak tudom, amig nem kapok garanciat arra, hogy a 14 honapnyi befizetesem meg fog jelenni a mnyp-i szamlamon (adott idoszakra szamitott hozammal kiegeszitve). Ui. varhatolag lesz jelentosebb tozsdei emelkedes - ennek a hozama az en penzemet hasznalo allamnal fog megjelenni?
Nem?
Kés a toroknak, izzó tekintet, a szoborrá vált seriff arcába szikáran köpött szavak vágódnak: „Szállj re rólam, vagy olyan háborút kapsz, hogy el sem hiszed.” És tényleg: a Rambo után szinte az egész ’80-as évek arról szólt, hogy egy ember egy egész…..
Buba Blictrix 2010.10.04 10:22:43
@Rusznyák Csaba:
A cikk hatarozottan olvashato. Es sztem Schwarzi nem is olyan rossz, mint a szobeszed tartja. Persze, ettol meg nem lesz Anthony Hopkins, de meg Gregory Peck sem, de amit a True lies-ban, illetve kulonosen a Last action hero-ban muvel, az nem rossz. Es Sly meg a Ramboban (a legutolsoban) a rezignalt, minden vonasaban megcsomorlott harci ferfiu alakjat eleg jol hozza. Nem azert mondom, de az egyebkent nagyszeru Jet Li mimikaja sem megy tul a minimalison - igaz, azt rendkivul kifinomultan csinalja.
Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti…..
Buba Blictrix 2010.05.21 11:11:04
Udv! Hát azért vannak fenntartásaim. Először is, mit szóljanak azok, akik szerint nem isten a Történelem Ura. (Szerintem amúgy igen, de a Történelem Ura sehol nem tett igéretet arra, hogy "általa nyer új hazát Bendegúznak vére" - azaz a magyar nemzet történelmi küldetésére.) Persze, van utalás a preambulumban a "másként gondolkodókra", de mi van akkor, ha valaki nem gondolja, hogy a népek örökké léteznek? (Pl. az, aki biblikusan gondolkodik?) Másodjára, egy büdös szót nem látok arról, hogy milyen kemény és erőszakos magyarosítás váltotta ki pl. a horvátok (akkori) magyarellenességét, hogy csak a kevésbé ismertet említsem. Trianon egyik oka éppen ez volt. Aztán az meg logikailag sem stimmel, hogy "e cselekedettel hozzájárulunk a Kárpát-medencében együtt élő népek és nemzetek kölcsönös megértésen és együttműködésen alapuló békés jövőjéhez" - hiszen hogyan lehetne egyetértés abban, ami a magyaroknak tragédia, viszont a szlovákoknak, horvátoknak, románoknak örömünnep? És általában: helyes egy ilyen gyakorlat? Gondolok itt arra, hogy az angol birodalom emléknapja mellé be lehetne vezetni a mongol nagykánság emléknapját, az Ottomán Birodalom emléknapját, a Nagymorva Birodalom minket közelebbről érintő emléknapjával együtt. Különösen ez utóbbi milyen szépen segítené elő a Kárpát-medence népeinek kölcsönös megértését, nem? Sajnos, a történelem már ilyen - van, aki győz, van, aki veszít. A magyar királyság hosszú ideig győztes volt, mára nem az. Ezen lehet síránkozni, meg múltba révedezni, de a jövő sokkal fontosabb, és annak kilátásait nem szokta a status quo ante visszajajongása fényesíteni.