Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabadházi-hegy (törölt)

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél A cinegék 2011.12.06 08:57:00
Az ősz elmúltával, a tél közeledtével vonuló madaraink helyett kertjeinkben egyre inkább az itt maradó, áttelelő és az időközben északabbról hozzánk érkező madárvendégekkel találkozunk.Kétségkívül a leggyakoribb téli madaraink a cinegék. Sok fajuk él Európában, mi a 4…..
  Legyen a Városháza és a Károly körút közti placcon egy új tér, Budapest főtere.    Hogy milyen legyen, arról közösségi tervezéssel döntsön nép. Az ötletpályázatra különítsünk el húszmillió forintot. Nagyjából így lehet összefoglalni az LMP tegnap tartott…..
Szabadházi-hegy (törölt) 2011.07.29 10:12:08
@metropolis.: a magadfajta épületfetisiszták miatt élhetetlen Budapest és költöznek el a zöldövezetekbe az emberek, ami miatt azok egyre kevésbé zöldek, továbbá generálják a sok problémát a közlekedéssel, amihez meg nem létezik valós, normális, európai értelemben vett elővárosi rendszer, nincs P+R rendszer, semmi. De építsünk be minden talpalatnyi helyet, mi?

Az, hogy valaki nem látja puszta szemével a Gödör túlhasználtságát, őt minősíti, hiszen elég csak az állapotokat megnézni.
Szabadházi-hegy (törölt) 2011.07.29 11:05:46
@metropolis.:a gödör a túlhasználat azon szintjén van, amikor krőzusként se tudod karbantartani. tudomásul kell venni, tudom, nehéz ezt egyeseknek, de az emberek még mindig igénylik a zöldet a városban. bizonyára meglepő dolog ez és lehet, hogy néhány száz év múlva lehet genetikailag úgy újraklónozni az embereket, hogy ez az igény már ne legyen bennük, de jelenleg még létezik a zöldre való igény. ez egyszerűen biológiai szükséglet, nem tudod se konditeremmel, se légkondival, se semmivel se pótolni. az európai kis-, közép- és nagyvárosok azért élhetőek, mert parkok és terek hálózatai szövik át őket és nem csak épület és épület.
Szabadházi-hegy (törölt) 2011.07.29 12:06:24
@metropolis.: persze, költözzön ki még több ember, legyen még több autó, még több forgalom, még nagyobb lepény az agglomeráció. nem esik le a likas kétfilléres, hogy ez zsákutca, mert örökké öngerjesztő folyamatot indukál?

@fedkvas: nincs valódi hálózat, Bp. zöldfelületi rendszere szigetszerű. és azok a szigetek is parányiak európai mércével mérve, pedig nyugaton kellemesebb az éghajlat, nem kontinentális, mint itt.
2009-ben az SZDSZ-es városvezetés egy szuper ötlettel állt elő, ami azonnal hamvába is halt: "Sávlezárásokkal idézne elő dugókat a budapesti közlekedésben nyáron a fővárosi önkormányzat, hogy tesztelje forgalomcsökkentési terveit.Teljes sávokat zárnának le a nagyobb…..
 Látványtervek készültek a leendő lakótelepről, ami közel 100 méter hosszú épületekkel 650 méter szélességben épülne bele a vidék kertvárosias látványába. A képek minden irányból, különféle távolságokból lettek készítve. A képre kattintással a nagyobb…..
 2011-től a lakossági földgázszolgáltatás esetében is bevezetik a több blokkos tarifát. Ennek értelmében évi 1200 köbméteres fogyasztásig nem lesz emelés, ezt követően sávos rendszerben emelkednek a tarifák, de a gyerekek után járnak majd kedvezmények.A lakossági…..
A Dísznövénytermeszési tanszéken 2000-ben nemesített Tilia 'Szent István' fasor a K épület előtt, és az ahhoz tervezett lámpatestek egyike. Most először fordult elő, hogy a nyertes kiválasztása illat alapján történt. Nem vagyok különösképpen hárs-rajongó, de már június…..
Szabadházi-hegy (törölt) 2010.07.02 12:50:20
Varánusz DózerLand 2010.06.19 13:01:00
Illés Zoltán államtitkár szerint a leghatékonyabb árvízi védekezés a dózerolás.Az még nem világos, hogy csak a miskolci Auchan áruházzal van baja, vagy mindennel, ami egykori vagy jelenlegi ártéren épült. De sajátos logikáját követve érdemes belegondolni, mi mindent kell…..