Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megszivtam

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten két olyan találkozó is lezajlott, amelyek eredményei alapjaiban fogják befolyásolni az európai biztonságpolitikát, valamint az éppen javában zajló fegyveres konfliktusokat: kedden John Kerry amerikai külügyminiszter találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,…..
Megszivtam 2015.05.17 01:15:13
@maretz:

Remélem a Forbes magazin elég "hiteles" és "nyugati" a számodra.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket, persze lehet, hogy mind a Gallup, és a Gfk nem elég nyugati (esetleg Putyin befolyása alatt áll) és hibás a felmérése miszerint egy év után is a lakosok 97% helyesli a csatlakozást.

www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/one-year-after-russia-annexed-crimea-locals-prefer-moscow-to-kiev/

Persze könnyü az USÁ nak más farkával verni a csalánt. A szankciók leginkább a Németeket és az EU-t (bennünket is) sújtanak.

Közben az USA jól elvan, az Orosz exportja annyit növekedett, amennyit az EU-é csökkent.

Az USA atomerőművek egy része Orosz uránnal üzemel és pl. a Boeing a szankciók várható életbelépése előtt gyorsan berendelt 3 évnyi felhasználásnak megfelelő mennyiségű Orosz titánt, ami nélkül a Boeing repülőket nem tudnák megépíteni.

De ha úgy gondolod, hogy a Krími népszavazást megbundázták, akkor miért nem kérdezel meg egy külföldi megfigyelőt, aki ott volt. Van köztük magyar is.

Arról pedig, hogy ki hol fenyegeti a másikat nézd meg az ARD interjúját Putyinnal,

www.youtube.com/watch?v=BdlXqyZHB9k

vagy a Bundestagban mondott beszédét.

www.youtube.com/watch?v=9jyLQmyg9hs

Ha pedig a nyugati sajtót bármennyire is hitelesnek tartod, akkor neked kötelező olvasmány Udo Ulfkotte könyve

Eredetiben : www.amazon.de/Gekaufte-Journalisten-Udo-Ulfkotte/dp/3864451434/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1431817787&sr=1-1&keywords=ulfkotte

Vagy már magyarul is elérhető : www.libri.hu/konyv/udo_ulfkotte.megvasarolt-ujsagirok.html

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de ennyi idős koromban én már nem hittem a mesékben. A mai világban különösen Ukrajna ügyében nagyon komoly hit kell, hogy valaki elhiggye a nyugati "sajtó" meséit.
A magyar újságírók, közszereplők és internetes véleményformálók egész hada határozottan tudja, kinek a megrendelésére hajtották végre Borisz Nyemcov meggyilkolását. Kinek az érdeke, hogy megöljék az orosz ellenzék egyik vezetőjét másfél nappal egy nagyszabású moszkvai…..
Megszivtam 2015.03.01 18:37:21
@mortullus:

Az alábbi cikk szerint egy Volosin nevű Ukrán pilóta lőtte le a gépet egy SZU-25 gépről levegő-levegő rakétával :

counterinformation.wordpress.com/2014/12/24/meet-the-pilot-who-shot-down-malaysian-boeing-mh-17-vladislav-voloshin-the-plane-was-in-the-wrong-place-at-the-wrong-time/

Persze ezt a hírt sem kürtölte világgá a mainstream media
A korábbi világégés előzményei arra intenek, hogy a politikusokat és a nemzetközi intézményeket rá kell kényszeríteni a megegyezésre. – Az háborút jelentene, hidegháborút, az USA és Oroszország között kapcsolatok teljes megszakítását – reagált Andrej Kosztyin, az…..
Tegnap az MNO lehozta a Portik Tamás maffiózó és Laborc Sándor szocialista titkosszolgálati vezető közötti találkozók leiratait, a PestiSrácok pedig a teljes jegyzőkönyvet, ami szépen bemutatja, hogy milyen jó kapcsolatban voltak egymással. Három kedvenc mondatunk belőle (tessék…..
Szokatlanul korán, már egy évvel előbb elkezdődött a 2014-es választási kampány, de sajnos a hangvételben semmi előrelépés nem történt. Bajnaiék egy héttel ezelőtt előálltak egy faék-egyszerűségű képpel, ami azt ábrázolja, hogy Gordon idejében 265 forint volt egy euró,…..
A 4-6-os villamos különleges szerepet tölt be Budapest közlekedésében és városképében. A villamos meghatározza a Nagykörút arculatát, a Nagykörút pedig Budapestét. Ez a világ legforgalmasabb villamosvonala, mely közel 220 000 utast szállít naponta. Itt közlekednek hát az…..
Megszivtam 2012.09.23 00:35:21
Gyönyörűek a Combinok de úgy gondolom, hogy ekkora luxust nem engedhettünk, engedhetünk meg magunknak.

Számomra a Combinók a Demszky féle korrupció mestermunkáját jelentik.

Hogy kell e az alacsonypadló nem tudom pontosan megitélni, de ha ennyire elengedhetetlen, akkor hogyan tudott eddig a körúton olyan villamos közlekedni, mely nem alacsony padlós volt. Ráadásul évekkel, sőt egy két évtizeddel ezelőtt még kevesebb volt a személygépkocsi és sokkal többen tömegközlekedtek az akkor még 2 milliós fővárosban. Persze ne legyünk kegyetlenek a mozgás sérültekkel szemben, hiszen nekik elengedhetetlen az alacsony padló. Elég lenne ha csak egyes kocsik vagy a kocsik középső része lenne alacsonypadlós. Ez nem olyan elegáns megoldás, csak sokkal olcsóbb.,

Ha pl Tatra (vagy más) villamosokat választottak volna, akkor biztos, hogy negyed - ötöd árba kerültek volna. De csak volna, mert mi a Combinokat kb 3x-os áron vásároltuk meg. Könnyen utána lehet nézni, hogy más európai városok 1.5 millió Euroért vettek Combinokat ami 250 Ft/Eur árfolyamon csak 375 millió szemben a mi milliárdos darabárunkkal. Hmmmm .... érdekes. Nem is tudom miről is vált híressé a Siemens hazánkban és más országokban. Hát szerintem nem csak a kiváló termékeiről, hanem az olajozott korrupciójáról.

De nézzük meg egy kicsit a történetet közelebbről is. A nagyköruti villamospályát még a Combinok előtt felujították. Igen ám de a felujított pálya teherbírása nem bírta el a korszerű és nehéz villamosokat. (A rossz nyelvek szerint már eleve nem véletlenül történt így a felujítás.) Ezért olyan műszaki specifikációjú közbeszerzési pályázatot írtak ki, melyet csak a Siemens tudott megnyerni a könnyebb sulyú aluminium vázas villamossal. Meg is nyerte. Közben kiderült, hogy rossz a konstrukció, törnek a villamosok ezért áttervezték acélvázasra. De arról már senki sem szólt, hogy így nem felel meg a közbeszerzési pályázatnak, mert az acélvázas villamos nem teljesítette a kiírt feltételeket, tehát a pályaázó hiába szállítja le az acélvázas villamosokat nem lehetett volna átvenni, mert nem felel meg a kiírásnak. De nálunk ez nem jelentett problémát, az acélvázas villamosokat elfogadták, pedig ezekkel a villamosokkal nem nyerték volna meg a pályázatot.

Még egy szó az áram visszatáplálásról. A Combinó - és minden korszerű villamos - fékezéskor és lassításkor áramot táplál vissza a hálózatba ezáltal takarékosabb az üzemeltetése. A többlet elektromos energiát erre épített pörgettyűs energia tároló állomások raktározzák el addig amíg valamelyik gyorsító villamosnak nincs szüksége a többlet energiára. Igen ám, de ilyen energia tárolók nincsenek a körúton és nincs is nagyon hely ahova fel lehetne építeni a nem éppen kicsi szerkezeteket. Nem baj megoldották a problémát barkácsolással. A korábban több elektromos szakaszból álló köruti pályat egy szakaszossá alakították, így valahol talán éppen pont akkor elindult vagy gyorsított egy villamos aki felvette a másik éppen fékező villamos energiáját. A hosszú szakaszok miatt vastagabb felső vezetékek kellette, azok azonban nehezebbek, így jobban belógtak, és ez okozta a sok áramszedő törést az elején.

Hát szerintem ezért nem volt felelős döntés ilyen drága villamosokat venni.

Persze lehet, hogy rosszul tudom és nem is így történt, de szerintem akkor is súlyos pénzkidobás volt a Combinó, olyan luxus, amit nem engedhetünk meg még akkor sem ha nem háromszoros áron vettük volna.

Aki nem hiszi járjon utána.
Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak…..
Megszivtam 2012.02.24 17:40:25
@c: Nem csak az órabére volt jó :

4+5+6+1 = 16 rendebeli bűnért összesen 18 hónap az azt jelenti, hogy bűncselekményenként kb 34 nap(!) börtön jutott neki.

Ki az aki nem vállalna százmilliókért 34 napot ?
A Nemzeti Vágtát idén nyáron adta el Vágta G.T. Kft. a Lovas Show Kft.-nek, amelynek tulajdonosai a Lázár testvérek és Mondok József izsáki polgármester, a fogathajtó szakág elnöke. A Vágta G.T. Kft. két tulajdonosa Tamás István üzletember, az International Business School…..
Megszivtam 2011.09.16 11:11:00
@GGG77: Teljesen egyetértek.

Nem vagyok járatos a sport világában (egyszerűen nem érdekel) de ha nem lenne szponzoráció, akkor ez azt hiszem a sport (és sok ingyenélő) végét is jelentené.
Május 23-án, hétfőn a BKV kivont a forgalomból 43 metrókocsit, "mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek", idézve Tarlós Istvánt. Előtte való héten ugyanis a megszaporodó metróhibák csúcspontjaként kiégett egy metrókocsi. A Fővárosi Közgyűlésen, ahol…..
Közel három év után ma végérvényes, másodfokon lezárt Szoboszlai Barna bírósági ügye. 2008. július 1-én éjszaka három ittas férfi (aznap volt a segélyosztás) áramütést szenvedett egy kesznyétei ház kertjében, mivel a tulajdonos, Szoboszlai Barna a veteményes köré…..
A világért sem szeretnénk, hogy rossz kedvvel induljatok neki a hétvégének, ezért jó hírekkel zárjuk a mai napot.Először is: a postaládámba pottyant narancssárga hírlevelet kinyitva látom, hogy az elmúlt két nap "igaztalan, hülye, hazudós, komcsi, impotens, komcsi, hülye,…..
Európai Parlament, foglalkoztatási bizottsága, a magyar uniós elnökség programjának bemutatása: "A romák integrációjához az emberbaráti megfontolások mellett jelentős gazdasági érdek is fűződik, hiszen bevonásuk a munkaerőpiacra nagyban hozzájárulhat a versenyképesség…..
Megszivtam 2011.01.26 12:24:40
@Droli: "A támogatások többségét adójóváíráson keresztül kellene folyósítani, és a többi járandóságot is feltételekhez kellene kötni"

Van egy borzasztó egyszerű feltétel, amit egy mondatban le lehet írni : Egy család által felvett segély, támogatás és bármilyen jogcímű juttatás összesen nem lehet több, mint a minimálbér kétszeresének (ennyit kereshetne két szülő) 70%-a.

Ha ezt bevezetnék, akkor már megérne elmenni dolgozni, mert a két minimálbér több mint annak a 70%
Horváth Csaba ingyenbékávéja kevés (vagy éppen már túl sok...) volt a budapestieknek, nem őt választották meg főpolgármesternek. Most előállt egy, a maga ördögi módján zseniális ötlettel Tarlós hátbaszúrására. Ezzel négy év múlva kitűnően lehet majd kampányolni,…..
Megszivtam 2010.12.10 10:58:05
@DArchAngel: Így igaz !

A becsületes dolgozók és adófizetők csak újabb pofonokat kapnak, amikor a link embereket támogatják.

Ezt hívják kontraszelekciónak. És 40+20 év kitartó rombolásának sajnos van kitörölhetetlen eredménye.

Ilyenkor eszembe jut, hogy mekkora marhaság a tücsök és a hangya meséje.
Ha valaki jár párizsban, akkor menjen el a temetőbe és mondja meg Lafontaine-nek, hogy lóf@sz a seggébe !
"A MAL Zrt. hazánk második legnagyobb alumíniumipari vállalkozása. Ma Magyarországon csak Ajkán folyik timföldgyártás. A MAL Zrt. 100%-ban hazai magántulajdonban van, jegyzett tőkéje 3 milliárd Ft. A vállalat több mint 1100 főnek ad munkát Ajkán és környékén, ami…..
Vastagbőr A jogállamért! 2010.11.03 08:31:00
Az Index fotóját máris jelölném az Év sajtófotója címre: Gyurcsány Ferenccel és a háttérben figyelő Nagy Imrével a jogállamért! A Charta újra akcióban lépett, mert most már tényleg itt a diktatúra, nem lopakodik, ott ül a miniszterelnöki székben! A Fidesznek azonban…..
Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem…..
A Borsod megyei rendőrség előtt le a kalappal, sok munkájuk ellenére is megőrizték kreativitásukat. Az Uzsoranaptár után most egy újabb közérthető kampánnyal rukkoltak elő. Dr. Csiba Gábor a Borsod-A-Z. Megyei Kórház főigazgató főorvosa, valamint Dudás Péter r. alezredes a…..
A vörösiszap-ügy legfrissebb történései:a védőgát épül, Illés Zoltán sk. vezette fel a nemzetközi sajtót a tározó repedéseit 10 cm-ről bámulni; a MAL Zrt. vezetése bocsánatot kért, tagad valamit és másvalamit megerősít; a slaggal csapatós Bakonyit letartóztatták, Hende…..
Megszivtam 2010.10.11 16:00:15
@Énbagoly: Elolvastam a hozzászólásomat mégegyszer, lassan. Nem látok benne dühöt, csak a felelősségről szólok. Csak abszurdisztánban van ilyen és én szeretnék végre hazaköltözni. Legyen végre mindenki felelős a tetteiért, a politikusok és a megacégvezetők, ne csak a kisemberek és a kisvállalkozások.

U.I. : írd meg mi a düh a hozzászólásomban, mert én nem látom
Megszivtam 2010.10.11 16:15:12
@Énbagoly: Igazad van, tényleg kiabáltam.

Te meg figyelmetlenül olvasol :) Én Budapesten lakom Abszurdisztán fővárosában, de szeretnék hazaköltözni Magyarországra. Én is nap mint nap szívok már jó néhány évtizede és nekem is rohadtul nem tetszenek a dolgok, pedig a legtöbb gennyes probléma pofonegyszerű motiváló törvényekkel megoldható lenne. Elférne egy A/4-es lapon. (Vagy söralátéten :)
Megszivtam 2010.10.11 16:31:03
Egyre elképesztőbb fordulatokat vet a vörösiszap-katasztrófa ... A Magyar Tudományos Akadémia tagjai megállapították, hogy a vörösiszap nem mérgező. Azt írják, maga az iszap nem mérgező (gondolom csak vörös) a gond a vízzel van, mert az durván lúgos, és harmadfokú égési…..
A hétfői Kolontár melletti gátszakadás Magyarország eddigi legnagyobb környezeti katasztrófájának ígérkezik. Mi magyarok azonban nem hazudtoljuk meg magunkat, katasztrófa ide vagy oda elkövetünk jó néhány pofátlan dolgot. Most íme egy csokorban a TOP 5 leghülyébb/pofátlanabb…..
Megszivtam 2010.10.06 17:51:24
@tölgyes:

két nagyon érdekes cikket találtam az ügy hátteréről, érdemes végigolvasni :

www.magyarhirlap.hu/velemeny/meregkeverok.html

www.zalapress.hu/reszletes.asp?MainID=37&HirID=2740&SubID=0
Ma kezdődött meg Demszky Gábor főpolgármesteri pályafutásának utolsó hete. 20 évet töltött el a legmagasabb, közvetlenül választott politikai tisztségben (igaz, 1990-ben még közvetett választással került oda), a főváros élén. Két évtized még egy ekkora város életében…..
Megszivtam 2010.09.27 17:47:45
@derelyegrádi szellem: Csak egyet tudok érteni minden szavaddal :))

Remélem, hamarosan költözik Budapestre, mondjuk a Venyige utcai BV intézetbe.
Vastagbőr Pankrátorok éjszakája 2010.09.21 11:01:00
Török Gábor tette ki a Facebookra, zseniális, a budapesti választás egy plakáton :) A képre vagy ide kattintva bejön szép nagyban a poszter! Én már nem is "választani" szeretnék, hanem ezeket a meccseket szotyival és sörrel, teli tüdővel végigkiabálva megnézni.…..
Szűcs Erika sajtófigyelői "munkájáról" Horizont már megemlékezett egyszer, tegnap pedig Papcsák "Elszámoló" Ferenc is kifejtette róla a véleményét. Illetve hát inkább a vizsgálat által feltártakat. Csupa jó hír. Mármint az ügyészeknek, mert kezdhetik…..
Megszivtam 2010.09.07 12:00:11
@derelyegrádi szellem:
Szerintem egyszerűen megoldható ez a kérdés :
A sajtótörvénybe (média törvénybe) kellene egy sort beilleszteni :
Aki cikkében (ujság, rádió,TV, internet) büncselekmény elkövetéséről ír az köteles megtenni a feljelentést az illetékes hatóságnál.

Ezzel egyidőben megemelném a hamis vád szankcióját.

Ujságírók úgy is csak olyat mernek leírni amit (jogilag) bizonyítani tudnak.
Ha valaki komaly cikket ír akkor nem nagy munka elküldeni pl.az ügyészségnek is.

Szerintem ez igen egyszerűen megoldaná ezt a kérdést...

Szerintetek ?
Megszivtam 2010.09.07 12:41:47
@minimalista:
Miért ? Nem akarjuk, hogy az ujságíróknak is legyen felelőssége ? Csak a politikusok felelősségét óhajtjuk ?

Ahhoz, hogy ne pusztuljon el ez az ország ismét be kell vezetni a FELELŐSSÉG fogalmát MINDENKINNEK. Addig csak egy "Következmények nélküli ország" vagyunk.
Bőhm András egy csodálatos, 25 évet átívelő publicisztikával lepett meg mindenkit. A főszerepben természetesen Demszky Gábor. Bőhm 1994 óta tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, 1998 óta országgyűlési képviselő is volt, 2002-től a szabad demokrata frakció vezetője a Fővárosi…..