Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Francsics Miklós

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A "Balettintézet bontása?" cím azért elég erős anyagot feltételez, még az Urbanista láthatatlan forgóóráról lógó jégcsapokkal ékesített pszichedelikus rovatában is. Pedig tényleg ezzel a topikkal landolt egy olvasói levél az Index postaládájában. A mellékelt fotón…..
Francsics Miklós 2010.05.20 21:28:46
A valóság...
Az Andrássy út 25. épület (volt Balett intézet, Drechsler palota stb.) jelenlegi tulajdonosa a portugál tulajdonban lévő Aquapura Hotels Villas & Spa Budapest Kft. Az Aquapura nem az első tulajdonos, az épületet a szabad ingatlanpiacon vásárolták meg az előző tulajdonostól, aki már nem az Önkormányzat volt.
Jelenleg az épületen állagmegóvási munkák folynak, melyeknek része a homlokzatok veszélytelenítése (a leeséssel fenyegető elemek eltávolítása) az épület körüli védőtető felújítása, megerősítése, az épület csapadékvíz elvezető rendszereinek (a tetőn és az épületen belül) rendbetétele, a beázások megszüntetése, hogy csak a legfontosabbakat említsem.
Bontásról szó sincs!!!!
Csak néhány meglazult, életveszélyt jelentő díszítő elem eltávolítása törénik. A munkák a Kultúrális Örökségvédelmi Hivatal jóváhagyásával és szoros szakmai felügylete alatt zajlanak. Minden eltávolított elemet gondosan megőrzünk a későbbi reprodukálás, újragyártás céljából.
Az épületen zajló állagmegóvási munkák lebonyolításával a tulajdonos, a portugál tulajdonban lévő Consulgal Hungaria Kft. bizta meg. A munkák gyakorlott, hasonló feladatokon már tapasztalatot szerzett alvállalkozók bevonásával folynak. A képen látható csapat is több kiemelt kategóriájú budapesti épületen dolgozott már.
Francsics Miklós okl.építészmérnök
Consulgal Hungaria Kft.
P.s.
Amikor a fotó készült, én ugyanannak az Andrássy úti irodaháznak a tetőteraszáról irányítottam a munkát.