Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabad az Á

58 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020. március 6-án alapítottuk meg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat. Azóta küzdünk a szociális válság felszámolásáért. Bejelentettük, hogy milyen anyagi juttatásokat fogunk adni az embereknek, ha kormányra kerülünk. Kijelentettük, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a rendszert csak egy…..
A koronavírus-járványban kiemelkedően szerepet vállaló dolgozók tiszteletére új aprópénzt nyom a Magyar Nemzeti Bank. 10 és 20 forintosokat. Ha van ami borzasztó, akkor az ez. Őszintén remélem, hogy az érintettek kikérik maguknak ezt a sértést. Magyarországon egy dolgozó (Tanár, Ápoló, Dajka,…..
Azt mondta Kásler miniszter úr (aki ezek szerint most már nemcsak egészségügyi miniszter hanem gazdasági is), hogy jó lenne megemelni a fizetéseket, de hát nem lehet. Nincs rá pénz. Tessék kérem megérteni, hogy a kapitalizmusban a dolgozónak egyszerűen nem jár annyi. 40 év meló, pár hét szabadság,…..
Nem a járvány okozza a szociális válságot, hanem a kapitalizmus/Orbán Viktor/ahogyan élünk 2020. március 6-án bejelentkezett az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, melynek egyik alapítója vagyok. A sajtótájékoztatón elmondtuk, hogy missziónk a szociális válság megoldása. 5 nap múlva a…..
Az elmúlt három évtized legszomorúbb eseménye zajlott tegnap Budapest belvárosában. Az apropót az adta, hogy egy éjszakai verekedésben egy fiatalember megölt két másik fiatalembert, akik történetesen ultrák voltak (Az Újpest szurkerek magukat inkább az olasz hagyományokhoz kötik, ezért őket inkább…..
Most, amikor osztalékok kifizetésének van itt az ideje, és minden nap olvashatjuk, hogy a miniszterelnök családja és a barátainak a családja több milliárdos osztalékot vehetnek fel, egy picit érdemes elgondolkodni azon, hogy jól van-e ez így? Ha ők felvehetnek munka nélkül milliárdokat, akkor…..
Persze járvány van, sokan betegednek meg és sajnos sokan meg is halnak. Ez borzasztó. Ami még borzasztóbb, hogy a Fidesz valamilyen ismeretlen oknál fogva, úgy döntött, hogy az egész járvány ügy kommunikációját rábízzák Müller Cecíliára, aki újabb és újabb fura járványkezelési ötletekkel áll elő,…..
Az elmúlt hetek vitáiban a kormányoldal egy óriási csúsztatással él. Mikor azt mondjuk, hogy pénzt kell adni az embereknek, azzal lőnek vissza, hogy nem osztogatunk segélyeket. Uraim! Ki beszél itt segélyről? Én biztos, hogy nem! Az elmúlt 30 évben (figyelem, rendszerszidás következik!), mióta…..
Teszi fel a címbéli kérdést az az átlag honpolgár, aki még nem unta meg a járvánnyal kapcsolatos hírek figyelését és értelmezését. Értelmet, logikát keresni már nemigazán lehet. Eligazodni meg pláne nem. A miniszterelnök – ugye senki nem gondolja, hogy Müller Cecília talál ki itt bármit is –…..
Engedjük el, hogy országunk miniszterelnöke nem feltétlenül a pontos tények embere. Engedjük el, hogy ez az ember és társai, nem a Kádár-rendszer kikacsintós – egyenlősdi évtizedeit hozzák vissza, hanem a Horthy korszak legsötétebb időszakait. Beszéljünk arról, hogy a miniszterelnök azt mondta,…..
A véres polgárháborúval született, és végső soron diktatúrával fent tartott Szovjetunió és a szocialista blokk széthullásával, 30 évvel ezelőtt szabadjára lett engedve a kapitalizmus. Ez azt jelentette a valóságbolygón, hogy a kelet-európai országokat is totálisan lerohanta a kapitalizmus és a…..
A 2008-as világválságot a banki hitelezések egészen elképesztő anomáliái okozták. Az államoknak kellet beavatkozni, hogy ne legyen még sokkal nagyobb a baj. Így is milliók mentek tönkre, veszítették el vagyonukat, legrosszabb esetben öngyilkosok lettek. Most, hogy a koronavírus-járvány bedöntötte…..
Orbán Viktor 10 év (állítólagos) gazdasági fellendülés után, amikor is (állítólag) teli az ország kasszája, meg a gazdaság is kőkemény alapokon nyugszik (ezért 375 forint az euró), gyakorlatilag tegnap azt mondta, hogy nem ad semmit az embereknek. A nyugdíjasoknak majd jövőre adnak egy heti…..
Transzneműek nemváltó műtétének akadályozása? Önkormányzatok önnálóságának beszántása? A Városliget projekt újbóli be izzítása? Tényleg ezek a legfontosabb dolgok? Ugyan már. Orbán Viktor azt csinálja amit már hosszú évek óta. A kő liberális toposzokat támadja, hogy a sajtó ne arról beszéljen,…..
A koronavírus-járvány úgy tűnik alapjaiban rengeti meg a Föld nevű bolygó országait, de leginkább a nyugati világot, és benne természetesen hazánkat, Magyarországot is. Mi történik? Miért állítja le a gazdaságát egyik napról a másikra az emberiség egy olyan betegségtől, mely természetesen…..
Immáron két hete van vészhelyzet Magyarországon a korona vírus miatt, nézzük meg mit tett eddig a miniszterelnök azokért az emberekért, akik ezt az országot üzemeltetik. Nem kell fizetni a banki hiteleket. Nos, ez kedves gesztus, valóban. Csakhogy előbb – utóbb újra fizetni kell. Megemelt…..
Bár a parlamenti rendszerben látszódik, mégsem tudtram ma elmondani azonnali kérdésemet Orbán Viktornak a Parlamentben. Az azonnali kérdés műfaja gyakrolatilag elérhetetlen a független képviselőknek, bár ma Kövér engedélyezte, hogy függetlenek is feltehessék a kérdéseiket, tekintettel a…..
A 20. században két világháborúban jóval több, mint 100.000 millió ember halt meg. Földrészek voltak romokban, emberi roncsok hevertek mindenütt szó szerint. Csak az I. világháborút követő spanyolnáthában 50-60 millió (!!!) ember halt meg, elképesztő kínok között. Olyan kisebb vérfürdők, mint a…..
A koronavírus hatásai már látszódnak. 10 év állítólagos fejlődés után ott tartunk, hogy egy vírus megjelenése azonnal recesszióba löki a gazdaságot, és ez azt jelenti, hogy egy átlag magyar család azonnal bajba kerül, ha a koronavírus hatásai kapcsán elveszti a munkáját, vagy ne adja az ég,…..
Kijött az új adat a KSH-tól, miszerint a magyar bruttó átlag bér 406.400,- forint. Ez amúgy nagyjából 270.000 ezer forint nettó fizetésnek felelne meg. Kormányunk természetesen ezzel a számmal fog turnézni a médiában, hogy mennyire jól mennek itt a dolgok.Van az azonban egy apró probléma ezzel a…..
Az országgyűlés a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatban tart rendkívüli ülést ma a kormányoldal kezdeményezésére. Válaszom a kormány tematizáló kommunikációjára. Jogbiztonság erről kell beszélni, a mai napon: De mit értünk jogbiztonságon? Mit jelent ez a kifejezés valójában? Sok…..
2020. február 17-én, hétfőn kezdődik a Parlament idei ülésszaka, 10 óra 30 perckor a gazdasági bizottság is ülésezik.Meghívtam erre a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hogy beszámoljon a brutális inflációról és a forint-euró sosem látott árfolyamáról. Mit tesznek, mit terveznek, mit szúrtak el. Mit…..
Nem kaptam meg a kért adatokat, így ismét benyújtottam az írásbeli kérdést, arra vonatkozóan, hogy valójában mennyi a hazai medián bér. Ez a legpontosabb mutatója annak, hogy valójában mennyit is keresnek ma a bérből és fizetésből élők. Miért fontos a médián bér? 2018-ban a Magyar Szakszervezeti…..
Mi ellenzéki politikusok sokszor beszélünk átláthatóságról, tisztességes politizálásról, következetességről. De a gyakorlatban kevés eset van, hogy nem csak beszélhetünk róla, hanem cselekedhetünk is. A vagyonnyilatkozatok leadása egy ilyen helyzet. A parlamenti képviselőknek idén is január…..
Megkérdeztem újra a kijelölt gyalogátkelőhelyeken történt gázolásokról a rendőrséget. Brutálisak a tavalyi számok is. A balesetek majdnem fele Budapesten, a tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik. Négyből három halálos baleset szintén fényjelzés nélküli zebrán…..