Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabad az Á

130 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három évvel ezelőtt egyedül szavaztam nemmel gyermekvédelmi törvényre a magyar Országgyűlésben. Azért szavaztam nemmel, mert pontosan tudtam, hogy milyen állapotban van a gyermekvédelem Magyarországon. Azért szavaztam nemmel, mert nem értek egyet azzal, hogy az állam kiszervezi az egyházakhoz és…..
„El tudok képzelni olyan szituációt, amikor azt ajánlom a DK elnökségének, hogy Karácsony Gergelyt támogassuk Budapest főpolgármesterének” – ezt válaszolta Gyurcsány Ferenc az Egyenes beszédben arra a kérdésre, hogy támogatja e a jelenlegi főpolgármestert. Ez a politika nyelvén azt jelent, hogy…..
Magyarország harminckét éve rendszert váltott. A közösségi eszmén alapuló mezőgazdaságot, a nehéz- és könnyűipart leépítettük, és egypárti diktatúrából átváltottunk demokráciára. Könyvek százait fogják írni az elmúlt bő három évtizedről, és a könyvek jelentős része azzal fog foglalkozni, hogyan…..
  Nagyjából két héttel ezelőtt két rakéta esett Lengyelország területére, és tragikus módon kioltotta két ember életét. Az egész bolygó közvéleménye megdermedt, hiszen egy hasonlóan provokatív szituációból 1939 szeptember 1-én már kitört egy világháború. Csakhogy az USA elnöke – nagyon helyesen –…..
Több mint harminc éve szabadversenyes kapitalizmus van – újra – Magyarországon. Ez nálunk annyit jelentett, hogy felszámoltuk a “rothadó szocializmus” vívmányait, az önálló mezőgazdaságot, a nehéz és a könnyűipart, sok ezer milliárdot fizettünk külföldieknek, hogy idejöjjenek vállalatokat alapítani,…..
Szóval az van, hogy Schiffer Andrással sokszor, sok mindenben volt vitám a múltban. Most sem értek vele mindenben egyet (például az atomenergiával kapcsolatban). És minden bizonnyal a jövőben is lesznek olyan pontok, amiben nem értünk egyet, és ez így nagyon jól van. De speciel abban, hogy a…..
Míg a nagyhatalmak úgy tűnik végzetesen játszmáznak a Föld nevű bolygón, az éppen újra frontzónába keveredő Magyarországon sem unatkozik az, akinek van ideje a megélhetési válságának a megoldása mellett politikával foglalkoznia. A Fidesz a legutóbbi kétharmada óta végképp úgy viselkedik, mintha övé…..
Idehaza sajnos idén alig esett eső. Már télen sem hullott a hó, tavasszal csak a töredéke esett annak, amit megszoktunk, és nyáron meg nem, vagy alig volt csapadék. Országrészek száradtak ki teljesen. Tényleg. A mezőgazdaság romokban, nincs termés, kiégett földeket látni mindenhol. Pedig van két…..
Valamikor 200 évvel ezelőtt az emberi társadalmat megtámadta egy elképesztő kór, melyet ma úgy hívunk, hogy fogyasztói társadalom. A lényeg az, hogy akkor vagy a társadalmon belül értékelhető ember, ha fogyasztasz. Lehetőleg minél többször, minél többet, és minél feleslegesebben. Persze voltak már…..
Avagy úgy kell tüntetni, ahogy ti csináljátok, de a szüleitek nyugdíját fizessétek ki most már ti, ha lehet. Szóval az van, hogy minden tisztelet a Katás tüntetések szervezőinek, mert ezt így kell csinálni. Ha engem kérdeznek, az még sokkal hatékonyabb lenne az, hogy nem is jönnek le a hidakról,…..
Háború van. Szolidaritás hiányában fel fog minket őrölni a történelem. Szóval. Itt van nekünk egy rendszer, ami már évtizedek óta szívatja a magyarokat. Mindegy, hogy Fidesz, vagy MSZP, az eredmény mindig ugyanaz. Aki dolgozik az szív, aki ügyeskedik az jól jár. Harminckét éve egyik válságból a…..
A két világháború között Európa megosztott volt. Egyik fele az úgynevezett szabad világhoz tartozott, a másik fele pedig az orosz érdekszférához. Most engedjük el a kapitalizmus vs. szocializmus meccset, mert ennek az írásnak ez nem témája, maximum érintőlegesen. Szóval Európa megosztott volt, ámde…..
Van egy ország a bolygón, amelyik 1100 éve hadban áll. Évszázadokig komoly középhatalom volt Európában. Majd török hódoltság, osztrák rabiga. Háborúk, tatárjárás, török rabiga, osztrák elnyomás. Forradalmak, lázadások, parasztfelkelések, népirtások váltogatják egymást. Többször kihal az ország, csak…..
Azért váltottunk rendszert - állítólag - mert borzasztóan el volt nyomva a magyar társadalom, nem volt sajtószabadság, nem volt utazási szabadság, valamint nem voltak emberi jogok, ja igen, és a Gorenje hűtők is nagyon hiányoztak a magyar háztartásokból. Aztán jött a rendszerváltozás, ami leginkább…..
A 2022-es választásokon a hat jobboldali-liberális párt megbukott. Képtelenek voltak felmutatni bármit is, ami miatt érdemes lett volna rájuk szavazni, a nyilvánvalóan kizsákmányoló, össze-vissza hazudozó, a multikat kiszolgáló Fidesz-KDNP helyett. A negyedik kétharmad után senki nem gondolhatja…..
2018.: Gyurcsány megfenyeget A DK-Szolidaritás lista 5,34 százalékos eredménnyel bejut a Magyar Országgyűlésbe. Felveszem a mandátumot. Az év végén, mivel a DK semmit se tartottbe a megállapodásból a Szolidaritás kilépett a szövetségből. Gyurcsány Ferenc telefonon üvöltve-káromkodva megfenyegetett,…..
A hatpárti ellenzék úgy futott neki a választásnak, hogy legyőzik a Fideszt, és új rendszerváltás lesz. Csúfosan megbuktak, mi is történt? A hat párt közül 4 valójában semmilyen támogatottsággal nem rendelkezett és most sem rendelkeznek vele. Az ellenzéki nyilvánosság, a volt SZDSZ-es és MDF-es…..
Ki lesz a felelős a harmadik kétharmados Fidesz győzelemért? A Fidesz aligha. Pedig kicsit sem kéne győznie. A Fidesz ugyanis az elmúlt tizenkét évben ellopta a pénzünket, kizsákmányolta a dolgozókat, megfélemlítette a kistelepülések lakóit, konfliktusba vitte az országot az Európai Unióval, és…..
„Vár álott, most kőhalom.kedv s öröm röpkeddtek,halálhörgés siralomZajlik már helyettek” Ugye ismerős szavak? Magyarország a rendszerváltáskor a régió egyik legstabilabb gazdasága volt, elismert politikai vezetőkkel, nemzetközi tekintéllyel. Ezt a rendszerváltó elitek - Orbán Viktor hathatós…..
Magyarország a bántalmazók országa lett harminc évvel a rendszerváltás után. Az a sikk, hogy bántunk valakit. Lehetőleg jó hangosan, magas lóról, egyértelműen megmutatva, hogy az akit bántunk, az ostoba, primitív, buta, s gyakorlatilag nem is érdemli meg, hogy emberszámba vegyük. Mindegy, hogy…..
Tíz évvel ezelőtt a szakszervezeti mozgalmakból, a bér- és munkajogok javításából táplálkozó Magyar Szolidaritás Mozgalom megszervezte az emlékezetes ‘újévi’ operaházi tüntetést. Míg bent NER lovagjai ünnepelték magukat, addig kint 50 ezer dühös demokrata tüntetett. A Jobbikos nácikat a „Nácik…..
Áruló vagyok, hiszen pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom abban látja a rendszerváltást, hogy a mindent kizsákmányoló és csak keveseknek kedvező kapitalizmus helyett, a dolgozó tömegeknek biztonságot adó szocializmusért dolgozik. Ez azért árulás, mert a magát összellenzéknek (?)…..
Márki-Zay Péter szerint a minimálbér hülyeség, de a kampányra elköltött milliárdok jól jönnek, ahogyan a frakciópénz is. Avagy, MZP esete a magyar választópolgárokkal. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) egy baloldali párt. Szocializmust szeretnénk. Ezt az Igen Szocializmus nevű…..
 Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom azért jött létre, hogy felszámolja a szociális válságot, kiharcolja a 250.000 forintos nettó minimálbért, a 150.000 forintos minimálnyugdíjat, az 50.000 forintos családi pótlékot gyermekenként. Államosítani akarjuk a stratégiai ágazatokat, a…..
Üdvözlöm Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai döntését, amellyel tárgysorozatba vette ‘egy lista - egy frakció’ kezdeményezését. Az Igazságügyi Bizottság 9 igen és két nem (Jobbik és MSZP) ellenében támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét. A javaslat lényege, hogy a jövőben csak olyan…..