Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabad az Á

118 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy ország a bolygón, amelyik 1100 éve hadban áll. Évszázadokig komoly középhatalom volt Európában. Majd török hódoltság, osztrák rabiga. Háborúk, tatárjárás, török rabiga, osztrák elnyomás. Forradalmak, lázadások, parasztfelkelések, népirtások váltogatják egymást. Többször kihal az ország, csak…..
Azért váltottunk rendszert - állítólag - mert borzasztóan el volt nyomva a magyar társadalom, nem volt sajtószabadság, nem volt utazási szabadság, valamint nem voltak emberi jogok, ja igen, és a Gorenje hűtők is nagyon hiányoztak a magyar háztartásokból. Aztán jött a rendszerváltozás, ami leginkább…..
A 2022-es választásokon a hat jobboldali-liberális párt megbukott. Képtelenek voltak felmutatni bármit is, ami miatt érdemes lett volna rájuk szavazni, a nyilvánvalóan kizsákmányoló, össze-vissza hazudozó, a multikat kiszolgáló Fidesz-KDNP helyett. A negyedik kétharmad után senki nem gondolhatja…..
2018.: Gyurcsány megfenyeget A DK-Szolidaritás lista 5,34 százalékos eredménnyel bejut a Magyar Országgyűlésbe. Felveszem a mandátumot. Az év végén, mivel a DK semmit se tartottbe a megállapodásból a Szolidaritás kilépett a szövetségből. Gyurcsány Ferenc telefonon üvöltve-káromkodva megfenyegetett,…..
A hatpárti ellenzék úgy futott neki a választásnak, hogy legyőzik a Fideszt, és új rendszerváltás lesz. Csúfosan megbuktak, mi is történt? A hat párt közül 4 valójában semmilyen támogatottsággal nem rendelkezett és most sem rendelkeznek vele. Az ellenzéki nyilvánosság, a volt SZDSZ-es és MDF-es…..
Ki lesz a felelős a harmadik kétharmados Fidesz győzelemért? A Fidesz aligha. Pedig kicsit sem kéne győznie. A Fidesz ugyanis az elmúlt tizenkét évben ellopta a pénzünket, kizsákmányolta a dolgozókat, megfélemlítette a kistelepülések lakóit, konfliktusba vitte az országot az Európai Unióval, és…..
„Vár álott, most kőhalom.kedv s öröm röpkeddtek,halálhörgés siralomZajlik már helyettek” Ugye ismerős szavak? Magyarország a rendszerváltáskor a régió egyik legstabilabb gazdasága volt, elismert politikai vezetőkkel, nemzetközi tekintéllyel. Ezt a rendszerváltó elitek - Orbán Viktor hathatós…..
Magyarország a bántalmazók országa lett harminc évvel a rendszerváltás után. Az a sikk, hogy bántunk valakit. Lehetőleg jó hangosan, magas lóról, egyértelműen megmutatva, hogy az akit bántunk, az ostoba, primitív, buta, s gyakorlatilag nem is érdemli meg, hogy emberszámba vegyük. Mindegy, hogy…..
Tíz évvel ezelőtt a szakszervezeti mozgalmakból, a bér- és munkajogok javításából táplálkozó Magyar Szolidaritás Mozgalom megszervezte az emlékezetes ‘újévi’ operaházi tüntetést. Míg bent NER lovagjai ünnepelték magukat, addig kint 50 ezer dühös demokrata tüntetett. A Jobbikos nácikat a „Nácik…..
Áruló vagyok, hiszen pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom abban látja a rendszerváltást, hogy a mindent kizsákmányoló és csak keveseknek kedvező kapitalizmus helyett, a dolgozó tömegeknek biztonságot adó szocializmusért dolgozik. Ez azért árulás, mert a magát összellenzéknek (?)…..
Márki-Zay Péter szerint a minimálbér hülyeség, de a kampányra elköltött milliárdok jól jönnek, ahogyan a frakciópénz is. Avagy, MZP esete a magyar választópolgárokkal. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) egy baloldali párt. Szocializmust szeretnénk. Ezt az Igen Szocializmus nevű…..
 Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom azért jött létre, hogy felszámolja a szociális válságot, kiharcolja a 250.000 forintos nettó minimálbért, a 150.000 forintos minimálnyugdíjat, az 50.000 forintos családi pótlékot gyermekenként. Államosítani akarjuk a stratégiai ágazatokat, a…..
Üdvözlöm Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai döntését, amellyel tárgysorozatba vette ‘egy lista - egy frakció’ kezdeményezését. Az Igazságügyi Bizottság 9 igen és két nem (Jobbik és MSZP) ellenében támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét. A javaslat lényege, hogy a jövőben csak olyan…..
Az elmúlt hetekben jó magyar szokás szerint élve boncolnak egy embert, nevezetesen egy úszóedzőt, Turi Györgyöt. Az ügynek sok tanulsága van. Engedtessék meg nekem, hogy én is mondjak párat.  Igen. Én is úsztam. Az általános iskola második osztályától egészen talán majdnem a negyedik év végéig.…..
A liberális-jobboldali pártok miniszterelnök-jelöltje, cigányok listázásán és gyermekek verésén kívül leginkább azzal kampányolt, hogy véget vet korrupciónak! Aztán az előválasztás megnyerésének másnapján előjött a farbával, hogy neki bizony kell egy saját frakció. Jó. Hát persze értem én. Kell a…..
Bár a fél magyar média a frakcióalakításról szóló határozati javaslatomról zeng, a független újságíró-társadalom ma, vasárnap még nem bírta megkérdezni tőlem, hogy miért adtam be a javaslatomat.  Miért gondoltam azt, hogy csak azon pártok alakíthassanak pártfrakciót az Országgyűlésben, akik önállóan…..
Kezdeményezem, hogy a pártok csak a névlegesen megszerzett szavazatok arányában alakíthassanak országgyűlési képviselőcsoportokat, ezért a mai napon erről szóló határozati javaslatot nyújtottam be Kövér Lászlóhoz.  https://www.parlament.hu/irom41/17327/17327.pdf Pártok közös indulása esetén a…..
Egyre-másra kerülnek nyilvánosságra különböző politikusi nyilatkozatok, amelyek Gyurcsány Ferenc zsarolásairól és/vagy fenyegetetéseiről emlékeznek meg. Országgyűlési képviselőként és a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökeként megerősíthetem, hogy az általam vezetett mozgalom nem kívánt felülni a…..
Drága, drága előválasztáson résztvevő honfitársaim! Mint ahogyan ti is, én is minden nap követtem az előválasztás történéseit. Néztem, ahogy a jelöltek udvariasan elvitatkoztak egymásról a jogállamiságról és az elszámoltatásról. Hallgattam, hogyan dicsérik egymást szakmányban, miközben tudjuk, hogy…..
Az Igen Szolidaritás és más pártok szervezeti embereivel, illetve közvélemény-kutatókkal is beszélve az a kép rajzolódott ki bennem, hogy a Fidesz-Kdnp sok helyen érdemben beszállt az előválasztási küzdelmekbe. Jórészt a Demokratikus Koalició jelöltjeit, és annak miniszterelnök-jelöltjét támogatták…..
Az aktuális rendszerváltást hirdető pártok egyik miniszterelnök-jelöltje listázná a cigányokat és a gyerekeit nevelési célzattal üti, általánossá tenné ezt a típusú gyereknevelést. A másik jelölt azon viccelődik, ha hatalomra kerül a jelenlegi miniszterelnököt börtönbe küldi és megerőszakoltatja a…..
Senki nem felelős a nagyapja, az apja és az anyja tetteiért, kivéve, ha ő is vastagon benne van a bizniszben. Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőtársam, gyakorló milliárdos, Schmidt Máriának, a NER egyik fő tartóoszlopának a fia egy múlt heti ATV-s vitában azt állította, hogy Magyarországon…..
Már nem tudom hányadik napja gyalogolok azért, hogy 250.000, - forint legyen a minimálbér Magyarországon és hogy népszerűsítsem pártomat az Igen Szolidaritást, valamint a jelöltjeinket is. Már Baranya megyében járunk. A gyaloglás, a kitelepülések és a kocsmai beszélgetések mellett persze folytatunk…..
Már több mint egy hónapja járom az országot gyalog és tömegközlekedési eszközökkel. Gyaloglásom – bár nagyon élvezem a sport részét is, nem öncélú. Népszerűsítem a pártomat, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat, valamint gyűjtöm az aláírásokat a havi nettó 250.000 forintos…..
Huszonhárom napja gyalogolok az országban azért, hogy 250.000 forint legyen a nettó minimálbér. Utam alatt találkoztam volt pénzügyminiszterrel, frissen kilépő MSZP –sel. Szociális javaslatainkhoz megpróbál felzárkózni a politikai elit, a szokott formában. Majd valamikor lesz emelés, de vagy nem…..