Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csak Norris

0 bejegyzést írt és 1204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 10 legjobb, legnépszerűbb régi tv-sorozat magyarul összeállítása nem volt könnyű. Bár a 10 legjobb filmzeneszerző sem volt az, egy régebbi cikkemben. Egyrészt mert nem rendelkezem a pontos nézettségi eredményekkel, másrészt maga a népszerűség is szubjektív fogalom. Számtalan ezzel foglalkozó…..
Ezúttal ismét egy olyan kultikus tárgyat mutatok be nektek, ami igazából csak félig nevezhető játéknak, sokkal inkább egy egyszerű használati tárgyról van szó.A 80-as években az elektromos eszközök előretörése szinte az élet minden területére rányomta a bélyegét. Bár a vasfüggöny mögött éltünk,…..
Egy év után újra azt MTI Archívumának fotóiból készítettem a Napi érdekes válogatást! Az 1945-1990 közötti időszakból hoztam érdekes, ritkán látott képeket, mindjárt két tucatot! 1982. Kőszeg Ferenc tanár és szamizdat-szerkesztő, személyi követői elől fut Budapesten. A négy felvételből álló…..
Csak Norris 2022.02.21 12:52:51
@omron: Az eleje nyugatra ment, amikor az utolsókat meg már szászokhoz vitték. Volt egy ismerösöm, neki a rokonai úgy kerültek nürnbergbe, hogy szászokhoz telepítették, de ott akkora volt az éhínség, hogy elindultak magyarországra visszaszökni, gyalog. Nürnbergig jutottak (szerencséjükre?).
Adolf Hitler (1889-1945) a világtörténelem egyik legismertebb alakja, hiszen az emberiség krónikájának eddigi legpusztítóbb világégésében játszott kulcsszerepet, amikor Lengyelország 1939-es lerohanásával kirobbantotta a második világháborút. A történelem legnagyobb fegyveres küzdelme körülbelül…..
Csak Norris 2021.05.27 12:40:30
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
Csak Norris 2021.01.11 13:14:07
@5valve: "Jó lett volna megnézni." Nekem sikerült 12 évesen. Akkoriban 3 óra sorban állás után a nyugati oldal maga volt a csillogás. Nem tudom hogy azóta a nyugat csúszott le, vagy mi jöttünk fel, de akkoriban egy más világba érkeztünk. Manapság nem érzek ekkora különbséget egy volt BRD tartomány és magyarország közt, legalábbis ami a városképeket illeti.
Csak Norris 2021.01.11 13:16:34
@gintonic.azigazi: "Keletnemetorszag.... poroszok"

És szászok.(Sachsen, Sachsen-Anhalt)
És türingiaiak.
Csak Norris 2021.01.11 14:36:00
@kewcheg: "Mindegy- összességében beteg, mit beteg, nem normális rendszer volt, ahelyett, hogy normális dologra pazarolták volna az energiájukat, az állam azt figyelte, ki akar szökni, meg ki lehet veszélyes..."

Légy erös, a merkeli demokratúrában pont ez megy újra. 4-5 éve nem tudtak mit kezdeni menekültáradattal, mert arra nem volt kapacitás. Most meg a covid idején, a hétvégén több rendör van a síelö helyeken mint turista, hogy megfigyeljék a szánkózni készülö veszélyes gyerekeket.
Ugyanez, aki ki megy tüntetni, mert nem tetszik a covid leple alatt nyélbe ütött EÜ törvény, na azokat egy hadseregnyi rendör figyeli és oszlatja.
Merkellel kaptunk egy kis darab NDK-t.
Amikor az 1940-es évek végén megalakították a Német Szövetségi Köztársaságot, a járványügyi védekezést tartományi hatáskörbe utalták. Ez évtizedeken át nem okozott különösebb problémát: egyrészt nem voltak súlyosabb járványok, másrészt az emberek jóval kevesebbet utaztak a tartományok közt, mint…..
Csak Norris 2020.10.22 12:21:44
@Hunyadi_János11: Jól van. Jól kiorbánoztad magad, gondolom ez volt a cél. Németeknél közben egyre kevesebben látják be, hogy a vendéglöben miért nem fertöz a vírus ha leülünk az étteremben. (ugyanis ekkor le szabad venni a szájkosarat)
Vagy miért van a "Sperrstunde". 22-óráig alszanak a vírusok? (vagy valahogy így kell zárniuk a kocsmáknak)

Vagy ha nem hat a maszk, akkor hordják az utcán is (ld. Halle belvárosa, Bernd Wiegand). Ha az sem elég, akkor majd abban is alaszunk? Most már kb. annyira veszi értelmes ember komolyan, mintha x-be kéne tenni az ujjunkat, ha meg emelkedik a szám az RKI-nál, akkor a másik kezünkön is. Hátha az jobban hat.
Csak Norris 2020.10.23 11:12:54
@Hunyadi_János11: A fidiótázásoddal le is írtad magad. Aki nem ért egyet, az csak fidióta lehet. Egyszerüen buta vagy mint a föld, vagy "dumm wie Brot", hogy passzoljon a főcímhez.

"Ez nem jelent olyan nagy felháborodást, azt ugyanis csak az olyan mongolFidióták, mint te nem fogják fel maguktól, hogy az evéshez mégiscsak le kell venni a maszkot."

Csak a magad fajta munkásőr mentalitásúak nem fogják fel, hogy nem az evéshez való levétellel van a gond. A megoldást nem árulom el, az egy bited pont elég hozzá hogy kitaláld magadtól.

Az külön vicces, hogy olyan intézetek, mára hiteltelen szócsöveivel próbálod alátámasztani a dolgokat, akik 4 éve próbálták eltusolni a nők tömeges zaklatását NRW-ben, mert egy bizonyos "védett" csoport csinálta.
Statisztika órán ha jártál volna (bár marxista egyetemeken biztos nem volt), mindenhol azzal kezdi a tanár, hogy annak a statisztikának hisz, amit maga hamisított.
pl. megkérdezek 10 maszkos embert az utcán (ahol nem kötelező), nyilván legalább 9 azt mondja hogy így érzi magát biztonságban. Ha az ellenkezőjét akarom bizonyítani, megkérdezek 10 maszk nélkülit, hogy miért nem hord maszkot? Ennyi.
Mellesleg akinek esze van, nem a mainstream médiát veszi alapnak (ugye milyen ismerős, az origo sem nagyon kritizálja a kormányt), hanem megnéz 10-20 kommentet a cikkek alatt, az tükrözi az emberek véleményét, amíg nem cenzúrázzák.

Amíg ilyen a többség, te hazudsz, vagy vak vagy:
"Ich halte die Forderungen von Frank auch für total übertrieben. Wenn ich irgendwo in Hambùrg unterwegs bin und es ist kein Mensch in der Nähe, macht es für mich keinen Sinn eine Maske zu tragen. Die Erkenntnis, dass Masken nichts bringen, haben Sie aber langsam für sich alleine. "

"Die Politiker&-innen machen sich zunehmend lächerlich. Die seit dem 12.10.20 geltenden Maßnahmen sind nicht durchdacht. Die Akzeptanz der angeordneten Maßnahmen ist bei mir mittlerweile nahezu 0. Seit Jahresanfang gibt es die Pandemie, in den Behörden, ich arbeite in einer, sollte 1,5 M. Abstand gehalten werden, o. k.. Nach einem 1/2 Jahr nun Maskenpflicht. Diese hätte von Anfang an Sinn gemacht. Es riecht bei den Entscheidungen sehr nach Willkür + Erziehungs-maßnahme. Oder handelt es sich lediglich um Behördenlogik, die eh kein Außenstehender versteht? Mich kotzen diese, oft auch sinnlosen, Festlegungen nur noch an. Aus Gesprächen weiss ich, ich befinde mich in zahlreicher, guter Gesellschaft."

"Was für ein Quark. maskenpflicht ab Hausnummer xyz, in der zeit von a bis b? Und davor und danach?? Ist da das Virus ungefährlich??"

"90,3 trägt nicht unerheblich zur Verwirrung bei. Heute morgen in den Nachrichten gibt der Sprecher den aktuellen r-Wert mit 1,3 an. Dann folgt seine Erklärung, dass 1 Person "etwas" mehr als eine weitere ansteckt.
Ich erinnere mich noch an die Rede unserer Kanzlerin, was ein Wert von 1,1 und ein Wert von 1,3 bedeutet. Nämlich nicht "etwas", sondern einen dramatischen Anstieg.
Wenn der NDR so berichtet - und das tut er ja nicht aus naiver Unkenntnis - halte ich das für eine bewusst verharmlosende Darstellung. Wie will er da die Maskenpflicht, getrennt nach Hausnummern und Straßenseiten, vermitteln. Die Menschen fühlen sich doch langsam zu Recht veralbert."
(forrás:
www.ndr.de/nachrichten/hamburg/coronavirus/Kritik-an-Wirrwarr-um-verschaerfte-Maskenpflicht,maskenpflicht492.html)

Csak 4 kommentár, egymás után, az 5. meg semleges. Amíg az ember mindenhol hasonlókat olvas, addig a statisztika csak azt mondja amit a politika sugallni akar.
Gondolom a tüntetők és az anti korona demók is azért vannak, mert mindenki hisz az intézkedésekben.

Egyébként sosem az a buta aki kérdez és kételkedik. Hanem az aki mindent bevesz amit a zinterneten írnak, meg amit a tévébenismegmondanak. Ezzel a mentalitással még hivatalos álláspont lenne hogy lapos a Föld, merhá' megmonták. És nem kételkedünk.

De itt egy cikk ugyanattól az laptól, miszerint a szövetségi orvosi kamara főnöke sem nagyon hisz a maszk hasznosságában, ezért bírálják:
www.tagesschau.de/inland/diskussion-alltagsmasken-101.html
Csak Norris 2020.10.23 11:15:04
@lezlidzsi84: "ahol a jórészt részeg emberek faszán meg tudják egymást fertőzni."

Remóelhetőleg egy részeg faszán sem leszek megfertőzve. :D
Bocs, ez a részlet volt az első amit megláttam.
Ha van ország, amivel kapcsolatban sokszínűsége miatt nehéz általánosítani, az Svájc: több nyelv, több kultúra és akkor még nem beszéltünk a város-vidék, fiatal-idős különbségekről. Mégis akadnak olyan dolgok, melyeket Svájcba költözve vagy akár csak oda látogatva érdemes szem előtt tartanunk...
Ben van Meerendonk fotói csaknem három évtizedet ölelnek át Amszterdam mindennapjaiból. Ezekből válogattam ki a legfurcsábbakat, harmincegy képet. 1952. augusztus. Istentisztelet ágyban fekvő kórházi betegeknek..
Csak Norris 2019.10.09 12:01:00
@gintonic.azigazi: Égőt nem cserélt, de nem is a bóján. Az a hajó irányfénye lesz.
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
Csak Norris 2019.09.13 11:24:09
@GünterSchmidt: "Ez egy Blog. A blog nem egy tudományos folyóirat. A szerző véleményét tükrözi, csak magyarisztanban a jelenlegi időkben aki mást gondol, az nem ember és el kell taposni."

Az a baj, hogy ez erre az írásra is igaz. Fikázás az egész. Lehet kultúráltan beleszöni a véleményemet, de ez kb. olyan "sommás", mint egy volt kollégám, aki úgy mesélte a véleményét mindig hazaúton, hogy benne volt, hogy mindenki hüly aki másképp gondolja. (persze nem mondta ki)
Egy idö után csak felhangosítottam a rádiót hazafelé, 2 hétig bírtuk a közös utazásokat, a szabija után pedig nem kerestük egymást, hogy újra egy autóban utazzunk.
Csak Norris 2019.09.13 12:13:38
@MAXVAL bircaman közíró: Mi meg külföldön megkirándultattunk azt a kb. 8 embert a hegyek közt. Szerintem ilyen sem sok van. (na este azért vacsorát is kaptak)
Csak Norris 2019.09.13 14:40:07
@acycloren: "Ha kétszer nem sikerült a holtodiglan, "
Honnan tudod hogy nem "holtodiglan" volt? :D
Az emberiség történetében (eddig) két nagy világégés zajlott: az 1914-1918 közti első világháború és az 1939-1945 közt pusztító második világháború. Az előbbi 15 millió ember halálát okozta, az utóbbi pedig csak Európában 50 millió életet oltott ki. Mindkét eseménysort kiemelten tanítják az…..
Csak Norris 2019.08.27 13:59:05
@Haloperidol: Ahogy egyre többet olvasok a témáról, akár regény formában, nekem is ez kezd kikristályosodni. Nem csak úgy jött egy Hitler, és nem csak úgy elkezdte oltani az embereket, hanem kellett pénz ami oda juttatja, és kellett egy elkeseredett helyzet az embereknek az elsö után, ami miatt fogékonyak lettek a nézetekre, és az ellenségképre.
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Csak Norris 2019.08.27 13:15:35
@_z_: @Horthy Miklós cselédje:
Maradjunk annyiban, hogy akik csak fövárosokban (vagy tartományi fövárosokban) tudnak gondolkodni, és ezért hajlandók VG-kben élni másokkal, az már maga nyomor.
Hannovertöl pl. 60km-re jobbak a bérek és kicsit talán olcsóbb az ingatlan mint a tartományi fövárosban. Bár az utóbbi lassan nem lesz igaz.
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
Csak Norris 2019.08.26 14:16:23
@fuszujka: "Annak, hogy te segítesz valakinek aki rászorul, semmi köze nincs ahhoz, hogy az illetőnek joga van-e egyébként ugyanannyi fizetést kapni ugyanazért a melóért, vagy hogy nem egy 12 éves kis sz.ros vagy, akire állandóan főzni kell meg a koszos alsógatyáját összeszedni vagy a zsepiket kiszedegetni a nadrág zsebéből, hanem elvileg egy felnőtt ember, és te is ugyanúgy kiveszed a részedet a háztartásban, mert elvileg egyenlő felek vagytok."

Ez gondolom saját tapasztalat. Mert te rosszul választottál, nem ilyen az összes pasi. Nekem inkább önellátó egyedülállók vannak az ismerettségi körben, de nem egyet ismerek aki házasságban él, és nincs ideje a házat és az autót karbantartani, mert a házimunkában kiveszi a részét (kb. 100%-ot), de a "hercegnö" ugye nem cserél olajat, de a mosógépet sem indítja el.
Az illetékesek húsz év alatt látták be, hogy a homokos strand mit sem ér ivóvíz, közvilágítás és éttermek nélkül...
Csak Norris 2019.08.21 14:46:59
@magyarparaszt: Nem értem mi a primitív a hozzászólásában. Ha az primitív akkor a tied mi? Nem akarod magad magyarpolinak átnevezni? A paraszt az egy becsületes dolgozó ember...
Csak Norris 2019.08.21 14:47:06
@acycloren: "az északi part veri a délit"

Azt mondják, a déliban az a jó, hogy onnan látni, milyen szép az északi. :)
Mia Khalifa a maga területén igazi sztár volt, igaz, meglehetősen rövid ideig tevékenykedett az iparban. Most kitálalt arról, hogy a cégek miként „vadásznak a tapasztalatlan fiatal nőkre”...
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
Csak Norris 2019.05.07 08:23:25
@Stefan_Schneider: Kedves Gyakori kérdések tiltott már le komplett 1200 fős céget is ip alapján, mert valaki nem felelt meg a gumiszabályaiknak.
Csak Norris 2019.05.07 13:58:27
@PartyMikee: Alá kell támasztanom, neked van igazad herkkel szemben...
Kockázatok és mellékhatások ugye nem csak a gyógyszerek esetében jelentkezhetnek, hanem határátkeléskor is. Persze nem feltétlenül kell mindent halálosan komolyan venni, ami az alábbiakban következik, de azért Ash pontjai között akad pár elgondolkodtató...
Csak Norris 2018.12.09 10:51:18
@CM2131: Helyenként változó. Manapság azt látom hogy a nyugaton valami olyasmi uralkodik mint nálunk régen a tervgazdálkodás, vedd azt ami van és akkor amikor van. Már aug. 31-töl karácsonyi cuccok a polcon, de 3 háttel karácsony elött bizonyos füszereket már égen földön nemt találtál.

Csináltunk nemrég hosszúhétvégét az exDDR-be, ott meg a vonaton van az automata, fogad aprót, némely papírpénzt, és kártyát. Ök már megérkeztek a 21. századba.
Csak Norris 2018.12.09 18:01:47
@új felhasználó: "Németországban sok helyen megmondják hogy 5 euró alatt nem fogadják el a kártyás fizetést. "

Egyre kevesebb helyen. Pl. KIK Textilien talán még, meg az ilyen ócsóboltok, de egyre fogynak.
Pl. a tedy is ilyen Volt régen, de emlékszem még 10 eurós határra is. Aldi, Lidl, Netto, Rewe, Real, és az össze Baumarkt fogadja akár 20 centnél is a kártyát.

Amitöl ledobtam a szíjat, tavaly erfurtban egy ilyen üvegdíszes boltban 20 euró alatt nem akarta a kártyát, délebbre meg 15 euró Volt a határ. Idén a délebbinél már tudtam 11 eurót fizetni.

A görögök nyilván kp.t -akarnak, nincs nyoma.
Ilyenek a csehek is, az autópályamatricával. A cseh-szlovák határnál látszik a legjobban európa határa is. A cseheknél nagy "only cash" felirat, koszos füstös bódé, borotválatlan eladó, 20 perc sorbanállás után nyögi ki hogy szolvák és osztrák matrica nála nincs annakellenére, hogy ki van írva. Az a szomszédban van.
A szomszédban a szlovák oldon klimatizált váró, TFT monitorokon a szabadidös ajánlatok turistáknak, üdítöautomata, és jól öltözött középkorú hölgyek adják a matricát kártyás fizetési lehetöséggel. Megérkeztünk európába. Itt kicsit fordult a véleményem a szolvákokról.
Csak Norris 2018.12.09 18:01:57
@új felhasználó: "Amerikában meg se a kártya nem volt jó valamiért, se készpénzt nem fogadtak el,"

Ok, és akkor mi volt a megoldás?
        A First Lady körúton járt, de nem itt, ahol Erdogán. Ghána, Malawi, Kenya és Egyiptom. Ez utóbbi helyen tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta, nem mindenben ért egyet a férjével. Mi sem - tennénk hozzá. Az outfitje viszont elég sok találgatásra adott okot, vicces beszólások is…..
Csak Norris 2018.10.11 13:19:19
@BelaVak: Teljesen igazat adok. De hát ilyen az aljanép. Gumicsont kell neki. Még mindig jobb, mint amikor nyilvános akasztáson ujjongtak a középkorban, annélkül hogy tudták volna, hogy a bünös tényleg bünös -e.
Csak Norris 2018.10.21 20:17:12
@wolves84lb: Te jobb vagy? Te is csak fröcsögni jössz. Valld be, hogy csak a libsizős vitapartnereket keresed.:)
A műanyag palackoknak, eldobhatós pelenkáknak, szívószálaknak és egyéb műanyag, egyszer használatos tárgyainknak mintegy 450 év kell a lebomláshoz. Sok nagyszerű törekvés indult el a műanyag-fogyasztás visszaszorítására, de van, amiről nem is tudjuk, hogy tartalmaz műanyagot.…..
Számos figyelmeztetés, kampány, jogszabály szól arról, hogy ne bámuljuk bizonyos szituációkban a telefon képernyőjét, mégis ezek azok a helyzetek, melyekben a legtöbb, sokszor halálos kimenetelű baleset történik. Mondanunk sem kell, a szelfis esetek vezetik a listát, néhányuk annyira extrém és…..
Csak Norris 2018.08.22 21:22:30
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Lelki szegénygéged tanúbizonysága, hogy ezen is politizálni kezdesz.

Foglalkoznál a dolgoddal, jobb hellyé válna az ország.
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
Csak Norris 2018.07.26 15:43:45
@Buda Pesti: "Pesten már régóta nem járnak lovaskocsival, oké, neked ez még szokatlan, de majd ha felélték is megjellenek berregő izék, ne ijedj meg, autónak hívják őket és elvisznek téged a jövőbe."

Tudom nem nekem írtad de:
Rég járhattál a "Budapest" táblán kívül. Szerintem ne is nagyon eröltesd, mert meg fogsz lepödni a traktorokon. És nem fogod érteni miért nem megy 25 nél gyorsabban elötted annak ellnére hogy füstöl, és ez nagyon idegesítö tud lenni.
Csak Norris 2018.07.26 15:51:14
@Válasszunk: A kidobónál is ott a szerzödés. Valszeg KFC szánja-bánja kér jóvátételt az alvállakozótól, az meg kirugja a kötsögöt "osz jóvan". Viszont szóbeli felajánlottad-elfogadták viszonyt elég nehéz bizonyítani.
Csak Norris 2018.07.26 16:06:16
@Válasszunk: Ez mind igaz, nem is vitattam. De hogy bizonyítod a szóbelit, ha mindenki tagad?
A valójában narancssárga feketedobozok visszahallgatása minden bizonnyal a világ egyik legdepressziósabb munkája lehet. A technika ugyanis nem csal, és rögzít minden kommunikációt az éppen a halálba zuhanó gépekről. Nagyon szomorú poszt következik - íme 10 gép lezuhanás előtti utolsó üzenete: 1.…..
Csak Norris 2018.07.21 00:54:03
@az_igazi_trebitsch: Ez szép hogy ezt leírtad, de normál esetben van még Zürich és Hannover közt is majdnem 1 óra lazítás. És ez viszonylag rövid távnak számít, néha Turboprop. géppel megyünk.