Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kapasz

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
kapasz 2020.04.14 11:38:39
@szelidorzo: Honnan ez az információ? Az AFR miért módosítana automatikusan korábbi szerződéseket?
kapasz 2020.04.15 09:33:25
@ze11: Ha a fordulónap megvan, akkor tényleg könnyen kiszámolható a türelmi időszak vége. Néha magát a fordulónapot nehezebb kimatekozni, láttam már ebben csúszást a bankok részéről. Az SMS késhet a fordulónaphoz képest, tehát annak időpontja nem jó referencia.

A posztoló inkább a kommunikáció abszurditásáról értekezett itt, valószínűleg azért sikerül belecéloznia a törlesztésével a 15 napba.

Nem témája e posztnak, de izgalmasabb kérdés, hogy mely foglalásban lévő tételeket (költéseket) könyveli le a bank a fordulónapig, néha oldalakon át folyik a találgatás erről az Index megfelelő fórumain.
Szandra rémülete nem lehetett kicsi, amikor a régen várt lemezről megkapta a hírt, hogy két nap múlva bezúzzák. Mindezt azért, mert nem vette át, amiről viszont nem is tudott, hogy kellett volna. Furcsán kommunikáló UPS, ropogó hanglemezek. Áprilisban előrendeltem az amerikai Roadrunner…..
A pénzügyek irtó fontosak, mégis sokszor olyan tájékozatlanul bolyongunk a területen, mint Varga István a Fidesz médiapolitikájában. Pedig nagyon is van vesztenivalónk, amitől csak az olvasás és a tájékozódás ment meg minket.  Témandító tesztkérdésünk:  Kedves Homár! Kíváncsi lennék a…..
kapasz 2019.02.06 10:07:07
@Secnir: A Gránit Banknál egy hozzáférésed van a két számlához, belépés után lehet különválasztani, hogy a magán vagy a céges részben bóklászol tovább. A bank egy személyhez köti őket, ezért lehet átjárás a számlák között. Lehet, hogy furcsa, de a többi bank is megcsinálja ezt.
kapasz 2019.02.06 12:53:59
@Secnir: Azért mert Te nem látsz ilyet, attól még a posztolónak és nekem is ilyen van. Ha eladod a céget, akkor törölnek a kezelők közül, vagyis eltűnik ez a számlád a felületedről, de attól még nem a számla szűnik meg, csak a te hozzáférésed. Ugyanilyen rendszerben működik pl. a K&H is, de más bankok is leírják az ÁSZF-ben, hogy egy tartozást bármely, személyedhez (akár csak kicsit is) köthető egyéb számláról is beszedhetnek, ráadásul a megkérdezésed nélkül. Kicsit úgy működnek e tekintetben a bankok mint a NAV inkasszó, de a bankok csak házon belül inkasszálhatnak.
kapasz 2019.02.06 19:29:45
@Secnir: Az államkincstár nem így működik. A hozzáférés általában nem kezelői jogosultságot jelent, hanem tulajdonosit.
A túlnevelő, túlkontrolláló, vagy ma gyakran használt elnevezéssel élve, a helikopter-szülő általánosságban olyan szülői szerepként jellemezhető, amely jó szándékú, de a gyermek életébe túlzottan bevonódó és betolakodó szülői viselkedést jelöli. A szülő, mint egy helikopter, folyamatosan köröz a…..
kapasz 2018.10.30 19:10:56
Itt van az ősz, itt van újra, ne vetkőzzünk már ingujjra! Inkább gyűrjük fel, hiszen kezdődik az új tanév. Ami mindig erős kihívás elé állítja a szülőket. Kezdjük azzal, hogy a nyaralás során meggyötört pénztárcából kapásból még ki kell sajtolni pár tízezer forintot...
Végre valahára sikerült beszereznünk egy darabot a Xiaomi Air Purifier-ből. Igen, már egy jó ideje kezd elegem lenni a porból. És most ne arra gondolj, hogy nem takarítok itthon. A levegőben, ha takarít az ember, ha nem, száll a por. Aki erre érzékeny, annak ez a légtisztító külön segítség lehet...
Biztosan hallottad már azt, hogy bármit lehet fogyasztani, csak mértékletesen. Nos, még ha van is benne igazság, azért akadnak ételek, melyeket egyszerűbb elkerülni. ..
kapasz 2018.05.09 10:12:23
@lblog: Lehet, hogy nem előállításkor kezelik a lisztet, de amikor felhasználják, akkor szinte mindig adnak hozzá lisztkezelő szereket. Nehéz nem észrevenni a klóros gőz szagot egy sütöde előtt elhaladva. A piruló kenyér illatával vegyül. Régen csak az utóbbit lehetett érezni.
Forrás: https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/09/ank-hungast-gyerek%C3%A9tkeztet%C3%A9s-hl06.jpg Beülök a mekibe, a fiamat várom. Egy eszpresszót kérek egy kis pohár narancslével. Most pocsék a kávé. Nem mindegy, hogy ki készíti. Nem látom a szőke huszonéves lányt, egy…..
kapasz 2018.04.29 22:32:48
@wrstjnethn: Nem egyformák a menzák. Az általános iskolákban, ahová nagy mammutok szállítanak, ott rosszabb, mint ahol helyben főznek. A fővárosi középiskolákban általában tűrhetőbb a menza.

Ahová pl. ez a cég főz, ott korrekt:

www.gsz.modelltiszk.hu/diaketterem-hu/etlapok?download=351:2018-aprilis-havi-etlap-ebed
Hát az úgy volt kedves NER-társak, hogy a szociális szférából visszaigazoltam az egészségügybe. /Na nem a pénzért... , de ebbe inkább most ne menjünk bele./ Azért kaptam elő a billentyűzetet, így szép karácsony küszöbén, mert mégiscsak szeretnék köszönetet mondani a jelenlegi legjobb barátaimnak :…..
Az iPhone X gyermekbetegségeiről sok hír szól, lehet imádni vagy utálni. Aki csak az almás cg készülékeit akarja birtokolni, úgyis megveszi, de ha te vacillálsz, akkor adunk 5 tippet, mit választhatsz az új iPhone helyett. Nem mindegyik olcsó, a Huawei csúcsgépe 250 ezer forint felett lesz, de…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretném megosztani veletek az én sztorimat, amit friss diplomás pályakezdőként volt szerencsém megélni és mely intő jelekre érdemes odafigyelni egy-egy adott munkahely választásánál és,…..
kapasz 2017.10.31 23:18:06
Vitában már számos alkalommal hallottam azt idősebbektől - vagy legalábbis nálam idősebbtől -, hogy tiszteljem a korát. Ez a legnagyobb baromság, amit mondani tud. És egyben szegénységi bizonyítvány is. Nincs mit tisztelni valakinek a korán. Ez egy adottság. Ha valaki sokáig…..
Képzeljétek, lényegében kész a szoba. Meglett bele az ágy (na jó, egy matrac) - nem olyan, mint eredetileg akartam, de jobb így. Meglett bele a szekrény - nem olyan, mint eredetileg akartam, de így is jó. És meglett a funkciója is, bár nem az, amit neki szántam. Most úgy állunk,…..
Férjcserélő Függöny 2013.08.14 10:26:59
Azt hiszem, ezen a ponton fogom megköszönni a figyelmet. Kár simogatni ezt a döglött cápát. Látom, hogy sokaknak repulzív - ezzel nincs is gond, erős normaszegés, tehát miért jönne be mindenkinek? De mégis idejönnek a a szájamba öklendezni, amiből viszont nem kérek a…..
Azt látom, hogy szép lassan kezd itt kimúlni az érdeklődés, úgyhogy nem is nagyon posztolok, mert most már egy kutyával is seggbe dugathatnám magam, az se érdekelne senkit. Pénteken lehet, hogy elmegyünk swingerbe, majd mindenki képzelje el. Házi feladat szombatra, hogy mi történt,…..
Férjcserélő Coming out 2013.06.21 18:21:28
Aki régi olvasó, biztos nem lepődik meg. Depressziós vagyok. Hehe, mint az anonim függőknél, sziasztok, Titti vagyok és depressziós - már egész jól megy. Valószínűleg kamaszkorom óta az vagyok, csak gyerekkoromban, a 80-as években ezt még nem nézték, nem kezelték. 23 éves…..
Férjcserélő Rajtakaptál 2013.06.02 13:28:59
Erősen bizonytalan vagyok abban, hogy megírjam-e ezt a posztot. Nem tudom, ez csak egyike a szokásos mélyrepüléseimnek, vagy valami komolyabb, szinte ijesztő tisztánlátás- és őszinteségroham. De ez az, amit most érzek. A házasságom szar. Nem szeretem a férjem. Sosem kedveltem…..
Új divat hódit az unalmasnak semmiképp sem nevezhető diéta fronton. A 90 napos „szétválasztásos” diéta, a vércsoport diéta, a Norbi diéta, és egy sor más „forradalmi” módszer után most itt a paleolit táplálkozás. A paleolit táplálkozás körülbelül 2,5 millió évre…..
kapasz 2012.10.18 22:50:46
@Tűnődő: Egyetértek azzal, hogy a legtöbb állítást alá lehet támasztani hivatkozásokkal pro és kontra. Szendi Gábor igyekszik egy következetes ellenpontot tartani a mainstreammel szemben és bennem tiszteletet ébreszt, hogy ehhez mindig elvégzi az "aprómunkát", látható anyagi érdek nélkül. (A pénzzel befolyásolt eredmények ellenében publikál.) Egy másik ponthoz: a paleolit és az alacsony energiabevitel (MENNYIT) nincsen ellentmondásban egymással. Azt magam is úgy gondolom, hogy az ember hihetetlenül kevéssel is képes túlélni, és ha még nem beteg, akkor kellően kis kalóriabevitel mellett a paleóra nincs is szüksége. A paleo abban segít, hogy az embert ne csapja be az étvágya, tehát ne kívánjon többet enni, mint amire a szervezetének tényleg szüksége van. Aki viszont fizikailag is éhezik, ott nem kerülnek elő a civilizációs betegségek (az egy magasabb szintű probléma), ha földet eszik, azzal is túlél valahogy.
Négy évvel ezelőtt, 2008. március 9-én volt a szociális népszavazás.Három kérdésben döntött a szavazáson megjelent 4 millió választópolgár: Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január…..
kapasz 2012.03.10 10:34:37
@Bona Fides: Nagyon tetszenek a hozzászólásaid, mintha magam írtam volna, pontról pontra egyetértek. Ne foglalkozz a trollokkal, ugord át, ne reagálj. Kellesz ide.
József Hipernet-előfizető, de telenoros telefonnal nem rendelkezik, így aztán se a forgalmi adatokat nem tudta megnézni, se az ingyenes ügyfélszolgálati számot nem tudta hívni, amiről kiderült, hogy egyéb mobil hálózatokból drágább hívni, mint egy mezei számot:A Telenor Hipernet…..
Korábbi közlések szerint március 15-ig maradt volna a képernyőn az MTV híradósa, aki február közepén mondott fel, de ma az esti Híradó végén végleg elköszönt. D. Tóth Kriszta azt mondta, "kérem nézzék el nekem, ha a Híradó végén ma egy kicsit hosszabban köszönök el,…..
kapasz 2011.03.12 16:43:02
@szenvedély S.: Igazad van, maradjunk az 1. változatnál. De taníts egy kicsit: miért műsorvezető az, aki a tudósítóknak címzett 1-2 (élőnek látszó, de nyilván előre egyeztetett) kérdést leszámítva kb. az egészet felolvassa a súgógépről? Műsorvezetőnek az olyat gondolnám, mint aki pl. az Estében ténykedik: élőben kérdez és konfrontálódik az előtte ülő személlyel, azaz reagál, interakcóba kerül.
kapasz 2011.03.12 23:33:52
@szenvedély S.: Részedről ez az "én tudom, de nem mondom meg, bi-bí" hozzállás nem lendíti a fórum szakmaiságát, már amennyire ez a fórum szakmai és objektív akarna lenni: nyilvánvalóan nem - a legtöbb fórum szubjektív és nem csak szakirányú diplomával szólnak hozzá az emberek.

Azt a véleményemet fenntartom, hogy aki felolvas, az nem műsorvezető, még akkor sem, ha ezt képernyőn, hitelesen végzi és beleteszi a személyiségét is - bármit is mond a szakma. Vajon nem arról van szó, hogy ennyi pénzért már muszáj másként nevezni ezt a munkakört?

Abban egyetértünk, hogy DTK csakúgy mint Erőss Antónia kellemes jelenség a képernyőn és bár néhány poszt toló szóvátette, nekem nem tűnt fel, hogy többet bakizott volna mint a többiek.
WWarlockot az Erste Bank megajándékozta egy felejthetetlen jelenettel, amit alant megoszt velünk. Az ügyintéző arra kérte, írja már meg a vezetőségnek az ötleteit, mert rájuk nem hallgatnak, ezért nincs náluk Start Értékpapírszámla:Ma megpróbáltam két pénzintézetnél két…..
Nahát, néha pont úgy működik az amerikai igazságszolgáltatás, ahogy kell neki, és ahogy azt a józan paraszti ész diktálja (nem akkor, amikor 675 év büntetést szabnak ki valami többszörös gyilkosra). Az egyik amerikai bíróság ugyanis semmisnek nevezte az amerikai NMHH, az FCC…..
kapasz 2011.01.17 19:27:17
 A bankok az ügyfélév végén írásban kötelesek értesíteni a következő ügyfélévre vonatkozó új törlesztőrszletről az ügyfeleket. Amennyiben az ügyfélév egybeesik a naptári évvel, akkor a karácsonyi ajándékok mellé érkezik a januártól érvényes…..
kapasz 2010.12.28 12:41:11
Kedves Blog!Annyira, de annyira bíztam benne, hogy nem kerülök olyan helyzetbe, hogy levelet írjak. Sajnos nem így alakult a helyzetünk.Munkaviszonyom közalkalmazotti. Ez már önmagában is rosszul hangzik. Tudni szeretném, hogy a pedagógiai szakszolgálatok munkáját pontosan hogyan…..
kapasz 2010.08.13 22:28:27
@Animacs: Jaj de jó, megtaláltalak iwiwen! Aranyos vagy, bár azt a webcamos képet én kicserélném, mert alulreprezentál.