Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nánási Pál - A diszkrét szépségről

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért kell, miért jó, ha rásegítünk a képekre, mit érdemes retusálni, állítani a képek színén?Azt szoktam mondani, hogy az a jól retusált kép, amelyiken nem is látszik, hogy retusálva van. Tudjuk, hogy bárkiből lehet bármit csinálni, de ha ez már nem ugyanaz az ember, mint a…..
Azokra az emberekre mondják, hogy fotogén, akik jól mutatnak a fényképen. A fotogén jelző azonban még nem garantálja, hogy ez az alany élőben is szép, szabályos arcú, vonzó külsejű, tehát nem feltétlenül jár a kettő együtt. Nagyon sok szabálytalan, élőben kevésbé finom…..
Nem az a probléma, ha valakit feszélyez a kamera jelenléte, hanem az, ha ez látszik is, esetleg a nagy feszélyezettségtől nem tud mosolyogni, természetesen viselkedni, könnyedén pózolni. Na ilyenkor kell mindent elkövetni a hangulat oldása érdekében. De van, akinek annyira erős a…..
Nánási Pál - A diszkrét szépségről 2010.07.01 14:23:51
Kifejezetten örülök a szakmai kommentnek és érdeklődve olvastam. A félreértés elkerülése végett szeretnék néhány sorban reagálni.

Természetesen akik nem isznak alkoholt, nálunk sem fognak, hiszen mi sem szoktuk erőszakkal beléjük önteni, tehát nem fenyeget a veszély, hogy alkoholt amúgy nem fogyasztó modellünk teste váratlan reakciókat produkáljon.

Akik viszont szoktak inni, azok nálunk is kifejezetten örömmel fogadják azt az 1 max. 2 pohár pezsgőt. Személyes tapasztalataink erősítettek meg benne, hogy kifejezetten pozitív hatása van. Az esetleges erősebb arcpír elkendőzéséről pedig sminkesünk gondoskodik.

Annyit sosem isznak a modelljeink, hogy szélsőségesen viselkedjenek, és a kis feszültségoldás eddig még mindenkinek előnyére vált.

És ez természetesen mindig csak egy felajánlott lehetőség, sosem kötelező.

A „kezdeti nagy vidámság” az egész nap folyó könnyed beszélgetéseknek és az általában nagyon vidám stábnak köszönhetően hál’ isten a fotózás végéig kitart.

De egyetértek, hogy van az az alkoholmennyiség, ami valóban a kezdeti pörgés után inkább elfáraszt és inkább negatív hatást gyakorol. Ezt eddig még mindig sikerült elkerülnünk.

Örömmel olvastam a zenét, mint feszültségoldót, hiszen nálunk is ez olyannyira része a mindennapoknak és a munkának, hogy el is felejtettem megemlíteni. Ez szerintem is szinte kötelező elem egy jó hangulatú fotózáshoz. Teljesen egyetértek a bizalom elnyerésének fontosságával és az instruálás szükségességével is.

Kedves Mezmadaar igazán jó hallani, amikor valaki ennyire pozitív élményként tekint vissza egy fotózásra és ennyire meghatározó emlék az életében. A születendő babához pedig kifejezetten gratulálok. És valóban az sem mindegy, hogy milyen zene szól közben.

Kifejezetten fontosnak tartom, hogy más szóljon divatanyag és más erotikus illetve aktfotózásnál. Nem csak a modell feszültségét oldja és segít a pózolás könnyedebbé tételében, hanem a fotóst is másképp inspirálja.

Köszönöm, hogy megosztottátok velem a véleményetek.
Hála a ma már árban is mindenki számára elérhető digitális fényképezőgépeknek és az egyre jobb minőségben fotózó telefonoknak, mindenki számára adott a lehetőség, hogy korlátlan mennyiségben készítsen fotókat. Szakmai tudás, de akár érzék nélkül is mindig tuti lesz…..
Érdekes belegondolni, hogy a modell szakmában ma már az okoz meglepetést, ha valaki a természetes szépség képviselője. Természetes szépségbe leginkább az utcán lehet botlani, de semmiképp sem a férfi és divat magazinok oldalain. Ezek pont az ellenpólust képviselik: sok smink,…..
Sokan kérdezik fotózás előtt, közben, hogy hogyan tartsák a fejüket, mennyire merjenek mosolyogni, stb. Én minden fotózás elején ismerkedek a fotóalanyommal, az arcával, az előnyös és kevésbé előnyös szögeivel, a mosolyával…mindezt a gépemen keresztül. Nincs olyan, hogy…..
Többen érdeklődtetek az előző postban beharangozott versenyről. Hétfőn indul és egy hónapig tart a játék a Facebook-on illetve az MSN-en, ahol a „Nánási Pál – A diszkrét szépségről” oldalt keressétek majd. A részvétel egyszerű: tölts fel azt magadról egy olyan képet,…..
Az elmúlt napokban sokan találgattatok, vajon tényleg én állok-e a blog mögött. Igen, én is. Több, női szépségápoláshoz kapcsolódó márka neve felmerült, tehát jó irányba indultatok. :-) A blogot egy közös ötlet alapján indítottuk a Discreet márkával. A természetes…..
Ma az egyik barátom, miközben rám várt, nézegette az előző napok munkáját. Az egyik fotómodellen megakadt a szeme és megjegyezte, hogy tökéletes ez a nő. Szerintem a modelleket, a Nőket, a fotókat, és magát a világot sem a tökéletesség teszi széppé, hanem az érdekes,…..
Sziasztok! Az elmúlt években fotósként rengeteg gyönyörű lányt, nőt volt alkalmam fotózni: szőkéket, barnákat, fiatalabbakat, idősebbeket. Sokak számára a modellek, címlaplányok világa csupa csillogásnak tűnik, tökéletes testek exkluzív környezetben és fényviszonyok…..