Adatok
Alfréd76
0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az már ugye hivatalos, hogy lesz idén országos Michelin Kalauz. A kérdés már csak az, hogy pontosan mikor, na és kik szerepelnek majd benne vidékiként csillaggal...
Rácz Jenő frissen nyitott étterme a közbeszéd tárgya, megnéztem, mit főzött ki a Shanghaiban edződött séf! ..
Alfréd76
2021.06.02 20:15:07
Elég sok energiát fektettem abba, hogy – saját testzsírom mennyiségét is gyarapítva – kinyomozzam, melyik a legjobb carbonara. Találtam sok fantasztikust, de a legjobbnak a receptjét is megszereztem, ráadásul videóval!..
A COVID-19 rengeteg borzalma mellett van 1-2 egészen meglepő pozitív következménye is. Például simán lehet otthonra szervezni Michelin-csillagos ünneplést...
Alfréd76
2021.04.08 21:27:29
@plokmi: Nem, nem ebben a műfajban. Egy másikban talán.
világevő
Hogyan lehet tönkretenni az egyik legdekadensebb házhozszállított különlegességet?
2021.03.19 18:59:49
Amikor megpillantottam az Instagramon, hogy kacsamájjal töltött, szarvasgombás, hólyagban sült szupercsirkét kínál egy fantasztikus étterem, nem volt kérdés, hogy azonnal meg kell kóstolnom. Aztán nem minden úgy sikerült, mint terveztem...
Alfréd76
2021.03.23 21:49:35
@világevő: "éf séfjének".
világevő
Életem legnagyobb gasztrokalandja: Az első két hónap, és ami előtte volt
2021.02.21 11:32:48
Szándékosan nem akarom elárasztani a blogot a saját éttermemről szóló posztokkal, ezért csak ritkán jelentkezem ilyennel, amikor van miről beszélni. [Promóciós kód is van ám!]
A nem nudlis fotók forrása: FORTEPAN..
Alfréd76
2021.02.22 15:21:53
@Örömhernyó: Az olasz tésztaételek is egyszerűek, mint a faék, rendszerint pár alapanyag. A kulcs a rendkívül jó minőségű alapanyag, és a helyes technológia. Krumplis tészta az is, ha a boltban megveszel akármilyen krumplit (mert itthon még általában van "a krumpli", jó esetben van főzni- és sütnivaló, de ez is ritka), hozzá száraztésztát, és paprikát (amelyből a kiskereskedelemben sajnos alig kapható jó minőségű), és ezekből összedobod az ételt egy nosalty recept alapján, és krumplis tészta az is, ha kimondottan a célnak leginkább megfelelő krumplit készíted el lassan, tökéletes állagúra, kiváló paprikával, gyúrt, friss tésztával. A menzás krumplis tészták 100, és az otthoni krumplis tészták 99 %-a az előbbi receptúra, pedig a különbség ég és föld. Ugyanez igaz a káposztás tészta esetében is. A nudli pedig már világ, a legtöbben fagyasztott nudliból, bolti darált mákból készítik, jó minőségű mákot nem is nagyon lehet kapni...
Alfréd76
2021.02.23 18:50:26
@Shoi Aran: Isten őrizz, hogy vitázzak, arra viszont kíváncsi lennék, hogy milyen megfontolásból tetted be a fenti hozzászólásodat szóról szóra az étterem Facebook oldalán egy 2020. december 20-i véleményhez kommentként...
Biztos lesz majd olyan is újra, hogy egy étteremben fogjuk élvezni a kiváló szervizt, hangulatot és ételeket, de ehelyett most marad az otthoni hiánypótlás: amiben segítenek az éttermek, miközben mi is segítünk az éttermeknek...
Alfréd76
2021.01.10 16:08:17
Az újraéledő budapesti gasztroszcéna következő örömteli állomása a héten megnyitó fine dining étterem, ahol 30 év alatt van az átlagéletkor, és nagyon erős halas és vegán kóstoló menü is van, a hagyományosabb mellett. Íme...
Alfréd76
2020.06.22 21:13:17
@világevő: Ugyan, András, ne légy ilyen. Volt egy (utólag keletkezett) tévedés az írásban, ezzel pedig boldoggá tettél valakit, aki ezt megjegyezhette:)
[Folyamatosan frissül!]
Rengetegen várjuk már, hogy végre lehessen újra étterembe menni, összegyűjtöm a legjobb hazai helyekkel kapcsolatos fontos információkat az újranyitásról. Percről-percre változik a helyzet, így érdemes gyakran visszatérni ide, frissítem mindig a legújabb adatokkal.
A…..
Alfréd76
2020.05.25 11:40:15
@világevő: Nos, semmi egzotikus vagy különleges. Marhahúsleves, három fogásként tálalva: először a leves zöldségekkel, utána a velőscsont pirítóssal, végül a főtt marhafartő (magyarul tápfelspitz) mindenféle mártásokkal, burgonyával. Nagyon kevés helyen tartják így az étlapon, még kevesebb helyen készítik jól. Otthon nekiállni nem egyszerű, lehetetlen belőle kis adagot készíteni, és szinte lehetetlen jó minőségű fartőt kapni. A Platánban a húshoz remuládot, egy spenótos mártást, sült alma chutney-szerűséget, és pirított burgonyacsíkokat adtak, szinte sírtam a gyönyörűségtől. A tálalása ennek az ételnek nyilvánvalóan nem lehet műalkotás, de azért ezt is sikerült nagyon szépen megoldani. Ha tudnék ide képet feltölteni, megtenném.
Hétvégén szerintem visszatérek, csak emiatt még egyszer... Meg persze azért, mert a lányom is teljesen odáig van az étteremért, a platánfáért, és a kacsákért, akiket lehet etetni.
Hétvégén szerintem visszatérek, csak emiatt még egyszer... Meg persze azért, mert a lányom is teljesen odáig van az étteremért, a platánfáért, és a kacsákért, akiket lehet etetni.
Tovább folytattam az otthoni gurméskodási lehetőségek tesztelését, ezúttal bővítve a kínálatot pár különleges megoldással a legelegánsabbtól az egzotikusabbakig.
A héten megvolt az első Világevő Talks!..
Csípős csirkeszendvics, amit nagyon érdemes megkóstolni!..
Alfréd76
2020.01.23 18:28:49
@gyöngytyúk: Ez az! Adj neki!
világevő
A séf, akinek állandó eposzi jelzője - és kiváló ételei - vannak, ráadásul hőségben is kiváló úticél.
2019.07.03 10:47:24
Aki ette már a főztjét bárhol (például a Tantiban, Babelben korábban), azt nem kell sokat győzködni arról, hogy Pesti "legszebben tálaló magyar séf" István sok-sok éve töretlenül magas színvonalú gasztronómiát visz. A forró nyári napokon pedig külön öröm, hogy akár napközben is élvezhető ez, a…..
világevő
Egy étterem, ahol tökéletes a klíma a legnagyobb forróságban, légkondi nélkül is!
2019.06.29 16:58:42
Annyira hihetetlen éttermben voltam, hogy máig nem tértem teljesen magamhoz. Tökéletes légkondi, ráadásul teljesen környezetbarát megoldással...
Második vegetariánus szezonját kezdi kedvenc éttermem, a koppenhágai Noma az újranyitás óta, megmutatom, hogy néz ki az új menü...
Alfréd76
2019.06.28 20:14:49
világevő
Hogyan lett egy tipikus hűtőtakarító étel a legnépszerűbb koreai világszerte?
2019.05.25 19:50:39
A bibimbap Korea talán legnépszerűbb exportétele: világszerte készítik számtalan verzióban. Megmutatom, milyen a "feltalálása" helyszínén Csondzsuban és Szöulban, Michelin-csillagos verzióban.
Júni 7-én újra Világevő Vacsora!..
Alfréd76
2019.05.28 16:03:27
Az elmúlt hetekben elkezdtem nyomozni valódi, lehetőleg kézműves és adalékanyagmentes szalámik után. Azaz a másik oldalról megfogalmazva: nem ipari, tartósítószerekkel teletömött szalámikat gyűjtöttem össze.
* Ez nem egy igazi teszt, nem vakon zajlott és nem is teljes körű. Viszont tervezünk…..
Alfréd76
2018.07.18 21:31:29
Sokfelé dicsekszenek világszerte azzal, hogy az ő steakük a legjobb, de csak egynek lehet igaza. Megmutatom, melyiknek. ..
A vasárnapi ebéd kiemelten fontos étkezés a legtöbb család életében, nagyon nem mindegy, hogy stimmel-e. Ünnep és falatozás egyszerre, vagy akár a falatozás ünnepe. Olyanra bukkantam, ahol garantált az öröm!..
világevő
Egy séf, akit nem állít meg az áramszünet sem! Vendéglátás magas fokon a Balaton-felvidéken
2018.05.23 12:34:33
Tegnap este nagyon izgalmas gasztrokalandban részesültünk Köveskálon, a Kővirágban, ahol egy fiatal séf, Tóth Pál alaposan megmutatta a tudását...
Tegnap megvolt a Gourmet Fesztivál szakmai napja, sikerült alaposan belekóstolgatni a kínálatba. És a poszt végén még egy játék is van egy nagyon komoly 2 fős vasárnapi ebédért!..
Alfréd76
2018.05.21 19:44:45
Elég sok félreértés kering a 2018-as Michelin Kalauz kapcsán, így összeírtam, hogy pontosan mit is tartalmaz magyar szempontból, és mit nem...
A sok Michelin-csillag után ideje egy kis Michelintelen beszámolónak, vannak ugyanis fantasztikus éttermeink, amik még fel sem bukkantak a tesztelők határidőnaplójában, pedig nagyon is megérdemelnék a figyelmet. ..
Még bőven van lehetőség kiélvezni a karácsonyi készülődés messze legjobb részét: a boltokban lökdösődés helyett a szabadtéri evés-ivást. És még egészen kellemes meglepetések is vannak, például ingyenes ételkóstoló, na meg profi kávé Faema E61-ből!..
Alfréd76
2017.12.12 11:13:10
A sok világjárás után távoli tájakon, végre sikerült a szomszédba is eljutnom, Erdélybe, egészen pontosan Kovászna megyébe, ahol jártam már kb. 25 éve, most végre sikerült visszatérni, újrafelfedezni a szépségeit...
világevő
Budapestet ette végig az ember, aki a világ összes 3 Michelin-csillagosában evett már. De mit szólt?
2017.09.22 20:56:16
Andy Hayler után megint sikerült Budapestre csábítanom egy nagy foodie-t, hogy kicsit kóstolgasson nálunk, hátha hírét viszi a világban. És hatalmas élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire meg van lepve! ..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A feleségem és a lányom szerencsére kalandoznak az étlapon, így kóstolgatok tőlük.