Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Woo

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rezsicsökkentés sosem volt más, mint demagóg kampányfogás - a maga nemében persze zseniális húzás volt -, de a nagyszerű rezsibiztos színre lépésével sejteni lehetett, hogy a suttyóság egészen mély szinteket járhat meg. S lőn. Szóval értem én, hogy a liftben is van lámpa,…..
Mint bizonyára már olvastatok róla, a Google elvesztette több tízezer Gmail-felhasználója komplett levelezését. A legutóbbi hírek szerint az érintett accountok száma nem 150 ezer, "csupán" kb 40 ezer. És bár az accountokat helyreállítják, arról nincs hír, hogy a több…..
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Ma kaptam meg az értesítést a Goldenblogtól arról, hogy a blog idén első lett a hírblog-kategóriában. Tudom, hogy mostanában nem divat örülni egy díjnak, különösen, ha nem jár lánccal, én azonban nagyon örülök... Amikor tavaly november 2-án feltettem az első kérdést,…..
A minap érkezett egy név nélküli levél az Artisjushoz. Egy torrent oldal üzemeltetője vizsgálja, hogy milyen módon lehetne jogszerűen úgy üzemeltetni oldalát, hogy az jogszerű legyen, és az érintettek is hozzájussanak pénzükhöz. Elképzelése szerint lenne olyan fizetős…..
Woo 2010.08.12 22:00:03
"A zeneszerzők és szövegírók az Artisjus útján szívesen egyeztetnek Önnel a legalizálás feltételeiről. Ehhez figyelembe kell venni, hogy az Artisjus a felhasznált zeneszámokat egyenként beazonosítja, és eljuttatja a rá eső jogdíjat a szerzőkhöz. Tehát számunkra a jogdíjfizetés önmagában kevés, pontos adatszolgáltatást is kérünk a felhasználótól."

Konkrétan ezzel ki lett lőve a havidíjas modell, ahol egy adott összeget fizetnének az userek és cserébe nyugodtan alszanak és a felosztás valami képlet mentén történne a pontos adatszolgáltatás helyett.

Ebben az a fájó, hogy sokan vagyunk úgy, hogy akár évekig nyugiban fizetnénk a felárat (havi 2-3k simán beleférne), de a boltban az embernek rohadtul nincs szíve 3-4-5k-t kiadni bármiért is ezért megveszi a tescoban az 500 meg 1000 forintos gagyit (mondjuk 2-3-at). Eredmény? Én az erre szánt pénzt elköltötten, az olcsó cuccokból meg tutira nem annyi folyik vissza a szerzőknek, mint egy értelmes, XXI. századi üzleti modellel visszajuthatna.

Geek vagyok, mp3-at akarok és nem DRM-et, mert mp3-as mobilom van, ipodom, laptopom és akármim. Amerre járok én ott a saját zenémet hallgatni akarom. Ez a XXI. század. Az amazonon 39p es 1.2 font közt vehetek számokat, amikhez csak kedvem van. Ebből sem érkezik valami sok az Artisjushoz.

Megértem a szabályokhoz való merev ragaszkodást, a törvény betűjének követését az ő részükről, csak éppen ez nekem nehézkes, kényelmetlen ezért kihagyom őket és én a pénzemnél vagyok, megvan a zeném és filmem (bár elég idegesítő, hogy tele van velük a polc, holott digitálisan szívesebben vásárolnám és tárolnám egy kétcigisdoboznyi winchesteren százasával szintén DRM nélkül) bárhol nézem mert berippelem, mert ha az a törvény, hogy nem másolhatom mp4 formában a telefonomra, akkor a törvény rossz és nem én.

Elég pénzem van általánydíjat fizetni, de senkinek sincs szüksége a pénzemre csak a tesconak olcsó film formájában.

És itt jön elő a kérdés, hogy valóban a szerzők érdekei vannak képviselve vagy csak egy elavult üzleti modellt és status quo-t próbálnak a managerek életben tartani? Ha nincs egy központi képviselet hanem ezerféle embert kell keresni, akkor megint csak a legolcsóbb és legtrükkösebb megoldásokat fogom választani.

Önök kényszerítenek rá minket, mert a mi igényeinket senki nem hallgatja meg, pedig mi vagyunk A piac. Eddig is úgy történtek a dolgok, ahogy nekünk jó, csak nem volt belőle bevétel. A fenyegetés és az üldözés csak VPN-t, zárt torrent oldalakat, baráti ftp-ket és egzotikus országok felé történő adatforgalmat fog jelenteni sokáig. És ha ezeket mind kizárják, akkor is ott lesz a rapidshare, a fórumok, emailek és az online rádiókból rippelő toolok és még sorolhatnám.

Elszomorító látni, hogy csak jogászok vannak arrafelé meg esetleg pár költségszámoló közgazdász és igazi sales-es és marketinges ki a VEVŐT látja bennünk nincs egy se. Jól látszik ez minden megnyilvánulásban, kampányban és interjúban.

Én nem így csinálnám az biztos.
BuheraBlog Carders.cc pwned 2010.05.19 22:50:00
Ellenlábas támadók kiteregették egy német székhelyű zsiványtanya, a Carders.cc összes szennyesét, amolyan zero-for-0wned stílusban. Ahogy a domainnév sugallja, az oldal lopott bankkártyaadatokkal (is) kereskedő csalók, tolvajok fóruma volt, nem nagy kár érte, a "néhány…..
Woo 2010.05.20 00:35:52
www.filestube.com/ed3b91766eece03f03e9,g/dump-sql.html

?

a "Carders.cc dump link" ezt dobta ki a guglin... 31 mega.