Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hampuk

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
I founded the first company in our group a little more than 10 years ago. I was only 21 at the time, but I was determined to plan for the long run. Since then, I haven’t paid myself a single Forint dividend, but that doesn’t mean I haven’t spent my company’s profit. In fact, I’m spending more and…..
Néhány nappal az amerikai elnökválasztás előtt a jelöltek rákapcsoltak a kampányra. Óránként jönnek ki az újabb hirdetések. Hillary támogatottsága pár hónappal ezelőtt még eléggé rosszul állt az Y-generációs fiataloknál. Azóta sikerült lefaragni a hátrányából és most a hajrában megosztottak egy Will…..
Nem csak azért szuper dolog önkénteskedni egy elnökválasztási kampányban az USA-ban mert beleláthatunk, hogy miként működik a világ legnagyobb mozgósító kampánygépezete. Hanem azért is, mert belefuthatunk olyan gyöngyszemekbe mint az alábbi hirdetés. Ez most a kedvenc kampányfilmem.  A videóban…..
..
..
..
..
Hampuk Richárd Nyertünk a DCA-n 2014.10.29 12:39:27
Idén is ősszel szervezték a kommunikációs szakma egyik legelismertebb digitális kommunikációs versenyét. Számos országból több mint 600 pályázó közül hirdetnek 38 kategóriában győztest. Ide jutottunk be idén egyedüli magyarként a döntősök közé. A kategória-győztes…..
Sokan gondolják azt, hogy az USA-ban minden sokkal jobb és sokkal könnyebb, mint Magyarországon. Pedig ugyanúgy történnek bakik, az persze más kérdés, hogy másként reagálnak a szolgáltatók. Itt nem csak udvariasságból kérdezik meg, hogyan ízlett az étel, és nem kell sorban…..
Az egyik legrosszabb kommunikációs reakció arra, ha szolgáltató vállalatként hibáztál, hogy a joggal takarózol. A Tesco esetében pedig ez történt, amikor „technikai okok” miatt nem szállították ki a házhoz rendelt árut, de erről csak akkor tájékoztattak, miután a határidő…..
Több mint fél éve nem írtam posztot a blogra. Februárban zártam le a sorozatot, amely az Obama-kampányban tapasztalt élményeimről szólt. Nem véletlenül hallgattam ilyen sokáig. Fájó ezt leírni, de a saját csapdámba estem. A blog nem titkolt célja, hogy megosszam a…..
A sorozat ezen (8.) részében az Obama-kampány 5 szakaszáról olvashatsz. A posztból megtudhatod, hogy mi az a Dry Run és miért hasznos egy politikai kampányban.  A stratégiában a kampányt öt jól körülírható szakaszra bontották az Obama-kampány szakemberei, mindegyik egységnek…..
A sorozat ezen (7.) részében az Obama-kampány stratégiáját mutatom be. Leírom, hogy mik voltak a fő irányok és milyen lépések mentén építették fel a helyi szervezeteket. Barack Obama kampánya stábjának mantrája négy szóból állt, amelyeket én is gyorsan megtanultam, amikor…..
A sorozat (6.) ezen részében bemutatom, hogy miként készült fel Jim Messina kampányigazgató a 2012-es küzdelemre. Egy teljesen más szemléletmód honosodott meg a politikai kampányokban. Ezúttal a kampány a hollywoodi stúdiók marketinggépezetéből merítettek inspirációt. A…..
Hampuk Richárd Obama: Tovább 2012 2014.01.27 09:59:48
A sorozat következő (5.) részében elérkeztünk a 2012-es választási kampányhoz. A posztban áttekintem a főbb különbségeket a 2008-as kampányhoz képest. Megvizsgálom, hogy hogyan lett a Változás ígéretéből Folytatás.  Az, hogy Barack Obama kampányáról olyan kép…..
Obama kampányaival foglalkozó sorozatom ezen (4.) része a 2008-as Obama kampány finanszírozásával foglalkozik. Az eddigiekhez képest más stratégiát követve sikerült biztosítani a szükséges pénzügyi hátteret.  A kommunikáción kívül az adományszerzésre is lehetőséget…..
Obama kampányaival foglalkozó sorozatom ezen (3.) része a népszerűség növelésével foglalkozik. Egy országosan ismeretlen politikusnak (Barack Obama) kellett, az egyik legismertebb demokrata (Hillary Clinton) jelölttel versenyeznie. A csapat kialakulását követően Obamáéknak el…..
Obama kampányaival foglalkozó sorozatom ezen (2.)része az első elnökjelöltségéről szól (2007). Az alábbiakban összefoglalom a karakterépítés legfontosabb pontjait - a bejelentést- és bemutatom az elnökségért folytatott harc szűk csapatát. Barack Obama 2006 telén döntötte…..
A blogban a következő hetekben részletesen foglalkozom Barack Obama 2008-as és 2012-es kampányával. A hazai választási kampány aktualitása révén érdekes lehet elemezni az USA elnökválasztási csatáit. Sok hasonló elemmel találkozhatunk a tavaszi, magyarországi választások…..
A politika és a marketing összefonódásával Bruce I. Newman: Politikai marketing, mint kampánystratégia című könyve is foglalkozik amit az utóbbi időben ismétfellapoztam. A politikai marketing létrejöttét párhuzamba állítja a televízió elterjedésével és annak tudatos politikai…..
A 2012-es elnökválasztás kapcsán lehetőségem adódott egy napot eltöltenem Ohio egyik legnagyobb kommunikációs ügynökségénél. A nap végére kirajzolódott, hogy ugyan hasonló problémákkal küzdünk itthon és a tengerentúlon, tanulhatunk az ő hozzáállásukból. Cleveland (OH)…..
Lassan egy éve, hogy az USA választói újraválasztották Barack Obamát. Így életem egyik legmeghatározóbb eseménye is közel egyesztendős. Tavaly ilyenkor már készültem Ohióba, hogy a világ egyik legnagyobb kampányának önkéntese lehessek. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy…..
Október 29-én útnak indultam, hogy csatlakozzak Barack Obama ohioi kampánycsapatához. A tervek szerint a Clevelandbe repültem volna, hogy az ottani kampánystáb munkáját figyelhessem és segíthessem.  A választások éjszakáját is ezekkel a lányokkal és fiúkkal töltöm, várva a…..
Kedden érkeztem meg Clevelandbe (OH). Az előző nap viszontagságai miatt kimenőt kaptam a kampánycsapattól, így volt lehetőségem megismerkedni szállásadóim családjával. Ugyan rettentő fáradt voltam, de mindenképpen fenn akartam maradni sötétedésig, hogy át tudjon állni a…..
Ahogy már írtam alapjaiban különbözik a Demokraták és a Republikánusok kampánya. Amellett, hogy mind a két párt dollár milliókat költ el TV hirdetésekre Ohio államban a Demokrata pártnak nagyon sok kis irodája van, nagyon sok önkéntessel. Ohio államban 131 Obama és csupán 39…..