Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joc123

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Joc123 2019.07.30 07:15:54
  Minden résen támadnak a mezei poloskák, amelyeket az utóbbi években kényszerültünk megszokni a lakásban. Kevesen tudják, de ellenük is kaphatók irtószerek. Az utóbbi években szinte már megszokott jelenségnek mondható az őszi poloskainvázió. Fontos tudni, hogy ezek a poloskák - ellentétben pl. az…..
Joc123 2018.10.18 14:33:34
@rovarblog:
Köszönöm a tippeket. Nálam reggelre állandóan tele volt az ablakkeret velük. Múlt héten alaposan körbefújtam az ablakokat Protect csótányirtóval, azóta eltűntek, nem full para az ablaknyitás, hogy most mennyi fog beesni. Fél napig lehetett érezni a szer szagát kb. (nem olyan vészes), viszont azóta is hat. Majd ha megint megjelennek, jön egy újabb kör. Szerintem egy flakonnal elég lesz egy szezonra, nekem ennyit bőven megér, hogy nem kell a porszívóval a nyitott ablak mellett strázsálnom.:)
Befektetési célból vásároltam egy három fázisú villanymotort. A három fázis nem játék, az ipari csatlakozók viszont nem olcsók, így nem áll dobozszámra otthon. Lassan körbenéztem a műhelyben, miről lehetne leoperálni ideiglenesen a csatlakozó dugót. - Gyere csak ide, kis…..
Ezt az adást még júniusban vettük fel, részben a kiterjedt téma miatt, részben azért, hogy előre dolgozzunk. És jól megszívattuk szegény vendégünket egy kommunikációs fiaskóval. Eredetileg VR-os témát terveztünk, viszont az utolsó nap változtattunk a terven, és ez nem jutott el a vendéghez. Szóval…..
Hatalmas horderejű diplomáciai lépés, nagy delegációval érkező orosz elnök. Ehhez képest síri csend a kormánypropagandában.   Kép is csak arról készült, ahogy Szijjártó találkozik az orosz egészségügyi miniszterrel (MTI)..
Újabb bizonyíték arra, mennyire nem értik Orbán csatlósai a valódi világ működését. Lehet keménykedni egy nemzetieskedő markatingblöff alapján, de ha veszteséget okozol egy cégnek, annak következményei lesznek...
Retro videojátékos podcastünk mostani adásában megint kimozdultunk a komfortzónánkból - ezúttal technikai értelemben is, ugyanis először vettünk fel adást távolról, Skype-on bejelentkező vendéggel. Ha tehát apró hanghibák (pár másodperces visszhangos, iszapos részek, távoli kutyaugatás)…..
Joc123 2016.10.01 14:17:03
A műsorban is említett, telefonos kütyü:

www.c64-wiki.com/index.php/Acoustic_Coupler

Annak idején, 89-ben találtam egy ilyen párt még az első munkahelyemen, egy szekrényben félredobva, úgy rémlik azok 300 bit/s-t tudtak, de mondták, hogy létezik olyan is ami 1200 bit/s-t tud.
Beteg voltam majdnem két hétig, ami a blogon is meglátszott (posztot írni se nagyon volt erőm a takonytól), illetve a legfrissebb podcastadásunkban elhangzó távoli köhögésekre is ez a magyarázat. De nem akartam elhalasztani a felvételt, már csak a téma miatt sem.....