Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzLH

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pornóra rá lehet függeni, ezt már megvizsgáltuk egyszer. Mindez azonban csak egy apró szelete annak a sok káros hatásnak, ami a rendszeres pornófogyasztót éri, sokszor anélkül, hogy önmagán észrevenné azokat. Pedig kihat nem csak rád, magadra, de a szexuális életedre, és ezekből fakadóan a…..
SzLH 2021.08.15 10:52:12
@Lady Scarlett: Kedves Lady, bizonyos szintű élettapasztalattal rendelkezem, így bátran kijelenthetem, hogy egy fiatal gyermekes házaspár férfitagja sokkal többször kívánja meg a feleségét, mint a nő a férjét. Aztán kirepülnek a gyerekek, a férfi nem akar annyi szexuális együttlétet a feleségével. A középkorú nő viszont éjjel - nappal szexelne. És igen, a nők szeretnék magukat spontán, előjáték nélkül odaadni.
Számomra a szexualitás nem a lövellésről szól, inkább arról, hogyan tudom úgy elbűvölni a páromat, hogy a mennyekben érezze magát.
SzLH 2021.08.16 13:56:40
@Lady Scarlett: A párommal együtt nézzük a számunkra érdekes filmeket.
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
SzLH 2020.05.31 09:22:06
@Tranquillius: Pontosan! fittyet hányva a pánszláv gondolkodásmódra. :-)
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
SzLH 2020.05.12 18:30:37
Az önmagukat egységes nemzetállamként definiáló országok jelentős része a kisebbségek területi autonómiáját mindig is egyfajta nemzetbiztonsági kockázatnak tekintette és olyan, elutasítással vegyített gyanakvással tekintett erre az intézményre, mint Kövér László a kettessel kezdődő személyi számú…..
SzLH 2020.05.04 17:07:18
@Pilotax: Ha, lett, volna, ezért még a sarki szatócsboltban sem kapunk semmit, de 1988-tól 1995-ig számtalan lehetőség állt rendelkezésünkre - zavarosban lehet jól halászni- békés határmódosításra. Volt olyan is, amikor egy szomszédos ország ajánlotta fel az egyesülést. Egy kicsit korábban Nyikita visszaadta volna a beregszászi járást, János csak meghúzta a vállát. Semmi csillogó szemek, lelkesedés, aztán minden maradt úgy, ahogyan ma is látjuk.
Románia lelke ugyanúgy sérült, mint a mienk, trianoni döntést még ők sem emésztették meg, különben nem riogatnának velünk.
SzLH 2020.05.04 17:34:51
@Pilotax: Amit Orbán megtett, azt megtehette volna Horn Gyula, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai korábban, ugye? Miért nem éltek a lehetőséggel? Ők akárhány millió - megnéztem: 23- románnal riogattak, miközben az áttelepült Szatmári házaspár (MSZP-s hátszéllel nagyon jó álláslehetőséghez jutott) Románia részére iratokat adott át. (Mucuska-ügy)
SzLH 2020.05.05 12:19:47
@tiboru: félreérthető voltam; spongyát rá!;-) Állampolgárság és szavazás mikéntje orszgonként változik a szokásjog. Én állandó lakhelyhez kötném. Uniós állampolgárként, de külföldi személyként szavazhatok mindenre, egyet kivéve: az Országgyűlés tagjaira. Csak az EP vagy önkormányzati választásra vagyok jogosult. Tudom, milyen sokat jelent sokaknak a koronás útlevél a madaras helyett.De ülhetünk egy popsival két/három lovon, mint egykoron Mónus Áron? Miközben az Unióban arról vitatkoznak, hogy kell-e csörgő a disznóólba, vagy mekkora lehet a kifli görbülete, erről kellene vitázni, mármint elismerjük-e vagy nem ismerjük el egységesen a kettős, többes állampolgárság intézményrendszerét.
Nem szeméyeskedés, nem akarom a vendégjogot megsérteni, de biztosan olvastad Eminescu versét, ami imígyen kezdődik: "De la Nistru pân-la Tisa
Tot românul plânsu-mi-s-a..." Ebben minden benne van, ezért nem lesz autonómia, mert akkor nem tudják elérni a célukat.
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
Blogunk egyik nagyon régi bútordarabja és szerzője (Pizka professzor) fura szerzet: velejéig és zsigerileg civil, ugyanakkor visszatérően és alaposan foglalkozik olyan témákkal, amelyek gyakran fel-felbukkannak a lemiles olvasótábor agytekervényeiben is. Mai posztja egy olyan örökzöld topikot érint,…..
A mai napon egy olyan távirányítós harcjárművet mutatok be nektek, amivel már a Blog TV adásában találkozhattatok. Ezúttal az Anker által gyártott Doppelflak Fla-SFL-t mutatom be nektek.Ahogy azt már több bejegyzésben is megemlítettem a szocialista játékiparban fontos szerep jutott a gyerekek…..
Amikor Rákosi Mátyás új himnuszt szeretett volna íratni Magyarországnak, a felkért Illyés Gyula és Kodály Zoltán megijedt a feladattól, de a top tenünkben listázott többnyire középszerű vagy annál is rosszabb műdalok alkotói híján voltak az aggályoknak, és bátran bevállalták, hogy megírják az új…..
SzLH 2019.11.20 05:53:10
SzLH 2019.11.08 13:34:24
@Öngerjesztő Erg: Pont ezt írtam én is, nem vagy egyedül. az én álláspontom az, hogy magar helyesírsái szabály szerint fordítson, ne az angol szerint.
Az idegen közszavak és tulajdonnevek írása
(A nem latin betűs írású nyelvek közszavait és tulajdonneveit általában a magyar ábécé betűivel, lehetőleg a forrásnyelvből írjuk át.)
SzLH 2019.11.08 14:13:53
@szazharminchet: Igen, a jerit, a lágyságjellel jelölt "l"-t nehéz lefordítani, de törekedni kell a legjobb fordításra. Ez fordítva is igaz, mert, Hitler nevét "G" hanggal adják vissza, mert az orosz "h" sokkal erősebb, mint a többi nyelvben.(Гитлер)
Vegyünk egy ismert embert, Gagarint!
Oroszul Юрий Алексеевич Гагарин, magyarul Jurij Alekszejevics Gagarin, angolul Yuri Alekseyevich Gagarin. Franciaországban a nyelv védelme elsőrangú, ott még a filmszereplők neveit is franciára fordítják. Nálunk viszont a rendszerváltozástól kezdve az emberek hajlamosak az angol írásmódot átvenni.
Ahhoz képest, hogy Lengyelország milyen nagy és viszonylag közel is van Magyarországhoz, mégis kevés szó esik róla a blogon. Persze nem tartozik a magyarok célországai közé, de attól még nagyon érdekes lehet ott az élet. Most egy kicsit bepillanthatunk Vé posztján keresztül...
SzLH 2019.10.16 17:44:05
@Örömhernyó: és nagyon jó filmeket gyártanak
SzLH 2019.10.16 21:39:56
@shaktele: hazajött a párom, a következőket teszi hozzá lengyel révén:
- Szenteste senki sem lehet egyedül, ezért ez egyedülálló embereket meghívják, akkor is, ha nem rokon;
- Mindenszentek családi ünnep
- a lengyel nők jobban odafigyelnek magukra, mint a magyar nők (nőiesebbek)
- többet sportolnak, mint mi magyarok,
- szeretnek bennünket (bárhová mentem, örömmel fogadtak, szinte családtagként)
- majdnem minden második szó "kurwa" :-) pl.: Co ty, kurwa?
A középkori Európa egyik legnagyobb és legerősebb állama egy szövetségkötés révén alakult ki, a kontinens keleti részén, Krevai unió néven, éppen ma 634 éve. A lengyelek és litvánok 1385-ben döntöttek az egyesülésről, átrajzolva Európa nagyhatalmi viszonyait. A történelmi oktatásában méltatlanul…..
Többen kérdezik tőlem, hogy mi várható a közeljövőben Magyarországon és milyen kilátásai vannak Orbán Viktornak a 2018-as választáson.  Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel a születési képlete alapján elkészítettem a jelenleg még regnáló miniszterelnök személyiségelemzését és…..
Ma a rabszolgatörvényhez kapcsolódóan éles ellenzéki tiltakozás folyat az Országgyűlés plenáris ülésén. Az MSZP vezette ellenzéki, több mint 2900 módosító indítványt terjesztett be, hogy ezzel akadályozzák a fideszes szavazóhenger munkáját. Miután a Fidesz úgy alakította, hogy erről a rengeteg…..
SzLH 2018.12.11 12:40:02
@ogli dzsí: Igen, és pár nappal ezelőtt hallatta hangját az elszlengesedés ellen.
A második napon a gorálok földjére látogattunk, amely csupán egyórányi kocsikázásra van a kempingünktől. Az alábbiakra vágytunk: Osturna a skanzenfalu, és a gorálok izgalmas tettei A Vörös Kolostor (Červený Kláštor), és a szerzetesek viszontagságai A Dunajec-folyó áttörése a Pieninek…..
A "mi lett volna, ha..." típusú felvetésektől a történészek egy része idegrohamot kap, a másik része egyszerűen nem foglalkozik vele, a harmadik rész pedig szívesen elbabrál a lehetőséggel, persze hangsúlyozva, hogy ez csak amolyan gondolatkísérlet, senki ne vegye komolyan. Az újságírókat nem kötik…..
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
SzLH 2018.11.10 12:05:47
Az olasz főváros egyik metróján két ukrán férfi először sértegetett, majd megvert egy indiai fiatalembert. Egy nő próbálta megvédeni az áldozatot, de ő is pórul járt - számol be a helyi roma.fanpage.it honlapjára hivatkozva a Golos.ua A szemtanúk szerint a két ukrán férfi a fasiszta köszöntések…..
SzLH 2018.11.03 12:54:38
@LebensraumamOsten: Veled kellene kezdeni a kiirtást. Biztosan még nem hallottál Chopinről, Csajkovszkijról, Tolsztojról, stb.
SzLH 2018.11.03 13:07:25
Néhány órával azután, hogy 1969. július 19-én kora délután egy jól öltözött, 38 éves úriember bekopogott a párizsi brit nagykövetség ajtaján és védelemért, valamint néminemű aprópénzért cserébe információkat kínált fel az MI5 kihelyezett irodavezetőjének, Bukarestben megszólaltak a vészcsengők. A…..
SzLH 2018.10.15 11:35:25
@tiboru: A meglévő ismereteim szerint az árulón vagy annak családján bosszút szoktak állnio. Lásd Kukliński esetét!
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
SzLH 2018.10.02 20:03:44
www.facebook.com/jobbmegelnetest.jobbmeelhetest/videos/1484764798321002/
Nem akarok feszültséget kelteni ezzel a videóval, de hol az igazság?
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
SzLH 2018.09.20 10:41:33
@dare: Nem tudom lejátszani.
SzLH 2018.09.20 21:45:11
@dare: Sikerült megnéznem, nem minden országban elérhető...
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
SzLH 2018.09.17 19:04:58
@mindenhova: Legyen szabad megkérdeznem: - A délszláv háborúban?
SzLH 2018.09.18 08:57:04
@Agyverzes: Vonatkoztass el a jelenlegi kormánytól! Nem a kormányt kell megvédeni, hanem az országot.
SzLH 2018.09.19 22:10:12
@Minorkavidor: nem a kormányért, hanem a Hazáért harcolunk.
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
SzLH 2018.06.11 15:16:18
@tiboru: Persze, tudom. Csak elképzelni nehéz, hogy a két fejedelem beadja a magánvagyonát a nagy román közösbe egy magasabb cél érdekében.
Ma reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök felvázolt néhány intézkedési tervet, s többek között a hamarosan felálló Miniszterelnöki Kormányirodáról, ennek feladatairól is beszélt. Az új kormányzati intézménnyel kapcsolatban ezt is mondta: "Itt lesz majd egységes hírszerzési központ is, amely…..
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
SzLH 2017.06.29 11:09:35