Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karaqm

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
karaqm 2010.11.30 07:56:08
A "cikk" eleve egy nagyon nagy tévedéssel kezdődik. Ez minősíti a szerzőt. A ratkó gyerekek 5o-55 között születtek. A 73-76 között született gyerekek nem az unokák, hanem a gyerekeik. Puff neki. A 7o-es évben született gyerekeknek kellett volna a 9o-es években megszülni a nyugdíjukat megtermelő gyerekeket. Nem szülték meg.
A felosztó-kirovó nyugdíj rendszernek része a kötelező állami TB járulék. Ezt az MSZP kormány, egy sima kormányhatározattal az SZDSZ "kérésére", trükkösen és sunyin megcsapolta. A 9,5% állami járulékból elvontak 8%-ot. és az állami járulékra alapítotak egy pénztárt. Elnevezték "magánnak". Mitől magán az amibe nincs egy fillér magánpénz sem. Az nagy tévedés, hogy az az "enyém". Azt csak feltételekkel kaphatom majd meg.
Szóval ez a "magán" pénztár az államnak járó járulékot mint magánpénz kezeli. Az államtól a kvázi állami pénzen vesznek államkötvényt. Az állam gyakorlatilag kamatot fizet a saját pénze után. Ahelyet, hogy az államnak kamatozna, egy magán cégnek fizet kamatot a saját pénze után. Mivel ez az öszeg hiányzik az évi kifizetésekből, ezért az állam kénytelen hitelt felvenni és arra kamatot fizetni, miközben a neki járó pénz egy magáncégnek kamtozik. Ez 4oo-45o milliárdba kerül az államak, mindannyiunknak. Ami a kifizetéseket és garanciákat illet. Ez a "magáncég" egy fillér saját tőke nélkül lett alapítva. Egy bankot is csak min. 2 milliárd sajá tőkével lehet alapítani. Így garanciát nem tud adni az általa kezelt összegre. Az közgazdasági vicc, hogy a saját tagi pénzből elkülönítenek egy összeget és azt kinevezik granciának. Ezzel az összeggel csökken a tagok tőkéje. A tőke granci plussz összeg. Ami nincs. A kezelési és egyébb költségekről, amiböl ők jól és garantáltan megélnel (akkor is kiveszik a saját pénzüket, ha veszteséges a pénztár)csökkenti a nettó hozamot, vagy kamatot. Az öröklés csak abban az esetben lehetséges, ha a tag a nyugdíjfizetés megkezdése előtt meghal. Amennyiben egyszer is felvette a nyugdíjat, ugrik az öröklés. A pénztárnak ot marad a talált pénz. Aki nyugdíj előtt rokkant lesz nem kap semmijen járadékot. A mai napig, 12 év nem volt elég idő, nincs szabályozva a tényleges jutatások kifizetése. Mivel tőke fedezeti a rendszer, mekkora összegnek kell összegyülnie, és annak mekkora hozmot kell évente biztosítani, hogy fedezze az évente kifizetendő összeget. Még egy 1o milliós tőkének is az évi 5%-os nettó hozama, midössze 5oo ezer, 41.ooo,-ft/hó. Most vagy 12-14%-os brutó hozam kéne produkálni, vagy ki kell pótolni a havi kifizetést a tőkéből. Akkor az csökken a kamataival együtt. Ehez nem kell pénztár. Ezt az összeget egy lekötött, fíx hozamú banki betét is lekőrözi. Az valóban örökőlhetö. Nincs kitéve a tőkepiac kockázatainak. Se fedezet, se garancia. Aki nem ért a pézpiacokhoz és nem érti a pénzügi folyamatokat, inkább próbáljon meg sokhelyen érdeklődi. Hasznosabb, mint a tagok pénzén, milliókért készített reklámokat nézni.