Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MP

107 bejegyzést írt és 822 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idősebb olvasóim gondolom hallottak erről a nagy visszhangot kiváltó tragédiáról Miskolcon. Vályi Péter tragikus balesete hosszú évekig beszédtéma volt a magyar közéletben. Összeesküvés elméletek születtek, de a balesetet még olykor két egymás mellett álló szemtanú is másképp mondja el.…..
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
Pihenünk egy kicsit a gombaépület körül pörgő Tatrákkal és UV-kkal 1988 márciusából! A 18-as talán azért nem tudott továbbmenni, mert a Gellért rakparton épp vágányfelújítás folyt... de hogy a 47-es mit keresett itt? Gyanús, hogy valami spontán dolog lehetett, mert nincs melltábla a szerelvényeken,…..
MP 2020.10.10 17:36:59
@KissGecihuszár: S tegyük hozzá a két Berlin között mi királyként ingázhattunk míg szegény keletiek nem is gondoltak rá, hogy ez nekik is összejön hamarosan.
A mai napon bejelentésre került, hogy ASP fertőzött vaddisznót találtak Németországban. A vírus megjelenése az Európai Unió legnagyobb sertéshús-előállító országában várhatóan jelentős piaci zavarokat okoz rövid időn belül az Unió sertéshús piacán...
HamPLÓ Kempingezés MiG-21-essel 2013.01.20 14:02:14
Annak idején volt egy bejegyzésem katonai reptérnek is használható autópályákról, akkor elhangzott pár városi legenda, miszerint X vagy Y mellett az az egyenes útszakasz nálunk is erre épült volna. Ezzel csak az volt a gondom, hogy keskeny útról maximum a MiG-21-es üzemelhetne, az…..
MP 2020.08.29 18:10:16
@Sam. Joe: Mert nem voltál Taszáron annak idején. Ott inkább azzal kellett vívni ha nem akartál beleülni valamibe. Olyan baráti hangulat volt amilyen azóta sem sehol.
        Holnap délelőtt a Színművészeti Egyetem hallgatói Első figyelmeztetés címmel énekelve fognak tüntetni az ellen, hogy Orbán Viktor átadja az egyetemet Vidnyánszky Attilának.        Nagyon fiatal voltam, amikor Hirtling/Mácsai/Funtek vizsgaelőadását láttam az Ódry Színpadon, a Teaház az…..
MP 2020.07.03 23:43:51
@Igéző: Van. Sajnos van.
  Betegszállítást kérő lapon láttam minap (by körzeti orvos), hogy a leggyorsabb kérhető szállítás a 6 órán belüli volt. Aztán öt és fél óra várakozás után csak rákérdeztünk a mentőknél, biztosan tudnak-e rólunk, és a harmadik telefonszám, ahova elirányítottak, mondta, hogy még kábé másfél óra,…..
  A Sziklakórház egyedülálló hely Magyarországon. Egyszer az életben mindenkinek látnia kell. De különlegesnek számít egész Európában. A Budapestre érkező külföldiek is kíváncsiak rá, ez az egyik legnépszerűbb látványosság. Amikor két éve egy belvárosi hotel munkatársával beszélgettem arról, hogy…..
MP 2020.06.15 14:24:11
Graffiti, rossz fényviszonyok és életveszélyes útburkolat. Csak néhány dolog, amivel azok találkozhatnak, akik megpróbálnak átkelni a Bajza és a Bulcsú utcát összekötő gyalogos aluljáróban, vagy ahogy sokan hívják, a Halál alagútban. A helyzet számtalan közegészségügyi és közbiztonsági kérdést…..
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
MP 2020.02.25 07:59:33
@Csokis: Mondjuk azt nem véletlenül mindig külön ütjük fel s nem az ételbe egyből.
1890. Postások és az első postakocsi Prestwichben (Greater Manchester, Nagy-Britannia)..
MP 2020.01.27 13:54:14
@molnibalage: Nem! Az a szomorú, hogy azért nem ítélték el őket mert az áldozatuk egy fekete.
Sokban hasonlítottak a marhavásárokra, csak kicsit embertelenebb formában. De vajon hogyan jutott valaki idáig? A kép csak illusztráció - Forrás: Fortepan/ Vargha Zsuzsa..
Hogy okuljatok! 2008. márc.12. Ma délelőtt betörők jártak a házunkban! Akkor vettem észre, amikor az ajtónkon megszólalt az a sípoló hang, ami azt jelzi, ha valaki félrehajtja azt a kis takarólemezt, ami a zár előtt van. Gyorsan kinéztem az ablakon, de eltűntek, mentek felfelé a…..
A Járókelőnél azzal foglalkozunk, hogy közterületi problémák fotóit és leírásait közvetítjük a lakosság és az önkormányzatok, városi szolgáltatók között. Önkéntes csapatunk naponta több száz hozzánk beérkező ügyet közvetít ki és nézi át a róluk szóló levelezést. Most megmutatjuk, mik voltak az idén…..
Dániával folytatjuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat – a teljesség igénye nélkül. A lista alapjául különböző netes sikerlisták, illetve filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, szubjektív – vitassátok, egészítsétek ki saját…..
MP 2019.06.08 06:46:51
A Csernobiltól 15 kilométerre, délnyugati irányban fekvő járműtemetőt az atomkatasztrófa után hozták létre 1987-ben. A járműtelepre azok a gépek kerültek, amik részt vettek az evakuálásban és a sugármentesítésben. Vannak itt teherautók, buszok, páncélozott harci járművek, tankok, tűzoltók, és…..
MP 2019.05.29 17:20:31
@Sandor Szigeti: Nem örülve Paks bővítésének az azért ugye megvan, hogy Csernobilban nem atomrobbanás volt s, hogy a paksi blokkok nem RBKM rendszerűek?
Frissítés: Sajnos a Dokumental 2014. végén megújította weboldalát, így a korábban fellelhető érdekes videókat is eltávolították. Emiatt az írásban található hivatkozások nagy része már nem működik. A cikksorozat előző része a Dokumental által végzett, tollbetétek minőségi vizsgálatával foglalkozik,…..
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
MP 2019.03.25 23:41:25
@Tesztelo.hu: A jegestől...
Fehér - nekünk proliknak csak a lánybúcsúkról ismerős - limóban száguld Babett, Yvonne és Tünde a repülőtérre, ahonnan irány Dél-Afrika. Bogi Tanzániában van éppen, majd onnan csatlakozik, Mardoll pedig a Nagy Almában egyengeti karrierjét, minden bizonnyal Bogi útmutatása és…..
Vannak utazók, akik listákat vezetnek azokról az országokról, amelyekben jártak. Sőt! nyomon követnek  olyan helyszíneket, mint  a legmagasabb, a legalacsonyabb, legaszályosabb...  Mindenhol a leg-eket keresik, azokat a helyszíneket, amelyek valamiért különböznek más úticéloktól. Ezek az utazók…..
Vannak olyan sorozatgyilkosok, akik anyagi haszonszerzés miatt követik el aljas tetteiket. Ilyen volt például Ember Zoltán vagy Filó Margit. Vannak olyanok, akik nem tisztelik az emberéletet és saját sötét céljaik elérése érdekében lelkifurdalás nélkül átgázolnak mindenen és…..
Ha hiszik, ha nem, Tímár Péter három év múlva hetven éves lesz. Már építészeti egyetemistaként fényképezett, képei kiállításokon szerepeltek. Előbb fotókollázsokat, szekvenciákat, képelemek ismétléséből, variálásából születő új képminőségekkel, kézzel…..
Belsőség Trükkös hólánc 2015.01.19 16:59:05
Azt mondják, egy újszülöttnek minden vicc új. Én a tejfogaimat is rég elhullajtottam, de úgy tűnik, a hólánc-iparban nem nehéz nekem újat mutatni. Stump Bandi csak hümmögött, mikor extázisban mutattam neki az alábbi videót, mert ő már látott hasonlót, ráadásul legalább hat…..
Metrósorozatunkat a legújabb (M4) és a legkorábbi (M1) után az 1950-es és 1960-as években épült 2-es metró történetével folytatjuk. Míg a két korábbi cikkünkben bemutatott vonalak értéke önmagában is nyilvánvalónak tűnik, addig a 2-es metró kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy miben rejlik megőrzésre…..
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..