Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rajzfilmszemű

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HIV 1983-as felfedezése óta több mint 30 év telt el, mégis a mai napig rengeteg káros tévhit és félelem társul a vírushoz és a járvány természetéhez. A TASZ jelenti HIV-témájú bejegyzéseire érkezett kommentek inspirálták a mostani két részes sorozatunkat, hogy leromboljuk a közkeletű mítoszt,…..
Rajzfilmszemű 2014.02.25 22:56:20
@neoteny: Hát igen, erről van szó. Szerencsére a többség úgy van, mint te. Nem kap el semmit, mindenki boldog. Viszont a monogámia, ami védettséget ad, az nem a szekvenciális monogámia, miszerint egyszerre csak egy kapcsolatod van ( :) ). Amit te írtál, abban az esetben lehetett volna az is, hogy akár az egyik párod, akár az egyik barátnődnek a volt hapsija, vagy annak a volt nője ésatöbbi, nem élt biztonságos életet ebből a szempontból. Ha megbízol benne, akkor a te olvasatodban nemcsak benne, hanem az ő volt párjaikban és azoknak a párjaiban (a sort még lehetne folytatni) is megbízol. És bár az esély kicsi, de nem 0. És az esély annál jobban nő, minél több ember dönt úgy, hogy nem szükséges szűrésre menni, aki nem 100%-osan esélytelen egy ilyen betegségre. Nade, nem szaporítom a szót. Szerintem van értelme felhívni erre a figyelmet, mert az, hogy jelenleg nem túl nagy az esélye egy egyszeri heteró monogámnak a hivre, ez nem lesz mindig így, ha ilyen a társadalmi szemléletünk. A járványt jobb megelőzni, mint kezelni, szerintem.
Rajzfilmszemű 2014.02.26 08:49:42
Persze, hogy nem ad védelmet a szűrés. Én csak annyit állítok, hogy TELJES védelmet nem ad az sem, ha az ember ritkán vált partnert, de még az sem, ha ő maga teljesen monogám. (Hiszen a partnerét senki sem veheti 100%-ra). Persze, hogy nem ugyanakkorák az esélyek, sőt nagyságrendileg eltérhetnek. Szerintem alapvetően egyetértünk egymással amúgy, hiszen én is azt gondolom, hogy sokkal kisebb az esélye egy monogám embernek a megfertőződésre. Annyit állítottam, hogy nem 0. Továbbá annyit állítottam, hogy ha az emberek többsége, aki él nemi életet, eljár szűrésre, azzal csökkenthető az esetszám további növekedése. Lehet a statisztikai adatottal dobálózni, de ugye mindenki tudja, hogy a felderített esetek a valódi hordozópopuláció csak egy részét képezik, pont a rossz szűrési arány miatt. Annak a boncolgatásába meg bele sem megyek, hogy melyik csoport milyen arányban jár szűrésre, mert a statisztikai adatokat az is torzíthatja.
Egy szó, mint száz, azt gondolom, hogy bár lehet, hogy elhanyagolható az esélye, hogy egy monogám életformában megfertőződjön az ember, érdemes időnként, de legalább partnerváltáskor szűrésre elmenni (még akkor is, ha megbízol a partneredben). Nem kerül semmibe. Nem értem, hogy ez miért olyan felháborító, hogy hosszas kommentcunamit kapok, amiben a fejemre eső téglákról meg az árvizek esélyérő lamentálunk. A fejemre eső tégla ellen nem tehetek semmit, de a társadalom, és annak tagjai sokat tehetnek azért, hogy ne növekedjen a fertőzések száma.
Rajzfilmszemű 2014.02.26 09:00:40
@Válasszunk: Ja, bocs, elfelejtettem, hogy az egész cikk csak azért született, hogy a homókat védjék és a heterókat támadják, de így már rögtön értem a vitát :D
  Tisztelt Munkahelyi Terror jog!   Következő kérdéssel fordulok Önökhöz.  2 hónapja dolgozom egy cégnél. 1 hónapos próbaidőt kötöttünk ki a szerződésben. Óvodás korú gyermekem beteg lett, orvoshoz vittem, és itthon maradtam vele. Munkáltatómnak korán reggel…..
6. Alabárdos Közszolga hitel 2014.01.01 09:18:16
Biztosan bennünk van a hiba, mert ebben az országban mindig van kit utálni. Vagy ha nincs, majd a kormány gondoskodik róla, hogy legyen. Valahogy mindig akad egy olyan társadalmi csoport, aki mintha visszahúzná az ország szekerét a fejlődés útján. Mindig akad valaki, aki mindenért…..
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
Rajzfilmszemű 2013.10.20 10:18:27
@MikeBoy: Már megtettem a szükséges lépéseket :D
Rajzfilmszemű 2013.10.20 10:24:53
@$pi$: jogos :)
Rajzfilmszemű 2013.10.20 10:26:10
@wmiki: :D
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
Rajzfilmszemű 2013.08.11 16:09:58
A Zugügyvéd már találkozott azzal az abszurd gyakorlattal, hogy ittas kismotorozás miatt bevonták valakinek a B kategóriás jogsiját. Szia Zugügyvéd,Kerékpárral belefutottam a nem rég tartott „közbiztonsági” akcióba. Persze ittam előtte két sört, azért is mentem…..
Rajzfilmszemű 2013.08.02 23:58:42
@Reaper Man: Mindenki nagyon komolyan osztja az észt, amikor nálam van az ultimate megoldás :D
Rajzfilmszemű 2013.08.03 00:07:05
@Reaper Man: De volt, csak valaki feldugta a seggembe, aztán odaszigszalagozott a nyereghez. A többit már tudod.
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
isolde Mindenféle kalandok 2013.06.11 23:09:44
Szóval ez azért komolyan nonszensz, hogy az egész életemet egy macska méretű lény uralja, és ő dönti el, mikor alszom, mikor eszem, mikor zuhanyozom, mikor szoptatom őt és egyáltalán, minden egyes tevékenységemet. Durva.  Mert a férjem szombaton elutazott tíz napra*, az…..
13 nap után hazahozhattuk a fiam, ami után kaptam egy kisebb ideg összeroppanást.... de ezen nem lepődök meg! Teljesen meg lettem alázva. 2012.11 hóban szültem meg kisfiam, de azt tudni kell, 9 éve vagyok pánikbeteg! Este 23 órától 8 perces, elviselhető fájásaim voltak, hajnal fél…..
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
Rajzfilmszemű 2013.05.18 07:41:01
@collinger: És akkor mi van? Sokan meg dolgozni járnak vonattal. Nem látom be, hogy mi a különbség. A szociális alapú támogatással mi a baj?
Rajzfilmszemű 2013.05.18 08:20:59
@Ironfist: Nézd, sztem mindenki akkor és azért utazgat, amikor és amiért akar. Itt nem az a kérdés, hogy kinek, mekkora szüksége van az utazásra, hanem az, hogy miért támogatunk embereket a bevételüktől totálisan FÜGGETLENÜL, pusztán életkori alapon.
Rajzfilmszemű 2013.05.18 08:40:35
@Nguyen: Nem azzal van a baj, aki felhasználja a támogatást, hanem azzal, hogy aki adja, milyen alapon teszi ezt. Könnyen belátható, hogy a jelenlegi rendszer (a nyugdíj mértékétől ftlenül ingyen utazó nyugdíjas, családi bevételtől ftlenül kedvezményesen utazó diák - én azért emelem ki a nyugdíjast, mert a nyugdíjasok szociális helyzetéről könnyen tájékozódik állambácsi) nem megfelelő, hiszen ahhoz vezet, hogy aki teljes áron utazik, annak NEM ÉRI MEG tömegközlekedni, hiszen drága és kényelmetlen.
Kocsis Máté szerint a trafikok körül kialakult botrányt csupán „a multinacionális vállalatok, a dohánylobbi és a baloldali pártok” gerjesztik, Lázár János pedig úgy vélekedett, a koncessziót elnyerők listáján háborgók „a magyar vállalkozók érdekei helyett ismételten a…..
Rajzfilmszemű 2013.04.29 11:42:49
@Kandeláber: Az is beugorhatott volna, de kicsit aktualitását vesztette az ügy. A jelenlegi viszont MOST zajlik. Amúgy a cikk nekem nem tetszik (sok egyéb népszabis cikkel egyetemben), de ez egy más kérdés.
Rajzfilmszemű 2013.04.29 11:47:30
@Pelso..: Ezt azért senki nem tudhatta előre. Én értem, és egyetértek azzal, hogy az előző csapatot el kellett kergetni. Csak azt nem értem, miért érzi valaki, hogy most jobb a helyzet, amikor csöppet sem jobb. Az előzőek bűnei miért legitimálják a jelenlegiekét? Miért nézzem el mindazt a Fidesznek, amit a szociknak sem néztem el? A két szép szemükért?
Rajzfilmszemű 2013.04.29 12:03:30
@Pelso..: ezt én pontosan tudom, de az ember nem úgy szavaz, hogy előre felméri (mint ahogy erre lehetősége sincs), hogy hány másik ember fog ugyanúgy szavazni, így mekkora többséget ad valaki kezébe. Még csak nem is saját önös érdekei szerint szavaz legtöbbünk, de főleg nem programok alapján (erre sincs lehetőségünk).
És ez elég nagy baj. A Fidesz ekkora többségével nem lett volna probléma (sőt, üdvös egy olyan szituáció, ahol van lehetőség valamerre menni, és nem csak a kormány és az ellenzék huzakodásáról szól a ciklus), ha a Fidesznek van valami halvány ideája arról, mit fog tenni.
Tegnap előtt a Plaza előtt jártam, két emberke egy asztalnál állt a bejárattól jobbra és megszólítottak: "Aláírná a rezsicsökkentést támogató ívünket?" Mivel rohantam, nemet mondtam. Kiderült, hogy jól tettem:  MÁR ITT IS!!! MIT IS ÍRSZ ALÁ, MIBE IS EGYEZEL BELE???…..
Rajzfilmszemű 2013.04.15 08:07:58
@Pan Modry: meg azok is, akik nem, sajnos. Az apróbetűs rész meg nem okozott meglepetést. Komolyan, csak azért fogom aláírni, hogy megtudjam, mivel hülyítik még sutyiban a hülyíthető népet.
Nem gondoltuk volna, hogy épp a legprogresszívebb progresszívek mennek neki a progresszívek reménységének, Barack Obamának, de az amerikai elnök így járt az elmúlt napokban. Obama ugyanis bocsánatot kényszerült kérni azért, mert szépnek nevezett egy amerikai főügyésznőt, Kamala…..
Rajzfilmszemű 2013.04.10 20:23:46
@manókomment: Ne haragudj, de számos kérdést felvetettem, és kíváncsi lennék a véleményedre, de választ nem kaptam egyszer sem. Szóval lehet konstruktív vitáról beszélni, de nem veszel benne részt, ui. nem válaszolsz az érdemi kérdésekre/érvekre.
Rajzfilmszemű 2013.04.11 08:01:53
@Lotte W.: Én ezt értem, de azt nem értem, miben változik meg a világ, ha a szóbeli célzások a nőiségre eltűnnek. Szerintem semmiben.
Rajzfilmszemű 2013.04.11 08:04:47
@le Látó: Egyetértek.
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
Rajzfilmszemű 2013.04.11 08:03:11
@Martian: Nem, de legalább nem szúrná ki az ember szemét ennyire... :D
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
Rajzfilmszemű 2013.04.06 10:02:27
@Hefebier: Nincs, mert szabad akaratodból költöztél el :D
Rajzfilmszemű 2013.04.06 10:06:20
index.hu/tudomany/2013/04/06/letezik-e_szabad_akarat/

"Ellenállunk-e azonban az olyan késztetéseknek, amely fontos kérdésekben higgadt döntést igényelne. Nagyon úgy tűnik, hogy – Gazzaniga eredményeinek megfelelően – inkább ideológiákat gyártunk a prekoncepciónk és az érdekeink szerint való cselekvésre, mintsem, hogy a tiszta ész, az igazság, vagy az erkölcs alapján hozzunk döntéseket."
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Sziasztok!   Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat,…..
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Mt!   Sürgős segítségre, tanácsra volna szükségem, remélem tudnak tanácsolni valamit. Az a helyzet, hogy a feleségemmel és a kislányunkkal…..
Rajzfilmszemű 2012.06.08 13:40:22
@Terézágyú: Ez ám a professzionalitás....
Rajzfilmszemű 2012.06.08 13:55:54
@Terézágyú: Az ilyen melóhelyen nyilván állati hatékony a munka.
Azért nem kell abba a hibába esni, hogy azt gondoljuk, a multik, ill. külföldi munkaadók merő felebaráti szeretetből élnek ilyen szabályok alapján.
Rajzfilmszemű 2012.06.08 17:14:00
@vidékitapló: Nem a multik tolják ki talicskán a pénzt, hanem a "magyar nagytőkések'. Szerintem.
Tisztelt Praxis blog!   A történet nagyon friss, éppen a mai napon esett meg, méghozzá a három hete gerincműtött (porckorongsérv) édesapámmal.Orvosi előírásra méri a vérnyomását, amely ma reggel 182-es volt, ezért úgy döntött, bemegy a háziorvosához. Az elmúlt napokban…..
Rajzfilmszemű 2012.05.01 20:58:36
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Pontosan tudom, és nyilván azért szórod ide a szakzsargont, hogy lenyűgözzél, de nagyon nem jött be (minthogy kiválóan otthon vagyok benne). Mindenesetre sokat elárul, hogy amikor azt hiszed, valaki laikus, jól rányomsz 40 szakkifejezést, bizonyítandó, hogy úgyis neked van igazad és még önmagadnál is sokkal okosabb vagy.
Mindenesetre, az ortopéd orvosommal nem az volt a problémám, hogy nem műtött meg (minthogy nem volt minden vágyam a műtét, de még csak eszembe sem jutott, hogy kés alá feküdjek), hanem, hogy
1. leszarta a fejem;
2. eszébe sem jutott képalkotóval megnézetni, mi az újság odabent,
3. még kevésbé jutott eszébe a műtét ellenében alternatív megoldást kínálni, ami, mint a mellékelt ábra mutatja, kiválóan működött.
Rajzfilmszemű 2012.05.01 22:00:36
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ui. nincs problémám a helyzet értékelésével, ellenben van problémám a hangnemeddel. Nem gondoltam, hogy ortopéd műt gerincsérvet. Azt sem gondoltam, és mondtam, hogy a fájdalom indikálja a műtétet, de mindenképp erről szerettél volna magyarázni, ugyibár. No, mindegy, jó éjt.
  30, azaz harminc százalék. Kis híján ennyit kaptak a jobb- és baloldali szélsőségesek a francia elnökválasztás első fordulójában. Aggasztó szám. Főleg úgy, hogy a középpártok szavazóinak egy része nyitott a radikális üzenetek felé. Sarkozy elnök például nem…..
Rajzfilmszemű 2012.04.27 11:53:22
@Persécuté Persécuteur: Nem keverendő a szezon a fazonnal.
Rajzfilmszemű 2012.04.27 12:43:02
@hill billy: Bocsánat, de jelen esetben nem az akkori radikalis iranyzatokrol beszeltunk. Vagy most is ok kaptak 30%-ot? Hm...
  Itt a tavasz, dagad a... honfiúi kebel, nem csoda, hogy a Jobbik is teljesen rá van izgulva a szextémára. Igaz, általában mások szexuális életével vannak elfoglalva, ezúttal viszont tovább mentek, és egy rég halott ember szerelmi életéből próbálnak politikai tőkét…..
Rajzfilmszemű 2012.04.24 15:17:51
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
Rajzfilmszemű 2012.04.23 21:08:18
@Gattopardo: Arról meg nem is beszélve, hogy eleve nem értem, miért téma antiszemitáéknál, vagy azoknál, akik az emberek származásával foglalkoznak, hogy a kulturális/tudományos elitben felülreprezentáltak a zsidók (utóbbit egész közelről ismerem, legalábbis egy részét), ugyanis pl. a tudományos elit pont nem jellemzően származásalapon szelektál. Ha tehát felülreprezentált egy népcsoport, akkor azon a területen az adott csoport jobb, mint az átlag. Ennyi.
Rajzfilmszemű 2012.04.23 21:20:37
@Gattopardo: ebben egyetértek, ezért mondom, hogy nem arra gondolok, hogy a zsidók eredendően okosabbak (ld földkérdés) - amúgy én most nem az orvosokra és a bankárokra gondoltam, hanem az alapkutatásra.
Rajzfilmszemű 2012.04.23 23:01:22
@Monarch: Nem kéne keverni a jobboldaliságot a konzervativizmussal ...
  Kezd azért egyre kényelmetlenebb lenni Gyurcsánynak a szakdogaügy: a volt miniszterelnöknek csak nem kerülnek elő a dolgozatai, miközben ő próbálja kényelmesen elsunnyogni az ügyet.   A pécsi egyetem azt állítja, hogy az 1984-ben végzett technika, illetve biológia…..
Rajzfilmszemű 2012.04.10 12:00:13
@Tivadar főkancellár: te, akkor most nezzuk vegig mind a 386 diplomat, igazad van, de en elobb azzal foglalkoznek, ami jelen esetben kozvetlenul erinti a sorsunkat. De mondom, akinek van ideje, szepen vegigmehet mindenkin, en a prominensebb alakokkal kezdenem...
Rajzfilmszemű 2012.04.10 12:02:52
@Tivadar főkancellár: Dzsízösz, azért ne mentegessük már Schmittet azzal, hogy befolyásos emberként csalt :))) (pl. az egyik opponense főnökeként)
Rajzfilmszemű 2012.04.10 12:14:12
@Tivadar főkancellár: Teljesen egyetértek. Nyilván nem feltételezte, hogy kiderül. Nyilván még januárban is azt hitte, sikerül a maradék 35 oldalt megvédeni. Nemcsak erkölcstelen, hanem ostoba is.
Mindenesetre, az én választásaimat biztos nem fogja befolyásolni, hogy Gyurcsány ebben is csalt-e vagy nem.